Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

"ALFA MILANO" Hayırlı olsun...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

quote:

ben herkese birer tane resim defteriyle, boya kalemleri alıcam.. herkes hayalindeki alfayı cızsın görelim sizler neler yapabılıyosunuz? hyundai mi? 126 bis mi? Milano mu?

Çok asabi gördüm seni Sercan.

Bana kağıt kalem verebilirisin. Ortaokul ve lisede oldukça iyi çizimlerim vardı. Hatta 1986'da 159'daki 3 farlı çizimler yaptığımda bana gülmüşlerdi çok bilenler. Şimdi 159'un ön görünüşünü yere göğe sığdıramıyorlar.

///////////////

asklepios

quote:

ben herkese birer tane resim defteriyle, boya kalemleri alıcam.. herkes hayalindeki alfayı cızsın görelim sizler neler yapabılıyosunuz? hyundai mi? 126 bis mi? Milano mu?

olur sercancım, bana sade karakalem de yeter, bundan iyi bişey çıkartırım heralde

Sercan Keklik

quote:

quote:

Çok asabi gördüm seni Sercan.

Bana kağıt kalem verebilirisin. Ortaokul ve lisede oldukça iyi çizimlerim vardı. Hatta 1986'da 159'daki 3 farlı çizimler yaptığımda bana gülmüşlerdi çok bilenler. Şimdi 159'un ön görünüşünü yere göğe sığdıramıyorlar.

asabilikle alakası yokki abi, alfa kötü diyoruz kızıyosun, iyi diyoruz kızıyosun ne yapsak anlamadım gıttı.. Alfa saglam degıl diyoruz saglam diyosun, güzel diyoruz hyundai diyosun tamam tarzlar huylar farklıdır eywallah ama daha arabayı görücüye cıkartmadan hyundai ettiniz.. Hadi onuda geçtim sene 2010 ve biz hala scudetto savaşı yaşıyoruz 10 sene sonra uzayda yaşamaya başlıcaz yahu..

Bu arabanın daha POSTERleri bile mevcut degilken, fabrikada cekilmiş dandirik 1 mp bile olamayan resimlerle aracı sucladık ettık..

Register or Login" border=0>

bana arkası bu kadar güzel olan bir araç göserin.. Birebir SEAT LEON a benzıyor bunu tartışsanız anlıcam ama biz hyundai demeyin bari ya.. gelin bi gün cıkartalım mitodan scudettoyu photo shopla bakalım hyundai mi? Yapmayın etmeyin mitoya oturun 1 saat inceleyin bakın tamam agresif bi tasarımı yok ama ALFAYSA agresif olucak diye bi kavramda yok.. Mk1 147 ler cok mu agresifti? ve bugun hangi kadına sorarsanız sorun hepsi mito hayranı.. mitoda tam bir bayan aracı..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

agucba

Sercan, lütfen yazdıklarımı anlayarak oku. 147'nin yerine çıkacak olan model ile ilgili bu başlık altında eleştiri olarak tek bir kelime etmedim. Bekleyelim görelim dedim. Yazdıklarım açık. Hepsini tekrar oku istersen.

Hyundai'e benzettiğim model ise MiTo. Ondan Scudetto'yu çıkar Hyundai'e benziyor diye yazdım. Scudetto'nun farklılığı buradan kaynaklanıyor zaten. Hyundai ile kast ettiğim uzak doğu markalarının genel tasarım idi. Her ne kadar MiTo güzel bir tasarıma sahip olsa da alışmam biraz zaman aldı. Kaldı ki tüm hanım arkadaşlarıma MiTo tavsiye ediyorum.

MiTo'dan agresiflik bekleyen kim zaten? MiTo'nun bulunduğu sınıfta agresif bir tasarım işe yaramaz, sevilmli bir tasarım amaçlandı ki hedef kitlesi olan kadınları etkilesin diye. Sen de zaten yazmışsın "MiTo tam bir bayan aracı" diye.

10 sene sonra uzayda yaşamaya başlasak da hiç bir marka kendisinin imzası niteliğindeki bir amblem, logo veya tasarımı bırakmaz. Niye BMW devamlı olarak çift böbrek kullanmaya devam ediyor, Mercedes spor olmayan modellerinde klasik ızgarasını kullanıyor, Rolls Royce klasik ızgarasını kullanıyor? Bunlar markaların kimliğidir ve bir marka ölmediği sürece bunlar kullanılmaya devam edecektir.

Ayrıca 4. sayfada Bahadır'ın eklediği büyük jantlı ve çift egzoz çıkışlı Milano resmi çok güzel ve bunu da yazdım zaten.

///////////////

Jakomo

Ben kendi adıma %100 Sercana katılmaktayım ve farkında iseniz bu topiğie adam gibi bişi yazmadım. Ancak geçenlerde Annem bile (ki kendisi bırakın Alfa' yı arabalar ile yakından uzaktan ilgilenmiyor) '' oğlum sizin Alfaların yeni bir küçük modeli miçıktı,  geçenlerde gördüm çok güzelmiş yahu '' dedi !!!!

Bence de bekleyip canlı veya resim kalitesi iyi olan resimler görnek lazım...
Sabır, boyun eğmek değil, mücadele etmektir !!!!

1996 145 1,7 16V
2001 156 SWSS Mk1,5
1994 164 V6 TB
1999 156 2,5 V6 
2003 156 SS MK 1,5
2004 156 SWSS Mk2
2007 GT
1996 BMW E36 320i Coupe M-technik
1999 166 V6 TB
1997 145 QV
2004 156 SWSS
2010 MiTo 1,4 TB

cuneyt

Otomatik vites secenegi olmayan bir bayan araci nasil oluyor yahu kimse de bundan bahsetmiyor.

Sizin Mito tavsiye ettiginiz bayanlar caddede duz vites yanlayip 4 ten 3 e kompress yapanlar mi ben anlamadim.

murat

Herkes fikrini yazıyor beyler ..Kaldı ki bu araba hakkında en olumlu/temkinli görüş bildiren Serkandır.. .Ben direk ön tarafı b.ktan diyorum mesela

Edited by - murat on 17/07/2009  09:50:15
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

SertackeS

aracın arkasında çok sorun yok a3e benzemesi dışında zaten sorun aracın önünde. kuzu gibi araba. dikiz aynasına bakınca böyle bir ön görsem ne güzel bir oyuncak derim geçerim. 159 farlarının kışkırtıcılığı üzerine oynamalar yapılması gerekirdi bence.
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

Passione

Yeni tasarım anlayışı bu arkadaşlar 8C gibi bir sanat eserinden sonra araçların böyle olacagı söylendi ilk olarak MiTo çıktı ve bizler tarafından fazla begenilmedi sonrada küçük sınıf şirin olması gerek eyvallah falan dendi kabullenildi. Ardından da Milano çıkıyor yine aynı tepkiyi alıyor bizler tarafından ve yine bizler tarafından begenilecek bundan eminim. Bekleyelim ve görelim.
"centocinguantanove"

tunayaz

Benim bildiğim bişey var bir aracı bayanlar tuttu mu  tamamdır.Çünkü bayanlar bir aracı satın alırken  asla ABS  var mı  EBD var mı yok bilmem ne sensörü var mı diye bakmıyorlar.Eğer dizayn olarak tutmuşlarsa parayı gözünü kırpmadan bastırıp alırlar.Dikkat ettikleri tek şey otomatik vites( bu da bizden daha akıllı olduklarını gösteriyor :) ).Mitoyu tavsiye ettiğim bütün erkek arkadaşlarımın ilk tepkisi  pahalı ,o fiyata şunu alırım bunu alırım gibi şeyler oldu.Mitoyu bayanlar  tuttu bu kesin.Ama sivri zeka alfacılar asıl alıcı kitlesi bayanlar olan bir araca otomatik vites yapmamışlar (dahice di mi :)).Umarım aynı aptallığı milano da yapmazlar.Bişey daha var bir aracın trafikte görünür olması onun satışlarını arttırıyor.O yüzden mitonun daha çok görünmesi lazım (kampanya falan filan )

ATA

quote:

Yeni tasarım anlayışı bu arkadaşlar 8C gibi bir sanat eserinden sonra araçların böyle olacagı söylendi ilk olarak MiTo çıktı ve bizler tarafından fazla begenilmedi sonrada küçük sınıf şirin olması gerek eyvallah falan dendi kabullenildi. Ardından da Milano çıkıyor yine aynı tepkiyi alıyor bizler tarafından ve yine bizler tarafından begenilecek bundan eminim. Bekleyelim ve görelim.

+1 yazmak isterdim ama sitede yasak. =) Bu cümlelerin hepsine tamamen katılmakla beraber, daha önce de dediğim gibi araç piyasaya çıktığında bizlerin çok beğeneceğini düşünmekteyim.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

pulse

alfa romeo da garip bir elektrik var..scooter bile üretse insanlar dönüp bakar..ben umutluyum milano dan..

Sercan Keklik

quote:

Hyundai'e benzettiğim model ise MiTo. Ondan Scudetto'yu çıkar Hyundai'e benziyor diye yazdım. Scudetto'nun farklılığı buradan kaynaklanıyor zaten. Hyundai ile kast ettiğim uzak doğu markalarının genel tasarım idi. Her ne kadar MiTo güzel bir tasarıma sahip olsa da alışmam biraz zaman aldı. Kaldı ki tüm hanım arkadaşlarıma MiTo tavsiye ediyorum.

MiTo'dan agresiflik bekleyen kim zaten? MiTo'nun bulunduğu sınıfta agresif bir tasarım işe yaramaz, sevilmli bir tasarım amaçlandı ki hedef kitlesi olan kadınları etkilesin diye. Sen de zaten yazmışsın "MiTo tam bir bayan aracı" diye.

10 sene sonra uzayda yaşamaya başlasak da hiç bir marka kendisinin imzası niteliğindeki bir amblem, logo veya tasarımı bırakmaz. Niye BMW devamlı olarak çift böbrek kullanmaya devam ediyor, Mercedes spor olmayan modellerinde klasik ızgarasını kullanıyor, Rolls Royce klasik ızgarasını kullanıyor? Bunlar markaların kimliğidir ve bir marka ölmediği sürece bunlar kullanılmaya devam edecektir.

abi bmw aynı boyutta aynı sekıldemı böbrek yapıyor? veya mercedes aynı ızgarayımı kullanıyor yıllardır yanı neden bu milanodaki scudettoyu bu kadar yerden yere vuruyosunuz anlamıyorum..
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Cem

Ben Milano'yu da Scudettosunu da beğendim açıkçası ama aşağıdaki fotoğrafa dikkatli bakıldığında anlaşılacağı gibi scudetto yerleşiminde sorun var,eğreti durmuş. Scudetto ,yuvasına küçük gelmiş,sağ tarafa daha yakın duruyor. Bu satış aşamasında düzelip,tartışmalar yersiz olacak bence:)

agucba

Haklısın Sercan.

///////////////

Borracho

bence de lansmani yapildiktan sonra hepimiz biryerlerini begeneceiz illaki,ama görünen o ki hicbirimiz tasarim anlaminda komple bir otomobil olarak goremeyecegiz milano'yu.. hep bir (ya da birkac) "keşke" miz olacak...belki bundan 4-5 sene sonra makyajlanma zamani geldiginde biraz daha herkesin icine sinen bir yone kayar diye düsünüyorum...

bado

Bahadır BAYRAK --- 2011 Alfa Romeo Giulietta /

frantic

milano , bende dahil çoğumuzu beklediğimiz gibi heycanlandıramadı ve kendine hayran bırakamadı.
ben mito ilk çıktığındada hayal kırıklığı yaşamıştım ancak zamanla beğenmeye sevmeye başladım.. aynı zaman diliminde yeni çıkan araçlar içinde en çok hoşuma giden mito oluverdi...
milano içinde böyle olacağını düşünüyorum benim en çok hayal kırıklığına uğradığım nokta milano ismi , bence 149 olmalıydı..
çünkü milano bana iddalı geliyor ve bu model benim kafamdaki o iddayı taşıyabilecek bir model değil (tabi bu benim kendi görüşüm , hislerim) yinede mito nun sınıfındada milano nun sınıfındada araba alacak olsam yine alfa romeo derim. nekadar hayal kırıklığına uğrasamda , beklediğim gibi olmasada hala eski-yeni her modeli rakiplerinden çok daha güzel diye düşünüyorum .. ille de alfa yani benim için işin içinde fanatizm var
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

Salleen

hayal kırıklığı..

pulse

eylül ayında frankfurt otomobil fuarında lansmanı bekleniyormuş..yeni yılın ilk aylarında gelir herhalde türkiye ye ..

147BLACK

Arkası VW Scirocco gibi olmuş. 4 kapılısı.
please teach me how to dream
I long to be more than a machine

agucba

///////////////

Borracho

evet maalesef boyle bir durum var...su arkasi da mito gibi sadece iki kirmizi yuvarlaktan olussaydi, gercek spor otomobillerdeki gibi  cok iyi olacakti...opel de kendini asti bu arada...

CrazyRomeo156

Alfa astraya göre çok güzel.Opel'in öyle çift egzost falan çıkarcağınıda beklemiyorum.Opel sadece işi çizimde bırakıyor.Parayla 3-5 kişi tutup araba çizdirebilir ancak

Borracho

iyi de cift egzos opel'de, milano da ise tek egzos var...