2014 yılını beklemek dusuyor bızede...
4c 2012 idi
ama 2013 gözüküyor takvimde...
O planlardan önce Tr deki servis kalitesini yükseltsinler önce.
Kendine giydirdikçe giydirmiş Alfa Romeo :) Firmanın eksiklerinin farkında olması güzel. Şikayet edilen ne varsa hepsini Alfa Romeo da biliyor ve bence çok güzel bir plan hazırlamışlar. Eğer bu yolda ilerleyebilirlerse 2014'te gerçekten güzel bir yere gelirler.
Ama "near-premium" ifadesini sevmedim :) "Premium" olmaya zorlasalardı keşke.
Bir de görünüşe göre mass market'a yüklenecekler daha fazla, bunun anlamı da saf Alfisti'ye yönelik modellerden uzaklaşmak olabilir. Muhtemelen herkesin kullanacağı Alfa Romeo'lar daha genele hitap ederken 4C, Spider gibi modeller daha Alfisti'ye yönelik olacak.
Farketmişler portföyü güzel yönetemediklerini. GT + Brera'nın hiçbir anlamı yoktu zaten :)
4C, 2012 sonunda önce ABD'de piyasaya çıktıktan sonra Avrupa'ya gelecek. Bu da muhtemel olarak 2013 yılını bulacak.
Türkiye gibi bir pazarda bile otomatik vites talebi bu kadar yüksek iken, en fazla satış beklentisi olan modelinde bile bu kadar geç gelmesi başlıbaşına pazarlama hatasıdır bence.
159'un büyük oranda otomatik vitesli olarak satıldığı da bu kadar aşikar iken Mito ve Giulietta'da bu kadar gecikmek niye?
Tofaş ilk geldiğinde Zeytinoğlu dönemindeki servis kalitesinin düşüklüğünden dem vuruyordu. Maalesef gördük ki bir arpa boyu bile yol katedemediler aradan geçen neredeyse 10 yılda.
Hatta işin komiği, Balıkesir, Ankara gibi başarılı bölgelerden bile çektiler. Balıkesir Fiat bayii oldukça başarılı idi. Keza İzmir Birmot'un Enrico'dan çok daha başarılı olduğunu duyardık kullanıcılardan.
İnsanlarda Premium algısını sağlayabilmek için Premium araç üretmek yetmez. Ya satış-servis ağı ile bir bütün olarak Premium olacaksınız ya da Doğuş gibi bir PR becerisine sahip olacaksınız.
Yani ya gerçekten iyi olacaksınız bu konularda ya da öylesine "iyiymiş gibi yapacaksınız" ki insanlar öyle olduğunuza inanacak ...
Mito'daki dizelin 120 beygir ama Giulietta'dakinin 105 beygir olması gibi garip kararlara hiç girmiyorum bile....
Ne kadar iyi ürün üretirsen üret ,ne kadar mükemmel olursa olsun servisi olmayan servisi olupda kaliteli hizmet vermesseniz o ürünü bitirir, başını yer.Alfa Romeo belki farkında değil, belki bizi 3. dünya ülkesi olarak görüyor önem vermiyordur.Alfa Romeonun Türkiye de daha oto.vites şu beygir bu beygir meselesine gelmeden yapacak çok işi var.Amerikada satılmış şu pazara girmiş şurdan çıkmış benim için hikaye.Ben türkiyeyi bilirim.
2014'de itişti V6 e segment geliyor. Çok güzel =))
Giulietta ile GTA amblemi yanyana durunca içim bir garip oldu ehih
Birmot Alfa Romeo zaten zorunlu olduğu için satıyor...Fiat grubuna ait aracları satmak zorunda
,hic istemiyorlar satmayı,zaten hizmet ve servislerden oldukca belli...
Ben bardağın dolu tarafından bakacağım.
Böyle bir strateji okumuş olmak beni sevindiriyor çünkü Fiat grubu içinde AR nin tamamen başı boş bırakılmadığını görüyorum.
Pazardaki ihtiyaçları, kendi eksik veya hatalarını değerlendirip satışları arttırma hedefinide koymuşlar.
Uygulayabilirlermi, bunu zaman gösterecek. Yeni gelecek modellerin yada bu stratejinin Alfistileri ne kadar memnun edeceğide ayrı bir konu. Büyük ihtimalle etmeyecek.
Yanlız dökümanın 4 sayfasında anlamdığım birşey var. 2010 satış adetlerine göre AR, SUV da 9,7m adet satış yapmış denmiş. Hangi modelleri bu sınıfta değerlendirmişler ki.
Edited by - ismail on 16/09/2011 13:15:23
159 2012 'de bitiyor, Giula 2014'de başlıyor. Ne iş anlamadım? Sedan severler için pek bir heyecan yok.
bu ne iş anlamadım, bu sene başında bunun aynısını görmüştüm, mito 2012 modelinde makyajlanıyodu..
bi sene ertelenmiş öylemi..