Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Spider 2.0 TS Squadra-Tuning chip değişimi yapıldı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bussone

Arkadaşlar,

Squadra Tuning'den otomobilim Spider 2.0 TS için chip sipariş ettim. Hafta sonu Sportivo Yılmaz Usta tarafından chip değişimi sorunsuz gerçekleştirildi. (Tek marşta çalıştı, ellerine sağlık Yılmaz Usta).

Chip kısaca 150 PS olan max. motor gücünü 163 PS'e, max. torku ise 186 Nm.'den 204 Nm.'ye yükseltiyor. Değişim sonrasında yaklaşık 50 km kullanmış olmama rağmen fark hissedilir derecede, özellikle alt devirlerde önceden bir miktar eksik olduğunu düşündüğüm tork şimdi faredilir derecede mevcut. Örnek olarak 2500 dd.'da 168 Nm. değeri şimdi 188 Nm. olarak geliyor.

Squdra-Tuning'den Stephan her aşamada çok yardımcı oldu ve her soruma cevap verdi. Şu ana kadar müşteri memnuyeti olarak kendisine tam puan veriyorum. Gelişmeler ve gözlemlerimi zaman içinde aktarmaya çalışacağım.

Dr.Ingegnere Bussone

Dentist

Güle güle kullanın.Konu dışı olacak ama acaba Jülyet QV için de yazılım var mı biliyor musunuz ?
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

A.S.GÜMÜŞ

quote:

Güle güle kullanın.Konu dışı olacak ama acaba Jülyet QV için de yazılım var mı biliyor musunuz ?

Jülyet QV derken ??

07 DH 800

bussone

Sağolun. Bildiğim kadarı ile Mito, Giullietta, GT ve 159 serisi için Squadra'da yazılım uygulaması yok. Fakat bildiğim kadarı ile Mito ve Giulietta QV serisinin diğer serilere göre beygir gücü ve tork farkı turbo basıncının yazılım ile artırılması ile elde edilmiş durumda. Bu değerleri bir miktar daha güvenli sınırlar içinde artırmak mümkün olabilir mi onu Stephan gibi uzman olanlar cevaplayabilir. Aşağıda Squadra tuning linkini veriyorum

You are not allowed to view links. Register or Login

Selamlar
Dr.Ingegnere Bussone

admin

Squadra Tuning'de Alfa Romeo'nun tüm modelleri için yazılım güncellemesi mevcuttur. Site'nin Flemenk dil seçeneğinde tüm modeller görülebilir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

bussone

Doğru, ben atlamışım.
Dr.Ingegnere Bussone

naxos

Bizim Giulietta 'lara bu iş nasıl olacak bilmiyorum DNA var zaten o torku zaten arttırıyor.
Ancak gerceği demek gerekirse normal beygiri 125 falan olsaydı cok cok iyi olurdu
1300 kg araca 105 beygır biraz ağır kaldıgı su götürmez. Ancak D moda aldıgınızda  ozaman eh  işte idare eder diyebiliyorsunuz.
Hayalımdekı durum şu
Normal mod: 125 hp  300 nm tork
Dynamıc: 125 hp Hp 350 nm tork

Benım araca bunu yapabilecek birisi varsa düşünmezdim.Tabi motoru zorlamıyacak değerler olmalı sonucta.
Giulietta 1.6 JTD SP1
156 2.0 Selespeed 2003
156 2.0 Selespeed 2001
Hiçmi Sınır yok

selim

quote:

Bizim Giulietta 'lara bu iş nasıl olacak bilmiyorum DNA var zaten o torku zaten arttırıyor.
Ancak gerceği demek gerekirse normal beygiri 125 falan olsaydı cok cok iyi olurdu
1300 kg araca 105 beygır biraz ağır kaldıgı su götürmez. Ancak D moda aldıgınızda  ozaman eh  işte idare eder diyebiliyorsunuz.
Hayalımdekı durum şu
Normal mod: 125 hp  300 nm tork
Dynamıc: 125 hp Hp 350 nm tork

Benım araca bunu yapabilecek birisi varsa düşünmezdim.Tabi motoru zorlamıyacak değerler olmalı sonucta.

Arcınızda turbo olduğu için o değerleri elde etmeniz çok olası.Bence Stephan'la(Scuadra tuning) irtibata geçin belki o konu hakkında sizi bilgilendirebilir.

Ben gtv'de scuadra chip kullanıyorum ve gerek tork açısından gerekse beygir gücü çok fark ediyor.Aracımı zorlamayı sevmiyorum malum hem yakıt hemde teknik sağlık açısından sakıncalı.Ancak chip takıldıktan bir kaç ay sonra ilk deneyimimi arkadaşımın audisi ile yaşadım.Şöyle söyleyim audi a4 tfsi 0-100 km'ye 6.6 saniyede çıkıyormuş  defalarca denememize rağmen gtv gitikçe açılan boy farkıyla önde bitirdi.Rollinglerede 2. vites 6000 de fark oluşmaya,3.viteste dikiz aynasından izlemeye 4. de ise aynada gittikçe ufalan audi. audiye chip takılsa dahi o farkı ''ancak'' kapatabileceğini fakat öne geçemeyeceğini düşünüyorum.Diğer markalar ile olan karşılaştırmaları saymıyorum bile.Örneğin bir bmw'ci 330 sahibi arkadaşıma alfa tokadı gibi;)Tüm karşılaştırmalarımda dikkatimi çeken alfanın 6000 ile 6900 devirleri arasında çok başarılı olması diğer araçalar kesilirken benimki  istikrarla yürümeye devam ediyordu.

Bizim motorlarımız bence yüksek devirlerde diğer markalara oranla oldukça başarılı,tek yapılması gerken iyi bir egzos sistemi ve soğuk flitre ekipmanları ve yazılımla desteklemek.(Sağlıklı kavrama,ateşleme,arızasız sensörler ve yeterli kompresyon oranı olmak koşuluyla)Bu uygulamaları turbo dışındaki ve normal 2.0 altındaki hacimlere önermiyorum haracan paraya karşılık elde edilen güç artışı çok düşük.

156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
Mitsubishi Evolution X (Güncel)
Citroen C4 x electric Güncel
147 1.6 T.S  sold
147 2.0 T.S Selespeed sold
Ssangyong Korando 2.0xdi sold
Hyundai i20  sold

AytacFx

GTV'lerin vites oranida daha kisa diye biliyorum ben.. Dogrumuyum ?

Alfadanadam

Selim'cim yazdıkların çok cezbedici doğrusu. Elim düzelince Stephan'la bir de ben görüşeyim bakalım :)

selim

quote:

Selim'cim yazdıkların çok cezbedici doğrusu. Elim düzelince Stephan'la bir de ben görüşeyim bakalım :)

Valla Bülent bey ben ilk kullandığımda şaşırdım.Motorun sesi bile değişti.Daha çabuk devirlenip iniyor rolantide basınca.Yakıt dersen 50 km lik yolda 20 tl benzinle gidiyorum(e-5 Bakırköy-Kadıköy açık trafik).Eskinden 30 civarıydı.Tabii 3000-3500 d/d'yı geçirmemek lazım.Zaten alt devirlerde acip bir tokluk oluyor,mesela ben 1. vitesten direk 3'e atıyorum.Chipten önce 2. vites kadar çekiyor.Dört'den beşe atınca sanki yine 4. vitestsin bir türlü bitmek bitmiyor çekiş kesiciye kadar.Rampa yukarı ise ayrı bir his.tek kötü tarafı diğer araçalar yokuşta güç yitiriken bizim v6 tb gaz pedalını turbo dostu kullanınca devir arttırmaya devam ediyor,ancak diğerleri yüzünden yavaşlamak zorunda kalıyorsun.

156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
147 1.6 T.S  sold
Hyundai i20  sold

madmax

Devirlenme ve rampa çıkışlarıyla ilgili yazdıklarınızı chipsiz kendi aracımlada yapabiliyorum.Acaba chip olsa nasıl olurdu...Ama yakıt-kullanım mesafesi oranı gayet iyi.Bir de alt devirlerdeki iyileşme açısında da harika bir durum.
Cansın TURGUNER
34 VE 8902 156 Selespeed
10 ACT 66 156 Selespeed
Diğer araçlarım çok da önemli değil;)

selim

quote:

GTV'lerin vites oranida daha kisa diye biliyorum ben.. Dogrumuyum ?

Evet oranlar kısa.zaten son sürat fabrika verisi 235 ancak autodelta 5. vites dişlisi alınca chip desteği ile rahatça 250 üzerinde çıkabilir.
156 1.6 t.s   sold   
Gtv 2.0 V6 tb sold 
166 Super V6 tb sold
147 1.6 T.S  sold
Hyundai i20  sold

ATA

Ben konuşmuştum Stephan ile, beyini söküp göndermen gerekiyor demişti, zaten sitesidndede yazıyor mikroişlemci değişmiyor, yeniden yazılım atılıoyor diye, o yüzden gümrük işleri sıkıntı yaratabilir diye düşünmüştüm. 1.6TS için yazıyorum ben tabi. Yoksa 2.0 TB motorlara sadece mikroişlemci gönderiyor, motaj burda yapılıyor.

Bu adamın en beğendiğim özelliği kendi dynosu var ve dyno üzerinde program yazıyor. Yani mesela eskiden 4000 devirde max tork veriyorsa yazılımda bunu 3800'e çekebiliyor yada alt devirlerde torku daha yüksek tutabiliyor, bu yüzden hep aklımın bir köşesinde bu scuadra chip tuning...
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

bussone

İki haftalık kullanım sonrasında 2.0 TS Spider'daki gördüğüm alt devir canlılığı ve çekiş farkına dayanarak yaptığım çip değişikliğine kesinlikle değdi. Tavsiye ediyorum.
Dr.Ingegnere Bussone

AytacFx

quote:

İki haftalık kullanım sonrasında 2.0 TS Spider'daki gördüğüm alt devir canlılığı ve çekiş farkına dayanarak yaptığım çip değişikliğine kesinlikle değdi. Tavsiye ediyorum.

375 euro kadarda benim araca yapilabilir.. Yas daha 19 olunca az bir para degil

Edited by - AytacFx on 12/09/2010  18:32:09