Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159'a Veda, Giulia'ya Merhaba

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Bence Mercedes, BMW ve Audi'den ziyade rakip sadece Jaguar XE ve BMW 3 serisi.

Üçünün de tasarımı yandan kopyala-yapıştır şeklinde benziyor.  :)

///////////////

yaman50

Beklentileri karşılayacak derecede guzel olmuş bence  :alkis: Akşama önünü ve iç mekanı da gördükten sonra yavaş yavaş köşeye gulia parası atmak lazım hadi hayırlısı :haydi: :haydi:
2006 156 1.6 ts distinctive (34 FB 0209)
2008 159 1.9 jtdm distinctive plus (34 PVL 22)
2014 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive TCT (34 HE 1918)
2018 Giulietta 1.6 JDTM SÜPER TCT (34 ZMH 42)

max-ime

Aman eleştirmeyiniz, beğeninizci tafya bir kenarda dursun, birkaç şey karalayalım..

Alfa Romeo Giulia modeli ile birlikte görülüyorki bir anlayışı bir manteliteyi bırakmış, kendisine tamamen farklı bir yol çizmiş. Bu yol ayrımı bir nevi BMW'nin 2000li yılların başında uyguladığı bir yol. Hatırlarsınız o yıllarda çıkan yeni BMW modelleri de BMW fanları tarafından gerçek BMW değil diye eleştiriliyorlardı ancak BMW'nin ürettiği otomobillerde teknik anlamda sınıfının enm iyileri oluyordu.

Alfa Romeo'da bu yol ayrımında oyunu kurallarına göre oynamaya karar vermiş gözüküyor. Eskiden arabayı severek tasarlayan, sürüş dinamikleri çok iyi olması ve dizaynının çok özgün, radikal ve güzel olmasından başka hiçbir kaygısı gütmeyen (Bknz: döneminin en iyi tutan fakat yürüyen geometrisi hatalı olduğu için çok zayıf ön takıma sahip olan 156, halen kendine has ve hayran bırakan agresif tasarımlı ancak rüzgar direnci çok yüksek olan 159 vs) ve bu felsefesindende ödün vermeyen marka gitmiş, madem oyunun kuralları bu, bende bu kurallara uygun Almanlara karşı en iyi alternatifi yaparım mottosuyla Giulia'yı tasarlamış. Belliki bundan sonra gelecek modellerde bu anlayışın ürünü olarakdevam edecek.

İşin özü Alfa Romeo seksi, eğlenceli bir fahişe olmayı bırakıp, hanım hanımcık ama bir okadarda güzel bir kadın olmayı tercih etmiş.

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login
  Aman eleştirmeyiniz, beğeninizci tafya bir kenarda dursun, birkaç şey karalayalım..

Alfa Romeo Giulia modeli ile birlikte görülüyorki bir anlayışı bir manteliteyi bırakmış, kendisine tamamen farklı bir yol çizmiş. Bu yol ayrımı bir nevi BMW'nin 2000li yılların başında uyguladığı bir yol. Hatırlarsınız o yıllarda çıkan yeni BMW modelleri de BMW fanları tarafından gerçek BMW değil diye eleştiriliyorlardı ancak BMW'nin ürettiği otomobillerde teknik anlamda sınıfının enm iyileri oluyordu.

Alfa Romeo'da bu yol ayrımında oyunu kurallarına göre oynamaya karar vermiş gözüküyor. Eskiden arabayı severek tasarlayan, sürüş dinamikleri çok iyi olması ve dizaynının çok özgün, radikal ve güzel olmasından başka hiçbir kaygısı gütmeyen (Bknz: döneminin en iyi tutan fakat yürüyen geometrisi hatalı olduğu için çok zayıf ön takıma sahip olan 156, halen kendine has ve hayran bırakan agresif tasarımlı ancak rüzgar direnci çok yüksek olan 159 vs) ve bu felsefesindende ödün vermeyen marka gitmiş, madem oyunun kuralları bu, bende bu kurallara uygun Almanlara karşı en iyi alternatifi yaparım mottosuyla Giulia'yı tasarlamış. Belliki bundan sonra gelecek modellerde bu anlayışın ürünü olarakdevam edecek.

İşin özü Alfa Romeo seksi, eğlenceli bir fahişe olmayı bırakıp, hanım hanımcık ama bir okadarda güzel bir kadın olmayı tercih etmiş.

Kimse kusura bakmasın, Alfa 159 dan sonra yukarıda bahsettiğin çizgiden çıkmıştı zaten...

A.S.GÜMÜŞ

Valla yapı itibariyle üretileni kabul ediyorum, çünkü bağırsak çağırsakta adamın yaptığı ürün bu, değiştirme imkanı yok, ha beğenirim beğenmem o başka mesele, giu mito çok hoşuma gitmez tasarımı bana hitap etmiyor ancak çıkıp tek laf etmem. Giulia benim aradığım tarz bir tasarımda, biniyorum ama yuvarlak hatlı arabaları sevmiyorum, sağı solu arkası başka arabaya benzemesi çok sorun değil benim için

07 DH 800

agucba

Bu yoruma katılıyorum.
Alfa Romeo daha önce yazdığım gibi global düşünmek ve diğerleri ile aynı oyunu oynamak zorunda, aksi takdirde bir daha 5.000.000.000 €'luk bir destek göremez tarihin tozlu raflarında yer alır. Biz de bir zamanlar Alfa Romeo diye süper yol tutan bir marka vardı ve ona sahip idik deriz.  :)

///////////////

erdem1904

Mesele eğlenmekse eğer arkadan itişli minimum 240 hp lik araç oldukça eğlenceli olacaktır. :) You are not allowed to view links. Register or Login
Ha ben şu anda alamayacağım için en iyi alfa 159. :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Gouki

Tanıtımın İtalya saati ile 17:00'da başlayacağı söyleniyor. Yani bizim için 18:00.

rikizlerli

147BLACK

İngilizler bu tasarımdan önce birkaç tasarımı iptal eden Sergio'ya sövüyorlar :) Biriside yeni Accord çok güzel olmuş, Alfa ne zaman geliyor yazmış :lol:
Bana da 320'yi hatırlattı. İyi bir ön dizayn ve scudetto ile kurtarırsa kurtarır. Çirkin değil ama bir 156 veya 159 gibi özgün durmuyor.  :) Ortaya karışık, suyundan da koy gibi olmuş.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

KUY65

arkası fluence bunların ?????  :S

son nesil fluence'lar birebir maserati gt :)

ben hala ümitliyim, motor seçeneklerinden, tasarımdan, amerika planlarından. :rock:
Abi bizim millet maserati mi bilir :D yolda bakan adam maserati  demiycekki, bildiğin fluence diycek, uzaktan fluence sandım diycek kafayı yiycez sonra :D benim mitoya oturup seat mı bu diyen tanıdığım var >:(
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

ozoozo

Aşağıda ki araç ne kadar güzelse , giulia dan onun kadar güzel olmuş. Üzerinde bir kaç oynamayla gerçekten dikkat çeken bir 320 olabiliyor. Motor,malzeme kalitesi,işçilik,şanzıman,yol tutuşu,ruhlar alemi zaten mevcut araçta.

Araç tamamen bir çıksın birde canlı bakalım , Okan abinin paylaştığına göre en son güvencem olan ön tasarım pek bir fark yaratacak gibi gelmedi. Giulia yine piyasada az oluşundan , aa bu neymiş(az olduğundan,özgün tasarımdan değil) diye sorulmasını isteyenler tarafından tercih edilecek gibi. Ayrıca Alfa Romeo düzene ayak uyduruyor denmiş bir kaç yorumda ( @max-ime) bu düzene keşke motor seçeneğiyle,malzeme kalitesiyle,işçilikle,teknolojisiyle,aktarım,şanzıman,yol tutuşuyla ayak uydursaydı. Demem o ki yine kendisine özgün tasarımını korusaydı da başka şeylerle ayak uydursaydı , en azından insanlar Alfa Romeo yu diğer markalarda zibil gibi güzel araba yaparken , "abi alfa ayrı bir güzel yapıyor" cümlesini kurarlardı. Uğur abinin son cümlesinde dediği gibi hanım,hanımcık bir o kadar da güzel bir araba olmuş ki aşağıda paylaştığım 320 de çok güzel , çok daha güzelleri var resim ve renk yanıltmasın ilk yazdığım da çıkan resimler bu.

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OZO..!!!

eminpar

Canlısını görmeden yorum yapmak istemiyorum ama çizimler beni pek açmadı , aracın ön tarafı hiç güzel degil. Giulietta nın baykuşunu buna tercih ederim. Sanki ön tarafına birşey düşmüş de ezilmiş gibi duruyor.

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

147BLACK

3.20'ye benzerliği, az yakan ve çok kaçan motor seçenekleri ile harmanlanırsa ve fiyat da daha avantajlı olursa o zaman satış şansı olabilir. Ha bir de hayal ama TR pazarı için 1.6 dizel. :-)
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

Doğa Tosun

Ben TR için motorlardan endişeliyim. 300 beygir 1.8 de olsa korkutur bizimkileri. Gerçi 300 beygir benzinli araba ne yakar bilemiyorum :D 3.0'i zaten sayılı siparişle falan anca gelir de, yine peynir ekmek giden 316i, 520i, 320ied, 320d olur. Gahrol şeytan gahrol bemeve

(giulia QV, m3'ü avlayabilecek mi onu da çok merak ediyorum)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

muğlalı

1.8 gelirse 150 den aşşa başlaması imkansız ama 300 bg de bmw cilerin korkulu rüyası olmaya yeter.

agucba

Bence Jaguar daha yakın bir tasarım.

Bir de siteye girmeyen bir arkadaşın yazdıklarını burada paylaşmak istiyorum;

Bugüne kadar hep başkaları Alfa Romeo'yu kopyalayarak bugünlere kadar geldiler. Bırakın biraz da Alfa Romeo başkalarından esinlensin.

Sevgilerimi yolluyorum Murat.  :))

///////////////

ismail

İnşallah ön farlara Audi'de BMW de olduğu gibi bütünleşik led kullanırlar.

The Schuey

Bence bu araba 156'nın yaptığını yapabilmeli. 156 1.6 TS neredeyse E46 3.20i kadar performanslı bir bir araçtı. Araç o zaman ki rakibi E46'ya kıyasla hem hafifti hem de motoru daha güçlü idi. Giulia'nın da böyle bir araba olması, en azından bu markanın büyük rakiplerinden olan BMW'nin müşteri kitlesini acaba Alfa mı alsam diye BMW'den caydırması gerekir. Yoksa Alfa Romeo çok güzel ama alınması mantıksız bir marka olarak tanınacak iyice.

Sent from my Discovery using Tapatalk

fatih159

Biz 2007 de 78,000 TL ye 159 satın aldık. Tam 5 Yıl kullandık. 140 küsür bin km de 44 bin TL ye sattık. Satın alacak kişiler aracın renk kombinasyonu çok iyi olduğu için sıraya girdiler hatta lütfen bize satın diye mesaj gönderenler oldu. 5 yılda sadece 34 bin TL kayıpla aracı sattık. O dönemde herkesin söylediği gibi Alfa alırsan çok zarar edersin ikinci elde çok kaybedersin sözü gerçek olmadı. Şimdi yeni gelecek araç nasıl olur ÖTV oranlarından dolayı yeni bir Alfa satın aldığımız zaman yine zarar eder miyiz bilemiyoruz. Ama geçmişteki Alfa alırsan yanarsın sözü gerçek olmamıştı..
Giulia Fan!

naxos

Bide sunu dusunun burda herkes Alfa ya baska gozle bakiyor.Sadece kicindan cekilmis resmi gosterdigim arkadaslarimin agzinin suyu akti.Yani bilinki dunya bizim etrafimizda donmuyor.gercekler baska.

SM-N7500Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

tolga_ozhan

İngilizler bu tasarımdan önce birkaç tasarımı iptal eden Sergio'ya sövüyorlar :) Biriside yeni Accord çok güzel olmuş, Alfa ne zaman geliyor yazmış :lol:

Aha benim düşündüğümün aynısı :)
Sabah kafama fena takıldı. Yav adam bunu kabul ettiyse neyi iptal etti. Bu modelin için önü vs... den fazla iptal edileni merak ediyorum. Keşke görebilsek.

ar.159

Aha benim düşündüğümün aynısı :)
Sabah kafama fena takıldı. Yav adam bunu kabul ettiyse neyi iptal etti. Bu modelin için önü vs... den fazla iptal edileni merak ediyorum. Keşke görebilsek.
bildiğim kadarıyla iptal olan bu ve ben bunun arkasını çok beğenmiştim
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

tolga_ozhan

Ben hala trollendiğimizi düşünüyorum. Gövde rengi kapı kolları, arka kelebek camın valığı, shark anten...

max-ime

Ben hala trollendiğimizi düşünüyorum. Gövde rengi kapı kolları, arka kelebek camın valığı, shark anten...

Bende de bir şüphe var, resmi tanıtıma kadar. Aylarca fotoğrafları neredeyse istihbarat örgütlerince gizlendi, tanıtıma birgün kala sızdı yada sızdırıldı. Pek olası gibi durmuyor.