Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

İzmir Birmot 159 Lansmanı..

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

anIL(34an623)

mondeo'nun kasası ne zaman değişiyor bu sırada?

Onur

bir dergide yaz sonu değişecek diye haber vardı hatta photoshop bi foto da uydurmuşlar bayada güzeldi

anIL(34an623)

sewgili onur daha önce öyle bir yazmışsın ki ben de önümüzdeki ay yeni mondeo geliyor sandım Register or Login" alt=""/> o zaman şansımız yardım ederse yaza doğru 30 milyara sıfır bir mondeo bulup, lord olabiliriz. yine abarttım galiba Register or Login" alt=""/>

Onur

iyide Anılcım 159 gelmeden 3-4 ay önceden 156 nın fiyatlarını çekmeye başladılar yok deri kampanyası sunroof kampanyası diye :) indirim veya ekstra donanım vermek için yırtınıyolarsa fiyatlar 1 sene öncesine göre eksikse mutlaka altından bir pislik çıkıyor :)

Sercan Keklik

quote:

Tolga wrote:

Ya sercan abartmaktada üstüne yok Ultra pahalıymış : ) diğerlerinin fiyatlarınıda yazdım birbirine yakın fiyatlar hepsi nası Alfa Ultra Pahalı oluyor.. Deri ve Sunroof passattada yok mesela.. Hatta Xenon bile yok 67 milyarlık modelinde !! 

Mondeo olayı ilginç işte ama 159 pahalı değil Mondeo ucuz : )

quote:

Sercy wrote:

bencede 159 a o fiyatlar ultra yüksek

66 milyar arabaya vericem +

METALİK BOYA (210) / 1.9 PROGRESSION - 1.9 DISTINCTIVE 1.121

ELEKTRİKLİ SUNROOF (400) / 3.2 DISTINCTIVE 2.762

DERİ PAKETİ (204+452+177+58J+211) / 1.9 DISTINCTIVE 4.561

bana mantıklı gelmiyo.

abi bana 159 demeyin abartırım :)  bu fiyatlara gider vectra alırm 36 ay sıfır faiz öderim.

güzellik yetmiyo cepte düşündüyüro ;) direk 66 milyar oraya gömmek yerine her ay kira ödermiş gibi araba :D SIFIR FAİZZ! he kalitesi türü zevki onlar ayrı konu ama alfadan saglamdır

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
147 2.0 SeleSpeed Blackline
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
Spider 2.0 TwinSpark (916)
Spider 2.2 JTS SeleSpeed (939)
159 JTD Ti

Alfadanadam

Beyler yeni Mondeo çıktı bile..Amerikan kardeşinin resimleri internette boy boy..şimdi işyerinde olmasam arar bulurdum size..ve şu kadarını söyliyim yeni Mondeo muhteşem geliyor....Mesela babam şöyle rahat sıfır bi araba alayım dese git mondeo al derim

n/a

bülent mondeo güzel araba ama ne yazıkki türkiyede pek tutulmadı.daha doğrusu kıymetini bilen az.bunun en önemli nedeni 1,6 lt araçların türkiyeye gelmemesi.o sınıfta passat 1,6 ve özellikle vectra 1,6 çok satıyor.fiyatı ucuz olduğu içinde ikinci elde daha çok tutuluyor.

Onur

quote:

Alfadanadam wrote:

Beyler yeni Mondeo çıktı bile..Amerikan kardeşinin resimleri internette boy boy..şimdi işyerinde olmasam arar bulurdum size..ve şu kadarını söyliyim yeni Mondeo muhteşem geliyor....Mesela babam şöyle rahat sıfır bi araba alayım dese git mondeo al derim

dedim fiyatlar bundan düşük diye:)

anIL(34an623)

sewgili onur mondeo 1 veya 2 sene önce ne kadara satılıyordu peki? fiyat düşmesi olayına bu kadar büyük boyutta ben katılmıyorum açıkçası. bence mondeo her zaman için sınıfındaki en ideal arabaydı. biz daha yeni farkettik. çünkü bu sınıfta bir arabanın fiyatı 20 milyar düşmez ki? nerdeyse %30-35 indirim eder. yok daha neler. zararına mi verecekler arabayı?Register or Login" alt=""/> senin de belirttiğin gibi kasa değişince yok sunroof, yok xenon 2-3 milyarlık zımbırtı hediye edilir. 20 milyarlık ikram kimse yapmaz Register or Login" alt=""/>

1993 yılında türkiye'ye mondeolar gelmişti. mondeo'ların yanında satılmayı bekleyen ford'un elindeki belki son sierra'yı 150 milyon peşin paraya almıştık. normal satış fiyatı 180 milyondu. yani adamlar ellerindeki son arabada bile %17 indirim yaptılar. arabayı elden çıkarmak için yapmadıkları kıyak kalmamıştı. kapora falan istemeden, evrakları tamamlamadan geçici plaka takıp çıkarmayı bile teklif etmişlerdi Register or Login" alt=""/>

Onur

mondeo bu kadar iyi,kaliteli  arabaydı da neden sokaklarda alfadan daha az hatta hiç yok?? neden satmıyor :)) demekki göründüğü kadar iyi değil . focus deseniz o bile eski modeline oranla az. neden?? demekki ford kullanan bir daha kullanmak istemiyor yada memnun kalmıyor.Register or Login" alt=""/>servis olarak zayıf / 2.el yok / karakter yok :)

20 milyarlık ikram oldugu konusunda hem fikir değilim.rakiplerinden ucuz ve bunu markanın satış ve imalat staratejisine baglayabiliriz. ona bakarsan s40 1.6  tan daha ucuz 2.0 mondeo Register or Login" alt=""/> s40 focus sınıfında ama ona ragmen bir üst sınıftan bile daha pahalıki  çok alakası olmayan insanlar fiyatından dolayı s40 ı 156 sınıfında zanneder :)

fün akşam sitesinden baktıgım kadarıyla arac full aksesuar 5o milyarın üstüne çıktı full 159 da 65  :) aradaki 10 milyarı marka imajına vermeniz olayı bence bu:) aynen bmw 316i nin boşuna vermek gibiRegister or Login" alt=""/>

ben bu fiyatı kesinlikle yakında ki kasa değişimine baglı stok eritme olarak görüyorum. yenisi gelince bu fiyatlarda olmıcak bence :))

anIL(34an623)

sewgili onur, mondeo'nun kaliteli ve iyi bir araba olduğunu kimse yadsıyamaz. ayrıca piyasaki mondeo sayısı bence bir çok alfa modelinden daha fazla. sana öyle geliyor. algıda seçicilik diye bir husus var Register or Login" alt=""/> 2005 yılında alfa'nın satışları %37,5 düşmüş. toplam 991 tane satmış alfa. ford ise 46.213 tane satmış (bu rakama ticari araçlar dahil değil)(ticari araç 2005te 130.121 tane satıldı) belki tek başına 1000 tane mondeo rahat satılmıştır. en kötü ihtimalle 500 olsa bile kesin 1 alfa modelini geçer. hayat 3 büyük şehirden ibaret değil ki sewgili onurcum. adam kars'ta alfa aramıyor, lüks ama öküz gibi sağlam araba arıyor. al sana mondeo işte.

dünyadaki satış rakamlarına bakarsak zaten mondeo rahat geçer. zira alfa, ford'a bu konuda zaten rakip olamaz. nerde öyle dağıtım ağı alfa'daRegister or Login" alt=""/>

bizde 1997 model mondeo var. tamam bu arabayla ilgisi yok ama öküz gibi sağlam ve sorunsuz bir araba. yenisi daha iyi diyor herkes. servisleri gayet iyi. servisleri alfa ile karşılaştırmaya kesinlikle gerek yok. sağ orjinal ön kapı camı için birmot 1 ay süre istiyor. ford ise 1 günde sol ön kapı ve sol ön kapı camını değiştirip sana arabayı verebiliyor. üstelik belki bilirsin sol taraf daha az getirilir. 2 olay da tecrübeyle sabittir Register or Login" alt=""/>

satış rakamının strateji olduğu doğru. buna itiraz edemem ama bu strateji benim aklıma yattı. bu sınıfta araba dedin mi ben mondeo diyorum artık. 10 milyar da az değil ki? sonuçta 159 da bi 156, gtv veya gt coupe değil ne yazık ki

quote:

Onur wrote:

mondeo bu kadar iyi,kaliteli  arabaydı da neden sokaklarda alfadan daha az hatta hiç yok?? neden satmıyor :)) demekki göründüğü kadar iyi değil . focus deseniz o bile eski modeline oranla az. neden?? demekki ford kullanan bir daha kullanmak istemiyor yada memnun kalmıyor.Register or Login"/>servis olarak zayıf / 2.el yok / karakter yok :)

20 milyarlık ikram oldugu konusunda hem fikir değilim.rakiplerinden ucuz ve bunu markanın satış ve imalat staratejisine baglayabiliriz. ona bakarsan s40 1.6  tan daha ucuz 2.0 mondeo Register or Login"/> s40 focus sınıfında ama ona ragmen bir üst sınıftan bile daha pahalıki  çok alakası olmayan insanlar fiyatından dolayı s40 ı 156 sınıfında zanneder :)

fün akşam sitesinden baktıgım kadarıyla arac full aksesuar 5o milyarın üstüne çıktı full 159 da 65  :) aradaki 10 milyarı marka imajına vermeniz olayı bence bu:) aynen bmw 316i nin boşuna vermek gibiRegister or Login"/>

ben bu fiyatı kesinlikle yakında ki kasa değişimine baglı stok eritme olarak görüyorum. yenisi gelince bu fiyatlarda olmıcak bence :))

anIL(34an623)

ford'da karakter olmadığı doğru ama. ikinci elde kuvvetli olmadığı da doğru ama biz alfa'dan alışığız zaten bu duruma Register or Login" alt=""/>

anIL(34an623)

sewgili Onur bir de Ford alan bir daha almıyor demişsin 46.213 satış rakamıyla Ford, Renault'un arkasında, Hyundai ve Opel'in önünde 2. sırada bitirmiş 2005 yılını. ford'un bizim peder gibi kemikleşmiş müşterisi olduğunu tahmin ediyordum ama açıkçası ben de bu kadar sattığını tahmin etmiyordum Register or Login" alt=""/>

Onur

algıda seçicilik  konusu benim için geçerli değil Anılcım ben butun arabalara bakarım ama Register or Login" alt=""/>anlatmak istediğim eski mondeo veya focus gördüğün kadarıyla yenilerinide görebiliyor musun ben bunu kasdediyorum. Ford un alfandan fazla satmasını tabi garipseyemeyiz ancak ford müşteri kitlesi dikkat edersen artık modeo almıyor. ford artık fusion,c-max,fiesta gibi alfanın olmadıgı segmentlerdeki arabalarıyla o rakamlara ulaşııyor. mondeo 2005 yılı içersinde 156 dan fazla satmıştır mutlaka ama bu segmentin liderleri Register or Login" alt=""/>ve en çok satılanları bir passat bir vectra veya laguna varken kimse gidipte mondeo alma (çok hastası değilse) bunu neden mi söylüyorum ford ta iyi araba olabilir ancak gibi servis agının ve pahalı yedek parçası ve çokta cazip olmayan dizaynı yüzünden en azından bizim ülkede kaybetmeye mahkumdur :)

yav araba işlerini bir bu sitedekiler takip etmiyor Register or Login" alt=""/>heralde neden gidip almıyorlar madem 38 lira miss gibi araba ise :)) anlatmak istediğim budur senin için önemli faktor fiyatı olabilir ama bazısı için o değildir. Register or Login" alt=""/>

şöyle örnek verim 38 milyara full+full katlanabilir aynadan elektirik li cam tavana lastik basınç göstergesinden+cd changer lı muzik sistemine kadar megane2 sedan almak varken  44 milyara megane göre boş sayılabilcek 156 aldım :) hem fazla para verdim hemde aynı boyutlarda hem daha az donanımlı birşey aldım :) bunun gibi bazı insanda  59 liraya boş 159 almak yerine 54 lira full+full mondeo almayı tercih eder :)

n/a

mondeo güzel ve sağlam bi araba.98 ghia modeli vardı bizde.dolu bi araçtı.sağlamlığına sağlam,servis,yedek parça problemi olmayan bi araç.eski kasalar epey satmıştı ama yeni kasalara pek rağbet olmadı.ama 55 milyar civarında mondeo kadar dolu bi araçta bulamassınız.çok satamamasının sebebini  ilk çıkış fiyatının biraz pahalı olmasına bağlıyorum.sonradan fiyatlar yerinde saydı ama biraz geç oldu.şuanki fiyatlar geçen sene ile hemen hemen aynı.

anIL(34an623)

sewgili onur aynı durum benim için de geçerli. ben de alfayı tercih ettim ve 156 aldım. fakat fiyat-kalite oranına da çok dikkat ettim sewgili onur. opel vectra gt, nissan primera gt, seat cordoba 3 k 2.0, 306 gti ve fiat coupe de baktım. ama hatırı sayılır bir fiyat avantajı göremediğim için alfa tercih ettim. ama seat dışında bu arabalardan biri %30-35 ucuz olsaydı alfa'dan, onu tercih edecektim. sanırım vectra gt daha pahalıydı hatta. seat yarı fiyatı olsa ancak tercih ederdim Register or Login" alt=""/>

bir de sewgili onur biz çok fazla ford kullandık. taunus-mondeo arası tüm modellere sahip olduk veya geçici bir süre kullandık. peder bey yaşı ilerlediği için artık eski heyecanı kalmadı ve otomobile para harcamamakta aşırı kararlı. zaten yeni mondeo çıktığında eş-dost bize yeni arabanız piyasaya çıkmış falan diyordu Register or Login" alt=""/> demek istediğim şu aslında ford'da gerçekten servis ağı problemi, yedek parça problemi veya pahalı yedek parça problemi gibi sorunlarsöz konusu değil. veya yıllardır bize hiç denk gelmedi. eşin dostun opel vectrası, lagunası hatta mareası serviste yatarken allaha şükür hiç öyle sorunlar yaşamadık. bu bir önyargı. alfalar hakkındaki bir çok ön yargı gibi. Register or Login" alt=""/>

Sercan Keklik

Güzellik yetmez... (Bkz. Alfa Romeo 159)Register or Login" alt=""/>

145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

master

Yeni Mondeo inanılmaz güzel bir tasarıma sahip. Ford'dan beklenmeyecek kadar :) Kişiliksiz olacak Accord , Leon falan gibi ama bizim Alfa'larımıza meydan okuyacak kadar güzel bir tasarımı var eğer konsepte benzer şekilde çıkarsa.

159'un fiyatını kıyaslarken Mondeo'yu referans olarak almamak lazım , ben de dikkat ettim hakkaten çok ucuz araba , anormal olan 159'un fiyatı değil , Mondeo'nun fiyatı :) Tutmamasının sebebi de bence reklam eksikliği ve Ford'un imajı , Focus'un full donanımı Mondeo Trend'den pahalı , var mı böyle şey ? Eski Mondeo da aynı kaderi paylaşıyor maalesef. Araç muhteşem güzel , ancak ikinci elde üst model bir Doğan fiyatına alınabilenler var , gerçekten var.

159'un 1.6 gibi giriş modeli olmaması çok doğal. Hem Tolga Abi'nin dediği gibi kâr etmek için arabalarını hiç aşağılamadı Alfa , yapmaması da daha iyi. Passat 1.6'ya binen , Vectra 1.6'ya binen mantıktaki insanların Alfa almasını zaten istemem. Çünkü esas o zaman Alfa'nın imajı kötüleşiyor. Adam alıyor arabayı "çok yakıyor , tıkırdıyor vıdı vıdı vıdı" diye konuşup deli ediyor beni :) Vectra 1.6'nın , Passat 1.6'nın hitap ettiği sınıf belli , geniş olsun , konforlu olsun ama Bedford'larla eşdeğer hızda gitsin. Klasik Türk mantığı ki hepimiz bu klasik Türk mantığından uzakta seçimler yaptığımız için Alfa almadık mı ? Bırakın Alfa böyle kalsın derim ben.

Bu arada o 991 Alfa'nın hepsi İzmir'de satıldı sanırım :) Nereye baksam Alfa görüyorum :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

anIL(34an623)

demek ki izmir'de gerçekten çok alfa var. istanbul'dayım. nerdeyse her gün dışarı çıkıyorum. daha bir tane bile GT göremedim. istanbulda yılda toplam 12 tane GT satmayı hedefliyorsan niye o kadar abarttın formula pisti falan? Register or Login" alt=""/> pistteki arabalardan biri zaten perte çıkmış Register or Login" alt=""/> hep zarar hep zarar Register or Login" alt=""/> inanın yeni 147den bile 2 tane ya gördüm ya göremedim. şansıma eski ile yeni yan yana gelmişti de iyice bir inceleyebildim. yoksa bir organizasyon olmadığı sürece istanbul'da mucize gibi bir şey sanırım 2 tane 147 yan yana görmek Register or Login" alt=""/>

bu sırada satış rakamlarıyla ilgili üzücü bir durum da şöyle: alfa %37,5lik satıştaki düşmesiyle, %66,1lik düşüş yaşayan rover'in arkasında en çok satışı düşen 2. araba. arkasında da mini geliyor. o da artık düşsün yani. hewesli, con con arabası resmen Register or Login" alt=""/> alfa'nın bu 2 arabayla aynı duruma düşmesi çok üzücü. üstelik bu kadar krediler düşmüşken

2006 yılından ümitliymiş ama yetkililer. merakla bekliyoruz Register or Login" alt=""/>

Sercan Keklik

147 GTA gelmiş zincirlikuyunun önünde heyt be maşşallahh pederi kandıramıyoruzki :D
145 1.4 TwinSpark
145 1.6 TwinSpark
147 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 2.0 TwinSpark
156 2.0 SeleSpeed
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
156 1.6 TwinSpark
159 1.9 JTS
MiTo 1.6 JTDm
Giulietta 1.4 MultiAir
Giulietta 1.6 JTDm
Giulietta 1.6 JTDm
159 JTD Ti

anIL(34an623)

senin de dediğin gibi "Güzellik Yetmez" sewgili sercan Register or Login" alt=""/>

quote:

Sercy wrote:

147 GTA gelmiş zincirlikuyunun önünde heyt be maşşallahh pederi kandıramıyoruzki :D

n/a

O satış rakamlarını bende okudum .. Aslında çokda anormal korkulacak bir durum değil.. Geçen seneye göre %37 düşer tabi çünkü alfada satılacak araba yok : ) 156'yı üretim durdu diye kimse almak istemiyor, 147'de makyajlanacak diye pek satmamıştır.. Makyajlı 147 ben buralarda bayağı görüyorum demekki ikinci 6 ay biraz toparladı alfa durumu.. ilk 6 ayın çok daha acıklı olduğuna eminim.. Birde ben nette bulamadım şöyle 2005 satış rakamlarına göre bir tablo bilen gören var mı ?

quote:

anIL(34an623) wrote:

demek ki izmir'de gerçekten çok alfa var. istanbul'dayım. nerdeyse her gün dışarı çıkıyorum. daha bir tane bile GT göremedim. istanbulda yılda toplam 12 tane GT satmayı hedefliyorsan niye o kadar abarttın formula pisti falan? Register or Login"/> pistteki arabalardan biri zaten perte çıkmış Register or Login"/> hep zarar hep zarar Register or Login"/> inanın yeni 147den bile 2 tane ya gördüm ya göremedim. şansıma eski ile yeni yan yana gelmişti de iyice bir inceleyebildim. yoksa bir organizasyon olmadığı sürece istanbul'da mucize gibi bir şey sanırım 2 tane 147 yan yana görmek Register or Login"/>

bu sırada satış rakamlarıyla ilgili üzücü bir durum da şöyle: alfa %37,5lik satıştaki düşmesiyle, %66,1lik düşüş yaşayan rover'in arkasında en çok satışı düşen 2. araba. arkasında da mini geliyor. o da artık düşsün yani. hewesli, con con arabası resmen Register or Login"/> alfa'nın bu 2 arabayla aynı duruma düşmesi çok üzücü. üstelik bu kadar krediler düşmüşken

2006 yılından ümitliymiş ama yetkililer. merakla bekliyoruz Register or Login"/>

anIL(34an623)

tamam tolga sana hak vermek istiyorum ama mini'den de daha fazla mı düşecekti alfa satışları? Register or Login" alt=""/> nefret ediyorum bu oyuncak arabadan. yanılıyorsam bağışlayın ama aynı kasa üzerinden 3 tane modeli yok mu bu firmanın? hem de kaç senedir?

Onur

demekki izmir alfa cenneti. sadece bizim sokakta 4 yol agzında benimki otoparkta onuda sayarsak 5 tane var :)  hergün en az 5 alfa görüyorum. zaten geceleri dışarı çıkmayagör sisler acık dolanıyor gençlik :)

Alfadanadam

Ben askerliğimin 5 ayını İzmir'de tamamlamıştım..Birsürü alfa görüp içimi yağları erimişti..Şimdiye kadar İzmir'de gördüğüm kadar Alfayı İstanbulda toplamda görmedim desem yeridir :)

Mondeo neden satmaz bilmiyorum, ama bence bunda en büyük handikap vaktiyle Taunuslar yaşadığı problemler ve imaj kaybı..Ancak şu anda Focus hem sıfır iyi satan hem de ikinci eli iyi prim yapan arabalardan..Ancak gördüğüm kadarıyla yeni Focus eskisinin makyajlısı gibi durduğu için şu anda sıfır satışları iyi değil...

Bir aracı sattıran en büyük etkenlerden biri prestijli olup olmamasıdır..Ford'da da bu yok ve bence en büyük eksiklik bu, hatta belki de ikinci nedeni otomobillerle bu kadar haşır neşir olan bizler bile Mondeo'nun bu fiyatlara satılıyor olduğunu henüz 2 gündür biliyoruz !!! başkaları nerden bilecek...Şu an sıfır araba alcak olsam Mondeo ciddi bir alternatiftir, ama öncellikle babama almak için :)