Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

159 boğaz kelebeği yağ dolma sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

tamerko

Merhabalar,
159 1.9jtdm aracımda boğaz kelebeği elektronik devre kısmı 1.5 -2 ayda bir yağ dolup pedal konum sensörü arızası vererek gaz yemiyor ve araç motor koruma moduna giriyor. Temizletiyorum geçiyor. Fakat bu durum sürekli tekrar ediyor. elektronik devre kısmı aşağı yönlü kelebek milinin yatağından içeri sızarak oluşuyor tahminim. Çözüm üretebilecek fikir tavsiyeleri verebilir misiniz ? aracımda dpf içi boş egr aktif.

alperuzi

Benim araçta manifold flap iptali yapılırken orasının yağ dolu olduğu görülmüştü. Olay yağ buharının bir şekilde sızması ile oluyor, biliyorsunuz yağ buharı PCV üzerinden turbo önüne geri veriliyor. Motorunuz fazla yağ buharı üretiyor olabilir, onun kontrolünü sağlayın öncelikle. Elektronik tarafın kesin bir contası vardır diyeceğim değişmesi gereken, ama şahsen ben sökmedim, usta söküp temizledi ben yokken, bu nedenle detaylı inceleyemedim. Sorduğumda zamanla oluyor, temizliyoruz demişti ama 1-2 ayda geri dolması normal değil bana göre.

Bende herhangi bir sıkıntı olmadı bu arada, resimdeki şekilde çalışıyordu araç:
You are not allowed to view links. Register or Login

tamerko

teşekkür ederim. bu yağ buharı olayına bir bakmam lazım sanırım.

Benim araçta manifold flap iptali yapılırken orasının yağ dolu olduğu görülmüştü. Olay yağ buharının bir şekilde sızması ile oluyor, biliyorsunuz yağ buharı PCV üzerinden turbo önüne geri veriliyor. Motorunuz fazla yağ buharı üretiyor olabilir, onun kontrolünü sağlayın öncelikle. Elektronik tarafın kesin bir contası vardır diyeceğim değişmesi gereken, ama şahsen ben sökmedim, usta söküp temizledi ben yokken, bu nedenle detaylı inceleyemedim. Sorduğumda zamanla oluyor, temizliyoruz demişti ama 1-2 ayda geri dolması normal değil bana göre.

Bende herhangi bir sıkıntı olmadı bu arada, resimdeki şekilde çalışıyordu araç:

hakan

Selam,gaz kelebeği ile emme manifoldu arasında metal conta olacak o kirli yada daha önce sıvı conta vs birşeyle kapatılmış ve üzerinde bir katman oluşmuşsa aralıktan yağ sızar.birde kelebeğe giren plastik borunun üzerinde bir oring büyük conta var,o da zamanla özelliğini yitiriyor onu da yenisiyle değiştirin.ayrıca motor yağını koyduğunuz kapağın yanında yağ buharını tahliye eden bir hortum var oda özelliğini yitiriyor zamanla siz nekadar vidasını sıksanız da aralıktan yağ buharı terleme şeklinde aşağı doğru damlar.bunları kontrol edin.
haktas