Tonale 1.5 Hibrit yazılım güncellemesi, gönüllü geri çağırma

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ArinFırat

https://ibb.co/G3Q99rKP
Selamlar arkadaşlar. Dün telefonuma şöyle bir SMS geldi; Alfa Romeo marka Tonale model aracınıza tanımlı ''F60W-ECM Yazılım Güncellemesi'' konulu gönüllü geri çağırma bulunmaktadır. MOTORDAKİ ANORMAL ÇALIŞMA SEBEPLİ BİYEL KOLLARININ BÜKÜLMESİ VE KIRILMASI NEDENİYLE MOTOR HASARA ALABİLİR. Motorun hasar görmesini önlemek ve sürüş sırasında aracın olası yangın riskini azaltmak için Motor Kontrol Modülü yazılımı güncellenecektir. Size en yakın servis noktasını(alfaromeo.com.tr/bayiler-servisler) arayarak veya randevu.alfaromeo.com.tr'den randevunuzu oluşturabilirsiniz.
bu sms'i alan ve konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yorumlayabilir mi?

alfisti

Bana sms gelmedi ama ben yaptırdım hiç bir değişiklik hissedilmiyor, servisten de hissedilmeyecek bilgisi verildi... Yanma sıcaklığını değiştirmek için hava-yakıt karışımı oranlarıyla oynamak gerekir. Bu da ya performansı ya da tüketimi değiştirir diye düşünüyordum bana da çok ilginç geldi...
Ulvi Toprak Tire/İzmir
1998 145 1.4 TS ( 2004 de satıldı)
2004 147 1.6 TS Distinctive (2011 de satıldı)
2009 159 JTDM Distinctive Plus QTronic (2023 de satıldı)
2023 Tonale MHEV Veloce

BattalGazi

Ben dün aracımı rutin bakıma bıraktım. Yazılım güncellemesi yapılacağı ve servisten yeni tonale lerdeki gibi direksiyondaki hissiyat değişimi vites değişimlerindeki kararaızlık sorunlarının giderileceği söylendi. Güncellemeden sonra hakikaten direksiyon daha sert ve tepkilere daha duyarlı gibi geldi. Biraz daha kullandıktan sınra daha detaylı yorum yapabilirim.   

ArinFırat

Alıntı yapılan: BattalGazi - 11 Ağustos 2026, 19:53:15Ben dün aracımı rutin bakıma bıraktım. Yazılım güncellemesi yapılacağı ve servisten yeni tonale lerdeki gibi direksiyondaki hissiyat değişimi vites değişimlerindeki kararaızlık sorunlarının giderileceği söylendi. Güncellemeden sonra hakikaten direksiyon daha sert ve tepkilere daha duyarlı gibi geldi. Biraz daha kullandıktan sınra daha detaylı yorum yapabilirim.   
mesajda böyle sürüş zevkine odaklı güncellemeler olacağı söylenmiyor ki? biyel kollarının kırılabileceği, seyir halindeyken yanmalardan falan bahsediyor :)))
Diyarbakır'dayım en yakın servis Antep'te, keşke sizin yazdıklarınız olsa mesajı önemsemem ne zaman müsait olsam o zaman giderim..

ArinFırat

Alıntı yapılan: alfisti - 11 Ağustos 2026, 13:33:36Bana sms gelmedi ama ben yaptırdım hiç bir değişiklik hissedilmiyor, servisten de hissedilmeyecek bilgisi verildi... Yanma sıcaklığını değiştirmek için hava-yakıt karışımı oranlarıyla oynamak gerekir. Bu da ya performansı ya da tüketimi değiştirir diye düşünüyordum bana da çok ilginç geldi...
Battalgazi arkadaşımız ise "Güncellemeden sonra hakikaten direksiyon daha sert ve tepkilere daha duyarlı gibi geldi" diyor. 1.3-1.5 hibrit veya 1.6 dizel motorlara göre yazılım farklılık gösterebilir mi?

BattalGazi

https://youtube.com/shorts/Zui0cnvwv44?si=Hz4sLsrpGLuloh3t

Linkini bıraktığım videoda arkadaş güncellemenin nedenini işlevini vs anlatmış. Servisin beni yanlış bilgilendirmesi ve benim de biraz duygusal davranmam nedeniyle konuyu yanlış yorumlamışım. Güncellemenin sürüş dinamiklerine veya direksiyon tepkilerine etkisi yok. Servis görevlisi bana yeni modellerdeki gibi vites geçişlerindeki sarsıntı hybrit motorunun devrede kalma süresi özelliklerinin güncelleme ile geleceğini söyleyerek yanlış yönlendirmiş.  >:D  >:D