Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Adanadan Selamlar.

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hakan

Hayırlı olsun.159 güzel bir araba, bakımlarıda tamsa tadına doyulmaz.sizde elinizden geleni yapıyorsunuz belli oluyor.bence güzel You are not allowed to view links. Register or Login açma kapama bölümü karbon kaplama biraz sırıtmış sanki.kazasız sıkıntısız binersiniz inşallah.
haktas

gokturk01

You are not allowed to view links. Register or Login
sana ricam jant renklerini değiştir lütfen  :'(
Ne renk tavsiye edersin hocam

gokturk01

Hayırlı olsun.159 güzel bir araba, bakımlarıda tamsa tadına doyulmaz.sizde elinizden geleni yapıyorsunuz belli oluyor.bence güzel You are not allowed to view links. Register or Login açma kapama bölümü karbon kaplama biraz sırıtmış sanki.kazasız sıkıntısız binersiniz inşallah.
teşekkür ederim.

Sonery1

Öncelikle hayırlı olsun ve hoşgeldiniz. Ben de Adana dan 2004 156 sahibiyim ve yeniyim ben de. Aynı hatayı ben de yaptım uygun diye aldım aracı fakat harcadığım para ile üst model fiyatına geldi. Ancak hatamız Alfa almak değil yanlış usta seçmemiz emin ol. 😉
Forumdaki özel servis öneri ve şikayet bölümüne bi göz atın isterseniz.

Adana toplantısı yaparız inşallah bir gün. 🤘

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ArinFırat

Güzel ve faydalı işler çıkarıyorsunuz,emeğinize sağlık kesenize bereket..yakıtınızın 12-13 lt bandında gezmesi anormal gibi geldi. benim 159 manuel,yakıt konusunda gayet tatminkar. Sıkıştırmadan kullanıyorum ve Şehiriçi 7.6lt/100km şehirlerarası ise 5.5 lt..bu arada ön göğüs kaplamalar şık ve daha ağır göstermiş..jant rengi siyah olmamış,boğmuş.

SM-N915F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

gokturk01

Öncelikle hayırlı olsun ve hoşgeldiniz. Ben de Adana dan 2004 156 sahibiyim ve yeniyim ben de. Aynı hatayı ben de yaptım uygun diye aldım aracı fakat harcadığım para ile üst model fiyatına geldi. Ancak hatamız Alfa almak değil yanlış usta seçmemiz emin ol. 😉
Forumdaki özel servis öneri ve şikayet bölümüne bi göz atın isterseniz.

Adana toplantısı yaparız inşallah bir gün. 🤘

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
[/quote
teşekkür ederim deneme yanılma metodu ile doğru ustayı buldum hatta ustamda,da mk2 156 alfanın dilinden ayrılıyor adanada alfa özellikle gui sayısı çoğalıyor yolda denk gelince selam veriyorum ama karşılığını malesef bulamıyorum artık bende vermiyorum.evet bir toplantı yapsak cars`and coffe gibi çok iyi olur.
t

gokturk01

Güzel ve faydalı işler çıkarıyorsunuz,emeğinize sağlık kesenize bereket..yakıtınızın 12-13 lt bandında gezmesi anormal gibi geldi. benim 159 manuel,yakıt konusunda gayet tatminkar. Sıkıştırmadan kullanıyorum ve Şehiriçi 7.6lt/100km şehirlerarası ise 5.5 lt..bu arada ön göğüs kaplamalar şık ve daha ağır göstermiş..jant rengi siyah olmamış,boğmuş.

evet yakıt banada anormal geliyor geçen gün servise gelen başka bir 159 karışık tüketim 8.5lt benimkisi 12.5lt ve kalkış hantal ilk defa 159 kullanıyorum otomatik oluşuna ve şanjumana bağladım hantal oluşunu ama servis harici başka bir ustamında kalkışı dikkatini çekti sente`den olabilir dedi hafta içi senteye baktıracağım 100tl lik mazotla ş.içi 210km yapıyorum uzun yolda yakıtım normal 5.5 6lt civarı adanadan hataya 400km 150tl mazotla 140 ile 220km arası sürat ile  gittim geldim hatta radarada düştüm.jantlar siyah değil koyu gunmetal simli bir boya gölgede siyah güneşte koyu füme ama jantlar değişecek 8c aldım boyada. kokpitteki siyah olan kaplama meriç otodan kokpit kaplama carbon olan kısımları su transferi ile yaptırdım vinyl folyo değil canlı görseniz gerçek karbon sanarsınız.

Sonery1

You are not allowed to view links. Register or Login ben de ustamı buldum.. kendisi sayın You are not allowed to view links. Register or Login hocamdır. ;) Adana da başkasını tanımam valla..

sizin Adana da mı bahsettiğiniz usta ne tarafta aklımızda olsun bilelim.

ArinFırat

Şehiriçi Neredeyse 1lt ile 8 km yol yol yapıyorsun, kesinlikle bir anormallik var.siz bence ilk iş olarak görselden ziyade yakıt tüketimini çözmeye bakın.ilk iş olarak DPF ve EGR iptali yapın ardından Fiat veya Alfa servisi varsa cihaza bağlayarak carbon clean uygulaması ise motora rahat bir nefes aldırın..kokpit kaplamanız ve karbon gerçekten şık görünüyor.ara sıra kokpit kaplama setlerine bakıyorum ama bir türlü cesaret edip yapamadım..

ArinFırat

Bu arada jant rengi için 34 LL plakalı @sercankeklik arkadaşımızın giusunun rengine bakabilirsiniz,ben yapsam o renk yaparsım :)

gokturk01

Bu arada jant rengi için 34 LL plakalı @sercankeklik arkadaşımızın giusunun rengine bakabilirsiniz,ben yapsam o renk yaparsım :)

perşembe günü  examiner  bağlatacağım yakıt değerleri sente ayarına bakılacak hantal kalkış büyük ihtimal egr yapıyor galiba adanda kafama yatan yazılımcı bulamadım egzozcu hazır turbodan itibaren down pipe partükülüde söktürüp boru çektireceğim yazılım yapan 1,2 kişi var ama işinin arkasında  durması önemli araç otomatik şanzımanı kucağa almakta var düz vites olsa düşünmem hatta 2.4 jtd turbo ve intercooler ile değiştirir üstüne hard yazılım yaptırrım ;).jant rengi hyper black yaptırıyorum gun metalin bir tık koyusu.lanet olsun içimdeki siyah sevgisine  :rock:

gokturk01

You are not allowed to view links. Register or Login ben de ustamı buldum.. kendisi sayın You are not allowed to view links. Register or Login hocamdır. ;) Adana da başkasını tanımam valla..

sizin Adana da mı bahsettiğiniz usta ne tarafta aklımızda olsun bilelim.
You are not allowed to view links. Register or Login usta kim ilk defa duydum foruma üyemi bir çayı içmek isterim benim motor ustam sanayide özel adana servis fatih ve bilal usta.ama yeniliklere açığım ;)mekanik içinde Ergün usta var otogarın karşısında alt takımı ona yaptırdım işinden işçiliğinden memnunum garantili iş yapıyor ve ne kadar kıl birisi olduğumu biliyor  :D

Sonery1

You are not allowed to view links. Register or Login usta kim ilk defa duydum foruma üyemi bir çayı içmek isterim benim motor ustam sanayide özel adana servis fatih ve bilal usta.ama yeniliklere açığım ;)mekanik içinde Ergün usta var otogarın karşısında alt takımı ona yaptırdım işinden işçiliğinden memnunum garantili iş yapıyor ve ne kadar kıl birisi olduğumu biliyor  :D
Yav octinum tamirci olarak değil alfa kullanıcısı olarak ustam yanlış anlaşıldı😄😊
Kendisine sanayideki o ustadan daha çok güvenirim o derece..
O özel servise gittim ben de fiyatları ve daha birçok nedenden dolayı birdaha gitmem umarım.

ArinFırat

ben dpf ve egr iptalini fatih ustaya yaptırmıştım,yazılım olayınıda motorun orjinal fabrikasyon değerleri ile oynamamak adına ben istemedim,,1 yılı geçti bir sorunum yok,iyiki de yaptırmışım..bu arada dpf i iptal ettirirken muayenede sorun yaşamamanız için kazan kalsın,sadece içini boşaltın.

gokturk01

ben dpf ve egr iptalini fatih ustaya yaptırmıştım,yazılım olayınıda motorun orjinal fabrikasyon değerleri ile oynamamak adına ben istemedim,,1 yılı geçti bir sorunum yok,iyiki de yaptırmışım..bu arada dpf i iptal ettirirken muayenede sorun yaşamamanız için kazan kalsın,sadece içini boşaltın.
ben düz boru çektireceğim boşalsada gaz birikiyor turbo lag oluyor boru sıkıştırıp atması daha farklı muayenne zamanı geri kaynatırrım dpf  ;)

ArinFırat

ben düz boru çektireceğim boşalsada gaz birikiyor turbo lag oluyor boru sıkıştırıp atması daha farklı muayenne zamanı geri kaynatırrım dpf  ;)
Turbo lag ilk defa duydum,yorum yapmadan önce farklı kaynaklardan biraz araştırdım. You are not allowed to view links. Register or Login
Okuduktan sonra tırsmaya başladım çünkü benim sürüş stilime çok yakın,yakıt tüketimi için seyir halindeyken ara ara ayağımı gazdan çekiyorum.Eğer kayda değer bir zarar oluşturacaksa bende mi düz boruya geçsem :)