Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

halil

You are not allowed to view links. Register or Login
bana niye dokunsun abi ben bmw değilim :) şıklık görsellik kişiye göre değişen şeyler kaldıki  giulia'yı ben de beğendim, en azından fotoğrafları gayet iyi duruyor. Ama arabaya genel olarak bakarsak herşeyiyle bir model olarak, giulia'nın f30'dan genel olarak daha iyi olması çok büyük başarıdır bence. Yani ben f30'dan iyi değildir demiyorum, iyiyse de 50 gram iyidir 100 gram iyidir. Ki bu da takdir edilmeli bence.

BMW'nin fabrikasından çıkan hiçbir model, rakibi olan başka bir model tarafından donda sallanamaz bence.  :) bunu alfa'ya binen ve bi alfa'yı da kapıda yatıran biri olarak söylüyorum. Bence durum bu. Adam şu an Türkiye piyasasının da haklı olarak hakimi.

niye sallanmasın You are not allowed to view links. Register or Login'nin fabrika uzayda mı ? piyasanın hakimi olmaları ise ,ağlanacak durumumuz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

blackgear

Sene 93 You are not allowed to view links. Register or Login Doğacım... 155 V6 öyle bi sallıyo ki... Hem de kendi evlerinde  :lol:

Strateji farkı var iki marka arasında... Alfa sürece bakıldığında strateji değişikliğine gidiyor gibi. (arkadan itiş bunun en iyi örneklerinden biri bence)

Donunda sallamaz belki ama, sallayacak konuma gelebilir. Sanırım muhabbet de buradan çıktı :)

Erkay KAHYA

niye sallanmasın You are not allowed to view links. Register or Login'nin fabrika uzayda mı ? piyasanın hakimi olmaları ise ,ağlanacak durumumuz.

You are not allowed to view links. Register or Login (Emmi) sen hiç 325 le sıfır çizdin mi?
Ağzının kenarından cigara sallanırken dönecen. wutuututu  :D
(vanos patlatmayana şöför mü denir.)

BMW'nin üretimi ile Alfa'nın üretimini kıyaslamaya gerek yok.
Piyasada göründüğü üzere tarlayı, tapanı satan yapıştırıyor beyaz 520 yi. (Umarım Guilia almazlar.)
Arkadaşlarında bahsettiği gibi bizim pazarda kalıplaşmış düşünceler var.
Japonların sacı ince (Kaportaya tıklayıp alan kişiler var.), Opel parçası pahalı, Alfa Abooow uzak dur...

erdem1904

bana niye dokunsun abi ben bmw değilim :) şıklık görsellik kişiye göre değişen şeyler kaldıki  giulia'yı ben de beğendim, en azından fotoğrafları gayet iyi duruyor. Ama arabaya genel olarak bakarsak herşeyiyle bir model olarak, giulia'nın f30'dan genel olarak daha iyi olması çok büyük başarıdır bence. Yani ben f30'dan iyi değildir demiyorum, iyiyse de 50 gram iyidir 100 gram iyidir. Ki bu da takdir edilmeli bence.

BMW'nin fabrikasından çıkan hiçbir model, rakibi olan başka bir model tarafından donda sallanamaz bence.  :) bunu alfa'ya binen ve bi alfa'yı da kapıda yatıran biri olarak söylüyorum. Bence durum bu. Adam şu an Türkiye piyasasının da haklı olarak hakimi.

Artı kıyasladığımız aracın çıkış tarihi 2012-2013 bizim ki  inşallah 2017 !!! O zaman muhtemelen F40 çıkar :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

murat

Otomatik araçlarda dana kadar olan fren pedalı , yeni bebeğimizde manuel vitesli versiyondaki kadar..Enteresan
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

leonheart

Araba gerçekten çok şık. İç mekan buram buram kalite kokuyor. Fotolardan bile bu hissiyati verebiliyor. Canlı canlı görünce bakalım nasıl olacak? Ah bir de turbolu düşük hacimli bir motor olsa... Offf aklıma geldikçe kahroluyorum  :duvar: :duvar:
159 JTDM Distinctive

Doğa Tosun

abiler biz de habibiyiz biz de giulia'cıyız hatta ben şu an giulia'ya bakınca yıllar sonraki arabamı görüyorum, eyvallah ama malesef objektif durumdayım. Alfa'ya binen ve kapıda bir alfa da yatıran biri olarak, BMW'yi kimse donunda sallayamaz yineliyorum. bmw geçilmiştir, daha iyisi olmuştur, ama bmw'den 1 tık iyi olanın en büyük korkusu yine bmw olmuştur. Yiğidi öldürelim, hakkını yemeyelim.

Erdem Abi'nin de söylediği gibi 2012 f30'lar ile kıyaslıyoruz, Giulia'nın sarkmasını bu yüzden çok dezavantaj görüyorum. En güçlü rakip hamlesini yapalı 4 sene oldu. Bizim 4 sene sonra çıkardığımız araç ondan iyi (inşallah).
Umarım giulia'daki gelişmeler 2017'de başlasa da devamlı olarak kısa aralıklarla devam eder, ve zamanla her dönem bmw'den iyi bir orta sınıf sedanımız olur. İşin "neden olmasın" kısmı burada devreye giriyor; neden olmasın ? :)

o yüzden giulia'yı aşırı abartmaya, rakiplerini bilhassa 3'ün hakkını yemeye gerek yok. C yeni, A4 yeni. Ama F4X geldiğinde sonumuz şuna dönmesin ;

"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ES53

Doğa..
Alfa Romeo tarihinde hiç bir zaman BMW kadar üretim yapmamıştır.
5 tane jipi olabilir BMW'nin..ancak Alfa'nın böyle bir hedefi hiç olmadı. Donunda sallar lafı sana dokunmuş olabilir, ancak Giulia'nın şu anki görüntüsü bence BMW'den daha şık.. Malzeme kalitesi, üretim kalitesi fotolardan iyi görünüyor.. Gelince gidip bakarız artık. Öte yandan, bir Infiniti Q50, bence BMW'den daha şık.. Bir Maserati..BMWden daha şık. BMW benim gözümde..öyle çok fazla büyütülmesi gerekmeyen bir marka. İyi araç yapıyor mu..? Evet. Motor, aktarma, üretim kalitesi..Bence çok çok iyi. Ama Giu kendi sınıfında, bence BMW 1 serisinden çok daha iyi bir araç.. Giulia'nın olmayacağı ne malum..? dimi..?

Öte yandan, Alfa'ya kızdığım nokta ürün gamındaki eksikleri tamamlamaması. Eskiden Alfa'ya gidince 147, 156, 166 vardı..Yani 3 ayrı tarz araç..!! Baba, oğul, eş araç alabilirdi. Hanıma 147, oğlana 156, kendime de 166 diyebilirdi bir baba.. Şimdi bunu görmek istiyorum gene.. Giu aldım..Ofisteki arkadaşlarım çok beğendi mesela.. Adam gitmiş showrooma bakmış. Geldi ofise abi, bu ne ya bir Mito var, bir de Giu..!! Başka arabası yok mu bu Alfa Romeo'nun..!! Yani..!! Ne diyim..??
Giu'nun yanına Giu sedan mesela :)) Belki Giu SW. Giulia iyi kalsın :)..Geç geldi ama güzel.

Abi merhaba.Giu neye göre daha iyi bir araç sizce 1 den ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

murat

Bakın burada bile hemen bir BMW karşılaştırmaları yapılıyorsa, "Alfa Romeo'nun ezeli rakibi BMW'dir" anlayışı çoktan bilinçaltımıza başarı ile yerleşmiş demektir. Hele ki showroomunda You are not allowed to view links. Register or Login in dediği gibi sadece 2 modeli olan araç için bunları konuşabiliyorsak bu marka değerini gösterir bana göre.. Fakat burada altı çizilmesi gereken nokta Alfa ile BMW arasındaki köklü rekabet, üretim, satış vs. anlamında asla olamaz çünkü oralarda Alman rakibi bizim İtalyanları yukarıda değinildiği gibi donunda sallar. İtalya'nın hiçbir üreticisi hiçbir Alman üretici ile bu anlamda rekabet edemez, hatta Avrupa'nın hiçbir ülkesindeki otomotiv üreticisi Alman rakipleri ile boy ölçüşemez. Bu nedenle buradaki rekabetin tarz/stil, performans ve ürün kalitesi üzerine odaklandığını görmek lazım. 

Eğer gerçek bir rekabet ortamından bahsetmek istiyorsak, Alfa dükkanlarında en az 4-5 farklı ürün gamındaki 6-7 modelin daimi bir şekilde satılıyor olması ve bunlara verilen satış sonrası hizmetlerin çok çok ciddi bir biçimde ele alınarak geliştirilmesi, pazarlama anlamında ciddi yatırımların yapılması gerekir ki sektörün içinde bulunduğu kısıtlar düşünüldüğünde bundan sonra bunları beklemek hayalcilik olur.
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

tughan

Tuğhan.
156 Selespeed

agucba

Benzetme, karşılaştırma merakı acaba ne zaman biter! Dünyada hep bir karşılaştırma merakı var. Hatta Türkiye'de anaokuluna giden çocuklara bile bu karşılaştırma merakı ya bilerek ya da bilmeyerek işleniyor.
Bir Alfa Romeo sırf Alfa Romeo olduğu için alınır.
Benim fikrim bu.

///////////////

halil

Benzetme, karşılaştırma merakı acaba ne zaman biter! Dünyada hep bir karşılaştırma merakı var. Hatta Türkiye'de anaokuluna giden çocuklara bile bu karşılaştırma merakı ya bilerek ya da bilmeyerek işleniyor.
Benim fikrim bu.

işin özü.kıssadan hisse.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

ar.159

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Arkadaki jipi sadece ben mi görüyorum herkesin haberi var mı??

Sent from my iPhone using Tapatalk
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ku2

Giu 1.6 dizel için, İç ve dış tasarım, yol tutuş, fiyat/performans ve iç hacim olarak bence 1.16d den daha iyi bir otomobil diyorum.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

DcD-Semih

İzlemeyen var ise tavsiye ederim, Giulia QV için güzel bir tanıtım.

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

Nicola Larini

Giulia Q4 280 HP

Bu da yeter  >:D

depeche101

||4C Rosso Competizione -Stelvio Quadrifoglio - Tonale Speciale - GTV V6 - 147 2.0 - Alfa 75 - Alfa 33 ||

wolkanku

Q4 ismi ,marka hakkı olarak anlaşma ile Audi'ye verilmemişmiydi?
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

depeche101

Q4 ismi ,marka hakkı olarak anlaşma ile Audi'ye verilmemişmiydi?

Benim de aklıma ilk o geldi You are not allowed to view links. Register or Login sen ne dersin ?

agucba

Uluslararası kaynaklara sordum, bakalım ne diyecekler! 

///////////////

agucba

Okan Hocam, yurtdışındaki arkadaşlar ile konuştuk Q meselesini. Derler ki, bu arada ben de aynı düşüncedeyim, Alfa Romeo ile Audi bu konuyu henüz çözebilmiş değiller. Çünkü sadece Q2 ve Q4 kısaltmaları konusunda anlaşıldığı yazılmıştı ama hiç bir şekilde başka bir bilgi veya ayrıntıdan bahsedilmemişti. Yani Audi ile Alfa Romeo'nun kesin olarak anlaştıkları henüz belli değil, veya belli ama bizlere yapılan bilgilendirici bir açıklama yok.

Bir an için "Acaba Avrupa'da kısıtlanıp ABD'de serbest mi?" gibi düşünecek oldu isem de, eğer bir konuda bir hakka sahip iseniz veya olursanız bu genel itibarı ile geçerlidir ki Audi'nin yeni modeli yanlış hatırlamıyorsam ABD'de Q4 olarak tanıtıldı.

Yani henüz kesinleşmiş bir şey yok galiba ve Sergio Abimizin de sağı sollu belli olmuyor.  :))

///////////////

depeche101

Neyse NY Autoshow ' a iki gün var , orada belli olur herşey . Sağol Serkan

agucba

Bu arada yanlış yazdım. Cenevre'de Audi Q2 tanıtıldı, Q4 modeli galiba daha yok.
O kadar çok okudum ki Almanların "yeniliklerini", hangisinin çıkıp çıkmadığını karıştırdım.

///////////////

depeche101