Alfa Romeo ile İlgili Fotoğraflar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fevkalbeser12

Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

ar.159

34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

milano 75

beyaza çok güzel gidiyor bu tonlar
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

01hakan

[IMG]http://images.tapatalk-cdn.com/15/08/31/f06fc575cd578574c7c85671a445a9be.jpg[/img]
Gtv tahmini 3 years last

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

COURE SPORTİVO

milano 75

admin

Giugiaro'nun Hollanda'lı lastik markası Vredestein için tasarlamış olduğu lastiktir.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

blackgear

Alıntı yapılan: admin - 01 Eylül 2015, 14:27:14
Giugiaro'nun Hollanda'lı lastik markası Vredestein için tasarlamış olduğu lastiktir.

Ekrana yapıştımmmm....

Alfadanadam

Lastik deseninin Giugiaro tarafından tasarlanmış olması ! Bence iyi birşey değil ki. O desenlerin birçok fonksiyonu ve varolma sebebi var. Önemli olan şekil midir yani?

blackgear

Lastik deseninin tasarım kriterlerine bakmak gerek Bülent abi. Neticede Giugiaro dediğimiz kişi de sıradan bir tasarımcı değil. Ekibi var. Bu imzayı atmak için, sanırım altında 100' e yakın kişi istihdam ediyor. Tasarım böyle bir ekipten çıkıyor. Ve, üretimi de kendi yapmamış, bir lastik firması yapmış. Lastiğin de muhakkak 16949 ve benzeri kalite kontrol ve test sistemlerinden geçmesi gerek. Yoksa üretim bir işe yaramaz.

Haa, bu lastiğin performansı, diğerlerine göre kötü olabilir, ses yapıyor olabilir, ıslakta iyidir ama kuruda kötüdür, orası da karakteristik kısmı bence :)

Açıkçası TR' de olsaydı, denemek isterdim. Hatta şu an sitesine bakıyorum, vardır belki bulmanın bir yolu.

EDIT: Giugiaro Design is responsible for designing the tread and the sidewall of the Vredestein Ultra High Performance tyres. Of course the Vredestein engineers have a decisive say, since a tyre is essentially a safety product, but at Vredestein safety and design go hand in hand. What is more, international tyre tests have shown that the tyres not only provide more style, but they also perform outstandingly and have won awards time after time. (Siteden alıntıdır)

TR' de bayi yok ama sanırım :)

Gouki

Kendi sitelerinden alıntı;

Alıntı Yap
Giugiaro Design is responsible for designing the tread and the sidewall of the Vredestein Ultra High Performance tyres. Of course the Vredestein engineers have a decisive say, since a tyre is essentially a safety product, but at Vredestein safety and design go hand in hand. What is more, international tyre tests have shown that the tyres not only provide more style, but they also perform outstandingly and have won awards time after time.

Hızlı çeviri;

Giugiaro Design, Vredestein Ultra Yüksek Performans lastiklerinin diş ve yan duvar tasarımlarını yapmakla yükümlüdür. Tabiki güvenlik ürünü olan lastiklerin tasarımında Vredestein mühendislerinin de sözü vardır. Vredestein için güvenlik ve tasarım ortak işleyen bir süreçtir. Dahası, farklı zamanlardaki uluslararası lastik testlerinde kazanılan ödüller Giugiaro tasarımına sahip lastiklerin yalnızca daha fazla tasarım sunmadığını, bunun yanında sergiledikleri üstün performansı da gösteriyor.

Alfadanadam

Alıntı yapılan: blackgear - 01 Eylül 2015, 15:29:28
Lastik deseninin tasarım kriterlerine bakmak gerek Bülent abi. Neticede Giugiaro dediğimiz kişi de sıradan bir tasarımcı değil. Ekibi var. Bu imzayı atmak için, sanırım altında 100' e yakın kişi istihdam ediyor. Tasarım böyle bir ekipten çıkıyor. Ve, üretimi de kendi yapmamış, bir lastik firması yapmış. Lastiğin de muhakkak 16949 ve benzeri kalite kontrol ve test sistemlerinden geçmesi gerek. Yoksa üretim bir işe yaramaz.

Haa, bu lastiğin performansı, diğerlerine göre kötü olabilir, ses yapıyor olabilir, ıslakta iyidir ama kuruda kötüdür, orası da karakteristik kısmı bence :)

Açıkçası TR' de olsaydı, denemek isterdim. Hatta şu an sitesine bakıyorum, vardır belki bulmanın bir yolu.

EDIT: Giugiaro Design is responsible for designing the tread and the sidewall of the Vredestein Ultra High Performance tyres. Of course the Vredestein engineers have a decisive say, since a tyre is essentially a safety product, but at Vredestein safety and design go hand in hand. What is more, international tyre tests have shown that the tyres not only provide more style, but they also perform outstandingly and have won awards time after time. (Siteden alıntıdır)

E aslında benim sakınca gördüğüm noktaya açıklama getirmişler. İş sadece tasarım değil, işi bilen uzmanlardan da görüş ve onay alınmış. Yani dizaynır ben çizdim aha süper güzel kullanın diyerek gelişmemiş süreç. O zaman zaten sıkıntı yok.

Öte yandan lastik tasarımı ile 16949'da bir ibare yoktur. 16949, süreçleri denetler ve olası problemlerde ne tür pozisyon aldığınıza, bunu uygulayıp uygulamadığınıza bakar. Uygulama yöntemleri ile ilgili kuralları vardır. Bir sürü daha detayı avr ama anlamı yok şimdi yazmamın.
Öte yandan Vredestein bir tedarikçi olarak ürün verdiği otomobil firmasının yönetim sistemine bağlıdır. 16949 bile yetmez yerine göre eğer Alman üretici ise müşteri VDA'ya da bağlıdır. Ama yine lastik tasarımın gerekli kalite şartlarını sağlıyor mu diye bir şart-koşul yoktur.

Nereden biliyorum? Çünkü 16949 tetkikçisiyim ben aynı zamanda  :)

A.S.GÜMÜŞ

Bayi Tr de yok ama satılan bir site buldum. 17 inç yok ama
http://shinaukrprod.com.ua/tires/vredestein/sportrac-3-giugiaro-design/

Ayrıca buna da bakmak lazım desen iyi ama performansı nasıl acaba
https://www.lastikburada.com.tr/lastik-detay/vredestein-225-45-r-17--ultracsessanta-xl--/6838

07 DH 800

A.S.GÜMÜŞ

Alıntı yapılan: A.S.GÜMÜŞ - 01 Eylül 2015, 19:41:33

Bayi Tr de yok ama satılan bir site buldum. 17 inç yok ama
http://shinaukrprod.com.ua/tires/vredestein/sportrac-3-giugiaro-design/

Ayrıca buna da bakmak lazım desen iyi ama performansı nasıl acaba
https://www.lastikburada.com.tr/lastik-detay/vredestein-225-45-r-17--ultracsessanta-xl--/6838

Bir ek daha yapayım, lastiğin kullanıcı yorumları
sitesi : http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Vredestein/Ultrac-Sessanta.htm

07 DH 800

blackgear

Alıntı yapılan: Alfadanadam - 01 Eylül 2015, 17:32:03

E aslında benim sakınca gördüğüm noktaya açıklama getirmişler. İş sadece tasarım değil, işi bilen uzmanlardan da görüş ve onay alınmış. Yani dizaynır ben çizdim aha süper güzel kullanın diyerek gelişmemiş süreç. O zaman zaten sıkıntı yok.

Öte yandan lastik tasarımı ile 16949'da bir ibare yoktur. 16949, süreçleri denetler ve olası problemlerde ne tür pozisyon aldığınıza, bunu uygulayıp uygulamadığınıza bakar. Uygulama yöntemleri ile ilgili kuralları vardır. Bir sürü daha detayı avr ama anlamı yok şimdi yazmamın.
Öte yandan Vredestein bir tedarikçi olarak ürün verdiği otomobil firmasının yönetim sistemine bağlıdır. 16949 bile yetmez yerine göre eğer Alman üretici ise müşteri VDA'ya da bağlıdır. Ama yine lastik tasarımın gerekli kalite şartlarını sağlıyor mu diye bir şart-koşul yoktur.

Doğrusun abi, ben regulasyonları da kapsıyor diye hatırlıyordum 16949' u :) Seneler önce kullanıyorduk tabi bizim kısım Design FMEA ve Proccess FMEA idi. Bilgilendirme için teşekkürler :)

Aynen söylediğin gibi abi tabi ki, desen şekline göre lastik seçmek son derece mantıksız ve tehlikeli. Hatta sanırım Car Design News adlı sitede belirli periyotlarla Lastik Deseni yarışmaları falan da düzenleniyor (Sanırım sponsor Michelin) Ama sadece tasarım yapmak yetmiyor, tasarımın istenilen özellikleri de kapsayacak mekanik özelliklere de sahip olması gerekiyor. Ki bence desen tasarımı hakikaten zor bir iş. Optimizasyonun doruk noktalarından biri.

Bu arada beni ekrana yapıştıran şey de, evet tasarımın Giugiaro olması. Her nekadar şu an kullandığım Alfa Bertone' den çıkmış olsa da, ben sağlam bir Giugiaro Design fanıyım diyebilirim :) Hoş şimdi her iki firma da yaban ellerde (Gerçi Bertone bizde galiba, Karsan grupta olması gerek)

@a.s.gümüş Bilgilendirme için teşekkürler. Bi sorayım bakalım, stoklarında var mı? Zaten lastik yenilemem gerek. Fiyat olarak da çok uçuk bir rakam değil bence :) Linkler için teşekkürler.

Alfadanadam

Alıntı yapılan: blackgear - 01 Eylül 2015, 23:45:08
Alıntı yapılan: Alfadanadam - 01 Eylül 2015, 17:32:03

Doğrusun abi, ben regulasyonları da kapsıyor diye hatırlıyordum 16949' u :) Seneler önce kullanıyorduk tabi bizim kısım Design FMEA ve Proccess FMEA idi. Bilgilendirme için teşekkürler :)

Aynen söylediğin gibi abi tabi ki, desen şekline göre lastik seçmek son derece mantıksız ve tehlikeli. Hatta sanırım Car Design News adlı sitede belirli periyotlarla Lastik Deseni yarışmaları falan da düzenleniyor (Sanırım sponsor Michelin) Ama sadece tasarım yapmak yetmiyor, tasarımın istenilen özellikleri de kapsayacak mekanik özelliklere de sahip olması gerekiyor. Ki bence desen tasarımı hakikaten zor bir iş. Optimizasyonun doruk noktalarından biri.

Bu arada beni ekrana yapıştıran şey de, evet tasarımın Giugiaro olması. Her nekadar şu an kullandığım Alfa Bertone' den çıkmış olsa da, ben sağlam bir Giugiaro Design fanıyım diyebilirim :) Hoş şimdi her iki firma da yaban ellerde (Gerçi Bertone bizde galiba, Karsan grupta olması gerek)

@a.s.gümüş Bilgilendirme için teşekkürler. Bi sorayım bakalım, stoklarında var mı? Zaten lastik yenilemem gerek. Fiyat olarak da çok uçuk bir rakam değil bence :) Linkler için teşekkürler.

Dizayna bakıp ekrana yapışma konusu bende de aynı canım. Elbette güzel görünüyor hem kim istemez lastiğinin deseni güzel olsun :)

Ama dediğin gibi optimizasyonun doruk noktalarından biri tasarım anlamında. Aslında bu konudan hareketle farklı hava ve yol koşullarında her lastiğin aynı performanı vermemesinin de ne kadar doğal bir sonuç olduğu ortaya çıkıyor. Sadece tasarım bile dünyaları değiştiriyorken lastiğin kimyasal bileşimi de işin içine girince yaz ve kış için farklı lastik seçiminin aslında ne kadar da doğru bir yaklaşım olduğu bir kere daha ortaya çıkıyor.

Lastik candır, hayattır diyerek noktalayayım en iyisi ben :)

milano 75

admin

Bu arada bir üst mesajda Fiat Barchetta'yı görmüşken, Fiat'ın Mazda MX-5 platformunda Fiat 124 adı altında bir model çıkartacağını belirtelim. Hatta Fiat Abarth ismi altında 200 BG'nde bir versiyon da olacakmış.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

milano 75

alfa-mazda ortak spıder muhabbeti fiata dönmüş,bikaç görsele rastlamıştım nette.güzel hareket olur,fiat logolu farklı araçlar olmalı yollarda.