Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Teknik Arşiv

1 2 3 4 5 6 7 8 ... 13
xx 159 Arka Cam Kriko Tamiri (Tamir kiti ile)
29 Nisan 2024, 17:22:17 by Pervasiz_7
Herkese merhaba,

Arızalanan sol arka cam krikomu tamir kiti ile kendim tamir ettim. Yapmak isteyen arkadaşlar için elimden geldiğince anlatmaya çalışacağım. Belki birilerine faydası dokunur.

Orijinal parça bulmak zor, çıkma yok, yan sanayiler de yurtdışından alınması gerekiyor ve geliş maliyeti toplamda 60 Euro 'yu bulabiliyor. Bu yüzden internette araştırma yaparken gördüğüm tamir kiti ile şansımı denemeye karar verdim. Önce sökerek sorunun ne olduğuna bakmak gerek. Sorun krikoda ise ve tamir kiti ile çözülebilecekse şansınızı deneyebilirsiniz. Biraz uğraş istiyor ama el becerisi olan için yapılmayacak bir şey değil. Sonuçta tamir kiti sadece 5 Euro  :D

Önce aşağıdaki videoya bakarak sökümü yaptım. Videoda direkt parçayı değiştiriyor o yüzden sadece sökme takama için faydalanacağız bu videodan. YouTube otomatik çevir ile Tr altyazılı izleyebilirsiniz;



Sökerken camı bantla sabitlemeyi unutmayın. Aşağıda okla gösterdiğim beyaz tırnağı geri iterek krikoyu camdan ayırmanız gerek. Bu noktada dikkatli olun camı kırmayın, krikoyu yavaş yavaş hareket ettirerek itin tırnağı;



Söktüğümde karşılaştığım şey tellerin kopmadığı fakat yamularak tekerlekten çıktığı ve plastik tekerleği yamulttuğuydu, ayrıca camı tutan plastiğin iki kıskacından birisi de kırılmıştı.

   

Tamir kitinin resmi;



Eskisi ve yenisi yanyana;



Tamir kitini montajlarken parça yönlerine dikkat edin. Siyah plastik parçaya motor oturuyor ters bağlarsanız söküp tekrar bağlamanız gerekir. Parça yönleri için paylaştığım resimleri referans alabilirsiniz.

1.   Camı tutan plastiğin yönünü ayarladıktan sonra telleri takın. Yaylı olan tel aşağı doğru gidecek, diğeri yukarı doğru. Önce yaysız olanı takarsanız daha kolay oluyor. Tellerin parça içindeki yuvalara tam oturması gerek.



2.   İkinci adım olarak camı tutacak beyaz plastiği teller iç kısma bakacak şekilde kızağa oturtun. Bu aşamanın resmini çekmemişim ama kolay. Telleri kızak üstündeki makaralardan geçirin.

3.   Tekerleğin motorun dişlilere oturduğu yönünü üste gelecek şekilde tutun. Tellerin tekerleğe oturacak bölmeleri var zaten. Sarımı sıkı yapın ve diş atlatmayın. Tellerin gerginliğini bozmandan tekerleği yuvasına oturtun.

4.   Unutmayın sistemin çok gergin olması lazım. Yaysız olan teli siyah parçaya oturtun. Şimdi en zor kısım başlıyor. Resimde yanına yeşil çizgi çektiğim parçayı kırmızı okla gösterilen yere sokmak gerekiyor. Ancak yay sert olduğu için zor oluyor. Ben yayı tam sıkıştırdığımda bile girmediğini fark ettim ve bu yüzden yayı yarı yarıya kısalttım. Ancak o şekilde geçirebildim. Sistem gergin kalmak kaydıyla yay kısaltılabilir.



İkinci bir alternatif olarak siyah parçaya giren kısmı itip teli makaranın üstünden geçirerek de yapabilirsiniz. Yani aşağıdaki resimde kırmızı okla gösterilen kısmı içeri itim yeşil okun olduğu makaradan teli geçirebilirsiniz. Hangisi kolayınıza geliyorsa artık.



Ve Sonuç;



Yukarıda paylaştığım videoda montaj kısmı da var. Camın krikodaki yerine tam olarak oturduğundan emin olun. Sonuç başarılı. Gayet güzel çalışıyor  :yukari-ok:

Yapılmayacak iş değil ama biraz uğraş istiyor :rock:
xx Filtron filtreler hakkında
26 Mart 2024, 20:53:44 by Testarossa
İnternetten yağ ile birlikte filtron yağ filtresi ve hava filtresi satın aldım.
Normalde filtreleri almam,servis takar ama bu sefer yağın kargosuna para ödememek için filtron filtreler almış bulundum.
Kalitesi hakkında bir kaç olumsuz şeyler duydum,forumdan kullanan oldu mu?
xx 99 Model MK1 156 Sol Sinyal Kolu Temassızlık Sorunu
24 Mart 2024, 13:11:41 by shadepax
Selamlar herkese, iyi hafta sonları :). Kısa bir süre önce Alfa Romeo 156 MK1 sahibi oldum. Araç 99 model. Sol sinyal kolunda sorun var. Farlar açıkken sola sinyal verince arada bir gösterge ışıklarını kapatıyor, sinyali kapatıp tekrar verince düzeliyor. Selektörü yarım atıyor. (Selektör atarken ışıklar yanıyor ama %30 parlaklıkta gibi düşünebilirsiniz.) Benim anladığım sinyal kolunda bir temassızlık var. Ankara'da 2 3 elektrikçiye götürdüm, kolun değişmesi lazım dediler ama fonksiyonel olarak bir sorunu olduğunu düşünmüyorum, basit bir temassızlık gibi geliyor. Böyle düşünme sebebim ise bu videodaki arkadaşın sorunlarına yakın bir sorun ve sinyal kolundaki devre kartını temizleyip halletmiş:

Elim aman aman bu işlere yatkın değil o yüzden zarar vermek istemiyorum, sizce ne yapmam gerekir ? Mekanizmayı kendim söküp temizlesem becerebilir miyim? Yada Ankara'da bildiğiniz bu işi kolu değiştirmeden halledecek usta var mıdır ? Değiştirmek tek çare derseniz de yapacak bir şeyim yok mecbur değiştireceğiz.

Şimdiden teşekkürler yanıtlarınız için  :clover:
question mito sis farı aktif etme
19 Mart 2024, 15:42:43 by Sametalici
Merhaba arkadaşlar 1.6 dizel mitom var araçta dijital klima kırmızı karbon göğüs kırmızı döşeme kol dayama... özellikleri var ama ne hikmetse sis farı yok tamponu söktüğümde sis farlarının hatlarının olduğunu gördüm internettende biraz araştırdım ve linealarla ayını tuş paneli kullanıdığını sis düğmesinin olacağı yere kart üzerinde 102 lik direnç lehimediğimizde aktif olduğunu gördüm direnci lehimleyip tuş aktivasyonunu yaptım ama yeterli olmadı bilgisayarla aktivasyon mu yapmamız gerekiyor acaba ya da konuyla alakalı bilgisi olan var mı
xx alfa 147 motor beyni uyumuyormuş
30 Ocak 2024, 08:40:50 by aslıbayram
merhaba arkadaşlar 2005 model 147 aracım 1 aydır servisteydi. Servisten aldım geldim akü bitti, gittim yeni akü aldım, sabah işe gideyim dedim araçta hiçbir elektrik belirtisi yok. Aküyü aldığım yeri aradım geldiler akünüz boşalmış dediler takviye yapıp gittiler. ertesi gün araç yine çalışmadı yine çağırdım yine akü takviyesi yapıldı ve dediler ki araçta elektrik kaçağı var. elektrikçiye gitti ustanın dediği şu, aracın motor beyni uyumuyor, o yüzden sizin teybi radyoyu devre dışı bıraktık. aracımda orjinal kendi teybi var bu arada. böyle bir şey mümkün mü, google'dan baktım hiç bir bilgi yok. aracın beyni neden uykuya geçmez?
xx twinspark yağ basıncı
08 Ekim 2023, 17:59:37 by murat_016
arkadaşlar merhaba;
2006 147 sahibiyim forumdada baktım pek fazla veriye ulaşamadım motor soğukken ve sıcakken ki yağ basınçları ne olmalı 1.6 twinspark motorda,yakın zamanda triger zamanım geliyor ölçüp ona göre planlama yapmak isterim
xx alfa romeo 147 sürekli yanan airbag ışığı çözümü
14 Ağustos 2023, 22:39:22 by moza80
herkese merhaba 147 sahibi iseniz sürekli yanan airbag ışığından muzdaripsiniz ya da karşılaşmak üzeresiniz :)
internet deryasında yaptığım araştırmalar ve kullanıcıların verdiği bilgiler doğrultusunda bu durumun bir kaç farklı sebebi oluyor.

uzun süre taşrada yaşayıp en yakın alfa servisine 200 km uzakta olunca obd2 ve vag kline cihazlarını edindim ,bir çok arızayı da kendim çözmeye çalıştım.bunlardan biri de airbag ışığını söndürmek oldu.

genelde araç çalışır durumda iken koltukları ileri geri oynatınca koltuk hava yastıklarının kablolarından kaynaklanan temassızlık oksitlenme vb durumlar sonucu airbag lambası yanmakta. bu sefer epey uğraşmama rağmen ışık sönmeyince cihaza bağladım.

eklediğim fotoda mevcut(yani arıza hala devam ettiği için )yanmakta olan airbag ışığının sol perde hava yastığından sinyal alınamaması sebebi ile olduğunu öğrendim.
yolcu havayastığında ise yine temassızlık olmuş arızayı hafızaya almış ancak şu an faal olduğu için o lamba yakmıyor.

perde havayastıkları bagajda sağda ve solda stoplara ulaştığımız kaplamaların içindeki sarı konnektörler ile tetikleniyor.bunları birbirinden ayırıp kontak sprey ile temizleyip tekrar yerine taktığımda arızayı silmeye gerek kalmadan airbag ışığı söndü.

multiecusan programınız yoksa bile airbag ışığınız yanıyor ise önce koltuk altı bağlantılarını daha sonra bu perde hava yastıklarının bağlantılarını temizleyip kurcalarsanız muhtemelen sorununuz çözülür.

question alfa 147 gösterge paneli
04 Temmuz 2023, 16:01:46 by aslıbayram
merhaba, 2005 model aracımda klimayı açıyorum bir müddet çalışır vaziyette gidiyorum, aracı kapatıp geri açtığımda yol bilgisayarı dahil tüm kadranlar km sayacı devir hız falan çalışmıyor, paneldeki herşey kapanıyor. bu arada şunu farkettim camlarda çalışmıyor motor sanki bildiğin kendini korumaya alıyor tüm elektriği kesiyor. aracı tekrar geri kapatıp açtığımda hoop düzeliyor tüm göstergeler çalışıyor.  bu aküden mi, motor elektrik bağlantısından mı, klima bağlantısından mı niye oluyor bilgisi olan var mı?
xx ALFA 147 KOLTUK ALTINDAKİ SOKETLER
15 Mayıs 2023, 16:48:06 by aslıbayram
merhaba aranıza yeni katıldı. 2005 model alfa 147 1.6ts 1 aylık kullanıcısıyım. benim sorum hem yolcu hem sürücü koltuk altlarındaki soketlerle ilgili. aracı ilk çalıştırdığımda ne emniyet kemeri ne airbag ışıkları hiç yanmıyor. koltuk altındaki soketlere baktım bazıları boşta duruyor. onları nereye takacağımı da bulamadım. aynı şekilde yolcu tarafı emniyet kemerinin olduğu yerde de sarı bir soket boşta. umarım yardımcı olabilirsiniz.
xx alfa 147 buzzer( bip sesi) arasıra çalışmıyor.
17 Nisan 2023, 13:24:39 by husak
merhabalar...147 2004 model 1.6 TS aracımda benzin azaldığında, kalorifer düğmelerine basıldığında, yol bilgisayarı mod değiştirme düğmesine basıldığında vesaire çıkan bip sesi bazen duyuluyor bazen hiç olmuyor...sebebi ne olabilir..bir yerlerde temassızlık oluyor sanırım....çok önemli bir sorun değil ama böyle bir şeyle karşılaşan varmı acaba?..bilgisi olan?
1 2 3 4 5 6 7 8 ... 13
Powered by SMFBlog by CreateAForum.com

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal