Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OğuzCanAlantor

You are not allowed to view links. Register or Login
Bence yeni gelecek Giulia 1.2 ve 1.4 benzinli ve dizel motor seçenekleriyle gelsin. Şehir içi Km de 0,25 kuruş filan yaksın.
Maserati bandından çıksın, motoroları Ferrari tarafından üretilsin, malzeme kalitesi çok üst düzey olsun, uçsun, kaçsın, Bmw, Mercedes hepsini tokat manyağı yapsın.
Bide fiyatı 50.000 TL filan olursa varya tadından yenmez. İşte o zaman satar bu Alfa Romeo.

:lol:

Murad

Ama kesinlikle gerçek bi alfa romeo olamayacak:)
Zaten gerçek Alfa Romeo'lar çooookkk eskilerde kaldı. O zamanlar buralar hep dutluktu :)

Ormanci

Bence yeni gelecek Giulia 1.2 ve 1.4 benzinli ve dizel motor seçenekleriyle gelsin. Şehir içi Km de 0,25 kuruş filan yaksın.
Maserati bandından çıksın, motoroları Ferrari tarafından üretilsin, malzeme kalitesi çok üst düzey olsun, uçsun, kaçsın, Bmw, Mercedes hepsini tokat manyağı yapsın.
Bide fiyatı 50.000 TL filan olursa varya tadından yenmez. İşte o zaman satar bu Alfa Romeo.

Söylenenleri böyle yorumlamaya gerek yok.

1.8 300hp olup, vergi yüzünden fiyatına 200 bin TL dediler mi, 150 bin TL'ye full M paket 316i 150 bin TL'den çatır çatır satmaya devam eder. Neticede 3 serisi rakibi değil miydi? Her anlamda "anlamlı" bir rakip olması gerekir.

Malzeme-işçilik kalitesi vs de bunlara erişemezse, bu aleti almanın hiç bir anlamı kalmaz. Bu kadar basit. 85bin TL'lik Mito TCT QV gibi fiyat listelerini süsler sadece öyle.

Ya da tasarımı vs'si çok hoşuna giden "zengin" amcalar alır binerler, ayda 3-5 tane anca satarlar, biter gider...

Türkiye şartları için konuşuyorum neticede. Akıllıca bi hamle olması lazım. Yoksa ölü doğacak.

Murad

Söylenenleri böyle yorumlamaya gerek yok.

1.8 300hp olup, vergi yüzünden fiyatına 200 bin TL dediler mi, 150 bin TL'ye full M paket 316i 150 bin TL'den çatır çatır satmaya devam eder. Neticede 3 serisi rakibi değil miydi? Her anlamda "anlamlı" bir rakip olması gerekir.

Malzeme-işçilik kalitesi vs de bunlara erişemezse, bu aleti almanın hiç bir anlamı kalmaz. Bu kadar basit. 85bin TL'lik Mito TCT QV gibi fiyat listelerini süsler sadece öyle.

Ya da tasarımı vs'si çok hoşuna giden "zengin" amcalar alır binerler, ayda 3-5 tane anca satarlar, biter gider...

Türkiye şartları için konuşuyorum neticede. Akıllıca bi hamle olması lazım. Yoksa ölü doğacak.
Gerek var mı yok mu? O benim bileceğim iş. Yorum bana ait. Yorumların gerekliliğine karar verecek kişiler Admin, Moderatör vs. isimleriyle belirlenmişler ve forumda mevcutlar.
Kısacası bir yorumun gerekliliğinin var veya yok olduğuna siz karar vermeyin lütfen.

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login sanırım siz performans deyince direk 0-100 düşünüyorsunuz. söyledigim gibi 3. vitesin sonlarında "bir bucuk boy arkadan gelip geçiliyor". Emin olun 120-140 civarı hızlarda 147 daha rahat hızlanıyor. Denediğim de tek araba değil. En az 3-5'erden denemişimdir okulun %20'si tsi %30'u tdi nerdeyse..

1.2 tsı ile kafa kafaya yürüyen 147 ölmüştür gebermiştir ağlayanı yoktur. leon hava filtreli egzozlu, 2 de  çok kısa bi süre yanyana yürüyor 3'de 147 aça aça yürümeye başlıyor. 147'de sıradan bakımlı bi 147. Sadece son susturucu iptali var ve kötü görüntü için yapıldı, artısı eksisi varsa da hissetmedim.

İşin özü; 147'nin performansından memnun biri değilim, gerçek olmasa yazacak biri hiç degilim ;) Emin olun 159 ve GT'den indikten sonra ve eski arabama göre EŞŞEK derim her mecrada 1,6 tivin sıpark için. Ama yiğidi öldür hakkını yeme. Bidaha 147 kullanma şansınız olursa 2'de geçiliyorsunuz diye pes etmeyin. 1.6 tdi passat da 147'den önce çıkıyor 100'e, sonra...
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

@Doğa 1.6 tdi için aynı şeyi söyleyemesem de 1.4 tsi 122 golf için aynı şeyi söyleyemicem :) ben hala 1.4 ün geçeceğini düşünenlerdenim. Dizel turbo vs atmosferik benzinli karşısında öne çıkması gayet normal çünkü tork var bir anda hopluyor , daha sonra atmo araba devirine geldiğinde geçer ona eyvallah. Ancak @Ufuk ilede konuştum bende 147 varken tsi çok rahat geçiyordu dedi , görünce yazar zaten.  Konu dağılmasın diye yazmak istemedim de zaten yazılmış , yazalım bari :)

Kaldı ki 147 nin teknolojisi ile yeni jenerasyon turbo benzinli bir araba kıyaslıyoruz aynı speclerde bile olsa geçmesi normal karşılanır birisi bilmem kaç yıllık ve eski tekonoloji diğeri daha yeni teknoloji ve turbo bir araç.

Vag grubunun tsi motorları zaten başarılı bir motor muadillerine göre iyi gidiyor. 0-100 ü baz almamakta haklısın çünkü birisi yine turbo beslemeli ve tork olarak avantajlı bir araç saniye olarak önde olacaktır ancak ben rollde de 147 ye şans tanımıyorum.

Trafikteki gazladım,yetişemedim vs şeylerine de dikkat etmek lazım bazen biz basıyoruz ancak arkamızdaki veya yanımızdaki araç bizimle ne kadar basıyor :) en güzeli trafiğe kapalı alanda deneme gibi deneme olmalı ki her şey netleşsin.

Şimdi sen geçtim diyorsun , Ufuk beni geçiyordu diyor , hürcan golf 6 yı geçiyordum 7 lerde iyileştirme yapıldı diyor falan filan.. Ben gözümle görmeden böyle bir şeye pek ihtimal vermiyorum , geçerse de helal olsun :)

Sen yalan söylüyorsun falan demek istemiyorum kardeşim yanlış anlama ama karşı taraf ne derece aracını iyi tanıyor veya ne derece iyi pilotaja sahip bilmiyoruz :)

Ben 320ed otomatik 170 lik benzinli ile 2. Viteste 40 da denediğim de 1 vites attığımda adam beni ayırıyor , 3 de 60 da gazladığımızda 5 e atana kadar arka poposunda yürüyorum tutunuyorum sonra geçiyor 160-170 gibi de bırakmıştı arkadaş zaten , ama 2 de ayırıyor. Oğuz da vardı yanımızda , uzun lafın kısası her etken fark ediyor.

OZO..!!!

Ormanci

Enteresanmış hocam valla, hoş, olabilir, normalde 0-100'de zorlanmadan geçebildiğim E46 328'i, 100+ hızlarda yokuş yukarı hızlanma sırasında ıkına ıkına yetişebilmiştim. Hacim fark ettiriyor galiba torktan vs'den ziyade, sanıyorum bu noktada turbo yanılgısına düşüyoruz demek ki...

Yani niye veya nasıl böyle bambaşka bi noktaya geldiniz onu anlamadım ya neyse.

Elbette ki sizin bileceğiniz iş de, söylediklerinizi bu şekilde yazmanıza sebep olanlardan birinin de benim mesajım olduğunu düşündüğüm için öyle söyledim. Yani böyle bakarsak, siz de bu ve/veya başkasının benzeri düşüncelerini ti'ye alıp yazdınız. Ben de böyle düşünmenize ve dalgaya almanıza pek gerek yoktu, işin gerçekçi yanı da var diyerek, söylediklerimin mantıklı açıklamasını da yaptım.

Yoksa nasıl düşünürseniz düşünün banane, derdim kendimi ifade edebilmek ve söylenenlerin çok da saçma olmadığını anlatabilmekti.

Ha yani "gereksiz" yorum falan dedim diye anladıysanız, öyle yorumlamanıza da hiç mi hiç gerek yoktu :) O anlamda söylemediğimin açık olduğunu düşünüyor(d)um...

Murad

Dostum ben kimseyi kast ederek, işaret ederek, birşey yazmadım. Ayrıca gelinen noktada da bambaşka bir süreç yok. Yazdığıma sen alınmış olabilirsin, denk gelmiş olabilir vs. ve fakat, benim yazdığım şu başlıkta sayfalar arasında birçok kez tekrarlanan bazı şeylere bir gönderme yapmaktı. Sen üzerine alındın ve yanıtladın. Beni tanıyan arkadaşlar bilir, pek böyle polemikleri uzatmam. Sen cevap vermeye değer bir arkadaşım olduğun için yanıtlıyorum. Alınacak birşey yok. Sayfaları gezersen aralarda ne kadar çok hayal mahsulü olduğunu görürsün. Direkt seni kast ederek yazılan bir mesaj değil, genele yapılan bir eleştiri gibi düşünebilirsin.
Üzerine alınma lütfen.

max-ime

Bu konuyu bizde Hürcan ile konuşmuştuk. Ben de Tsi'ın geçeceğini düşünmüştüm ancak speclerini incelediğimde TS'nin 0-160 yada 0-180km değerlerinin daha iyi olduğunu görmüştüm.

Sportback Tsi vardı bende birara. Seriliği, pratik ataklığı filan iyiydi ama performansta çokta iyi olduğu söylenemez.

Ormanci

Dostum ben kimseyi kast ederek, işaret ederek, birşey yazmadım. Ayrıca gelinen noktada da bambaşka bir süreç yok. Yazdığıma sen alınmış olabilirsin, denk gelmiş olabilir vs. ve fakat, benim yazdığım şu başlıkta sayfalar arasında birçok kez tekrarlanan bazı şeylere bir gönderme yapmaktı. Sen üzerine alındın ve yanıtladın. Beni tanıyan arkadaşlar bilir, pek böyle polemikleri uzatmam. Sen cevap vermeye değer bir arkadaşım olduğun için yanıtlıyorum. Alınacak birşey yok. Sayfaları gezersen aralarda ne kadar çok hayal mahsulü olduğunu görürsün. Direkt seni kast ederek yazılan bir mesaj değil, genele yapılan bir eleştiri gibi düşünebilirsin.
Üzerine alınma lütfen.

Tamamdır teşekkürler hocam pardon ben de yanlış anladım o zaman :)  :yukari-ok:

agucba

147 ve TSI muhtemelen yeni Giulia'dan da daha hızlıdır!

///////////////

Ormanci

1.0 TSI veya Renault 0.9 turboyu koysunlar diye ekleneyim ben de o zaman :D :P

wolkanku

ya bitmiyor arkadaş şu sidik yarışları ya.
o onu geçti, bu bunun arkasında kaldı.
arabalar 4c olsa, kg / hp olarak , üretimindeki detaylarla performansı konuşulacak araçlar olsa anlayacağım da , götü ***lu tsi motorlu golfle, 1.6 147 'yi konuşuyoruz şu topicte ya.

bence alfa romeodaki mühendisler kesinlikle türkiyedeki apaçileri göz ardı etmemeli.
çünkü türkler giulayı alıp yazılım yapıp, 320d'ler ile gece kamyonların arasında 60-130 rolling yapıp , wauw alfa ne hızlı araba yapmış yea konulu nargile sohbetlerinde, alfa romeo'nun kör talihini,namını yükseltebilir.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

arabalar 4c olsa, kg / hp olarak , üretimindeki detaylarla performansı konuşulacak araçlar olsa anlayacağım da , götü ***lu tsi motorlu golfle, 1.6 147 'yi konuşuyoruz şu topicte ya.

bence alfa romeodaki mühendisler kesinlikle türkiyedeki apaçileri göz ardı etmemeli.
çünkü türkler giulayı alıp yazılım yapıp, 320d'ler ile gece kamyonların arasında 60-130 rolling yapıp , wauw alfa ne hızlı araba yapmış yea konulu nargile sohbetlerinde, alfa romeo'nun kör talihini,namını yükseltebilir.

Abi 2 dir 3 dür yazıyorsun da biz kendi aramızda muhabbet ediyoruz forumun amacı bu yani kimse kimseyle sidik yarışmıyor ki herkes karşılıklı görüşlerini bildiriyor :) apaçiyi üzerime alınarak Alfa Romeo mühendisleri siyah arabayı laciverte çeviren detailingcileri de göz ardı etmemeli çift kat boya atmalı :D Sen temizlikten hoşlanıyorsun , ben veya bir başkası arabanın gitmesinden hoşlanıyor tercih meselesi yani bu apaçilik veya sidik yarışı değil ki.

wolkanku

Abi 2 dir 3 dür yazıyorsun da biz kendi aramızda muhabbet ediyoruz forumun amacı bu yani kimse kimseyle sidik yarışmıyor ki herkes karşılıklı görüşlerini bildiriyor :) apaçiyi üzerime alınarak Alfa Romeo mühendisleri siyah arabayı laciverte çeviren detailingcileri de göz ardı etmemeli çift kat boya atmalı :D Sen temizlikten hoşlanıyorsun , ben veya bir başkası arabanın gitmesinden hoşlanıyor tercih meselesi yani bu apaçilik değil ki.

sen niye üstüne alındın ozocum :) öyle mi hissediyorsun :) cidden sana "apaçi diye yazmadım. ha gece çıkıp cahil cahil kamyonların arasında , milletin güvenliğini hiçe sayarak gazlıyorsan evet sana da yüzüne karşı gelir ağır apaçisin derim o ayrı..
benim de apaçiliklerim olmuştur, kaliper kapağı da taktım, tüm gün araba da cilaladım. ama kimsenin, yolun, insanın güvenliğini tehlikeye atmadım.
işin apaçilik kısmı yapılan cahillikte başlıyor..yoksa arabaya taktığı jant vs. zerre ilgilendirmiyor.
hazırlayın arabaların çıkın unlim500'lere alkışlayalım, çıkın istanbul parkta dereceleri konuşun..yoksa sokak arası açık warexlerle gazlayacaksanız, 2-3 boy açtım ona buna diye sevinecekseniz polis hepsini toplamakta sonuna kadar haklı.

tabi ki forumun amacı paylaşım, bunu da milyon tane mesajımla sen de ben de yapıyoruz.
ancak giulia konusunun içinde sidik yarışından kime ne. 147 poloyu geçti, giuila da passat cc mi geçer , ne diyelim? ne düşünelim?

'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

Son mesajların hiçbirinin Proje 952 ile bir ilgisi yok. Eğer geyik muhabbeti yapılacaksa veya kendi aranızda muhabbet edecekseniz Gececiler Gündüzcüler bunun için var. Sonra yeni bir üyeye soracağı veya sorduğu soru için ARA fonksiyonunu niye kullanmadın diye kızıyoruz. Niye kullansın ki? Bazı konularda o kadar çok konu ile ilgisi olmayan yazışma var ki, üye kendisine yarar bir bilgiyi bulmak için roman okur gibi satır satır dolaşmak zorunda kalıyor.

///////////////

Ormanci

Bugün üzerimize alınma günümüzdeyiz :)

Evet agucba hocam haklısın, DH mesajına çevirdik biraz ama Giulia'nın da gelişi yılan hikayesine döndü, adamlar büyük merak uyandırdı, büyük beklenti var valla :) Bakalım ne çıkacak ortaya.

ar.159

Son mesajların hiçbirinin Proje 952 ile bir ilgisi yok. Eğer geyik muhabbeti yapılacaksa veya kendi aranızda muhabbet edecekseniz Gececiler Gündüzcüler bunun için var. Sonra yeni bir üyeye soracağı veya sorduğu soru için ARA fonksiyonunu niye kullanmadın diye kızıyoruz. Niye kullansın ki? Bazı konularda o kadar çok konu ile ilgisi olmayan yazışma var ki, üye kendisine yarar bir bilgiyi bulmak için roman okur gibi satır satır dolaşmak zorunda kalıyor.
tamamen katılıyorum her seferinde yeni bir gelişme var mı diye giriyorum ama farklı farklı muhabbetler bi 50 gün daha sabredin 4 yıldır bekliyoruz şunun şurasında ne kaldı
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

ozoozo

Abi 2 dir 3 dür yazıyorsun da biz kendi aramızda muhabbet ediyoruz forumun amacı bu yani kimse kimseyle sidik yarışmıyor ki herkes karşılıklı görüşlerini bildiriyor :) apaçiyi üzerime alınarak Alfa Romeo mühendisleri siyah arabayı laciverte çeviren detailingcileri de göz ardı etmemeli çift kat boya atmalı :D Sen temizlikten hoşlanıyorsun , ben veya bir başkası arabanın gitmesinden hoşlanıyor tercih meselesi yani bu apaçilik değil ki.

sen niye üstüne alındın ozocum :) öyle mi hissediyorsun :) cidden sana "apaçi diye yazmadım. ha gece çıkıp cahil cahil kamyonların arasında , milletin güvenliğini hiçe sayarak gazlıyorsan evet sana da yüzüne karşı gelir ağır apaçisin derim o ayrı..
benim de apaçiliklerim olmuştur, kaliper kapağı da taktım, tüm gün araba da cilaladım. ama kimsenin, yolun, insanın güvenliğini tehlikeye atmadım.

tabi ki forumun amacı paylaşım, bunu da milyon tane mesajımla sen de ben de yapıyoruz.
ancak giulia konusunun içinde sidik yarışından kime ne. 147 poloyu geçti, giuila da passat cc mi geçer , ne diyelim? ne düşünelim?

Ne bilim abi öyle söyleyince üzerime alındım :) Konunun dağınıklığında haklısınız da ister istemez muhabbet dönüyor :) konuyu dağıtanlardan biri olarak bilgi amaçlı girenlerden affola  :alfisti: geleceği yok ama insan bekliyor işte..

agucba

Ben de merak içindeyim ve aklıma gelen tüm kaynakları dolaşıyorum ama yok arkadaş. Jaguar'ın ve Bentley'ın SUV'leri bile yakalanıyorken bizimkinden yok bir şey. İnşallah bu kadar meraka değecek bir şey gelir.

///////////////

alperbatur

Murad

Yurt disi kaynakli bircok haberde aracin adinin Giulia olmayacagindan sikca bahsedilir oldu. Az once okudugum bir haberde aracin isminin Alfa Romeo 100 olacagi iddia ediliyor.

max-ime

Her yeni modele yeni isimdense sabit ismi ve kasa kodu guncellemeleriyle devam etmek imaj acisindan da isabetli olur.

tolga_ozhan

Ben farklı ismi seviyorum. Devamı olunca yeni otomobilmiş gibi gelmiyor bana.
Alfa Romeo'nun tanık olduğum yakın tarihinde bile bir çok model bir çok tat demek oluyor bu benim için.
Diğer türlü eskisinin geliştirilmişi imajı kalıyor kafamda.