Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

1.7 TBi ve 2.0 JTDM

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cuneyt

159 gibi emsallerinin ( benim gozumde emsal degiller ama ) 2. el degerinden bile ucuza satilan bir makine sunulmusken hala fiyatinin dusmesini bekleyen bir marka bagimliligi var ortada.  cok ilginc dusunceler var benim dikkatimi ceken:

1) performans diyoruz ama yanimizdan hizla gecen insanlara kufrediyoruz. trafik canavari die.

2) stabil bir araba istiyoruz. takir takir serit degistirsin. 130 km yle virajlara girsin diyoruz. bunlari yapanlara yine trafik canavari diyoruz.

3) motordan pek anlamam ama adminin dedigi dogru. 1.6 litre 156 lara LPG takilan bir ortamda 1,9 motorlari begenmioruz.

4) gemi gibi araba almak istiyoruz ama vergisi motorsiklet vergisi olsun dioruz.

bu olaylar bana eskiyi animsatti. cok istiyoruz ama az hatta hic vermek istemiyoruz.

agucba

Bakın Mercedes mesela. Sırf dünyadaki ekonomik sıkıntı ve TR pazarının krizi "teğet geçerek" yaşaması nedeni ve Mercedes alım gücümüzün yüksek olması nedeni ile 1.6 litrelik C serisini üretti (veya üretecek).
NOT: Bu konuda çok emin değilim, dün bir gazetede okumuştum, daha doğrusu okumaya çalışmıştım.

///////////////

ck-alfa147

quote:

Beni anlamadınız. Alfa Romeo motorunun safkan olmasını ben de istiyorum.
Benim kast ettiğim hem safkan Alfa Romeo motoru olsun diyorsunuz, sonra da Lancia'nın (Fiat'ın geliştirdiği) 190 bg'lik motorunu Alfa Romeo niye kullanmıyor diyorsunuz.
1.9 litrelik motorun yılların gelişimi ile 190 bg'ye geldi. 2.0 litrelik motor ise yeni ve mutlaka daha güçlü versiyonları çıkacaktır. Biraz sabır gösterilmesi gerekiyor.
2.4 litre 5 silindirli motor ilk çıktığında 136 bg iken şu anda farbrika çıkışı 210 bg üreten tipi var. Her şey zamanla olur.

iyide o 1,9 motorun hasbe has atası zaten alfa romeo ki...
o bloğun ilk kullıldığı araba 2001 alfa romeo 156 1.9jtd idi gücüde 110 ve 130 olmak üzere iki versiyonu vardı tamamen alfa romeo tarafından geliştirilen ve dünyada common rail sisteminin ilk kullanıldığı motor bu motor... daha sonra stilo ve 147de kullnıldı.
geliştirmelerle bugünkü 190hp haline geldi.

Cem

quote:

Bakın Mercedes mesela. Sırf dünyadaki ekonomik sıkıntı ve TR pazarının krizi "teğet geçerek" yaşaması nedeni ve Mercedes alım gücümüzün yüksek olması nedeni ile 1.6 litrelik C serisini üretti (veya üretecek).
NOT: Bu konuda çok emin değilim, dün bir gazetede okumuştum, daha doğrusu okumaya çalışmıştım.

Bu konuyla ilgili gazete You are not allowed to view links. Register or Login
Enteresandır, mercedes Benz tarihinde ilk kez 1.6 motor diyor haberde, A160 modelinde, 1997 senesinden beri 1.600 cc hacimli motor kullanıldı=)

admin

Register or Login" border=0>
Register or Login" border=0>
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

agucba

quote:

quote:

Benim kast ettiğim hem safkan Alfa Romeo motoru olsun diyorsunuz, sonra da Lancia'nın (Fiat'ın geliştirdiği) 190 bg'lik motorunu Alfa Romeo niye kullanmıyor diyorsunuz.
1.9 litrelik motorun yılların gelişimi ile 190 bg'ye geldi. 2.0 litrelik motor ise yeni ve mutlaka daha güçlü versiyonları çıkacaktır. Biraz sabır gösterilmesi gerekiyor.
2.4 litre 5 silindirli motor ilk çıktığında 136 bg iken şu anda farbrika çıkışı 210 bg üreten tipi var. Her şey zamanla olur.

o bloğun ilk kullıldığı araba 2001 alfa romeo 156 1.9jtd idi gücüde 110 ve 130 olmak üzere iki versiyonu vardı tamamen alfa romeo tarafından geliştirilen ve dünyada common rail sisteminin ilk kullanıldığı motor bu motor... daha sonra stilo ve 147de kullnıldı.

O da Fiat motoru, kendimizi Alfa Romeo geliştirdi diye avutuyoruz sadece.

///////////////

Olgun

quote:

Öyle de, birde şöyle bir durum var. 156-147 güvensiz dendi, adamlar dünyanın en güçlü ve rijit platformuna sahip 159 ve varyasyonlarını yaptılar. Peh dedik bu ağır. 3.2 V6 koydular, bu ne ya gitmiyo dedik. Hafiflettiler, yetmez dedik, yeni motor yaptılar, olmadı dedik, Turbo dedik, onuda yaptılar, dizel dedik onuda yaptılar, tasarım dedik en kallavisinden çıkarttılar, mini sınıf dedik yaptılar ama onuda beğenmedik...

Adamlar daha ne yapacak ki, sonuçta Alfa rakiplerinde olduğu gibi sınırsız bütçeye, her türlü imkana sahip bir marka değilki. Bakın Alfanın denginde olan Saab da batmak üzere. Bu adamlar bunları gene iyi başardı.

Aynen katılıyorum.

Herşeyin benzer olmaya başladığı (arabalar, müzik, insanlar... off bu konu çok derinleşir valla:) sanayi devriminden başlar..) günümüzde buna tamamiyle karşı çıkmak imkansız.
Dolayısıyla tüm bu saydığınız gerek motor gerekse diğer aksamlardaki zayıflıklara ve benzer parça kullanımına rağmen bence Alfa'lar hala dizanıyla, sürüşüyle çok çok güzel.  Eski alfa gibi değil diyenlerede tabiki hak veriyorum  ancak herşeyin bir dengesi var işte eskisi gibi olsa tutunamaz batabilirdi bu marka veya yüksek fiyatlardan dolayı benim asla bir alfam olamazdı:)
Bunca probleme (piyasa şartları, büyük firma tehditleri..) rağmen piyasanın aksine cesur işler yaptıkları için hala özel bir marka bence.

ATA

quote:

quote:

quote:

Patenti Alfa Romeo'da diye biliyorum ama tabi üretip Alfa Romeo adı üstünden patent alınmış olabilir. Nede olsa büyük patrın Fiat.

O da Fiat motoru, kendimizi Alfa Romeo geliştirdi diye avutuyoruz sadece.

Patenti Alfa Romeo'da diye biliyorum ama tabi üretip Alfa Romeo adı üstünden patent alınmış olabilir. Nede olsa büyük patrın Fiat.

Edited by - ATA on 27/02/2009  16:12:55
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

murat

Daha eski olan Marea'larda da aynı motor var ;)
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ismail

Hüseyin Bey çok doğru demiş. Örnek Ben;

Bugünkü ekonomik şartlarla herhangi bir sıfır km GTA alma şansım arabanın km si gibi sıfır. Genede 'hani Mito GTA, nerde kaldı 159 GTA, 149 çıkacaksa çıksın ille de GTA' diyorum :)
(motor seçenekleri yanısıra ilave aksesuar paketleri asıl merak ettiğim).

Psikolojik bir vaka gerçekten :)

admin

Hatırladığım kadarı ile o dizeli ilk fiat croma kullandı, devamında daha da geliştirilerek 156 ya aktarıldı. Geliştirenlerde daha doğrusu ilk çlışmaya başlayanlar da Fiat değil başka küçük bir firmaydı, sonradan fiat işin içine girip son noktayı koydu.

Fit da motor geliştirmeleri FPT denillen bin yan kuruluş yapıyor. Kendileri deniz motorlarından tır motorlarına, S2000lerden formula 3 lere kadar tüm gelişim ve tasarımları yapıyorlar.

Diğer taraftan artık herkesin Alfa alma şansı malesef ama malesef kalmadı. Hele ki 2010'dan sonra tam olarak piyasaya çıkacak 149-169 ve yeni coupelerle bu şans iyice kalkacak. Elimizdeki 156 lar malesef gerçek Alfa olmasada son bilinen Alfalar olarak kalacak.

Demedi demeyin...
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

tolga_ozhan

Bende bir ekleme yapayım. Keşke şu GTV'nin 2.0 TS motoru yaygın olsaydıda birtane alabilseydim V6 TB  yerine.

agucba

Avrupa'da çok yaygın da TR pek yok galiba.

///////////////

tolga_ozhan

Türkiye'ye 36 adet V6 TB 18 adet 2.0 TS gelmiş. Önder'in bana verdiği verilere göre. Bir tane 2.0 ts'yi ben gözlerimle gördüm.

agucba

Konu nereden nereye geldi!

///////////////

fatih159

1.9 eski JTDM artık eskimişti. Yüksek emisyon ve tüketime sahipti.Zaten 1.9 çift turbo 190hp diye bir dizel üretilmişti zannedersem Alfa veya Fiat bu motorun 150hp lik versiyonun daha güçlüsü olan 190hp olanını tüketim ve emisyon değerleri yüzünden piyasada her modele uygulamadı. Yeni 2.0JTDM üretti. Şimdi diyecem ki keşke alfa da özellikle bmw 320d deki gibi bir motora sahip olsa ama arkadaşların dediği gibi bu krizde bunlar bile çok. Alfa veya Fiat elinden geleni yapmaya çalıyor. Heleki 1.8TBI için söylenebilecek kötü bir söz yok. Böyle 200hp lik güçlü bir motor sadece audi de vardı. O da 1998cc lik bir motordu 1750cc lik değil bence büyük bir başarı. Dikkatinizi çekerim 4750-5500 devir aralığında 200hp ye ulaşmak pek kolay değil.
Giulia Fan!

Anıl

Okuduğum mesajlardan sonra kendi yorumumu da yazayım dedim...Bence de Alfa eski alfa değil,dizayn olarak hala farklı ama yürüyen aksam olsun, motor olsun artık bir melez! Türkiye'de ise gelecekte Alfa'yı iyi görmüyorum, artık kaç tane 159 veya 147, ya da mito satılıyor, sayıları az olduğu için ileride Alfanın 2. elide olmayacak, zaten 2.el 159 fiyatları da belli o parayı 2. el 159'a vermek bana göre gereksiz...
Bende genelde sakin kullanırım ama nedense hep güçlü, seri ve hızlı araçlarda gözüm vardır ama kaderimde 1.6litredene yukarı çıkamadı; neden derseniz ilk sırayı vergi alıyor,2. sırada tüketim...Mesela 2.0TS 156 çok aradım ama temizini bulamadım,sonra hesap kitap yaptım, vergi filan derken kendimi 1.6 156'da buldum, ki bu sıfır ve 2.el Alfa fiyatları nedeniyle sanırım Alfa tutkum ya bir 2.0TS 147 ya da 166 2.0TS veya TB ile sona erecek çünkü 159 alacak bütçeyi yakalamam zor, bence Türkiye'de Alfa olayı 156 ile doruk noktaya çıktı ve 147'nin ortadan kalkması ile dibe vuracak...
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Dentist

Tofaş'ın Alfa ile ilgili  satış ve de pazarlama politikaları değişmezse eğer,gidiş ne yazık ki bence de bu yönde.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

tunayaz

Tofaşın alfa satmak istediğinden emin değilim .Mito çıktı daha reklamını görmedik.Televizyonlarda bir sürü otomobil programı var daha ben bir tanesinde alfanın bir modelinin test edildiğini görmedim (en kıytırık markalar bile defalarca arzı endam ediyor bu programlarda ).Bundan aylarca  önce birmottaki arkadaş  test için  mito ayarlayacaktı  hala haber yok (zaten 159 u da onlar bana satmamışlardı  benim yoğun çabalarım ve ısrarcılığım  sonucu satın aldım :).Oysa sizler gibi benim gibi insanlar otomobil satın alma konusunda pek çok arkadaşımızı dostumuzu etkileyebiliriz.Kendi adıma o arabayı birçok arkadaşa test ettirsem  birkaçına alfisti virüsü bulaşmaz mı :)

hüseyin_krgz

Bektal ağzına sağlık. Vergiler belimizi kırdı.