Alfisti Turkey
Alfisti Turkey

Gönderen Konu: Alfa GT : Unutmayalım : )  (Okunma sayısı 1012 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« : 26 Mart 2006, 23:55:43 »


















Alfa Romeo GT: Yasal doping


 

Alfa Romeo, otomobil tarihi boyunca yaptığı otomobillerle kendinden söz ettirmeyi her zaman başardı, otomobil tutukunu pekçok insanın en iyiler listesinde bir Alfa mutlaka yer aldı.







NTV-MSNBC

Son 10 senelik süreçte Fiat grubunda yaşanan negatif gelişmelerden o da fazlasıyla etkilendi ama artık silkinip kendine gelmenin zamanı olduğunu anlayan Alfa tasarımcıları herkesin kalplerine birkaç kere hızlı attıracak bir formülü bulmayı başardılar. Adı Alfa Romeo GT.


 


 





 


 


 


 


 


 


 





Bu otomobile ilk gördüğünüz andan itibaren kanınız ısınıyor. Muhteşem görüntünün altında yüksek teknolojili bir yürür aksam ve motor yattığını bilmek insana ayrı bir keyif veriyor. Alfa’nın yeni 2.0 litrelik JTS motoru direkt enjeksiyon ile daha etkin bir yakış ve daha iyi gaz tepkisi verirken bu hacimde gayet tatmin edici 165 beygirlik bir gücü 206 Nm lik maksimum tork ile emrinize sunuyor. Bu araçta isteğinize bağlı olarak sunulan 3.2 litre hacmindeki motorda en az 2 litrelik makine kadar iddialı ama bize size test ettiğimiz 2.0 JTS’den bahsedeceğiz.



Alfa Romeo’nun Selespeed teknolojisi yıllardır 156 modelinde kullanılıyor ve kullanıcılar tarafından çok da beğeniliyor. Sürücüsünün taleplerine anında cevap veren selespeed bir yandan seri vites değişimi sağlarken , kendinizi bir yarış otomobilinin kokpitinde hissetmenizi sağlayacak kadar tatmin edici bir sürüş sunuyor. Bu şanzımanla ilgili izlenimlerimizi daha ileriki satırlarda size sunacağız.

















 


 


 


 


 


GT içinde yüksek kaliteli deri döşeme, vücudu kavrayan harika koltuklar ve spor bir otomobile yakışan mükemmel sert direksiyonu ile içine oturduğunuz andan itibaren sizi tatmin ediyor.



Türkiye’de fonksiyonel olmayan navigasyon sistemi, tek ekran üzerinden yol bilgisayarıda dahil olmak üzere, radyo, cd, GPS bilgilerine tek noktadan ulaşmanızı sağlıyor. Çok şık görünmesine rağmen kullanımının o kadar da kolay olmadığı kesin. Sanırım kullanıcı zamanla buna alışacaktır.



Aynı ekran üzerine entegre cep telefonu modülü ve bluetooth artık yüksek spekli araçlarda bir standart olarak yer alıyor.













 


 


 


 


 


 


 


 


 


GT, bir coupe olmasına rağmen 4 yetişkinin içerisinde rahatlıkla seyahat edebileceğiş kadar geniş ve konforlu.



Ben 2 çocuk ve eşimle rahatça içine sığabildiğime göre 35 yaşında kalbi genç patronlar ve aile babaları için birebir olduğunu söylemek gerek, oldukça tatmin edici bagaj hacmide cabası.



Doğrusu böylesi bir araçtan beklenmeyecek özellikleri bu araçta bir arada bulmak mümkün. İtalyanların zayıf ve ucuz plastik kullanma sevdaları bittiği gün GT mükemmel ötesi olacak ama kapıların tutma kolları ve koltuk kontrollerinde kullanılan plastik aksamın bu muhteşem araca hiç yakışmadığını söylemek lazım.



GT’nin özellikleri sadece temel tasarım özellikleriyle bitmiyor. Ön süspansiyonda kullanılan yapı F1 araçlarından alınma ve bu sayede araç en zorlu koşullarda bile lastikleri zemine dik temasını sağlayarak müthiş bir yol tutuşu sağlıyor. Bazı anlarda kendinizi tren rayları üzerinde gidiyormuş gibi hissediyorsunuz. Bu his gerçekten tatmin edici. ESP ve ASR ile destekli mükemmel frenler en sert ve panik frenlerde bile kontrolün sizde olduğunu hissettiriyor.



Bir Alfa sahibi olmanın en güzel yanı onun hızlı gidişi ve mükemmel yol tutuşu yanında tasarım unsurlarının çekiciliğidir. GT bu konuda çok iddialı uzun burun formu, V şeklindeki krom ön ızgarası 17 inçlik şık yarış jantları ile kalabalıkta kendini hemen fark ettiriyor.














 


 


 


 


 


 


Trafikte onun geldiğini görmemek için hakikaten çok meşgul olmanız gerekiyor. Hızlanırken motordan ve egzostdan gelen mükemmel ses de ayrı bir tatmin unsuru olarak karşımıza çıkıyor. Araç önden arkaya doğru bir yay gibi uzanıyor. Arka tamponun altında sağda ve solda yerleştirilmiş egzost çıkışlarıda araca şıklık katıyor. Test ettiğimiz aracın siyah rengi bu otomobile ayrı bir güzellik ve cazibe sağlıyor. Bu tasarımın uzun yıllar boyu eskimeyeceğini hatta bir klasik olabileceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok, otomobil her yönüyle iddialı özelliklerini tasarımıyla da devam ettiriyor.



GT şehir içi sürüş için otomatik şanzımanında bir “city” seçeneği barındırıyor. Bu özellik sayesinde şehir içi kullanıma uygun oldukça uysal bir tavır sergiliyor. Bir spor otomobil kullandığınızı aracın süspansiyonlarından anlıyorsunuz. Şaşırtıcı biçimde bu sertlik rahatsız etmiyor, normal şartlarda aracın bu sertlikle altınızda sürekli sarsılmasını beklemeniz gerekir ama aksine araç olabildiğince konforlu. Bunu da bir tasarım artısı olarak değerlendirmek gerekir.









GT 2 litre motor ile 0-100 km hızlanmasını 8.7 saniyede tamamlıyor. Motor devir çizgisi boyunca gayet stabil bir tork verimi sağlıyor ve hızlandığı kadar rahat durmayı başarıyor.



Bu aracın rakibi olarak göreceğimiz Porsche Boxter, BMW 3 serisi coupe’nin fiyat seviyesi düşünüldüğünde GT fiyat ve kalitesiyle en cazip seçenek olarak ortaya çıkıyor.



GT özellikle asfalatta hızlanırken müthiş keyifli. Motorun sert homurtularına egzostun tok sesi eşlik ettiğinde kendinizi 4 silindirli değil 6 silindirli bir araç kullanıyormuş gibi hissediyorsunuz. 6 veya daha üstü sayıda silindirli araç kullananların rahatlıkla söyleyebileceği gibi 4 silindir bir makinede hissedilen kasılma ve sıkılma hissi bu otomobilde kesinlikle yaşanmıyor.



“Sport” seçeneğinde her vites büyümesinde sırtınızdan birisinin size kuvvetle vurduğunu hissedebilirsiniz.










 


 


 


 


 


Otomatik olmasına rağmen bu aracın verdiği his gerçekten etkileyici, yumuşacık bir vites geçişi yerine kaslı bir tekme hissi, spor otomobil kullandığınızı daha net anlamanıza yardımcı oluyor.



Şanzımanın “city” modunda bu histen eser kalmıyor. Otomobil gayet sorunsuz ve yumuşak vites geçişleriyle kullanıcısına mutluluk veriyor.



Virajlarda aracın yanal yatma hissi çok limitli olduğu için kullanıcıya çok kuvvetli bir yol tutuş sağlıyor. Özellikle sert hızlanmalarda sert direksiyonun büyük faydasını görüyorsunuz. Direksiyon kesinlikle yönünden taviz vermiyor ve kullanıcının en can alıcı nazik dokunuşlarına bile tam bir teslimiyetle cevap veriyor. Bu özelliklerin hepsi bir spor otomobilde olması gerekenler. Yavaş manevralarda direksiyon biraz ağır kalsada yüksek süratte gösterdiği performans bu eksiğin çok sırıtmasını engelliyor.



Aracın göstergeleri sportif görünümlü yuvarlak bir formda sunulmuş, çok iyi bir iç aydınlatma ile herşey elinizn altında. Far, sinyal, silecek kolları tam olması gereken yerde ve kolay ulaişılabilir. Selespeed kolları tam direksiyonun arkasında yer alıyor. Bu kollar direksiyonla beraber hareket ettiği için anında isteklerinize cevap veriyor.





Direksiyonun yükseklik ve derinlik ayarı istediğiniz ayarlamayı tam ve mükemmel yapmanızı sağlıyor. Aracın xenon farları iyi bir aydınlatma sağlarken “follow ne home” gibi faydalı bir fonksiyon ile de donatılmış.



Alfa GT uzun yolda da oldukça keyifli ama özellikle 180 km/h den sonra biraz gürültülenmeye bağladığını söylemek yerinde olur. Özetlemek gerekirse özellikle 35-45 yaş grubunda gönülleri hala genç aile babaları için ve şıklıktan ödün vermeyen tüm hız tutkulnarı için Alfa GT birebir.





« Son Düzenleme: 01 Nisan 2006, 19:41:00 Gönderen: CuoreSportivo »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #1 : 27 Mart 2006, 18:00:02 »

Porsche Boxster mı ? Böyle görüyorsa gurur verici :)


Kim yazmış bu yazıyı ?

« Son Düzenleme: 27 Mart 2006, 18:00:02 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #2 : 27 Mart 2006, 18:05:09 »
bunda birde sunroof + 2.2 JTS gibi  seçenekler  olsa çok daha güzel olucak...
« Son Düzenleme: 27 Mart 2006, 18:05:09 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #3 : 27 Mart 2006, 21:22:38 »



NTV sitesinden aldım ..




quote:


master wrote:

Porsche Boxster mı ? Böyle görüyorsa gurur verici :)


Kim yazmış bu yazıyı ?



« Son Düzenleme: 27 Mart 2006, 21:22:38 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #4 : 28 Mart 2006, 18:07:58 »


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 18:07:58 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #5 : 28 Mart 2006, 19:37:03 »
 bu son fotodaki makyajlı GT mi ???



159 ve brera nın farları gelmiş harika olmuş bence...önü dha büyük görünüyor böyle..

2.0JTS manuel istanbulpark ta kullandım,bence çok güzel bi alet :) 17 jantlıydı ama pek lastik kalmamıştı herhalde :) klasik bi alfa gibi çok güzel direksiyon tepkileri vardı..

ancak ben JTS motoru nedense pek beğenmedim 156 2.0TS daha bi iyi gidiyor ve istekli devirleniyor sanki..yada düşükte olsa tork bandı geniş olabilir TS in oyüzden her devirde kendini hissettiriyor JTS biraz boş devir çevirio gibi geliyor özellikle sonda..
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 19:37:03 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #6 : 28 Mart 2006, 19:42:25 »

nette çeşitli makyajlı GT foto.ları dolanıyor, ama aslen paris fuarında görcez neye benziyor..

« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 19:42:25 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #7 : 28 Mart 2006, 19:54:07 »

Bende dün gördüm birtane GT.. Tam manisa girişinde karşılaştık .. Kırmızı bi GT'ydi sarışın bir hatun kişi kullanıyordu : )


Sanırım Enrikonun sattığı ilk GT idi ..

« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 19:54:07 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #8 : 28 Mart 2006, 19:55:05 »
35 HND plakaydı hatta değil mi ?
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 19:55:05 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #9 : 28 Mart 2006, 19:59:07 »
yess : )
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 19:59:07 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #10 : 28 Mart 2006, 20:37:10 »
Onu ben de biliyorum:) Bu arada dikkat ederseniz Kordon'da 2 tane GT var genelde yanyana duruyorlar.
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 20:37:10 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #11 : 28 Mart 2006, 22:14:37 »
+1



ben de  arabanın performansını beğenmemiştim. biraz daha ister kesinlikle



35 HND plakalı kırmızı GT'ye gelince, izmir'deki arklara sesleniyorum. böyle üyeleri sitemize kazandıralım lütfen



quote:

Can wrote:

bu son fotodaki makyajlı GT mi ???



159 ve brera nın farları gelmiş harika olmuş bence...önü dha büyük görünüyor böyle..

2.0JTS manuel istanbulpark ta kullandım,bence çok güzel bi alet :) 17 jantlıydı ama pek lastik kalmamıştı herhalde :) klasik bi alfa gibi çok güzel direksiyon tepkileri vardı..

ancak ben JTS motoru nedense pek beğenmedim 156 2.0TS daha bi iyi gidiyor ve istekli devirleniyor sanki..yada düşükte olsa tork bandı geniş olabilir TS in oyüzden her devirde kendini hissettiriyor JTS biraz boş devir çevirio gibi geliyor özellikle sonda..


« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:14:37 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #12 : 28 Mart 2006, 22:16:56 »

az çapkın değilsin Anıl ya   teyyare pilotumuz çapkınımız berkin veliahtı:)

« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:16:56 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #13 : 28 Mart 2006, 22:23:36 »
yok onur hemen yanlış anlamışsın. sitemizde GT'si olan kimse yok ya ben fikir alışverişi açısından şey etmiştim



jts motorun varyatör gibi kronik sorunları var mı? ön takımlar ses yapmaya başlamış mı? amacım sarışın arkla, bunlarla ilgili fikir alışverişinde bulunmak  sadece
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:23:36 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #14 : 28 Mart 2006, 22:40:34 »
Yonjayla ilişkiler komutanı onur aramıştır gibi geliyor bana ama  
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:40:34 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #15 : 28 Mart 2006, 22:43:01 »
yok yahu bizim buralarda oturuyor bir kere rolling yaptık  , dikkat hafif gaz bi bayandır :)

Edited by - Onur on 28/03/2006  22:44:01
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:43:01 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #16 : 28 Mart 2006, 22:45:17 »
 kaç yaşlarında?
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:45:17 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Onur

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #17 : 28 Mart 2006, 22:48:38 »

25-29 :)


yakında bir GT sahibi olur yahu artıyor izmir de gt sayısı sararım bir tanesine davet ederim :)

« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:48:38 Gönderen: Onur »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #18 : 28 Mart 2006, 22:57:26 »
inş. yeni alfaları merak ediyorum açıkçası. 159 ve gt sahiplerini dinlemek gerek.  yorumların objektifliği tartışılır ama olsun
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 22:57:26 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

Alfadanadam

  • Moderatore
  • İleti: 12.595
    • Çevrimdışı
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #19 : 28 Mart 2006, 23:08:14 »
Siz iyisiniz gene, ben bırakın test etmeyi daha yeni alfalardan canlı bir tane bile görmedim..Sadece fuarda gördüm o da sayılmaz..Standda ölü gibi yatıyodu :)
« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 23:08:14 Gönderen: Alfadanadam »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #20 : 28 Mart 2006, 23:28:13 »
oo sen çok şey kaçırmışın abi :) hele istanbulpark+GT 2lemesi daha fena





quote:

Alfadanadam wrote:

Siz iyisiniz gene, ben bırakın test etmeyi daha yeni alfalardan canlı bir tane bile görmedim..Sadece fuarda gördüm o da sayılmaz..Standda ölü gibi yatıyodu :)

« Son Düzenleme: 28 Mart 2006, 23:28:13 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

anIL(34an623)

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #21 : 29 Mart 2006, 03:17:18 »
 o hakkaten 10 numaraydı
« Son Düzenleme: 29 Mart 2006, 03:17:18 Gönderen: anIL(34an623) »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #22 : 29 Mart 2006, 15:24:47 »

O konuda çok şanslısınız sevgili Alfistiler :) İstanbul Park'da profesyonel pilotlarla birlikte GT sürmek herkese nasip olmaz. Bana olmadı mesela :)

« Son Düzenleme: 29 Mart 2006, 15:24:47 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

master

  • Editore
  • İleti: 4.690
    • Çevrimdışı
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #23 : 29 Mart 2006, 20:44:29 »

http://arabam.milliyet.com.tr/ikinciEl/detail.aspx?sid=638306


Bir yanlışlık ve sakatlık yoksa muhteşem fiyat bence.

« Son Düzenleme: 29 Mart 2006, 20:44:29 Gönderen: master »
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

n/a

  • Ziyaretçi
Alfa GT : Unutmayalım : )
« #24 : 29 Mart 2006, 20:55:40 »

Aracın km'si 500 ???


1 kaç aylık araba 30 milyar zararına satılır mı yahu ??


 

« Son Düzenleme: 29 Mart 2006, 20:55:40 Gönderen: n/a »
Alfisti Turkey Faydalı Bağlantılar:
İlk Okunacak Başlık | Forum Kuralları | Resim Ekleme Sanatı

 

GoogleTagged



Related Topics

  Konu / Başlatan Yanıt Son İleti
Alfa GT

Başlatan Onur Haberler

0 Yanıt
1390 Gösterim
Son İleti 15 Ağustos 2005, 12:38:48
Gönderen: Onur
16 Yanıt
2244 Gösterim
Son İleti 28 Ağustos 2005, 12:27:54
Gönderen: Alfadanadam
18 Yanıt
1318 Gösterim
Son İleti 16 Ocak 2006, 23:28:50
Gönderen: Sercan Keklik
0 Yanıt
345 Gösterim
Son İleti 19 Ocak 2006, 10:59:29
Gönderen: Onur
20 Yanıt
928 Gösterim
Son İleti 10 Şubat 2006, 11:46:35
Gönderen: Onur

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal