Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 hararet problemi

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Muhoalli

Herkese merhabalar tecrübeli abilerim yaklaşık 20 yıldır bizimle olan bir 156mız var. Babam aracı bana devretti ve ben nispeten yeniyim içinde büyüdüğüm araba olduğu için radyatör su deposunu paslı görmeye dayanamayıp onu değiştirdim ve antifiriz koydum . Antifiriz koydum koyalı değişmediği boru kalmadı tek tek değiştiriyorum fakat en son olayda otobanda gelirken hararetin 110 derecelere ulaştığını fark ettim. Hemen kenarı çektim ve su deposunu bomboş gördüm sonrasında su olmadığı için yanımda aracı çekiciyle edirneye getirdim. Şuanda su kaçağını giderip normal hale getirdik ve eve dönerken hararetin yine 110 dereceyi bulduğunu gördüm araba boş yolda hareket halindeyken 110 dereceye çıkınca şaşırıp kenarı çektim kenarı çeker çekmez araç rölantide birkaç saniye içerisinde çat diye 70 derecelere kadar You are not allowed to view links. Register or Login 92 derece gibi devreye giriyor termostat da yeni ve çalışıyor . Sebepler ne olabilir

Pervasiz_7

Merhabalar, aynısı 2004 156 1.6 ts aracımda başıma gelmişti. Benimki de radyatörden kaçırmıştı, İstanbul trafiğinde 110' a çıkıyor bir anda 70' e iniyordu. Radyatör ve Termostat değişince sorun çözülmüştü. Kaçakları giderdiyseniz büyük ihtimal termostattandır. Orijinali ile değiştirirseniz daha iyi olur. Geçmiş olsun.
Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

DcD-Semih

Termostatın sağlıklı çalıştığını anlamak kolay ama otoban hızlarında hararet yapıp suyu boşaltıyorsa olay tam olarak termostat diyemeyiz. Önce hava olmadığından emin olun sistemde, radyatörün üstünde elle alabileceğiniz küçük bir musluk var, onu hafif gevşetip sabit su geldiğini görün, tekrar kapatıp rolantide motoru ısıtın, fan açıp kapattıktan sonra eksilen suyu genleşme deposundan tamamlayın, bir iki defa tekrarlarsanız bu işlemi hava tamamen çıkmış olur.

Olası kaçak yerleri zor görünecek olanlar sırayla; araçta LPG var ise LPG regülatörüne kalorifer hortumlarından alınmış t şeklinde bağlantılardan, sürücü veya yolcu tarafında paspaslarda nemlilik var ise kalorifer peteğinden, genleşme kabında olası bir çatlak veya üstündeki girişinde bulunan ince hortumun dibinden, yağ soğutucusuna giren 2 tane küçücük hortumdan olabilir geri kalanları görünür zaten kaçak var ise.

Ancak moral bozmak istemem ama anlattığınız senaryoya en çok silindir kapak contası uyuyor, kaç yaşında araban sonuçta, muhtemelen üst kapak ufak ufak çürümüştür basınç artınca kompresyon motor suyuna karışıyodur bir tarafları şişirip en kolay yerden su sistemden kaçıyordur. Öyle bir durum var ise geçmiş olsun şimdiden.

M2007J20CG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

coyote

Bir de, genleşme kabıla giren ince hortumdan, genleşme kabının içine su devri olup olmadığına bakın. Bu borunun diğer ucu termostata bağlıdır. Uzun süre sonra konan antifiriz, motordaki pasları söker ve sökülen paslar genelde bu ince hattı tıkar. Bu hattın tıkanması direkt olarak hararete sebep olmaz ama, sistemdeki havanın otomatik olarak atılmasına engel olur. Kontrol etmekte fayda var.