Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

The Schuey

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben farklı ismi seviyorum. Devamı olunca yeni otomobilmiş gibi gelmiyor bana.
Alfa Romeo'nun tanık olduğum yakın tarihinde bile bir çok model bir çok tat demek oluyor bu benim için.
Diğer türlü eskisinin geliştirilmişi imajı kalıyor kafamda.
Aslında doğru fakat, sürekli sabit bir ismin olması o modelin güvenilirliği bakımından daha iyi bir imaj yaratıyor sanırım. Yine de taze kan gerekir tabi.

NeyzeN

Doğa Tosun

ya bitmiyor arkadaş şu sidik yarışları ya.
o onu geçti, bu bunun arkasında kaldı.
arabalar 4c olsa, kg / hp olarak , üretimindeki detaylarla performansı konuşulacak araçlar olsa anlayacağım da , götü ***lu tsi motorlu golfle, 1.6 147 'yi konuşuyoruz şu topicte ya.

bence alfa romeodaki mühendisler kesinlikle türkiyedeki apaçileri göz ardı etmemeli.
çünkü türkler giulayı alıp yazılım yapıp, 320d'ler ile gece kamyonların arasında 60-130 rolling yapıp , wauw alfa ne hızlı araba yapmış yea konulu nargile sohbetlerinde, alfa romeo'nun kör talihini,namını yükseltebilir.

Abi 2 dir 3 dür yazıyorsun da biz kendi aramızda muhabbet ediyoruz forumun amacı bu yani kimse kimseyle sidik yarışmıyor ki herkes karşılıklı görüşlerini bildiriyor :) apaçiyi üzerime alınarak Alfa Romeo mühendisleri siyah arabayı laciverte çeviren detailingcileri de göz ardı etmemeli çift kat boya atmalı :D Sen temizlikten hoşlanıyorsun , ben veya bir başkası arabanın gitmesinden hoşlanıyor tercih meselesi yani bu apaçilik değil ki.

sen niye üstüne alındın ozocum :) öyle mi hissediyorsun :) cidden sana "apaçi diye yazmadım. ha gece çıkıp cahil cahil kamyonların arasında , milletin güvenliğini hiçe sayarak gazlıyorsan evet sana da yüzüne karşı gelir ağır apaçisin derim o ayrı..
benim de apaçiliklerim olmuştur, kaliper kapağı da taktım, tüm gün araba da cilaladım. ama kimsenin, yolun, insanın güvenliğini tehlikeye atmadım.
işin apaçilik kısmı yapılan cahillikte başlıyor..yoksa arabaya taktığı jant vs. zerre ilgilendirmiyor.
hazırlayın arabaların çıkın unlim500'lere alkışlayalım, çıkın istanbul parkta dereceleri konuşun..yoksa sokak arası açık warexlerle gazlayacaksanız, 2-3 boy açtım ona buna diye sevinecekseniz polis hepsini toplamakta sonuna kadar haklı.

tabi ki forumun amacı paylaşım, bunu da milyon tane mesajımla sen de ben de yapıyoruz.
ancak giulia konusunun içinde sidik yarışından kime ne. 147 poloyu geçti, giuila da passat cc mi geçer , ne diyelim? ne düşünelim?
Konuyu başlıca dağıtanlardan biri olarak özür diliyorum herkesten. Yukardaki yazının apaçilik kısmı ile ilgili olarak da hiç üzerime alınmıyorum. Sonucta performans benim için önemli, öyle olmasa "159'um yazılımlı dpf iptalli" olmaz. Bu arada, gececiler gündüzcülerde başka marka adı zikretmek yasak, TSI desem *** şeklinde çıkıyor sanırım.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

apaçiyi üstünüze alınmayın yavrukurtlar, şu forumu diğer forumlardan ayıran en temel özellik "gazcı"sının, "apaçi"sinin olmayışıdır.

apaçiliği de taktığı jant yay renk olarak söylemiyorum..o zevk renktir.

apaçi dediğimiz, 3 şeritli yolda maymunluk yapıp 2 araba geçtim diye sevinen, bir arabaya patlayınca da "izir dilirim abi" diye boyun eğen, nargile ortamlarında en kral gazcıyım diye gezip, sokak arasında varex egzosunu bağırtıra bağırttıra geçen nice yurdum scirocco,typeR vb. araç sahiplerine denir. bunların genellikle sosyal ortamlarda ya da herhangi sanatsal / spor faaliyetlerinde bir başarısı bulunmayıp, tek başarısı arkadaşına 2-3 boy fark açabilmektir.. kendi yaşam alanlarında toplu şekilde otururlarken hiç biri istanbul park süresi konuşmaz, konuşamaz. çünkü piste vereceği 250 tl çok gelir, o parayla kaç kere rollinge çıkılır düşünsene :)

çok şükür ki bu tür insanlardan bu forumda bulunmuyor.

neyse bu muhabbeti daha uzatmayalım, giulia için geriye sayalım -48!
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

agucba

TSI sansürlü bir kelime değil. Öyle olsa zaten "Yok daha neler" der, sansürü kaldırırdım.  :)

///////////////

Tolga033

Yurt disi kaynakli bircok haberde aracin adinin Giulia olmayacagindan sikca bahsedilir oldu. Az once okudugum bir haberde aracin isminin Alfa Romeo 100 olacagi iddia ediliyor.
100 neymiş ya,Audi 100 gibi.  :D

Kibitzer

Audi'ye benzeyen tasarım gibi olursa "Audi 2015 model alfa 100 çıkartmış" alaylarından başımızı kaldıramayız artık.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rikizlerli

Birkac yerde 6C olabilir diye yaziyor.

ar.159

6c olacak ama o 159 yerine gelecek sedan için değil spor model için belirlenen isim diye biliyorum

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

rikizlerli

Sedan icin 6C ismini veripte 1.8 dort silindirli motor koymakta garip olacak.

The Schuey

6C yeni gelecek olan sportif modelin ismi değil miydi?

ar.159

Up

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

rikizlerli

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

rikizlerli

You are not allowed to view links. Register or Login sitesinde bahsetmis 6c diye isimlendirilebilecegini.

halil

4. silindirli araca 6 c ismini vermek biraz garip olur.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Tolga033

4C 4 silindir,8C 8 silindir . 6C sedan olursa o da 4 silindir olursa ,herkesin yazdığı gibi tuhaf olur.  :S

rikizlerli

Bmw nin 1.6 lt motora 320 yazdigini, ayni sekilde mercedesinde 180 yazdigini dusunursek olabilir diye dusunuyorum.

The Schuey

4C 4 silindir,8C 8 silindir . 6C sedan olursa o da 4 silindir olursa ,herkesin yazdığı gibi tuhaf olur.  :S
Arkasında 63 yazmasına rağmen aslında 6.3 lt olmayan AMG'ler vardı sanırım. Alfa'da niye olmasın?

halil

Arkasında 63 yazmasına rağmen aslında 6.3 lt olmayan AMG'ler vardı sanırım. Alfa'da niye olmasın?

eski bir söz vardır. suimisal, misal olmazmış.Türkçesi kötü örnek, örnek olmaz.
cehennemde ateş yoktur.her insan kendi  ateşini bu dünyadan götürür.P.S.A

Doğa Tosun

ismi ve cinsiyeti önemli değil sağlıklı olsun da

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

canselmo

Gulia ve ilerde bır suv geliyor alfa romeo için . Antalya alfa romeo bayısı müdüryle sohbet etmıstım  2 gun once baya baya alfa ürün gamını artıracak önümüzdeki yıllarda.

Hatta gulia için maserati ile aynı banddan inecegını soyledı.

Fiyat olarakta 180 200 bin tl arası konusuldu ama ne olur bilemiyorum. 1.6 motor üretselerdi vergi magduru ülkeler için baya baya guzel olurdı
2.memleket  = İtalya

Doğa Tosun

Downsizing bizimkilere yaramamıs. Bmw makyajlı f30'a 1,5 litre turbo motorunu koyacak. Adam 136 bg'den türk insanının kullanıp "lan 316 falan ama acayip kaçıyo" dediği birşey cıkarıyor. Biz 300 beygirden falan bahsediyoruz. Şikayetçi değilim ama TR gibi ülkelerde çok tutacağını sanmıyorum. Gerçi 1,8 lt öyle aman aman bi hacim değil tabiki ama bu vag 1,4'leri sagolsun turboya alışan insanımıza 1,8 bile "füüüü" geliyor.

316 ve 520i (ikisi de 1,6) , Türk insanının "kasayı çekmek" tabirini bertaraf edip çatır çatır sattı.
245 hp ile sıfırdan yüze 6 saniyede çıkan muhteşem alet 328i ise (ki kendisi 320i ve 320d gibi 2,0 lt) tutmadı. Bu bana giulia, 6c, 5b, 7e herneyse 952'nin de bu duruma düşeceğini düşündürüyor.

Benim bu alfaromeo'yu almak için sebebe ihtiyacım yok. Beni yeterince heyecanlandırabiliyor şu an için. Spy fotoların alakasızlığı, her kafadan bir ses çıkması, öngörülen motor güçleri. Hepsi iyi gidiyor. Tasarım da son zamanlarda internette gezen şu bildiginiz beyaz(grimsi) tek mercekli arkadas gibi olursa sorun yok;

Ama burada satılmasını istiyorlarsa, en azından bence Mpaket estoril gelişmiş ekranlı 320d'den daha ucuz olmak zorunda. C180 amg'den pahalı olmasında sakınca yok :D

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ES53

Yetti gayrı gelsin artık dizel otomatik Giulia!!! :)

Elimdeki 1.6tdi s-tronic a3'ün şanzımanı elimde patlamadan değiştirmem lazım! :)

Sıkıntıdan 159'lara bakıp duruyorum ama maalesef bitik artık neredeyse 2.elin tamamı.. :(
Abi geçen hafta ankaradan istanbula giderken  arkama geldi bir A3 sedan, muhtemelen tdi  idi yanlış anlama ama baya bir rezil ettim kendisini, vag grubu araç sürenlerin cesareti takdire şayan 205-55-16 lastikli araçla virajlarda arkama yapışmaya çalıştı ama 159 un ne olduğunu görmüştür heralde tabi bende bunu yanına bırakmadım, önüne geçip bekledim yanıma gelince tekrar geçtim ki bir daha bu tür tehlikeli hareketlere kalkışmasın.ondan sonra pıstı yavaş gitti.
vag grubunda var öyle bir deli cesareti durumları. Muhtemelen tork kandırınca gittiklerini zannediyorlar. Zaten oldum olası hepsinin kadranı bilgisayar oyunu gibi. 147'nin 160'ı gösterdiği yerde onlar 110'u görüyorlar. Haliyle kadranları çok çabuk fırlıyor yukarı. E öyle olunca "ne gidiyom beee" diyolar.
147 ile az dalga geçmiyorum atılım'ın highline golf7 tdi'larıyla, 105 lik 122 lik tsı'larıyla..

120 hp atmosferik araç ile , 122 hp turbo beslemeli araç mı geçiyorsun doğa :)

147 kaç kilo ve golf 7 kaç kilo merak ettim imkanım yok bakamıyorum ama zor. Eğer ki golf 7 2 ton değilse.

(Doğa sana yazmıyorum)

Gelelim 159 a , stock 159 hantal eşşek gibi bir şey abartmaya gerek yok.

Tdi motorla en ufak oynamayla 159 u geçer.  Daha hard yazılım,egsoz,dp vs işine girersek yazılımlı egsozlu 159 u yine geçer. Stock araçlarla , yazılımlı araçlarınızı kıyaslamayın bence :) @muğlalı

Sadece geçme,geçilme olarak kıyasladım. Viraja girme çıkma demedim.

OZO..!!!

Teknik bilgim fazla yok bu konularda,fakat eski yazilimim ile (arac 159 manuel dyno da 208 hp vermisti) arkadasimin 160 lik abt yazilimli sciroccosunu yarim boyda olsa gectim.Hemde 2 kere denedik 2 sinde de gectim.mesafe cok uzun degildi.ama dedigin gibi stock 159 abartilcak bir gucu yok,benim onceki yazilimimda enteresan bi sekilde serilik vardi.

wolkanku

yeni görülmüş, ama yine kamuflaj altında.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

alperuzi

iyi hadi frenler sağlam olacak herhalde :D