Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login



ilk alfa romeo tecrübem

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kemalbay

Selam arkadaşlar,

Bu yazdıklarım henüz almadan önce yaşadıklarım, kısmetse bundan sonra araçla yaşadığım tecrübelerimi de yazarım.  :)

Yaklaşık 2 hafta önce araba almaya niyetlendim. Ne olduysa oldu aklıma Alfa Romeo girdi. Daha önceden farklı marka ve ebatlarda araçlar kullandım, kısmetse kendime ait ilk aracım alfa romeo olacak. Bütçeme göre (10000 civarı) araştırdım, ettim, sabah 7'lerde pazara gittim. Bu arada altunizade papyon'da yalnızca iki tane alfa romeo vardı, onlar da bütçemi aşıyordu baya :)

sahibinden.com üzerinden bi araç buldum, diğerlerine nazaran ucuz ve daha iyi bir görünümü var(sanmıştım)
Yetkili Alfa Romeo servisini aradım, satın almadan önce göstermek istediğimi söyledim. 95 model 145'e bakamayacaklarını, baksalar bile anlamayacaklarını, dış görünüşüne bakıp kullandıktan sonra içime sinerse alabileceğimi söylediler :))

Ya kısmet diye bostancı sanayinin yolunu tuttuk, internetten bulduğum bir servise aracı gösterdik. Araçta minimum 3000 lira masraf çıktı. Suçlamak gibi olmasın satan kişi arkadaşından ustaya baktırmadan aldığını söyledi, ne kadar doğru bilemem. Şöyle ki fren balataları bile kullanılmayacak derecede bitikmiş. Saolsun usta bana baya bilgi verdi araç hakkında. Örneğin boxer motorların twin spark'a göre daha iyi olduğunu biliyordum. Yanlış biliyormuşum. (Yeni olduğum için bilmiyorum kurallara aykırı mı ama sakıncası yoksa servis adını ve aracın You are not allowed to view links. Register or Login ilanının linkini paylaşabilirim)

Sonrasında sanayide bilinen bir ustanın arabasını sattığını öğrendik. Gittim gördüm 98 model 145 - twin spark
lpg'li. Ustayla beraber tecrübeye çıktık. Aracın yürürü gayet iyi, kabin içinde abartı bir ses yok. (İlk baktığım arabada ses baya çoktu, filtreden dolayı demişti) çekişi, fren tepkisi, iç temizliği iyiydi. Kasislerde ve çukurlarda da ses yoktu.

Biri durun siz kardeşsiniz demez de kısmet olursa yarın sabah alfa romeo sahibi olacağım.
Bu arada en önemlisi You are not allowed to view links. Register or Login'u da müstakbel arabamın arka camındaki stickerda görüp üye oldum. :)

erman

Hayırlısı olsun ama benim fikrim forumla istişare halinde olup güzel bi arac denk getirmen diger alfalar piyango olup seni uzebilir :alfisti: su sticker olayini yeni okudum ama guzel bi 145 bulmus olma ihtimalin yuksek

kemalbay

You are not allowed to view links. Register or Login
Hayırlısı olsun ama benim fikrim forumla istişare halinde olup güzel bi arac denk getirmen diger alfalar piyango olup seni uzebilir :alfisti:

Teşekkür ederim. Satın alacağım ustanın adını versem sıkıntı olmaz herhalde? Olur mu? :)

erman

Olmaz bence sticker varsa forumdan olma ihtimali yuksek

Gouki

Kemal bey aramıza hoşgeldiniz. Ustanın ismini tabi ki söyleyebilirsiniz.

ihsany

Aramıza hoş geldiniz.. Kazasız belasız ve de cezasız sürüşler (keyifler) dilerim  :alfisti:
Alfa Romeo 147 1.6 Eco
Alfa Romeo Giulietta 1.4 TB MA TCT
Alfa Romeo 156 2.0

İhsan Yaprak
L'amore è diverso in italiano

blackgear

Şahsıma ait ilk Alfam 97 model 145 T.S. di. Varyatör haricinde hiçbir problemi yoktu. Araçta fazladan elektronik bir zerzavat yoktu çünkü  :haydi: Birtek ABS vardı.

Ama yol tutuşu, ve motor performansı olağanüstüydü. Ki standart yay paketi vardı üzerinde. Düz yol performansını bilmem, ama virajlarda rakipsizsiniz diyebilirim. GIU lar belki :) Haricinde o aracın yol tutuşuna benzer bir performans test etmedim diyebilirim.

Şimdiden hayırlı olsun ve aramıza hoş geldiniz. :alfisti:

Tolga033

Şimdiden hayırlı ve hayırlısı olsun .. :) :clover:

kemalbay

Herkese teşekkürler.

İlanla bulduğum araba şu:
You are not allowed to view links. Register or Login
Bu arada otomatik değil yanlış yazmışlar.

Genç Alfa Servise gösterdim arabayı. Usta saolsun iyice baktı etti masrafı çıkarttı ben de vazgeçtim almaktan. Gaz kokusu da vardı arabada çok anlamam gaz işinden. Neyse arkadaşları yolcu ettikten sonra ya sizde var mı buna benzer diye muhabbete girince Alfist - Durmuş usta'nın arabası varmış '98 145 1.4 Twin Spark. Baktık ettik, pazarlık ettik yarın da hayırlısıyla helalleşicez.

Tolga033

You are not allowed to view links. Register or Login
Herkese teşekkürler.

İlanla bulduğum araba şu:
You are not allowed to view links. Register or Login
Bu arada otomatik değil yanlış yazmışlar.

Genç Alfa Servise gösterdim arabayı. Usta saolsun iyice baktı etti masrafı çıkarttı ben de vazgeçtim almaktan. Gaz kokusu da vardı arabada çok anlamam gaz işinden. Neyse arkadaşları yolcu ettikten sonra ya sizde var mı buna benzer diye muhabbete girince Alfist - Durmuş usta'nın arabası varmış '98 145 1.4 Twin Spark. Baktık ettik, pazarlık ettik yarın da hayırlısıyla helalleşicez.

Sanırım adamın kendi arabasından haberi yok ki vitesi bile otomatik olarak belirtmiş  :))

redromeo156

aramıza hos geldınız bugun facebookta yazınıza cvp vermıstım aracı nereye gösterebılırım yazmıssınız gule gule kazasız belasız ıyı gunlerde kullanın  :alfisti:
2004 1,6
2004 1,6
2004 1,6
2004 2,0 ss
gtv v 6

sifyan

kazasız belasız inşallah hayırlı olsun şimdiden

kemalbay

Noterdeki işlemleri hallettik, sigortası biraz üzdü beni 500 lira para verdim. :(
Alır almaz Bağdat caddesi trafiğine girip hacı da oldum. :)

Bundan sonra artık kazasız belasız inşallah.
Herkese çok teşekkürler.