Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Tuncay Nergis

5000kmye kadar falan sapık gibi yakması normal diye biliyorum

Orhan Isvan

Bugün NTV de saat 17:00 haberlerinde benzin fiyatlarının ucuzlatılması konusundaki gelişmelerden bahsedildi. Ankara?da toplantı üstüne toplantı yapılıyormuş. Ama litrede sadece 25 krş kadar bir indirim ?ihtimali? varmış. Son ayları göz önüne alırsak buna eşeğini kaybedip bulmak denebilir. Benzini litresi 53 krş tan aldığım günleri hatırladığımda, küheylan gibi atımı kaybedip uyuz bir eşek bulmuş olurum ama neyse... Yine de ağzımıza bir parmak bal çalınması hiç yoktan iyidir.

159 1750 TBi:

Boğaziçi köprüsünü 1 saat 45 dakikada geçecek bir trafik yoğunluğunda: 17,6 l/100km. Bunu yazdım ama pratik bir değeri olmayabilir. Motoru durduğu yerde çalıştırsam benzin tüketimi sonsuz olur.  

90 km/saat sabit hızla: 6,8 ? 7,2 l/100km.

130 km/saat sabit hızda: 8,5 l/100km.

160 km/saat sabitimsi hızda: 10 l/100km.

Dolu depodan ışık yanana kadar kendi kullanım ortalamam (elimden geldiğince 90 - 100 km/saat sabit hız + mecburen %20 - 30 kadar şehir içi + zaman zaman kısa süre gücün tadını çıkaracak keyifli kullanım): 11 l/100km.

Depo başına yaklaşık 11 l/100km bu ortalamam şehir içi kullanım oranım veya keyifli kullanım sürem arttıkça kolaylıkla 11,5 l/100km ye çıkabiliyor. Bunlar azaldıkça zar zor 10,5 l/100km ye düşebiliyor.

Aykut

sadece aracı fiyatlarını indiriyorlar
kendi ceplerine el atmıyorlar

doenitz

Bence bizim 156 larin ( mk2 ) yol bilgisayarı yanlış ölçüyor zaten anlık yakıt tüketiminden anlayabilirsiniz bilgisayar çok yavaş 1-2 km önce çıktığı yokuşu anca gösteriyor zannedersinizki NASA uzay üssü yada DNA monekul hesapları yapıyor. Ulan alt tarafı yakıt tüketimini göstereceksin. Neyse bence ekrana bakıp ortalama yazanlar yanılıyor çünkü çeyrek depo net 175 km yapıyor uzun yolda yani depo 700 km yapar ama benim bilgisayar abi sen 900 yaparsın diyor ben de ona hadi leyn okuzzz gibi yakiyon bide utanmadan moral veriyorsun kerizmiyiz biz , kredi kartı extre sini ben oduyorum ay sonu ( aslında Bi ara 1250 gösterdi utandım atıyor demesinler diye yazmadım )

ee1122

Aracımızda depo değil tanker var, 65lt ye kadar aldığını gördüm kendi aracımda. uzun yolda 1000 km nin üzerine çıkmak çok da hayal değil yani

Orhan Isvan

Anlık tüketim bilgilerini gerçekten fazla gecikmeyle veriyor. Bu yüzden, dediğiniz gibi bir süre önce çıktığı yokuşu anca gösteriyor. Ama ortalama tüketimi yanlış gösterdiğine ben şahit olmadım. Tam dolu depoyla yol bilgisayarını sıfırladıktan ve bir süre yol aldıktan sonra, depo tekrar tam dolana kadar kaç litre benzin almışsa o kadar litre benzinle 156 mın ne kadar yol yaptığı konusundaki verileri karşılaştırdığım zaman; yeterince doğru olduğunu tespit etmiştim.  

Menzili bir ara 1250 km, sonra 700, sonra 900 falan göstermesinde bir tuhaflık görmeyin. Belirli bir mesafe ve/veya süre içindeki yakıt tüketimiyle yola devam edilmesi halinde depodaki benzinle menzilin ne kadar olacağını gösteriyor. Mezil hakkında gösterebileceği başka birşey olamaz ki...

1250 km gibi abartılı bir menzili dolu depoyla ve çok az benzin yakılırken, örneğin yokuş aşağı gidildiğinde veya çok uzun süre yavaşlama halinde gösteriyor. Bu yanlış değil. Şayet 1250 km boyunca hep yokuş aşağı gitsek, veya yavaşlama halindeki tüketimi hiç arttırmasak, depodaki benzin bizi gerçekten de yaklaşık 1250 km götürür. Elbette ki bunu yapamayız çünkü her inişin bir çıkışı, her yavaşlamanın bir hızlanışı vardır. O da, yeni duruma göre yeni menzili hesaplar.

