Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Ne Kadar Yakıyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

emreyilik

147 benzunle 8 ila 9 litre arasi yakiyor ortalama

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

agucba

Yaklaşık 1.750 km'lik ortalama tüketim değeri 6,6 litre.
Buna akla gelebilecek her türlü trafik şartı dahil.

Agucba by Tapatalk

///////////////

emreyilik

Bu gidisle bana lpg ustasinin yolu gorundu

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2008 Alfa Romeo 147 Collezione

cumhurcagri

bu aralar sevgili mitom beni biraz üzmeye başladı sanki. iki haftadır. biraz fazla yakıyor sanki. Malum ankara'da biraz trafik arttı bu sıralar, lpg'ye de zam geldi. şehir içi 21 kuruş civarında iken son iki haftadır 25 26 kuruşlara çıkmaya başladı. TCT şanzımanlı. rölantide kalkarken 30lt/km göstermekte. hatta yokuş aşağı giderken bile 5-6 lt gösteriyor. baya bi süre sonra 2.0 lt/km'ye düşüyor. önceden sanki böyle değildi. neden böyle oldu anlamadım. bir sorun mu var? Not: araçın aküsü bitmişti, takviye kablosu ile takviye yaptık. bu soruna neden olmuş olabilir mi?

galipaa

You are not allowed to view links. Register or Login
bu aralar sevgili mitom beni biraz üzmeye başladı sanki. iki haftadır. biraz fazla yakıyor sanki. Malum ankara'da biraz trafik arttı bu sıralar, lpg'ye de zam geldi. şehir içi 21 kuruş civarında iken son iki haftadır 25 26 kuruşlara çıkmaya başladı. TCT şanzımanlı. rölantide kalkarken 30lt/km göstermekte. hatta yokuş aşağı giderken bile 5-6 lt gösteriyor. baya bi süre sonra 2.0 lt/km'ye düşüyor. önceden sanki böyle değildi. neden böyle oldu anlamadım. bir sorun mu var? Not: araçın aküsü bitmişti, takviye kablosu ile takviye yaptık. bu soruna neden olmuş olabilir mi?

Kendi sorunu kendin cevaplamışsın gibi geldi bana :D Artan trafik, zamlar ve havaların soğuması o kadar artışa neden olmuştur bence. Tüplü araba kullanmadığım için emin değilim ama tüp takılan arabalarda yol bilgisayarının anlık bilgi vermesi veya doğru bilgi vermesi olumsuz etkileniyor olabilir tüpten. sonuçta benzinli sisteme uygun olarak yapılmıştır.

Yiğit Doğukan

Yoğun trafiğin tüketimi artırması kadar doğal birşey yok. İstanbul'da okullar açıldıktan sonra artan trafik yoğunluğundan dolayı ortalama tüketimim 7.8 den 8.6 ya yükseldi. Hemde trafik öyle böyle değil... aynı zamanda akaryakıta hunharca yapılan zamlardan sonra ortalama km başına tüketim giderinin artması çok doğal. Ölçümü lt olarak yapmanız fiyat artışından kaynaklanan şaşmayı devre dışı bırakacaktır. Yokuş aşağı inerken vites boştaysa  hemen 2 lt yazmaz. Bir süre yol aldıktan sonra anlık tüketim değeri düşeceği için 2 litreyi görmeniz zaman alacaktır. Yokuş aşağı viteste giderseniz anlık tüketim olmayacağı için anında 2 lt yazar. Akü değişiminin yakıt tüketimini artırması da söz konusu değil.

Sent from my iPhone using Tapatalk

cumhurcagri

Aküye takviye yaptik diye belirtmemin sebebi, acaba beyne falan zarar mi verdik acaba sebebiyleydi yeni nesil araclara takviye, vurdurma vs pek tavsiye etmiyorlar da.

Sent from my ASUS_Z002 using Tapatalk

OnurG

147 1.6 TS araç var. 17 jantlıyız :)

Simit 35-37 litre alıyor, şehir içi kullanım full trafik... ort. hız : 24 km.

325-330 km yol yaptırıyoruz.

Ucuz

Hergun istanbul ici orta yogun trafikde 159 otomatik dizel ile 7.6-8lt arasindayim. Biraz daha sakin kullanirsan 7.5 lt nin altini gorur gibiyim, kara kisda kapida, bilemiyorum altan:(

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

OğuzCanAlantor

Hergun istanbul ici orta yogun trafikde 159 otomatik dizel ile 7.6-8lt arasindayim. Biraz daha sakin kullanirsan 7.5 lt nin altini gorur gibiyim, kara kisda kapida, bilemiyorum altan:(

Bence değerler çok iyi ilerleyen zamanlarda 1-2 litre artabilir

vozkol

Dizel otomatik Giulietta ile yaklaşık 8200km oldu. Yaklaşık 7600km'deki son depo dolumundan önceki yakıt alımlarımı hesapladığımda genel ortalamam 6,8 lt/100km oldu ve bu tam olarak yol bilgisayarının gösterdiği değer.

Sürüş tarzım pek ekonomi odaklı değildir; yol izin verdikçe epey hızlı gidiyorum ya da şehir içi oldukça yavaş. Arabada genellikle 2-3 kişiyizdir (tek kalınca yakıt tüketimi artıyor  :) ) ve klima daima otomatik 23 derecededir.

Önceki araçlarım 1.9 JTDM otomatik 159 ile 9,5-11lt/100km değerlerde, 1.6 TS benzinli 156'da ise yine 9-10lt/100km civarındaydı. Haliyle Giulietta -bir 159 kadar seksi olamasa da- benim için çok keyifli olmasının yanı sıra çok da ekonomik.
2004-2008 : 1997 145 1.6 Boxer
2010-2014 : 2006 156 1.6 TS Distinctive
2014-2016 : 2008 159 1.9 JTDM Distinctive plus
2016-....... : Giulietta 1.6 JTDM Super TCT

tekin159

model tecrübem - şehir içi en az - şehirler arası en az                                              - karma değer en çok -
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
1.9 159 manuel - 8,3 ortalama - 6.0 ortalama- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  12 litre - - -
jtdm giulietta    - 5.0 ortalama - 5.5 ortalama(şehirlerarası daha çok yaktığım doğrudur)- - -  8.5 litre - -
1.8 tbi 159       - 8.0 ortalama - 7.5 ortalama - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -  15 litre - - -

bilgiler yol bilgisayarı dahilindedir.
2006 - 159 JTDM
2011 - GIiulietta JTDM
2010 - 159 TBI
2023 - Giulia 2.0 Competizione Q4

rst

159 1.9 JTD akü bitmeden önce (yol bilgisayarı sıfırlanmadan önce) şehir içi ortalamam 7.6 lt gösteriyordu. Şimdi ise hep sıkışık trafikteyim ve yeni sıfırlandığı için 11 lt gösteriyor. Tahminim kış şartlarında 8-8.5 lt :) Uzun yolda 3 kişi ve bagaj komple dolu, klima hep açık 4.3 lt'ye kadar düştü.
'08 Honda Civic
'05 Honda Crv
'05 Ford Fiesta
'99 Ford Focus
'00 Ford Focus
'10 Ford Fiesta
'13 Chevrolet Cruze
'12 Peugeot 308
'11 Fiat Punto Evo
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm Distinctive
'17 Seat İbiza

yigitekimdemir

Bu depoda biraz sert kullandım, pedala nazik olmadım, 156 2.0TS tüp yok, 12.6 litre benzin tüketimi. 57 litre ile 460 kilometre gitti. Sık sık dip gazlar, üst devirlere çıkışla kullanıldı, büyük kısmı şehir içi trafiğinde.
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/2000-alfa-romeo-156-35-hn-291-mutluluk[/url]

nazamarya

2015 TCT güncellemesinden sonra şehir dışı 7,5-8,5 makul seviyede ama şehir içi 10lt den aşağı düşemedim.
2015 - 2012 Model  Giulietta 1.4 TB Multiair Distinctive TCT
2017 - 2012 Model Urban Line BMW 1.16 Otomatik

Bachelor

Gt selespeed ile ortalama 11.5 şehir içi..
2008 GT SS

nihat159

ben 159 JTDM ile yol bilgisayarına göre 9.2 yakıyorum ama kendi hesabıma göre 9.8 civarıında yakıyorum yol bilgisayarı ne kadar doğru gösteriyor acaba

nihat159

Merhabalar , bu başlık altında yüzlerce yorum okudum aracımın şehir içinde fazla yaktığı kanısına vardım :)
2009 Model 159 1,9 Jtdm Otomatik
Şehirler arası 120-130 km hızda 6.5 lt  / 100 km yakıyor ( bu normal sanırım )
Şehir İçi : Genelde   Mamak / Çankaya çevre yolunu kullanırım trafik ışıkları dışında dur kalk pek yapmam ve hız yapmamaya çalışırım.10 lt  / 100 km
bu verileri nasıl aşağıya çekebilirim :(

not : Enjektörlerde problem olabilir mi ?

çok yakmıyor benimde aynı değerlerde yakıyor neredeyse

tugrules

giulietta 1.4 170 manuel.  7.6 ort tüketim.

üsküdar beykoz arası gidip geliyorum hergün işe.yarısı yoğun trafik yarısı açık yolun.

yalnız benim ort tüketim yazan yerde böyle saat gibi bir simge çıkıyo sorun mu var yoksa sizde de var mı?fotosunu çekeydim iyiydi :)

fluhayat

156 1.6 ts... 17 inch jant..lpg litre fiyatı 2,72..26 lt ye 260km.(lpg ışığı yanar yanmaz elde edilen değer, üstüne biraz daha km eklenebilir.) hava sıcaklığı 8-15 derece arası değişiyor.. karma tüketim..25-27 kuruş arası.
alfa romeo 2004 156 distinctive

judge_85

156 1.6 ts... 17 inch jant..lpg litre fiyatı 2,72..26 lt ye 260km.(lpg ışığı yanar yanmaz elde edilen değer, üstüne biraz daha km eklenebilir.) hava sıcaklığı 8-15 derece arası değişiyor.. karma tüketim..25-27 kuruş arası.

2006 model arabam, prins LPG var, 13-14 lt yakıyor aracım.

2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS Distinctive
2016-05 / 93756KM

fluhayat

hocam yakıt tüketimini etkileyen bir çok faktör mevcut. rakım  ve atmosfer basınç farkı, aracın kısmları ve çalışma verimlilikleri, kullandığın yolun durumu, bulunduğun şehrin trafik ve diğer durumları, sıcaklık, sürekli kullandığın bir yol varsa o yolun eğimsel durumları vs vs.
alfa romeo 2004 156 distinctive

tfnsmsk

156 2.0 ts '99
Benzin, karma ortalama 10 lt
sportif ruh.

cemoo89

yaklaşık son 300km'dir 120'yi geçmedim ve mümkün olan her yerde cc kullanıyorum. Ankara Balgat-Çubuk arası gidip geliyorum her gün, kısmen yoğun genel olarak açık yolda. 18 jant ve kışlıklar var ortalama tüketim 5.5. Araç dizel giu 2015 model 44000'de ve bakıma sokmadım henüz.

Tamamen performans odaklı kullandığımda şehir içi 8.4'ü geçemedim. Yol müsait olduğu için yaklaşık 15-20 km 180 ve çıkabildiğim kadar üstü süratlerden bahsediyorum performans odaklı olarak.

DcD-Semih

Havalar soğudu tüketim tavan yaptı benim yine. Lpg'nin litre fiyatı da yüksek hali ile. Şehir içi ortalama 14lt-15lt/100km tüketimim mevcut, aşırı trafiğe nadir giriyorum ama tüketime hiç dikkat etmiyorum açık bulduğum her yolda motorun devir çevirmesine izin veririm, yinede genel olarak 2lt fazla akranlarına göre sanırım. 4.5k rpm den sonra benzin takviyesi de olunca haftada bir çeyrek depo benzin alıyorum, doğal olarak bir v6 dan farksız yakıt harcamam. :)
2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello