Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfanın piyasasını düşürüyorlar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat

Atilla Bey , emin olun şu an ikinci el piyasası genel olarak iyi değil.Alfa Romeo konusu ise defalarca burda konuşuldu tartışıldı.Bu kadar agresyona gerek yok.Kerem kardeşin dediği gibi istediğiniz fiyata satışa çıkarırsınız hatta alıcı bile bulabilirsiniz.Can sıkılacak bi durum yok.Siz değer kaybını düşünüyorsanız biz "O km." alanlar kendimizi yüksek bi tepeden atalım Alfistiler olarak bu konuda yapabileceğimiz tek şey alfalarımıza daha iyi bakmak, onları daha çok sevmek,saygı duymak  ve bunu tüm ülkeye göstermeye çalışmak..
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

ati

quote:
Atilla Bey , emin olun şu an ikinci el piyasası genel olarak iyi değil.Alfa Romeo konusu ise defalarca burda konuşuldu tartışıldı.Bu kadar agresyona gerek yok.Kerem kardeşin dediği gibi istediğiniz fiyata satışa çıkarırsınız hatta alıcı bile bulabilirsiniz.Can sıkılacak bi durum yok.Siz değer kaybını düşünüyorsanız biz "O km." alanlar kendimizi yüksek bi tepeden atalım  Alfistiler olarak bu konuda yapabileceğimiz tek şey alfalarımıza daha iyi bakmak, onları daha çok sevmek,saygı duymak ve bunu tüm ülkeye göstermeye çalışmak
arabamı alırken asla kar amaçlı almadım zarar edeceğimi adım gibi biliyordum ama benim derdim böyle bir arabanın europa ile aynı kefeye konması clioların yanına bile yaklaşamaması tek anlatak istediğim oydu yine yanlış anlaşıldım neyse daha yeniyim alışırım

simendifer

quote:

Alfa'ya olan önyargı hâlâ yeterince silinmedi , dolayısıyla elinizdeki Alfa eskidikçe fiyatları da düşecektir. 2001-2002 model 156'ya 23-24.000 YTL istenirken 98'in 13.000-15.000 YTL civarında olması da bunu destekliyor.

2. el GT'lere bakın 60.000 YTL'nin üstünde hepsi , rakipleriyle benzer değer kaybına sahip. Ama 3-4 sene sonra çok alınabilir fiyatlara düşecekler. Bundan 5-6 sene sonra makul fiyata Brera 3.2 Q4 sahibi olabileceksiniz :) Alfa'nın kaderi bu , değiştirmek de çok uzun zaman alır.

Ayrıca yine de 98 model 156'lara o kadar düşük fiyat istenmesi çok anormal değil , Opel Vectra , Renault Laguna gibi zamanında benzer fiyatlara satılan araçlara bakarsanız aynı durum sözkonusu , bu araçlar 156'dan çok daha fazla satıldılar. Yani piyasada genel olarak ciddi bir düşüş var , 20.000 YTL'den ucuza 96 model BMW 5 serisi varken , 98 156'nın o fiyatlara olması her ne kadar hiç istemesem de , normal görünüyor.
Clio gibi araçların daha pahalı olması da normal , bu da arz-talep ile ilgili. Yani çok mantıksız aslında , piyasayı derinlemesine araştıran birisi için almayı planladığı sınıfın bir hatta iki sınıf üstü tertemiz araçları benzer paraya almak mümkün , fiyatlar o açıdan garip biraz.
Mesela 2. el VW Passat'lar da fahiş fiyatlara gidiyor , 2001 model 100.000 km'yi geçmiş dizeline 30.000 küsür YTL isteyen de mevcut :) Üç kuruş fazla verip 2004 156 2.0 almak var :) Ama gidip Passat'ı alıyor millet ki fiyatları o kadar yüksek.
Memleketim insanının araba anlayışı değişmediği sürece Alfa fiyatları da bu şekilde olacak.

tamamen katılıyorum eklicek bişey yok bence.