Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fiat Servisi'nde Alfa bakımı yapabilirler mi?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fatihmehmet

Alfanin bence en buyuk handikapı servis noktasindaki sıkıntısı. Kayseri'de olmadıgından ve suan icin Ankara'ya gitme durumum olmadıgından mecburen Fiat Servisi'nde yaptırmak durumundayım.

Periyodik bakımlar(yag bakımı, filtreler) , bujiler, sanzimanda ve motor ust kapağında yag kaçakları var imiş.

Fiyat almak icin check up yapacaklar ona gore dönüş yapacaklar. Sizce herhangi bir sıkıntı olur mu? Ankara'ya gitmek istiyordum ama planlar uymadı. Ama illa gidilmesi gerekiyorsa gideceğim mecburen. Ama bu seferde bakım biraz gecikmiş olacak. 119.500 gibi bakımı yapıldı suan 130.300 civarında.

Kacak oldugundan yağı ilave etmiştim zaten yag acısından sıkıntı yok. Sanziman kaçaklarından mıdır bilmiyorum 2. Vitese geçerken sıkıntı olabiliyor.

Sonuc olarak siz abilerimden tavsiye bekliyorum. Bende Alfa'yı Alfa ustasından baska birine teslim etmek istemem ama el mahkum.

2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

GooSe

Eskiden alfa yetkili servisi ise olabilir bursa birmot yapıyor mesela hem pazarlık edip muadil üründe kullanma seçeneği sunuyorlar

HTC One V cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

erdem1904

Bu tarz bakımları sanayide ki Opelci Ahmet usta bile yapar  :) Bunlar standart şeyler sıkıntı yok  ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alfa38

Sanayide yaptırırız fatih,  check up yap ben bi düşüneyim de kaç:) uçururlar zaten fiyatı.

fatihmehmet

Suan check up icin bıraktım iste öğleden önce belli olur buyuk ihtimal. Benim korkum sanziman ve motordaki yag kaçakları bu yüzden tereddütte kaldım.

Gouki

Sanzimandaki kacak degil de terleme olabilir Fatih.

agucba

Alüminyum olduğu için terlemedir.

Gesendet von meinem GT-I9190 mit Tapatalk

///////////////

fatihmehmet

Aracı aldım az önce. Bakmak icin 35 lira aldılar bir sey de yapmadılar ama. Sanziman dediğiniz gibi terleme imis abi. 890 lira fiyat çıkardılar. Ankara ile görüştüğümde 650 lira demişlerdi. Ben Ankara'ya götürmeyi dusunuyorum. En kötü burda 10.000 bakımı yapıp diğer sıkıntılar icin Ankara'ya gitmeyi dusunuyorum.

Ankara'ya gelirsem seninle de görüşmek isterim Özgün abi :)

Gouki

Tabiki gelirsen eger yalniz birakmayiz seni.

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Alfadanadam

Eksilen yağı ekledikten sonra acele etmene gerek yok fatih. Dert etme o kadar.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

dragut

Antakya'daki Fiat servisine 2 sene önce salıncak burçları kontrolü için gittim. Gitmişken genel kontrolünü de yaptırayım dedim. Adamlar çheck-up'ta bana 4 bin liralık maliyet çıkardılar! Yok denge kolu, arka salıncak, amortisör, ön alt tablalar, z rotları vs vs....Hepsi degişecekmiş ve ellerinde parça yokmuş! Araç iki hafta bekleyebilirmiş!

Kısacası "Ben bu araçtan anlamam ve anlamadıgım araca bakmam" demenin çok degişik bir yolu.

Ama rutin bakımlar için gidilebilir tabii. Onu da bir zahmet becersinler  :)
"Alfa sevgisi"

fatihmehmet

Kesinlikle Turgut abi. Aynı yöntem kasko şirketlerinde de var. Yapmak istemediği araca acayip fiyat istiyorlar.

fatihmehmet

You are not allowed to view links. Register or Login
Eksilen yağı ekledikten sonra acele etmene gerek yok fatih. Dert etme o kadar.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Insanın kafasına takılıyor yine be abi :) ama dediğin gibi yağı halletmiştim eksiltme vardı bu yüzden 10-60 a geçmeyi dusunuyorum suanda.

Inan

Ben de fiat servisine gdip  bir polen flitresi değişimi yaptırayım dedim torpido kapağını kırdılar..Aynen de yenilediler :)  Kayseri de çok iyi ustalar var.Özel servisler var.Farklı modellerle kendilerini yetiştirmiş bir sürü ustanın olduğuna eminim sadece onları belirlemek bulmak gerek.Hem coğrafi olarak bir merkez hem de yurt dışından tatile gelen vatandaşlarımız var  tabi model model arabaları da var. Sanayidekileri yetiştirmiş oluyorlar böylece. İyi bir usta bulabilirsin diye düşünüyorum.

mstf_ozkantar

Yeni Fiat Servisi ve İsmail bey hakkında benim de biraz tecrübe ve deneyimim oldu. Kesinlikle ticari kaygıyla hareket eden bir işletmeci değil. Kayseri Ankara arası olan fiyat farkı bence parça fiyatlarından kaynaklı, ankarada parçalar çok daha ucuz çünki işletmeciler o parçaları isteyen daha çok müşteri bulabiliyor Kayseri de durum böyle değil haliyle parçacıya sorduğunuzda getirtiriz diyor üstüne bir de kar ekliyor. Yeni Fiat servisinde ben de periyodik bakım için gittiğimde filtrelere hava tutup yolladılar. Ama bunun dışında baskı balata değiştirdim kaporta boya işçiliği yaptırdım sabit hız mafsalı değiştirdim elektrik tesisatı arıza verdi abs vdc asr sistemleri devre dışı kaldı bunları yaptırdım. Evet bazı işleri yoğunluktan dolayı pratik çözümlerle yapıyorlar. Mesela benim cam suyu depom yoktu, evet tuhaf ama yoktu. Yeni fiat servisine sordum 440 tl fiyat çektiler ben internetten 230 tl ye buldum aldım getirttim depoyu orjinal yeri olan radyatör suyu deposunun altına değil de diğer tarafta akünün yanındaki boşluğa takmışlar mesela. Şunu söylemek istiyorum, araba kullanmanın zevki sadece dreksyon başında değildir bence. Biraz motorun içinde olmak da gerekir. Hava filtresi polen filtresi değişimi çok da zor işler değil. Bunları kendiniz de yapabilirsiniz. Ufak tefek işler için servislere gitmeyin. kendiniz yapın. Hem servisler yoğun olmaz hem siz bu durumdan zevk alırsınız. Ağır teçhizat ve deneyim gerektiren işlerde ise Yfs benim için Kayseri deki doğru yerdir.