Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

buyrun cenaze namazına FİAT 500= ALFA 500

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

asklepios

Amerika pazarına girmek isteyen Fiat otomobillerini Alfa Romeo olarak pazarlayacak.

Chrysler ortaklığı ile bu markanın Amerika geneline yayılmış tüm bayilerinin de sahibi olan Fiat, bu pazara hızlı bir girişe hazırlanıyor.

Ancak yapılan pazar araştırmalarına göre Fiat?ın 500 modeli hariç Avrupa?da satılan araçlarının Amerika pazarında ilgi görmeyeceği belirlendi. Bu sebeple marka Alfa Romeo modellerini ve Fiat 500 modelini Amerika pazarına gönderme kararı aldı.

Bu operasyonda Fiat 500 modeli de Alfa Romeo ismiyle satılacak.

Ayrıca Fiat, 2011?de satış sunulması beklenen Jeep Grand Cherokee ile aynı platform üzerine bir SUV inşa edecek. Bu modeli de Alfa Romeo markası altında pazarlayacak.

Ortaklığın bir diğer getirisi de Fiat?ın üretim tesisi ağının genişlemesi olacak. Chrysler?in Meksika fabrikasında kısa zaman içinde Fiat 500 modelinin üretimi başlayacak.

KAYNAK; You are not allowed to view links. Register or Login

şahsi görüş; marka imajına indirilmiş sağlam bi darbe

Edited by - asklepios on 29/06/2009  12:20:48

Edited by - asklepios on 29/06/2009  12:21:59

Dentist

Yok artık daha neler...
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ersinguller

enteresan..
ayıptır ya.. ayrıca yani fiat 500, fiat 500 olduğu için ünlenmiş bir otomobildir bence. onu alfa markası altında satmak alfaya zarar vermekten başka neye yarar ki?

patricius13

Amerika'lılar kendi klasiklerinden başka bir klasik bilmedikleri için fiat 500 satmayacak endişesi mi aldı ortalığı?
Hakkaten çok garip

master

Buyuk hata. Fiat 500 retro bir otomobil. Retro otomobillerin en onemli satis noktasi gecmisle olan baglaridir. Ayni otomobili Alfa Romeo markasi adi altinda satmak gecmisle olan butun bagi koparacaktir. Ayrica tasarim olarak Alfa Romeo felsefesinden uzak olmasi da zaten Amerika'da gecmiste basarisiz olan Alfa Romeo'nun imajinin musteriler arasinda uzun vadede marka imajini iyice kafa karistirici hale getirecek.

Kisa vadede basarili olabilir, ama yeni girilen bir markette uzun vadeli imaji derinden sarsacagi kesin. Bu kadar tecrubeli bir firma bu kadar basit hatalar yapmamali.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ersinguller

fiat'ın chrysler'e ufak araba yapmayı öğretip amerikada o pazara gireceği zaten konuşuluyordu da.

bunun için alfa romeoyu maşa yapmak hoş olmamış.

omuslu

Kusura bakmayın da, otomobil konusunda ne idüğü belirsiz bir sitenin yazdığı yazıyı niye kaale alıyorsunuz ki?

Mantık çerçevesinde baktığımız zaman, tüm dünyada kült olmuş 500 gibi bir modelin üzerine Alfa Romeo damgası vurulabilir mi? Buna cesaret edilebilir mi?

asklepios

quote:

Kusura bakmayın da, otomobil konusunda ne idüğü belirsiz bir sitenin yazdığı yazıyı niye kaale alıyorsunuz ki?

Mantık çerçevesinde baktığımız zaman, tüm dünyada kült olmuş 500 gibi bir modelin üzerine Alfa Romeo damgası vurulabilir mi? Buna cesaret edilebilir mi?

yazıyı yazan site değil,üyenin biri konu açmış,kaynak da belirtmemiş.
linki de You are not allowed to view links. Register or Login

Edited by - asklepios on 29/06/2009  17:39:38

omuslu

Demek istediğim o Ali bey, biraz önce batım yurt dışı sitelere böyle bir haber göremedim, bence göremeyiz de.

asklepios

yeter artık,bu nedir yaa?

punto'dan mito yap,   bravo'dan milano yap,   yetmedi bi de üstüne 500'ü alfa yap.        yeni motorlar zaten fiat motoru.      nerde kaldı senin özgünlüğün,imajın.         biz seni bu yüzden mi sevdik?        derdine tasana rağmen bağrımımıza bastık? alfisti dedik kendimize???

"tofaş üretiyo bunları,fiatın yan sanayisi alfa " diye takılan arkadaşlara ben de gülerdim ,hep beraber eğlenirdik....   eee???....şimdi nolucak????

yazıktır,günahtır....

asklepios

quote:

Demek istediğim o Ali bey, biraz önce batım yurt dışı sitelere böyle bir haber göremedim, bence göremeyiz de.

ya tamam,hadi diyelim bu haber asparagas...ama gidişat da hiç güzel değil,yanılıyor muyum????

ersinguller

şimdi mito kullananlar da var.. rica edicem yani punto'dan yapılmış bi araba olduğunu falan düşünmüyorum.

asklepios

quote:

şimdi mito kullananlar da var.. rica edicem yani punto'dan yapılmış bi araba olduğunu falan düşünmüyorum.

ersincim,inan yazarken sen geldin aklıma. sakın kızma , alınma

ama "ALFA ROMEO" markasına yapılanlar kızdırıyor beni

az dalga geçmedim; "vw motorlu A3" diye.yanlış anlaşılmasın A3 kötü araba değil,ama özgün bi araba da değil.

sonumuz oraya doğru gidiyo ona kızıyorum ben.

BKNZ; LEON-GOLF-A3

BRAVO-DELTA-MİLANO(149)

Edited by - asklepios on 29/06/2009  18:12:14

Borracho

ben amerika ebay'den hemen bir tane alirim :) sitenin ilk alfa romeo 500 sahibi üyesi ünvanını kimseye kaptırmam.

saka bir yana dogan görünüslü sahin gibi bir durum ortaya cikacak. ama ornekleri görülmemis bir uygulama da degil...isterlerse yaparlar...

platform paylasimina ise artik alismak gerekiyor. otomobil sirketlerinin evlendigi, kurusuna kadar üretim maliyet hesaplarinin yapildigi bir ortamda bunu boyle kabul edip hayata devam etmek gerekiyor. yeni 169'da bidigim kadariyla maserati ile ortak bir platform üzerine insa edilecek.

asklepios

quote:

ben amerika ebay'den hemen bir tane alirim :) sitenin ilk alfa romeo 500 sahibi üyesi ünvanını kimseye kaptırmam.

saka bir yana dogan görünüslü sahin gibi bir durum ortaya cikacak. ama ornekleri görülmemis bir uygulama da degil...isterlerse yaparlar...

platform paylasimina ise artik alismak gerekiyor. otomobil sirketlerinin evlendigi, kurusuna kadar üretim maliyet hesaplarinin yapildigi bir ortamda bunu boyle kabul edip hayata devam etmek gerekiyor. yeni 169'da bidigim kadariyla maserati ile ortak bir platform üzerine insa edilecek.

burak bey,dediklerinize tamamen katılıyorum da....

ortak platform,ortak motor,ortak detaylar(konsol,klima v.s.) eeee??? ne anlamı kaldı o zaman alfa'nın,alfa ruhu'nun,"cuore sportivo" nun,  "ALFİSTİ" nin ????

tunayaz

Ortak platform mevzuu benim de kafamı kurcalıyor zaman zaman.Rekabetin bu kadar kızıştığı bir dünyada  artı firmaların birleşmelere gittiği bir ortamda bu kaçınılmaz  galiba.Yine de bence bu ortamda markalaların kendi özellikleri korunabilir.Bunu  yeni çıkacak olan 149/milano da daha iyi test edebileceğiz sanırım.Yeni araç bravo mu  yoksa sadece fiat motorları ve bravo platformunu kullanan özgün bir araç mı olacak

asklepios

quote:

Ortak platform mevzuu benim de kafamı kurcalıyor zaman zaman.Rekabetin bu kadar kızıştığı bir dünyada  artı firmaların birleşmelere gittiği bir ortamda bu kaçınılmaz  galiba.Yine de bence bu ortamda markalaların kendi özellikleri korunabilir.Bunu  yeni çıkacak olan 149/milano da daha iyi test edebileceğiz sanırım.Yeni araç bravo mu  yoksa sadece fiat motorları ve bravo platformunu kullanan özgün bir araç mı olacak

Yeni araç bravo mu  yoksa sadece fiat motorları ve bravo platformunu kullanan özgün bir araç mı olacak

bunu herkes gibi ben de çok merak ediyorum;  en çok merak ettiğim husus da arka süspansiyon sistemi.olması gereken tam bağımsız arka süspansiyon,hatta çok kollu bağımsız süspansiyon(c sınıfında sadece golf te var yanılmıyorsam).

bravo platformu-motoru kesin gibi. (platform ok de,motor bence oynanıp özgün hale getirilmeli)  eğeeer; arka süspansiyonlar bravo'daki gibi torsiyon olursa,geçmiş olsun. kimse premium c falan demesin bana o zaman.

aradaki fark; bravo ile delta'nın farkından( ki yok sayılır)  çok çok çok çok daha fazla olmalı ki bi anlamı olsun...

SertackeS

quote:

yeter artık,bu nedir yaa?

punto'dan mito yap,   bravo'dan milano yap,   yetmedi bi de üstüne 500'ü alfa yap.        yeni motorlar zaten fiat motoru.      nerde kaldı senin özgünlüğün,imajın.         biz seni bu yüzden mi sevdik?        derdine tasana rağmen bağrımımıza bastık? alfisti dedik kendimize???

"tofaş üretiyo bunları,fiatın yan sanayisi alfa " diye takılan arkadaşlara ben de gülerdim ,hep beraber eğlenirdik....   eee???....şimdi nolucak????

yazıktır,günahtır....

aynı düşünceleri taşıyorum. alfanın orjinalliği fiat grubuyla beraber o kadar bozuldu ki 2007 model 147imde kaputu kaldırınca fiat amblemi görünce can sıkıntısı yaratıyor.

özellikle de

""hiç bir zaman fiat ve reno amblemli bir aracım olmayacak""

diye iddalı konuştuktan sonra arkadaşlarımın

""fiat logosunu değiştirip kullanmak da iyi bir fikir""

tarzı esprilerine maruz kalmak daha acı oldu  
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

Borracho

iyi de maserati platformu kullanan, ferrari'den alinma 4.7 litrelik V8 motor takilan Alfa 8C'ye kimse itiraz etmedi...

arkadaslar benim icin alfa, tasarimiyla fark yaratan, motoruyla kulaklri oksayan, surusuyle keyif veren bir otomobil demek.
ortak platform kullansa da , günümüz kosullarinda, alfa romeo her cikan modelinde bana bu ozellikleri sunuyorsa ben tatmin olurum. su durum da var alfa da cok ciddi bir teknik ekip ortak kullanilan motorlari dahi "alfalastiriyor"... motorlar alfalastiktan sonra yerlestiriliyorlar. ornegin benim arabadaki 1.9 JTS motor diger fiat modellerinde kullanilmiyor cünkü üretim maliyeti ornegin twinspark'a göre cok daha  pahali bir motor. uzun lafin kisasi alfa'nin her zaman üretimde bir farkinin olacagini tahmin ediyorum.

cuneyt

Alfistilik bitiyor Alfa da bitebilir. Saab aliriz bizde sorun yok.

Borracho

quote:

Alfistilik bitiyor Alfa da bitebilir. Saab aliriz bizde sorun yok.

saab gecen sene iflas ettigini acikladi. su an kurtarilmaya calisiliyor...

ATA

Saab'da battı be abicim ya
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

cuneyt

Alfa yuzunden bizde battik.

Aslinda yok bir farkimiz diyerek alacaktim ben

tolga_ozhan

Türkiye'de de Alfa'ları Ferrari logosu koyup satsalar ya kesin yok satar.

Burak

yakında oda olur
1997 Gtv V6 TB