Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta ESP'si güzel çalışıyor :D

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

Dün arkadaşlarla karda çıkıp oynayalım dedik biraz.

106 ile el frenini çekip uzuuunca bi süre bi yöne düz doğrultuda ama araba sağa veya sola doğru yan olacak şekilde gidiyoduk, tabi bir sürü çekiş kontrol sistemi olunca Giulietta'da olmadı pek adam gibi :)

El frenini çekip arkayı biraz koparıyorum, araba sağa dönükse hemen sol ön tekere VDC fren yaptırdı, aynı zamanda gaz teli de olmadığı için çat diye gazı kesti. Koparmamak için herşeyi yaptı yani anlayacağınız :) Anca iyice düşük hızda veya buzlu bi ortamda arabayı koparıp öyle oynayabildim.

Önce Kalamış'a gittik, usturuplu şekilde oynayanlar haricinde hemen hanzolar bitti.
Hanzolar gelince işler hemen karışıyor, adamlar ayarsız resmen. Öyle olunca huylanıyorum herif gelip çakacak diye, çünkü öyle bilinçsizce oynuyor ki, arabayı 2sn sonra kaçıracak, dalacak sağa sola diye bakıyosun...

Sonra zaten kar erimeye başladı, bu sefer arkadaşın önerisi ile Ataşehir tarafına gittik, Batı Ataşehir'de sokağın birisi fena olmuş, uzunluk yeterli, trafik yok, etrafta araba yok. Ama oynayan 2-3 arabadan sonra hemen oradaki hanzolardan da geldiler.

Herifler işi öyle apaçiliğe vurmuş ki, sürücü mesela el frenini çekmiş gidiyor, içindeki salaklar kapıları açmışlar, kollarını bacaklarını çıkarıyolar. O derece amaçsızlar yani :D İçmişler mi artık neyse...
Araba gittiği doğrultuyu kaybediyo, artık kontrolsüz gidiyo, herif hala bırakmıyo el frenini, aha şimdi çakacak aha şimdi çakacak, aha birbirlerine çakacaklar, aha benim arabaya vuracak diye durmadan huzursuz olduk, 5dk oynayıp hemen oradan ayrıldık. O angutlar orada kesin bi iş çıkarmışlardır.

Bi kar maceramız daha böylece sona erdi :)

Aracın ESP'sinden ve kar lastiklerimden bir defa daha baya memnun kaldım.

esatay

Güzelmiş bende giu yol tutusundan memnunum  hanzonun olmadığı yer yok her yerde bitiyorlar
2004 147 distinctive
2014 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2015 Giulietta 1.4 m.a tct distincive
2016 Giulietta JTDM süper tct

alisto

Giu'da esp oldukça geç devreye giriyor aslında, ufak kaçamaklara izin veriyor yani ;)

wv'de böyle değil, ufak bi sapma kayma da hemen tttrrrttttt duyuyorsunuz sesi.. fazla güvenli.. sıkıcı..

Doğa Tosun

Ben de istemeden de olsa okulda 147 ile eğlendim. Sistemleri devreden çıkarınca kontrol tamamen bendeydi.. Buna rağmen pek keyif almadım. Çünkü arkadaşıma sattığım eski arabam E36 320i ile yaklaşık 1 saat karda oynadım :D BMW'den sonra sistemleri tamamen kapanabiliyor da olsa bir önden çekişli arabadan keyif alamadım.. toplamda 1 buçuk saat bmw'yle kar küredik resmen, 1 buçuk saatte yaklaşık 25 litre (deposu 60 litre) benzin yaktık. 30cm kara da girdik buzun üstünde de döndük. İnanılmaz keyifliydi ve ilk defa bmw'yi sattığıma bu kadar pişman oldum. Araba dediğin RWD, RWD dediğin BMW diye sayıklattı yani :D
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ozoozo

Ben bu sene kar lastiği takmayı düşünmüyordum ki 3-4 gündür kar kıyamet hala takmamıştım bugün taktım.

Dün karda baya yolculuk yaptım 18 pzerolarla , esc gerçekten en ufak gazlamada tık tık devreye giriyor. Birde bu DNA modunu koymakla dünyanın en mantıklı hareketini yapmışlar dün 4 defa yokuşta kalmaktan kurtuldum. A modda direk esc devreye giriyor araba tırmanamıyor hemen modlarla oynuyorum devir yükseliyor bişeyler oluyor bir şekilde tırmandı araç :)

Ama dediğin gibi abi pek oynamaya müsade etmiyor direk yanıp yanıp sönüyor. Tek yolu var dynoya çıkarken tekerlerin ordan kabloları çekmiştik esc vs tutmasın diye öyle yapmak gerek :D Ondada "kasko yok muska var" mantığı devreye giriyor yerse tabi :haydi:

OZO..!!!