Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

99 156 2.0

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

omeroguz

quote:

Lpg'nin doğrudan motora zarar vermediğini kabul etsek bile diğer  parçalardaki maliyetleride lütfen gözönüne alın
1. kataletik konvantörünüz sorun çıkaracaktır
2. varyatör ömrünüz daha kısa olacaktır
3. manifolttan itibaren egzos siteminiz daha çabuk çürüyecektir
4. muayene de ekstra maddi ve manevi yük olacaktır.
5. lambda sensörünüz uyarı verecektir bbr süre sonra
6. sık sık benzin enjektörlerinize carbon clean yaptırmak zorunda kalacaksınız çünkü enjöktörleriniz devre dışı olacak ve gaz ile kullanım esnasındaki buharlaşma bir süre sonra tortu yapacaktır
7.aracınızın deviri konusunda sık sık sorun yaşıyacaksınız.
6. EN ÖNEMLİSİ DE: benzinlikte adama bak yaaa alfaya bile lpg taktırmış diyeceklerdir:) sonuçta benim felsefem az bineyim benzinle kullanayım diyenlerdenim:)
Ama tabiki lpg konusunda olumlu düşünen dostlara da saygım var!! asla onları benzin kullanmaya çevirmek gibi bir niyetim yok bu yazdılarım tamamen şahsi kanaatlerimdir ve subjektif tespitler de olabilir bunu da belrtmek isterim

Edited by - gkalagan on 09/01/2009  00:19:46

Yukarda yazdıklarınız şahsi fikirleriniz mi, kişisel tecrübeleriniz mi, yoksa kulaktan dolma bilgiler mi?

Ben senelerdir LPG'li araç kullanıyorum, yukarda yazılan yazılar sadece sizin fantazinizden ibaret. Bilmediğiniz konularda bu kadar otariter konuşmalar yapmayın. Şimdiye kadar yukarda çok emin olarak yazmış olduğunuz maddelerdeki olayların hiç birini yaşamadım. LPG'li olarak şuan kullandığım araç 4. araç. Sizin konuştuğunuz kadar emin bir türlü konuşma ve oteriter bir cevap yazma gücünü bulamadım nedense.

"Ama tabiki lpg konusunda olumlu düşünen dostlara da saygım var!! LPG'li araç kullanıpta, siz ve sizin gibilerden saygı veya ona benzer bir şey bekleyen olduğunu zannetmiyorum.
Madem az bineyim, benzinle bineyim gibi bir felsefen var. Felsefene bilmediğin konularda yorum yapma ve haddini aşan cümleler kurma diye de bir ilavede ben yapayım o zaman.