Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

francobaresi

You are not allowed to view links. Register or Login
şehiriçi-dışı karışık kullanım 500TL = 1160 km
:o

159 ile trafiksiz şehir içi 230TL ~ 1100km

alper iyiymiş hakikaten , ben tam depo ile  900 ancak görüyorum hem de yüzde 70 havaalanı yolu, şanzımandan korkmasam yazılım yaptırırım :)
Cuore sportivo

emree

şehiriçi-dışı karışık kullanım 500TL = 1160 km
:o

159 ile trafiksiz şehir içi 230TL ~ 1100km

alper iyiymiş hakikaten , ben tam depo ile  900 ancak görüyorum hem de yüzde 70 havaalanı yolu, şanzımandan korkmasam yazılım yaptırırım :)

onur seninki de baya iyiymiş hakikaten, ben şehir içi 550-600 km arası yapıyorum, ortalama 60-63 lt ile. şehir dışı da bir kere tecrübe ettim, onda da 4 kişi ortalama 160-180 ile 900 km yapabildim. şehir dışı gayet iyi ama sürekli maslak civarı sabah-akşam trafiği ve çok kısa mesafeler kullanınca ortalama tüketim baya bi yükseliyor. keşke her yer ankara havaalanı yolu gibi olsa, saraydan aşağıya gaz vermeden aydınlıkevlerdesin zaten :)

francobaresi

Az sonra da sana yaZarlarmis  550-600 iyi diye :)) valla yine de alperin guzergahtan daha rahat guzergahim, yazilim farki var gibi duruyo. Ben isik yakinca kitapciga gore yaklasik 10 lt yakit kaldi diye hesap ediyorum ona gore olcuyorum, isik yakinca aliyorum. Bir defa fulleyip sehir ici disi karisik 100 kmde  ayni pompadan tekrar fulledim 6.6 lt yakmisti 100 kmde.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Cuore sportivo

emree

Az sonra da sana yaZarlarmis  550-600 iyi diye :)) valla yine de alperin guzergahtan daha rahat guzergahim, yazilim farki var gibi duruyo. Ben isik yakinca kitapciga gore yaklasik 10 lt yakit kaldi diye hesap ediyorum ona gore olcuyorum, isik yakinca aliyorum. Bir defa fulleyip sehir ici disi karisik 100 kmde  ayni pompadan tekrar fulledim 6.6 lt yakmisti 100 kmde.

Klişe sonuca ulaşıyoruz; 159'lar çok ağır. o yüzden dur kalk trafikte çok yakıyorlar, ama şehir dışında gayet iyi veriler elde ediliyor. Benim son 2-3bin km'deki şehir içi ortalamam 10,5-11 lt civarlarında. hatta sabah işe gelirken aracı parkettiğimde çoğu zaman günlük veri 15-18 lt arasında oluyor.
Sırf bu yüzden kendime motor almayı düşünüyorum, en azından işe gidiş gelişlerde kullanırım, 159'umu da bu kadar kısa mesafeler için kullanmamış olurum.

francobaresi

Klişe sonuca ulaşıyoruz; 159'lar çok ağır. o yüzden dur kalk trafikte çok yakıyorlar, ama şehir dışında gayet iyi veriler elde ediliyor. Benim son 2-3bin km'deki şehir içi ortalamam 10,5-11 lt civarlarında. hatta sabah işe gelirken aracı parkettiğimde çoğu zaman günlük veri 15-18 lt arasında oluyor.
Sırf bu yüzden kendime motor almayı düşünüyorum, en azından işe gidiş gelişlerde kullanırım, 159'umu da bu kadar kısa mesafeler için kullanmamış olurum.
benim arabayi aldigim arkadas cebeci tarafinda oturuyodu,  ankara universitesine gidiyodu, biliyosun oranin trafigini. 10.5 yakiyorum, yazin 9.5 a dusuyo demisti, ben simdi 8  oldu mu cok geliyo , dedigin gibi trafiksiz yol lazim 159a.

Cuore sportivo

Doğa Tosun

2008 159 qtronic yazılımlı. Kışın max 9 litre hard şehiriçinde. Şu an ben kullanınca 7,8 civarı tutturuyorum fakat babam son günlerde devir işlemler için nerdeyse hergün kızılaya gidip geliyor. Sanırım trafikten bahsetmeme gerek yok. Ortalaması son 1 haftada 8,3. Ben 159'la 10 litreyi ya sıfırlayıp gazlarsam görüyorum, yada sıfırlayıp şak diye çok fazla trafiğe girince. Zaten böyle durumlarda da 4-5 gün içinde tekrar 8'li küsüratlara düşmüş oluyor.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

francobaresi

Ben aldiktan sonra baski balatayi degistirdim, volan bozuktu onu da hallettim, egr filan temizlendi, muhakkak bu sorunlarinsa olumsuz etkisi vardi onceki sahibinin tuketimine

Cuore sportivo

ozoozo

100 lira ile şehir içi , gazlamalı-sakin karışık ;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OZO..!!!

Doğa Tosun

100 lira ile şehir içi , gazlamalı-sakin karışık ;

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

OZO..!!!
Yaqmayan qv
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

muğlalı

159 normal kullanım ankara 8 yakıyorum kışın 9.5 i gördüm pompada biraz fazla çıkıyor yalnız yol bilgisayaruçına göre hele ki yazılım varsa uzun yolda 5.5 6 arası yakıyorum

OzgurMR

Hafta içi Corsa, hafta sonu Alfa ile yakıt sorunumu çözmüş bulunuyorum.  :serefe:
Alfa Romeo 159 1,9 JTDm Distinctive Plus Q-Tronic

ES53

159 yazilimli manuel ile kis lastikleri ustunde mazot 3.90 iken litresi 50 tl mazot ile tam 190 km civari gittim km de 26 kurus yapiyor.Bu 190 km nin 100 u bos yoldur geri kalaninda da gazlamadim.

full sehir icine kalirsam 8 leri goruyor tabi.yine karisikta 6.5-7.5 arasi seyir ediyor.9 lt yi hic goremedim

erdem1904

Sizinkiler otomatik ti değilmi? Ben manuelle 8.2 lt yakıyorum :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ES53

Cuma sabahi akcaya gidelim dedik.istanbuldan atladik 265 tl 65 litre mazot ile 1130 km yol gitmisiz.Kurusa vurunca 23 kurus ve 5.7 lt ediyo ama yol bilgisayari 5.3 gosteriyor 0.4 yanilma payi You are not allowed to view links. Register or Login control pek kullanmadim.cogunlukla sakin kullansamda yol bitmedi dayanamayip baya bastim son 100 km.

muğlalı

Cuma sabahi akcaya gidelim dedik.istanbuldan atladik 265 tl 65 litre mazot ile 1130 km yol gitmisiz.Kurusa vurunca 23 kurus ve 5.7 lt ediyo ama yol bilgisayari 5.3 gosteriyor 0.4 yanilma payi You are not allowed to view links. Register or Login control pek kullanmadim.cogunlukla sakin kullansamda yol bitmedi dayanamayip baya bastim son 100 km.

uzun yolda yarım, şehiriçinde bir litre fark ediyor yazılımlı araçlarda bende de öyle ama yine 25 kuruş bile çok iyi rakam eski aracım çift kavrama 1.5 meganla aynı yakıyor nerdeyse uzun yolda.

ES53

uzun yolda yarım, şehiriçinde bir litre fark ediyor yazılımlı araçlarda bende de öyle ama yine 25 kuruş bile çok iyi rakam eski aracım çift kavrama 1.5 meganla aynı yakıyor nerdeyse uzun yolda.

Bende 25 krs filan yakmistir diye dusundum ama 23 krs gercekten sasirdim guzel deger

rain man

Bende 25 krs filan yakmistir diye dusundum ama 23 krs gercekten sasirdim guzel deger

Şu sizin chip işi gerçekten  okudukça mest ediyor beni daha da güzel binin daha az yakın :) düzgün bir yer yakın olsa bende baktırmak isterim. Bugün 126 liraya 500 km yapmıştım o da chip yok 25 kuruşa denk geliyor. Sanırım aynı motor artı kasa yaklaşık 200kg daha hafif bunun etkisi var. Bir de chip olsa 22-20 aralığına düşmesi işten bile değil belki de :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ES53

Şu sizin chip işi gerçekten  okudukça mest ediyor beni daha da güzel binin daha az yakın :) düzgün bir yer yakın olsa bende baktırmak isterim. Bugün 126 liraya 500 km yapmıştım o da chip yok 25 kuruşa denk geliyor. Sanırım aynı motor artı kasa yaklaşık 200kg daha hafif bunun etkisi var. Bir de chip olsa 22-20 aralığına düşmesi işten bile değil belki de :)

Tesekkur ederim oncelikle,bi de kislik lastiklerle gittim o da var :) Sizin ortlamada hic fena degil,masallah.Yazilimi duzgun bir yerde kesinlikle oneriyorum.

Ugur55

Samsun ankara arasındaki ikinci yolculugumuzu yaptk giumla.ocak ayında full depoyla 900 km yapmıştım bu sefer 940 km yol yaptm.bence iyi bir tüketim ortalama 6.4 gostetrdi ekran.hızım 110 130 aralıgında.surus tarzımve sartlar aynıydı tek fark hava sıcaklıgı daha yuksekti farkın sebebi budur diye dusunuyorm.
2012 Giulietta 1.4 MA Distinctive Mk1
2015 Giulietta 1.6 JTDM Distinctive Mk2
2015 Giulietta 1.4 MA TCT Distinctive Mk2
,,

a-y-k-u-t

133 km düz yol yani uzun yolda 50 lira yaktım ve 100 km sabit hızla 1.6 ts 147 ile sizce normal mi bu?
yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!

sarpgrey

133 km düz yol yani uzun yolda 50 lira yaktım ve 100 km sabit hızla 1.6 ts 147 ile sizce normal mi bu?
Bende de 2006 model 147 var.  Bence normal.
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

Kibitzer

Bu hafta doldurdum depoyu. Kuruş hesabı ile 26,2 kuruş, litre hesabı ile 6,5lt/100km. Sabah akşam E5 trafiğinde normal bence.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

vieri

Bende de 2006 model 147 var.  Bence normal.

Bence az yakmak isteniyorsa 90'a sabitlemek daha mantıklı.Çünkü 3000 deviri geçince yakıt tüketimi bariz artıyor.Son yapılan zamlardan sonra bence de normal bir tüketim.

Bar35

1.9JTS 159 Şehir içi 11,5lt, Uzun yol 8lt.
"12 Audi A1 1.4TFSI Exclusive
"13 / VW Beetle 1.2TSI - Sold
"16 / Infiniti Q50 2.0T
"07 / Alfa Romeo 159 1.9JTS - Sold

a-y-k-u-t

artık basmaya korkar oldum zaten  :D
yeni bir şey yaratacaksan eskiyi tamamen yok et!!