Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Giulietta Ön Plaka Sorunu

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ormanci

MADDE 54 – (Başlığı ile birlikte değişik:RG-21/3/2012-28240)
Tescil plakaları araçlara aşağıda gösterildiği şekilde ve sayıda takılır.
a) Motorlu bisiklet ve motosikletlere; yerden 20 ila 150 santimetre yükseklikte araç arka kısmında
ve araç boyuna eksenine dik olacak şekilde bir adet,
b) Römork ve yarı römorklara arkada yerden 30 ila 120 santimetre yükseklikte römork boyuna
eksenine dik olacak şekilde bir adet,
c) Yük motosikletleri ile diğer motorlu araçlara; biri ön, diğeri arkada yerden 30 ila 120 santimetre
yükseklikte araç boyuna eksenine dik olacak şekilde iki adet,
ç) Traktörlerde; biri ön, diğeri arkada yerden 30 ila 400 santimetre yükseklikte araç boyuna
eksenine dik olacak şekilde iki adet,
Tescil plakaları, aracın boyuna ekseninde veya sol tarafında, alt kenarı aracın tampon alt seviyesinin
üstünde kalacak, yanlarından taşmayacak, sallanmayacak, düşmeyecek ve kolayca okunabilecek şekilde
takılır.
d) Takılacak yerlerin uygun olmaması halinde tescil kuruluşunun izni ile;
1) 11x52 santimetre en ve boyundaki ön plaka arkaya,
2) Araç ekseni üzerine yerleştirilecek olanlar sol tarafa,
3) Arka plakaların üst kenarı 200 santimetreye kadar,
taktırılabilir.

Daha önce yazmıştım ama mesaj eski kalmış, bu ölçüler bu ölçüler olabilir falan diyor ama 54.maddede "tescil kuruluşunun izni ile" ibaresi halen duruyor.

O mesajımda da işsiz günlerimde Emniyet'e yazı yazdığımı ve adamların izin vermek yerine "kare plaka kullan" diye cevap verdiklerini yazmıştım :)

Mührü basmak izin vermek anlamına da geliyor aslında bir yerde ama bilemiyorum. Polisler buna bile farklı farklı yorum yapabiliyor. Uzun plakalık var artık Giulietta'da, uğraşmayın, takın gitsin :)

ysbilgin

You are not allowed to view links. Register or Login

Şu parçayı takıyorsun, üstüne normal plakayı yapıştırıyorsun, mis gibi oluyor. Bu kadar uğraşmaya gerek yok. :)
Hayat sıkıcı otomobillere binmek için çok kısa!