Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alınık Alfa Romeo 159

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

OzgurMR

Ben de istediğim kombinasyondaki 159'u bulmak için yaklaşık 2 sene You are not allowed to view links. Register or Login'la ilişki halindeydim.  Ne ilanlar, ne satıcılar, ne galericiler gördüm o dönemde. Maalesef ülkemizde para hırsı ahlakın önüne geçmiş artık. Bu nedenle ahlakına inandığım, dürüstlüğünü gördüğüm bir 159 sahibinden hiç pazarlık yapmadan satın almıştım aracımı.Arabalar alınır, satılır, önemli olan dost kalabilmek. Birbirimizin yüzüne bakamayacak hallere düştükten sonra 3 lira 5 lira kazanmanın bir önemi kalmıyor. Bu platform gerçekten de herkesin beklentisiz birbirine samimiyetle yardımcı olduğu bir platform. Araç ararken herkes faydasını görüyor.  :alfisti:
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

renovatio

You are not allowed to view links. Register or Login
Ben de istediğim kombinasyondaki 159'u bulmak için yaklaşık 2 sene You are not allowed to view links. Register or Login'la ilişki halindeydim.  Ne ilanlar, ne satıcılar, ne galericiler gördüm o dönemde. Maalesef ülkemizde para hırsı ahlakın önüne geçmiş artık. Bu nedenle ahlakına inandığım, dürüstlüğünü gördüğüm bir 159 sahibinden hiç pazarlık yapmadan satın almıştım aracımı.Arabalar alınır, satılır, önemli olan dost kalabilmek. Birbirimizin yüzüne bakamayacak hallere düştükten sonra 3 lira 5 lira kazanmanın bir önemi kalmıyor. Bu platform gerçekten de herkesin beklentisiz birbirine samimiyetle yardımcı olduğu bir platform. Araç ararken herkes faydasını görüyor.  :alfisti:
söylediklerinize katılmamak elde değil 2. el araç almak gittikçe zorlaşıyor,insanlar birbirlerini kandırabilmek için herşeyi yapıyorlar,bu yüzden bende formdaki arkadaşların alfa tecrübelerine güvenerek 159 almayı hedefliyorum inşallah aradığım arabayı bulurum

oceansblue

söylediklerinize katılmamak elde değil 2. el araç almak gittikçe zorlaşıyor,insanlar birbirlerini kandırabilmek için herşeyi yapıyorlar,bu yüzden bende formdaki arkadaşların alfa tecrübelerine güvenerek 159 almayı hedefliyorum inşallah aradığım arabayı bulurum

Hala bulamadıysanız görüşebiliriz.

effe64

159 arayışınızda size tek önerebileceğim diğer arkadaşlarında dediği gibi arabayı sahibinden almanız. Aslında bende aynı sizin gibi yaklaşık 4 aydır 1.9jtd otomatik vites arıyorum ve 59 binlik arabalara dahi hevesle bakmaya gittim bi türlü istediğimi bulamadım. Km düşük lüğü ve kazasızlık ilk tercihiniz olsun derim.
İşallah istediğiniz arabayı bulursunuz çünki ben sunroof olmazsa olmazım olduğu için 4 aydır bulamadım...

master

Kazasızlık ve km düşüklüğü neden ilk tercih olsun açıklayabilir misiniz?

180.000 km'de olup, kazası da olup kazasız ve nispeten düşük km'li 159'lardan çok çok daha temiz olan arabalar olduğu için soruyorum.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

effe64

Düşük km ve kazasız bi araba eminim sadece benim değil Türkiyede yaşayan tüm araba sevdalılarının ilk tercihidir. Örneğin 420.000 km olup çok bakımlı olan bir araç mı yoksa 33.000 km deki bir araç mı ? Yada zaten 2. El değeri 50 bin olan bir araçta 23.000 bin lira olan bir araç mı yoksa 42 bin liralık hasarsız bir araç mı?
Ben olaya bu yönden yaklaşıyorum . Eminim birçok insanda aynı gözle bakar. Düşünsenize hemcinsleri (60-70 bin km) 80 bin olan bir araç 230.000 bin km olursa elbette ucuz ve 2. Tercih olur.
159 arayan arkadaşla aynı duyguları hissettiğim için ne parasını nede zamanını boşa harcamasını istemem.

master

Haklısınız, o konuda ben de sizinle benzer tercihler yaparım.

"düşük km" derken 30.000 km örneği "yüksek km" derken 420.000 km örneğini alırsak katılırım size.

Ancak örnek vereyim, benim sattığım 159 103.000 km'de, ve iki tane hasarı olan bir araçtı. Hasarları en ufak problem yaratan cinsten olmamasına rağmen Türkiye'deki tüketici kitlesinin bu konudaki takıntısına istinaden piyasadan düşük fiyat koymuştum. Buna rağmen her arayan fiyat kırmaya çalışıp diğer 159'lardan örnek veriyordu. Örnek verdikleri 159'ları da ben biliyorum, bitik durumda, bakımları yarım yamalak, hor kullanılmış arabalar.

Bu esnada aracımdan daha pahalı 159'ları da inceledim. Sanayiide denk geldim, arkadaşım almak istediğinde baktım vsvs. Benimkinden düşük km'lisi de vardı, kazasızı da vardı.

İnanın bir tanesi bile benim sattığım arabayla eşdeğer kondüsyonda değildi. Gerçekten temiz, düşük km'li ve kazasız olanlar yani benim arabanın kazasız ve düşük km'li ve daha yeni modelli versiyonları 15-20.000 TL daha yüksek fiyat etiketine sahipti.

Ben sizi yanlış anlamışım o zaman. 400.000 km'deki araç bakımlı da olsa tabii ki daha ucuz olmasını beklerim.

Ancak 70.000 km'de ve ilk-ikinci triger, ilk debriyaj, ilk alt takımlar, bitik lastikler, ilk fren diskleri/balataları ile giden bir aracı "düşük km" diye almaktansa, 100.000-110.000 km'de bu bakımların hepsi yapılmış aracı benzer fiyatlara almayı tercih ederim. Çünkü bu bahsettiklerim modele göre değişmekle birlikte takribi 10.000 TL toplam tutara sahip parçalar.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

effe64

Ben zaten 159 lara bakmaya başladığımdan beri düşük km algım 100 bin 130 bin oldu.

erhankocabas

Selamlar, yüksek kilometreli fakat bakımları yapılmış temiz,masrafsız ve full bir araç arıyorsanız buyrun; Tüm detayları yazdım bu başlıkta.

Kişisel düşüncem; Türk tüketicisine kalırsak zaten Alfa 159'a hiç binmememiz gerekir ;)

Alırken ben de çok araç gezdim. 4 ay bekledim, Bursaya kadar gittim.. 90.000 km'de gözüküpte haşatı çıkmış ve gerçekte kaç km olduğu bilinmeyen bakımlarının nerede yapıldığı belli olmayan bir 159 alacağıma bildiğim güvendiğim birinden donanımlı ve yüksek kilometreli araç almak daha mantıklı geldi.

Alfa 159 1.9 JTDm Distinctive Plus  - Q-tronic