Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo 156 Ön Takım Hassasiyeti

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

aykut87

Arkadaşlar merhaba ben kısmet olursa 2005 - 2006 mk2 haziran temmuz ayı gibi almayı düşünüyorum hatta alıcam  :) yanlız tüm herşeyini araştırdım. her konuda kullanmadanda olsa ufak çaplı bilgi sahibi oldum. Yanlız sadece şu konuda çok fazla genelleme konuşulmakta; Alfa naziktir, eyvallah ilgi ister eyvallah ya allah aşkına 150.000 km fazlamı ve ön takım çok hassas olabilir. Ama kalkıpta dur kasis dur çukur tüh çukura girdik gitti ön takım bu gibi söylemler kafamı bulandırdı.  :duvar:Ben ön takım konusunda takıntılı değilim çünkü aracım ne olursa olsun çukura atıcak değilim ama sonuçta yol bu ani bi kasis anlık dalgınlık bu kadar kısa anda ön takım bitermi ön takımı yaptır illaki bi şekilde çukur kasis giricem ama yani ne kadar süre gider yapılan ön takım 1 - 2 sene?? ve arkadaşlar alıcam araba 2side 140.000 civarında bana bu konularda yardımcı olursanız çok sevinirim. SAYGILAR...

tolga_ozhan

Ön takım naziktrir, demek tek çukurda herşey bir anda kırılacak demek değil.
Bazı araçların ön salıncakları, viraz demiri latikleri, rotilleri vs.. 100 binlerce km hiç demişmezken, 156-147 ve GT (üçüde aynı yürüyen altyapıyı kullanır) için bu şekilde bir masraf kaleminin kısa vaadelerde olacağı bir gerçektir.

Bizimde aramızda o seslere aldırış etmeden gacır gucur eden arabasını kullanan yok mu? Kesinlikle var.

150.000 km bakımları düzenli yapılmış ve bilinçli sahibi tarafından kullanılmış bir 156 için çok değil. Fakat arabanın ve sahibin seceresi bence önemlidir.

aykut87

Yorumun için saol kardeşim.  ben aşağıdaki 2 araba arasında kaldım bi bakıp yorum yaparsanız arkadaşlar sevinirim.

You are not allowed to view links. Register or Login

ismet

Ön takım naziktrir, demek tek çukurda herşey bir anda kırılacak demek değil.
Bazı araçların ön salıncakları, viraz demiri latikleri, rotilleri vs.. 100 binlerce km hiç demişmezken, 156-147 ve GT (üçüde aynı yürüyen altyapıyı kullanır) için bu şekilde bir masraf kaleminin kısa vaadelerde olacağı bir gerçektir.

Bizimde aramızda o seslere aldırış etmeden gacır gucur eden arabasını kullanan yok mu? Kesinlikle var.

150.000 km bakımları düzenli yapılmış ve bilinçli sahibi tarafından kullanılmış bir 156 için çok değil. Fakat arabanın ve sahibin seceresi bence önemlidir.

+1
I am the master of my fate
I am the captain of my soul

tayfun

şahsi tecrübem; geçen sene bu aylarda 3,ad, salıncak deyistirdim. 215/45/17, jant +spor yay ile kullaniyorum. her alfisti gibi cukur vs çok dikkat ediyorum ama yinede rezil istanbul yollarında ister istemez çukurlara giriyoruz.  hatta birkaç ay önce sıfır lastigim ayrıldı ve değiştirdim. şu an rotil koruklerim ve burclarim bitik. 4,salincaginda deyismesi gerekiyor. bu arada  25.000 km yaptım son salıncak deyisiminin üzerine.

tolga_ozhan

Yorumun için saol kardeşim.  ben aşağıdaki 2 araba arasında kaldım bi bakıp yorum yaparsanız arkadaşlar sevinirim.

Daha heniz resim ve ilan üzerinden araç ekspertizi yapabilecek düzeye erişmedim :)
Kusura bakmayın.

aykut87

Daha heniz resim ve ilan üzerinden araç ekspertizi yapabilecek düzeye erişmedim :)
Kusura bakmayın.

Muhakkak :) Ama araçların ikiside diri duruyo yani km fazla olduğunu düşünmüyorum ??? yinede bi soru işareti var aklımda tabi.
Hani kullanıcı olarak fikirlerinizi almak istedim sonuçta içinden dışından bi arabanın görüntüsü bi izlenim verebilir eee her zaman gördüğüm bi araç değil hemen bu bitik veya iyimiş temiz kullanmış gibi yorum yapamadığım için en azından kullanan arkadaşlar ne düşünür dönüp kendi araçlarına bakınca.?

aykut87

şahsi tecrübem; geçen sene bu aylarda 3,ad, salıncak deyistirdim. 215/45/17, jant +spor yay ile kullaniyorum. her alfisti gibi cukur vs çok dikkat ediyorum ama yinede rezil istanbul yollarında ister istemez çukurlara giriyoruz.  hatta birkaç ay önce sıfır lastigim ayrıldı ve değiştirdim. şu an rotil koruklerim ve burclarim bitik. 4,salincaginda deyismesi gerekiyor. bu arada  25.000 km yaptım son salıncak deyisiminin üzerine.

Valla nitekimde hassas sanırım ön takım :) gerçi çokta kötü değil sonuçta 17 jant + yay baya etkilemiştir. Km olarakta 25.000 fena değil demekki öyle abarttıkları kadarda hassas değil sonuçta sana verdiği konfor güven tartışılmaz olmalı.

tayfun

öyle tabi. bundan önce fiat siena vardı. 40.000 km yapım. on takımda sadece tek bir rotil deyistirdim . şimdi soruyorum; dandik siena bile okadar km sorunsuz gidiyor. ama canavar gibi 2005,156 nın  on takımı nasıl bukadar zayıf.olur, diye ama yol tutuşu,konfor vs işin içine girince, 25.000 km'de bir 300 tl harcamak 156 için çok deyil  bence.

sbk0655

Ilk ilanda kı araç forum üyemiz oğuzcan a ait.Kendisi Ankara da özel alfa romeo servisi dir.Istediğin zaman arayıp aklında ki tüm soruları sorabilirsin.

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi