Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo ön yargısının yıkılışı...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Gouki

You are not allowed to view links. Register or Login
çok sevdiğim bir abim bu arabanın logosunda hac işareti var ben senin yerinde olsam almazdım bu arabayı dedi.bende direk ama direk islamın ve imanın şartlarını sordum  :) kem küm falan filan derken birtenesini bile söyleyemedi.Senin araban da Türk malı zaten dedim(opel kullanıyor)Sık sık karşılaşırız ve arabayla ilgili tek bir söz söylemez konusunu açmaz...  :D

Ağzının payını tam anlamıyla vermişsiniz, tebrik ederim.

Utku

Gerçektende herkesin başından benzer olaylar geçmiş,Ben alfa almaya karar verdiğimde kimseye söylemedim paylaşmadım.Çünkü her kafadan bir ses çıkacak ve kafam allak pullak olacaktı.İnternetten araştırdım karar verdim ve aldım.6 ay arayıp izmirde bulduğum ama fiyatı yüksek olduğu için alamadığım beyaz 2004 model bordo deri döşeme sunfoof bose müzik,sensor paket,yay ve orj vela jantı olan bir 156.Uzun hikaye ama bir türlü kısmet olmadı bana o araç.Acil satlıktı ve araç sahibi beni aradı ama ben gemide çalıştığım için çıkamamıştım,dedim ya aksilikler üst üste geldi ve gerçekten kısmet olmadı.Hemde ilan fiyatının çok ama çok aşağısına.Aynı aracı 2 gün sonra sitede bir galeriden satlık gördüm,Hemen aradım araç için ama benden özür dilediler ilanı kaldırmadıkları için.Yani araç satılmış.Sonra Siyah 156'lara baktım.O dönemde aracım yoktu ve ciddi problemler yaşıyordum.Oğlum 17 günlüktü ve birazda hırs yapıp 1 gün önce ilana konmuş olan şuanki aracım 2005 model siyah 156'mı gördüm.Önce mesaj sonra telefonla görüştüm ve ertesi gün akşam yola çıktım.Arabayı almaya gitmeden önce oğlum rahatsız olmuştu ve yine aracım yoktu taksiyle bir sürü sıkıntıyla doktora götürebilmiştim.o an dedim ki,Allahım bana yardım et ve hayırlı ise o aracı alıp geleyim dedim.Araç sahibi çok iyi efendi ve çok titiz biriydi.Aracın bütün bakım listesini verdi,kullandım beğendim anlaştım ve aldım.Bu aracı almaya gittiğimden sadece eşimin ve abimin haberi vardı.Hiç kimse değil alfa,araba alacağımı bile bilmiyordu.Herkes çok şaşırdı alfa romeo 156 aldığıma.ilk görenlerden biri komşumdu."Ne o benzinciye ortakmı olacaksın "diye seslendi karşıdan.Yanında 4-5 kişi daha vardı.Bende dedimki,(gıcıklığına)"hah işte aradığım adamı buldum,böyle dediğine göre sen iyi biliyorsun alfaları,aldık ama nedir ne değildir bilmiyorum araç hakkında anlatırmısın biraz,ne yakar nasıl gider sağlamlık yol tutuşu özellikleri vs nedir"dedim.Nebilim kardeş hiç kullanmadım ki dedi.o zaman ne diye bağırıyorsun ordan buraya çok yakar ortakmı olacaksın vs diye.İnsan önce hayırlar sonra yorum yapar,senin arabandanda az yakar  bu alfa dedim.Sonra ordaki herkes hayırladı vs.O arkadaşımın dışında olumsuz hiç bir yorum almadım.Herkes çok sevindi ve hayırladı.yaşları 45-55 civarı olan bir kaç yakınım bu arabanın çok sağlam olduğunu eğer uzun süre bineceksem iyi seçim yaptığımı söyleyip hayırladılar:)İnanılmaz dikkat çekiyor.Birçok iyi marka yüksek model araç kullandım ama hiç birisi bu kadar çok dikkat çekmiyordu ve hiç birine bu kadar saygı gösterilmiyordu trafikte.13 aydır büyük bir keyifle kullanıyorum alfamı.
Hekese kazasız belasız masrafsız  sürüşler...

oğlum 13 aylık oldu :)

cok icten yazmissiniz valla, keyifle okudum.
156 yada oglunuza da masalah
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

vlkylmz

çok sevdiğim bir abim bu arabanın logosunda hac işareti var ben senin yerinde olsam almazdım bu arabayı dedi.bende direk ama direk islamın ve imanın şartlarını sordum  :) kem küm falan filan derken birtenesini bile söyleyemedi.Senin araban da Türk malı zaten dedim(opel kullanıyor)Sık sık karşılaşırız ve arabayla ilgili tek bir söz söylemez konusunu açmaz...  :D

evet sanırım öyle oldu  :) ama çok kötü bozulmuştu...
kalite asla tesadüf değildir

vlkylmz

teşekkürler utku bey,Allahım ne evlatlarımızın ailemizin nede alfalarımızın acısını göstermesin.Ama alamadığım o beyaz 156 hala aklımda ve ara ara resimlerine bile bakıyorum  :(

sarpgrey

evet sanırım öyle oldu  :) ama çok kötü bozulmuştu...
ortalık zir cahil dolu malesef, son 12 yıldır daha da artti, artmayada devam ediyor.
bir ara Chevrolet cruise hakkında bir forumda şöyle bir paylaşım okumuştum'yaw cruise iyi arabada önündeki amblemi resmen yan yatmış hac şeklinde'baska bir kişide ona cevap yazmış diyorki' sen yazi yazarken filan günah diye -t-harfinide kullanmiyor sundur' :)
bu adamlarda böyle bir zihniyet bar malesef.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

vlkylmz

TRSemih

Gecen Kafes bulusmasinda Gokce Bey bahsetmisti; onceki 156 ss'inin sag tarafini dikmen de komple cizip birde silecege not birakmislar. Hac isareti yilan musluman cocuk hikayesini gevelemis kisaca. Cizme sebepleri buymus.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Tolga033

Gecen Kafes bulusmasinda Gokce Bey bahsetmisti; onceki 156 ss'inin sag tarafini dikmen de komple cizip birde silecege not birakmislar. Hac isareti yilan musluman cocuk hikayesini gevelemis kisaca. Cizme sebepleri buymus.

Yapan tatmin oldu mu acaba.  :duvar:

alihsans

Yorum sizin...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

misket

Yorum sizin...

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Onların mantığıyla yorumlayalım; o sitenin tepesinde o kanatlı arslanın reklam için dahi olsa ne işi varmış bir cevaplasınlar hele...

K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

alihsans

Onların mantığıyla yorumlayalım; o sitenin tepesinde o kanatlı arslanın reklam için dahi olsa ne işi varmış bir cevaplasınlar hele...
O güç, bilgelik ve adaleti temsil ettiği için sorun olmayabilir.
Reklam geliri nedeniyle ufak tefek para bıraktığı da düşünülürse helaldir ki hem de farz.
Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

misket

O güç, bilgelik ve adaleti temsil ettiği için sorun olmayabilir.
Reklam geliri nedeniyle ufak tefek para bıraktığı da düşünülürse helaldir ki hem de farz.

o arslan figürü babil zamanından beridir kullanılır, kullanıldığı alanların hemen hemen tümü de çok tanrılı mitlerdir dediğim gibi o mantıktan gider isek put pagan zamanından kalma tanrıların muhafız simgelerinin reklamı ya da reklamından gelecek paranın helalinden şüphe duymak gerekir.

Aynı mantık bugün Süleymanın mührünü de x devletin bayrağıdır deyip yakıyor.
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

sarpgrey

İşte bu adamlar, kendilerinine müslüman diyip milletin kafasını allahuekber diyerek kesen, adamlarin cigerini söküp yiyen adamlari destekleyen tipler.
Bu adamlara birseyler anlatarak fikirlerini degistiremez siniz.  Yapılacak en güzel şey sallandirmak bu adamlari

GT-I9100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Erdinc küflü

1.6 diesel jtd 150 bg alfaya bınıyorum .. 45 binliralık dacia bınmekten 10 kat daha guzel .. Bazı arabaları a-z gotursun dıye bıne ler var .. Onlar zaten hayata dogduklarında A- olduklerınde Z deniyor ..

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi