Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Kışlık jant - lastik takımı...

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agucba

Valla kuzenimde Q4 varken Acıbadem'de yaz lastikleri (Uniroyal Rainsport) ile bile nasıl zevkli idi kullanmak. Kış için dökük (6-7000 YTL'e) bir Q4 mü alsak ne

///////////////

Alfadanadam

quote:

şahsen çivili lastiği önermem..
normal şartlarda asfalt üzerinde gitmesi hem size hem yola hem çevrenie zararlı..
sürekli buzda araç kullanılmadıkça çiviye gerek yok..
b.düzü ndeki yokuşu bilmeden konuşmak yanlış olur ama acıbadem de vs. birçok yokuşlu yolda yokuş başında durup sırf çıkıcak mı diye denedik defalarca sorun yaşamıyorsunuz kolay kolay..
bide sadece tek bi yokuş için söylüyorsanız hele hiç gereği yok..
hep trafik olan dur kalk bir yokuşmu ?? yoksa biraz hız alsanız çok rahat ilerlersiniz bnce hemen hemen her tür yokuşta..

Bülent abi : ben bişi demedim zaten :)
geçen sene 3-4 yıllık almıştım busenede alırsam 4seneden yaşlı almamaya gayret gösteririm diorum :)
dişler önemli 2.el de 0 beklemiş lastikse bnce sorun yok gene..

Lasitklerdeki çivilerin yükseklikleri 2 mm. ya var ya yok. Asflata zarar verebilmeleri için asfaltların gerçek anlamda kaymak asfalt olmaları lazım. Bizde nerde öyle yol :)

n/a

eren 15" orjinal jant üstün otoda vardı.çıkma olarak.bir sor istersen.195*60*15 ebatında goodyear ug7 taktırdık cuma günü arkadaşın aracına.fiyatı 140 ytl idi.çivili lastik pek sağlıklı olmaz.kuru zeminde çivilerin fırlama riski var.ayrıca arkadaki aracada ok gibi saplanıyo.bildiğim kadarıylada trafik kanununa göre yasak .ama kontrol eden kim.çiviler lastiğe sonradan takılıyo.tabiki çivi takılacak lastikte ayrı.her lastiğe You are not allowed to view links. Register or Login'ın ug 500 modeli var.ona sonradan çivi takılabiliyo.

Alfadanadam

Arkadaşlar üzülerek bildiriyorum ama bizim arkadaşa bu bilgiyi veren arkadaş ebatı yanlış söylemiş. 65 milyon için verdiği ebat 175/70/14 imiş. Ben de pek heveslenmiştim ama fos çıktı ya :(

147TI

quote:

eren 15" orjinal jant üstün otoda vardı.çıkma olarak.bir sor istersen.195*60*15 ebatında goodyear ug7 taktırdık cuma günü arkadaşın aracına.fiyatı 140 ytl idi.çivili lastik pek sağlıklı olmaz.kuru zeminde çivilerin fırlama riski var.ayrıca arkadaki aracada ok gibi saplanıyo.bildiğim kadarıylada trafik kanununa göre yasak .ama kontrol eden kim.çiviler lastiğe sonradan takılıyo.tabiki çivi takılacak lastikte ayrı.her lastiğe You are not allowed to view links. Register or Login'ın ug 500 modeli var.ona sonradan çivi takılabiliyo.

Halil bey teşekkürler ben bi ilgileneyim o jantlarla olmadı zaten başka bi çözüm bulurum artık.

n/a

ahh bea bulent abi :)
nese sağlık olsun :)

n/a

Cumartesi günü 205/55/16 Goodyear UG7 taktırttım 4 tane. Eski aracımdan kalan 195/65/15 leri kullanamadığım için sattım. UG7 Auto und Motor Sport dergisinde 1. gelmiş. Bu testte yüksek yuvarlanma direnci diye bir konuda - puan almış, onu anlayamadım. Birisi açıklarsa sevinirim.

Selamlar.

Edited by - hvarol on 06/11/2006  16:49:18

Alfadanadam

Yuvarlanma direnci benim bildiğim kadarıyla , bir düzeneğe bağlanan lastik sağa sola salınıp yapmaya başlar. Bu salınım miktarının azlığı direncin fazlalığı anlamına geliyor.

Bir fuarda Michelin energy serisi lastiklerini bu düzenek ile tanıtmış, bu konuda ne kadar iyi olduklarını göstermeye çalışmıştı.

n/a

quote:

Cumartesi günü 205/55/16 Goodyear UG7 taktırttım 4 tane. Eski aracımdan kalan 195/65/15 leri kullanamadığım için sattım. UG7 Auto und Motor Sport dergisinde 1. gelmiş. Bu testte yüksek yuvarlanma direnci diye bir konuda - puan almış, onu anlayamadım. Birisi açıklarsa sevinirim.

Selamlar.

Edited by - hvarol on 06/11/2006  16:49:18

o testte yüksek yuvarlanma direnci ile puan kaybediyor.yuvarlanma direnci lastiğin yola karşı koyduğu tepkidir.yuvarlanma direnci yüksek olursa lastiğin çıkardığı ses fazla olur.aşımma fazla olur.

147TI

Buda aynı zamanda bildiğim kadarıyla sürtünme miktarından dolayı yakıt tüketimindede rol oynamaktadır.