Yakıt göstergesine göre çeyrek deponun dolu deponun tam dörtte biri veya yarım deponun tam yarısı olmadığı konusunda haklısınız ama bunda da bir gariplik yok. Hiçbir otomobilin yakıt göstergesi tam doğru orantılı değildir. Genellikle deponun ilk yarısı daha yavaş azalırken son yarısı daha hızlı azalırmış gibi görünür. Depoda çalkalanan yakıtın ibreyi daima sallamaması için hassasiyetten verilmesi kaçınılmaz olan tavizi otomobil üreticileri genellikle yakıtın azaldığı durumlarda sürücüyü tedbire sevkedecek şekilde verirler. Benim 156, bu konuda başka otomobillerden pek farklı değildi.  

Ayrıca, son çeyrek depoyla ne kadar yol aldığımızı ilk çeyrek depoyla aldığımız yolla doğru kıyaslayabilmek için; benzinin bittiği ana, yani yolda kaldığımız yere kadar ölçümü sürdürmemiz gerekir ki, bunu bilerek ve isteyerek yapanımız yok gibidir.

Özetle, şayet bir arıza yoksa ve lastik ebatlarınız orijinalse, yol bilgisayarınızın ortalama tüketim verilerine bence güvenebilirsiniz.

ATA

5 saniyede bir log alıyor olması lazım.
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

Tuncay Nergis

Lambda sensörü arızası giderildikten sonra ortalama 10-11 litre olan tüketimim 7-8 litreye indi. (değerler kabaca, baya kabaca hem de)

Alfadanadam

Yol bilgisayarından sağlıklı veri alabilmek için Trip A ve B'yi de doğru zamanda sıfırlamak gerekir. Uzun yoldan geldikten sonra şehir içinde kullanırken menzili uzun gösterir, zira bilgisayarın gördüğü "ortalama tüketim" uzun yoldan gelindiği için düşük oluyor.

ercie

peki buna ne diyeceksiniz  50 tl'lik benzin alıyorum km sifırlıyorum 80-85 km gidiyorum benzin göstergesi yanıyor ama yoll bilgisayarının dediğine göre 100 km de 10 lt benzin yakıyorum ben bu işin içinden çıkamadım, servise gittim lambda sensörü tam çalışmıyor dediler gittim değiştirdim ama gel gelelim gene aynı, bu hafatada bujilere ve ekzozun tamamına baktırcam bu iş benim acacip derecede canımı sıkmaya başladı ya yol bilgisayrı yanlış gösteriyor yada depo delik yada göstergede proplem var

agucba

Depo fullenmediği ve ölçüm için tekrar fullenip eklenen yakıt miktarını (litre cinsinden) / gidilen yol hesabı (kilometre cinsinden) yapılmadığı sürece, sağlıklı verilere ulaşamazsınız.

///////////////

ercie

onuda yaptım ozamanlar şehirler arası bi seyahattım, klima ful açık hız ortlama 170-180 km ve km de 31 kr gibi rakam yakmıştı. Şuan kesin bi sorun var ama birtürlü bulamıyorum 3 sefer servise gitim her seferinde bunu değiştir bunu değiştir dediler ama gelgelemim hala aynı

ee1122

quote:

onuda yaptım ozamanlar şehirler arası bi seyahattım, klima ful açık hız ortlama 170-180 km ve km de 31 kr gibi rakam yakmıştı. Şuan kesin bi sorun var ama birtürlü bulamıyorum 3 sefer servise gitim her seferinde bunu değiştir bunu değiştir dediler ama gelgelemim hala aynı

Bence az yakmış o hızlara göre, LPG mi vardı araçta?

ercie

yok benzinli.... tabi yaptığım km yüze 50 si falan bu hızla gidildi

Tuncay Nergis

Bence normal hızlarda ölçün önce.

Orhan Isvan

Kilometrede kaç kuruş yaktığı üzerinden kıyaslama nın tutarlı bir fikir vermesi olanaksız.

Kıyaslamayı 100 km de litre cinsinden yapmazsak işin içinden çıkamayız. Üstelik, bunu benzin fiyatıyla ne zaman çarpsak, o fiyata göre kilometrde kaç kuruş yaktığını daima görebiliriz.

selcuka82

Bu ay ancak  Alfa 156 TS 1.6 ile full depo ile ( sanıyorum 62 lt ) 450 km yapabildim :)Bu yüzden moralim bozulmasın diye yol bilgisayarını artık acmıyorum.  100km/ 13.7 litre gibi birşey oluyor. Son 3 aydaki en uzun menzil im bu oldu. 160 km hızdan asagı inmesem gam yemem ama hep Köprü ve e5 trafiğinde harcadık güzelim benzini :)

ee1122

quote:

Bu ay ancak  Alfa 156 TS 1.6 ile full depo ile ( sanıyorum 62 lt ) 450 km yapabildim :)Bu yüzden moralim bozulmasın diye yol bilgisayarını artık acmıyorum.  100km/ 13.7 litre gibi birşey oluyor. Son 3 aydaki en uzun menzil im bu oldu. 160 km hızdan asagı inmesem gam yemem ama hep Köprü ve e5 trafiğinde harcadık güzelim benzini :)

Yinede çok abartı geldi bana bence bir servise görünmekte fayda var.

ATC

şu an tam bi fiyaskodayımm :(( 200-250 olan değerlerim 350 ye çıktı

Increase

Herkese merhaba;
Bu son zamlardan sonra en son aldığım 100 tl'lik benzin ile İstanbul trafiğinde, taki ekranda ATTENTION LIMITED RANGE ikazını gorene kadar 180 km. yapmıştım ve uzerine bir 50 km. daha koyarsak heralde 230 veya 235 km. kadar yol katedebiliyorum.
- 2004 1.6 ts (95 oktan)

Increase
156 1.6 TS
159 1.9 JTDM
Giulietta 1.4 TCT 170
Tonale 1.6 Diesel Ti  130 DCT

Vedat Sener

Valla LPG bende de var kullanmıyorum..

Zamdan önce Yalova İzmit arası trafiği sayarsak ortalama tüketim diyorum, İstanbul girişine kadar net ölçüm yapmıştım 300 kuruş idi.. Şimdi n'oldu bilmiyorum.. LPG yi benden önce taktırmış, eski sahibi.. Öyle zor yere koydurtmuşki dolum ağzını, pompacılarla her defasında tartışıyorduk.. Ben de kullanmıyorum o zaman dedim.. Tadilata gitmekte istemedim.. Zaten km yapmıyorum..

zaferisgoren

Dün korkuteli üzerinden Antalya-Denizli-Antalya yaptım. 100-120 km/h ortalama ile seyretmeye gayret ettim. Bunun için bile sabır lazım, yollar çok güzel olmuş. Basmamak için kendimi zor tuttum. Yol bilgisayarı ortalamaları şöyle: 150 liralkık benzin aldım sanıyorum anca o kadar yaktı.

Register or Login" border=0>

Register or Login" border=0>

Fatihob

Hiç yol bilgisayarını sıfırlamam anlık tüketimede bakmam ara sıra kafama esince sadece ortalama tüketime bakarım..1 ay önce falan baktığımda 2000kmin ortalaması 13.8di sonra 2 hafta önce falan 10.5ti geçen baktım 3100 km ortalaması 11.5

ama genelde söyle hesaplıyorum hep 100lük benzin alırım gittim yola bakıyorum..210 ile 240 km arası yok yapıorum ufaklıkla

tabi bazen ses duyma amaçlı gaza bas çek veya 6500 çevirip patalamayı dinlemek uğruna 200kmye gelemediğimde oluyor..ama şunu farkettim bu 13bin kmde D modu ile N modu arasında bayaa benzin sarfiyat farkı var.bu gidişede yansıyor o ayrı..örneğin N modunda ne kadar basarsam basiim ortalamam 10-11LT yi geçmezken D'de 12-13-14-15 sonu yok gidiyor ..Belki garip gelcek ama 10 km yolda bi şirokkoyla uğraşırken benzin yarım depodan ışık yanma seviyesine indi..ve bunu 1 kez değil bi çok kez yaşadım..

Mesela bugun aracı chpilemeden önceki son turlarımı atıodum evden çıkarken ışığım yandı 100lük benzin aldım tabi gece vakti yollar boş denemeler yapırum virajlara neyle giriyo kaç kmden kaç kmye kaç sn'de hızlanıyor falan die 122 km sonra yine ışığım yandı..13küsür lt 95 oktanla 122 km..(viraj denemeleri ne alaka diceksiniz..Colioverları 17 sertik ararından 15e aldım..normalde önle 10 arkalar 11 geziyorum)

Son bi dip not:Kaç kez beni kurtaran o koca koca 4 portlu kaliperlerle P Zero Nerolara sonsuz teşekkürler;)
..

Tuncay Nergis

Benzin ibresine ve ışığına çok güvenmeyin. Bir de bayır aşağı giderken lamba yanabilir. Çıkarken olduğundan daha fazla benzin varmış gibi gösterebilir. Düz yolda uzun süre gittikten sonra doğruluğuna inanmak ve dediğiniz gibi aldığımız benzine göre gittiğimiz yolu ezbere bilmek daha iyi Tabi benzin bu hızda zamlanırken o mesafe de gittikçe kısalıyor, bunu da hesap etmek gerek.

KAKIRMAN

Bu arada oturduğum dairenin önü tarafı bayağı bayır... Bu yüzden aracı hep rampa yukarı parkediyorum (ön taraf yukarıda olacak şekilde) Hatta mahallede birinin dikkatini çekmiş niye öyle parkediyorsun diye. Durumu açıklayınca tuhafına gitmişti. Bunu yapmammın sebebi ise geçenseneleri aracın önü rampa aşağı parketmiştim. Sonrasında araç çalışmadı. Aklıma da gelmedi. Oraya bak buraya bak. yarım saat cebelleştikten sonra aklıma bu olay geldi ve aracı düz bir zemine alıp çalıştırmayı başardık. Artık az da olsa aracı öyle benzinsiz bırakmamaya çalışıyoruz.
The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure