Alfa Romeo 156 2.0 2001 Otomatik Selespeed Konusunda Düşüncerinize İhtiyacım Var

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Frknsht

Merhaba değerli forum üyeleri, aranıza bugün katıldım. Ankara'dan kiminizin kardeşi kiminizin abisi olarak aranızda olmaktan dolayı mutluyum. 27 yaşındayım ve ilk arabamı almak istiyorum. Yarın ya da cuma günü başlıkta belirttiğim komple boyalı değişensiz yaklaşık 280 bindeki aracı expertize sokacağım. Araçla alakalı bir çok araştırma yaptım. Son olarak siz asıl sahiplere de fikrinizi sormak istedim. İlk arabamın yanı sıra ilk arabamın alfa romeo olacak olması beni epey heyecanlandırsa da baş edebilir miyim korkusu da yok değil açıkçası. Sürüş konforu anlatmakla yetmez fakat 2001 model yaşlı bir araba beni üzer mi bilmiyorum. Aracıma ciddi anlamda bakmak istiyorum kontrollerini sadece Alfa ustasından yaptırmak gibi bir düşüncem var fakat aracın km si sorun oluşturur mu ilerleyen zamanlarda? Elbette araçtan araca fark eder bu durum ama Malum otomatik şanzuman... Ek olarak aracı eğer alırsam ufak tefek aksesuar konusunda da fikrinizi almayı çok isterim. Onun için yeni konu açarım zaten. Şimdiden teşekkür ederim. Çok memnun oldum. İlk arabam olacak mekanik işlerden çokta anlamıyorum fakat öğrenmek istiyorum, acemi bir paylaşım olduysa da affola 🙏

makine

Merhaba. Ben de 2001 156 sahibiyim. Araç 280000 de. Aracı alırken ekspertiz yaptırmadım. Aracı tavsiye ediyor müyüm? Kesinlikle evet. Bence ülkemizde bu fiyata alınabilecek en konforlu araç. İç atmosferi fazlasıyla tatmin edici, yol tutuşu konusunda hiç sorun yaşamadım. Aracın mekaniğine dair çok fazla bir bilgim yok. Fakat buradaki deneyimli dostların bilgi paylaşımlarını okuyarak ufaktan bilgi sahibi oluyorum. En başta bu araç gercekten özen isteyen bir araç.  Selespeed kullanim klavuzunda detaylar anlatılmış. Kesinlikle çok faydalı bir post. Ilk 1 ay boyunca dikkatli bir şekilde kullanıp aracın karakteristik,spesifik yönlerine hakim olmaya çalışmak en faydalı eylem olur. Deneyimli arkadaşlar bunu sıklıkla dile getirmişler. Yağını suyunu kontrol etmenin öneminden bahsetmişler. Bunların hepsini kendi adıma çok önemsiyorum. Eğer araçtaki sorunum hallolur da tekrar direksiyona oturursam bunlara çok dikkat edeceğim. 4 aylık kullanım sonucunda fiyat/performans anlamında bir not vermem gerekirse benim notum 10/8. Aracın sürüş keyfi mutluluk verici. Gerek virajlarda gerekse düz yolda gösterdiği performans beklentilerimi karşıladı.  Al ya da alma diyemem. Fakat umarım kafandaki sorulara ve endişelere cevap olabilecek bir yorum yapmışımdır.  Benim önerim selespeed kullanım klavuzuna bir göz atman olur. Alirsan şimdiden hayırlı olsun.

Frknsht

Çok teşekkür ederim @makine hocam. Farklı konularda karşılıklı yanıtlaşmak güzel. Söylediğiniz konuya muhakkak bakacağım. Zira bunlar masraf çıkarmaması adına önemli konular olsa gerek. İlk arabam olacak ama 10 gün araçsız kalmanın düşüncesi arabası olmayan beni bile insanı üzüyor. Umuyorum ki en kısa zamanda sağlıklı alfanıza kavuşacaksınız. Cevap için çok teşekkürler...