Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Trafik cezasına peşin ödemede %25 indirim

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersinguller

her ne kadar bazen sinir bozucu olabiliyorsa da, emniyetimiz için arablarımız bağıra çağıra bizi uyarıyorlar :)

o nedenle biraz da onlara kulak verip nereye gidiyorsak gidelim herşeyi düşünerek emniyet kemerimizi bağlayalım.

şehir içi bile olsa, yakın bir mesafe de olsa, her an herşey olabiliyor ülkemizde :) örneğin geçenlerde arkadaşımın aracına (renault modus) bir tır çarptı.. evet, evinden okula gidiyordu, 3 km bile değil.. böyle şeyler sık yaşanıyor malesef. o nedenle biz elimizden geleni yapmalıyız diye düşünüyorum en başta emniyetimiz için.

BARLAS

Eveeet, yıllar sonra hayatımda 2. kez dün ceza yedim..
Ayvalık dönüşü Susurluk Şeker Fabrikasının önündeki düzlükte 125 Km/h ile radara yakalanmışım, gacırt: 237 YTL
15 gün içinde ödenirse %25 indirim olduğunu hatırlattı cezayı kesen memur ve hatta "aman 15 gün içinde ödeyinde biraz daha az ödeyin bari" dedi sağolsun..
Bu indirim opsiyonu başladığından beri hiç indirimli ceza ödeyen oldu mu? Bankaya gidip ceza makbuzunu verince 15 günü geçmediyse otomatikman banka %25 indirimli mi tahsil ediyor yoksa kendimiz %25 az ödeyip açıklama kısmına "15 günü geçmediğinden %25 düşük ödenmiştir" mi yazıyoruz??

murat

Otomatik olarak indirim yapılıyo Barlas Beycim..Sen bunları kafana takma onlar halleder..Sen git yeter ki ödemeye Geçmiş olsun
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Cem

Geçmiş olsun abi, ceza tarihi girilince otomatik olarak indirim yapılıyor. Ben 15 gün önce aldığım 55 YTL yi hazmedememişken seninki baya ağır olmuş,neyse sağlık olsun.

BARLAS

Sorma Cem sorma.. Polis makbuza 237 YTL'yi yazarken konuyu değiştirmek için kendimi yola atmayı düşündüm...

SertackeS

abi madem 237lira ceza yiyosun bari arabaya 200kmleri gösterseydin, ucuza gitmiş

şaka bi yana, iki ihtimal var: ya peşin ödeyip %25 indirim yapacaksın, yada af çıkarmı diye bekleyeceksin. ama çıkmazsa 3-4e katlanır bu ceza
2007 GT  1.9JTD Q2
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive beyaz
2011 Giulietta 1.6JTD Distinctive kırmızı

BARLAS

quote:

abi madem 237lira ceza yiyosun bari arabaya 200kmleri gösterseydin, ucuza gitmiş

şaka bi yana, iki ihtimal var: ya peşin ödeyip %25 indirim yapacaksın, yada af çıkarmı diye bekleyeceksin. ama çıkmazsa 3-4e katlanır bu ceza

Ceza yemiş olmak sorun değil, kendi arabam olsa ödememeyi düşünürdüm de bankanın arabası olduğu için ödemezsem bir de rezil olmak var işin ucunda..

Sportivo

Benim geçen 2007 eylülden 52 YTL park cezası var, inat edip ödememiştim, sizce ne kadar olmuştur
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

agucba

Bu indirim olayı zaten vardı diye biliyorum. Zira ben Ağustos ayında plakam yok diye ceza yediğimde bana 15 gün içerisinde ödersem 1/4 oranında indirimli yatırıldığını söylemişti Polis. Vergi Dairesi'nde işim olduğu için cezayı aynı gün ödedim ve ben hatırlatma yapmadan indirimli meblağı hesaplanmıştı.

///////////////

Cem

Ceza ödenmezse, en fazla cezanın iki katı olacak faiz işliyor,yani 100 lira ödenmezse 200 lira oluyor. Bende ayvalıkta ceza almıştım 89 YTL hız sınırını %30 geçmiş olmaktan ötürü, arabayı satarken öderim demiştim,ama affa uğradım sanırım,hala arayan soran yok=) Abi şansını dene istersen=))

onr

Şansın böylesi..
Arka arkaya önce kırmızı ışık ihlalinden 115ytl ve 15 ceza puanı ve sonrasında da hız limitlerini %30'a kadar aşmamdan dolayı yine bir 115ytl ve 5 ceza puanı cezaları yedim.
"Salağa bak" dediğinizi duyar gibiyim ama inanın şans sadece... Bütün bunlara kızıp inadına hızımı arttırıp Torbalı yolunda 2. bir radar tarafından durduruldum neyse ki radara girmemişim sadece çevirmeymiş ve uyarıldım. Gerçekten kötü bir gündü..
Sormak istediğim ise;
Bu cezaları şirket aracımla yedim. Ancak ehliyetime işlendi. Ceza sorguda da görülebiliyor. Bunları ödemezsem en kötü
-ya da daha kötü ne olabilir?
Kaynar gider mi? Yoksa faizi ile binebilir mi?
Bilgisi olanlardan yardım rica ediyorum.
Sevgi ve saygılar.

Cem

Bu cezalarda (maddi yaptırım için konuşuyorum) en fazla verilen cezanın 2 misline kadar faiz işler,yani 115 YTL olan ceza ödenmezse 230 YTL olur daha da artmaz.
Geçmiş olsun.

adnan.geyik

Ben 3 kat diye biliyordum. Yani 1. ay ik kat 2. ay 3 kat oluyor. Sonra duruyor. Son hali nedir bilemiyorum.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Alfadanadam

quote:

Ben 3 kat diye biliyordum. Yani 1. ay ik kat 2. ay 3 kat oluyor. Sonra duruyor. Son hali nedir bilemiyorum.

Adnan abi o eskidendi, Cem'in dediği gibi şu anda. Ancak eskiye göre ayrıca eskiden 1.ay sonrası 2 kat oluyordu, şimdi günlük faiz işliyor ancak en fazla 2 kat oluyor.

onr

Arkadaşlar çok teşekkür ederim.
Bugün de bir trafik polisi ile görüştüm. Cem'in dediği gibiymiş. iki katından fazla artmıyormuş.
Cezalar ehliyete işlendiği için de ödemekten başka çare yokmuş.
Artık ne yapalım, ödeyeceğim..

Ek olarak, geriye dönük 12 ay içerisinde bir sürücü, hız kuralları ihlalinden dolayı 5 defa ceza alırsa ehliyetine 2 ay süre ile el koyuluyormuş.

Edited by - onr on 11/09/2008  20:17:48

onr

Eveeet bugün 3. cezamı yedim.. :(

Cep telefonuyla konuşuyorum diye direkt durduruldum ve sorgusuz suhalsiz "gık" bile diyemeden 55 ytl para cezası ve 1 puan cezası yedim.

Bluetooth kulaklıkla da konuşmak yasak mı yav?

2 ayda 3. ceza ve sadece faizsiz olarak 300 ytl içerdeyim kafayı yiyeceğim..

frantic

Evet bugun bende ceza yiyen şanslı azınlıktanım
Emniyet kemeri ile ilgili yazılanların, söylenelerin hepsine katılıyorum tabiki şehir içide olsa takmak gerekli ki bende takıyorum zaten .
Ama malesef daha okulun otoparkından çıkıp , sokaktan çıkmamla çevrilmem bir oldu. Ehliyet,ruhsat vs. soruşturmaların ardından hiçbirşey bulunamadığı için ; emniyet kemeriniz yoktu ondan ceza yazıyoruz dendi. Kurala göre farketmediğini ancak daha yola cıkalı 1 dk olmadığını vs. anlatmaya çalıştığımda ise "üniversitenden çıkmışsın işte kafan okadar basmıyo heralde " gibi kibar bir cevapla karşılaştım . Açıkcası polislerin kibar tavırlarından birkere daha nefret ettim.
Ceza yemek üzere olan herkes rica eder bu gayet normaldir , buna karşılık böyle cevaplar ben buranın kralıyım havaları gerçekten hiç hoş değil.
Ayrıca olayın hoş olmayan diğer kısmı ise 20-25dk boyunca oradan geçen egzoslu,cam filmli , plakasız ve kemerleri arkadan bağlanmak suretiyle takılmamış hiçbir aracın söylememe rağmen çevrilmemesiydi.
Adamlar gözlerinin içine baka baka o hallerde geçiyorlar ama çevrilmiş tek ben varım ve daha yola şurdan okuldan çıktım buyrun kimliğimde burda dediğimde saçma sapan cevaplarla karşılaşıyorum...
Genelleme yapmak istemiyorum içlerinde çok kibar , çok anlayışlı olanlar, ceza yazarken size itiraz edicek ortam bırakmayan arkadaşlarda var ama büyük bir çoğunluğu için hiç hoş şeyler düşünmüyorum... Umarım 55ytl yi hayırlı işler için harcarlar...
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

n/a

Kemer takmaya özen gösteriyorum ancak, kemeri takınca bu seferde hız limiti yalan oluyordu:) Bir ay önce 115 km ile radara yakalandım. Uygulanan indirimden yararlandık ve trafik canavarına bürünmeden akıllandım. Bu arada hız limitinin otoyolda 90km'den 120km'ye çıkartılmasıyla ilgili yasa tasarısı var.

ottoman

geçen gün bende ceza yedim
kampüsten cıkıp eve giderken bir kavsak var ve polis amcalar herzamaan orda bizi beklerler, bildiğim için değil zaten alışkanlık edindiğim için hızım gayet normal, kemerim takılı, kısa farlarım bile acık. Neden ceza yedim peki? cep telefonum caldı ve ben actım diye
polis durdurdu cep tel. ile konusmussunuz dedi evet dedim iyi o zaman evraklar dedi verdim ama ehliyet sizlere ömür, ehliyeti bulamadım neyse sağolsunlar cepten 55 ytl cezayı kestiler telsizden ehliyetimin olduğunu öğrendiler falan ehliyet tasımamaktanda ceza kesmediler sağolsunlar.
bu arada yeni ehliyet cıkarmak yarım günlük işmiş onu öğrendim ben 1 hafta ugrasırız artık diyodum başvurduğum gün öğleden sonra yeni ehliyetimi verdiler.

Dentist

Teknoloji çağında bir ehliyetin yarım günde çıkarılabilmesi gerekir zaten diye düşünüyorum.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

ottoman

haklısınızda genelde "makina soğuk hemşerim" diyolardı. Burası Türkiye.

alfa146

Arkadaşlar bu ara arkamdan kesilmiş bir ceza tebligatı geldi. Ben 15 gün süre olduğunu bilerek biraz olsun rahat hareket ediyordum. Bugün 10. gün olmuştu ve yatırmaya gittiğimde, arkadan kesilip gönderilen cezalar 7 gün içerisinde ödenirse indirimli oluyormuş.
Bilginiz olsun istedim

Ayrıca 7 güne indiren karayolları kanunun 116. maddesi;

MADDE 116- (Değişik: 25.06.1988-KHK 330/8 md./değişik: 31.10.1990-3672/7 md.) Trafiği tehlikeye düşürecek, engel olacak şekilde veya yasaklanmış yerlerde park etmiş araçlara veya trafik kural ve yasaklarına aykırı davranışları belirlenmiş bulunan, karayolları ağırlık kontrol mahallerinde işaret, ışık, ses veya görevlilerin ikazına rağmen tartı sistemine girmeden seyrine devam eden ve sürücüsü tespit edilemeyen araçlara, tescil plakalarına göre ceza veya suç tutanağı düzenlenir.
   Para cezasının ödenmesi gerektiği hallerde, trafik kaydında araç sahibi olarak görülen kişiye cezayı ödemesi için tebligat yapılır ve bu cezalar 114 ve 115 inci maddelerde belirtilen şekilde takip ve tahsil olunur.
   Bu şekilde uygulanan cezalar için araç sahipleri cezanın tebliği tarihinden itibaren yedi gün içinde yetkili mahkemeye itiraz edebilirler.
   İtiraz ödemeyi ve ödeme ile ilgili süreyi durdurur.
   İtiraz üzerinde verilen kararlar kesindir.
   (Son fıkra mülga: 03.11.1988-3493/53 md.)

A.S.GÜMÜŞ

Hayırlı uğurlu olsun bende bugün sürücülük hayatımın ilk cezasını yedim, 107 ile kaş yolunda radara girdim ki oraya kadarda 80-90 arası kullanıyordum, aklımdaydı radar olur yolda diye ama olacağın önüne geçilemiyor demek ki. 126 lira, 15 gün içinde ödersem 96 lira olarak ceza makbuzunu elime verdiler. Çerçeveletmeyi düşünüyorum

07 DH 800

Mmo

Herkes yazmis bende yaziyim dedim hemde belki yardimci olan biri cikar nasil bir cozum bulabilirim bilmiyorum cunku. 15 ocak 2009 da bende ceza yedim suadiye beyaz firinin asagisina koymustum 5 dk arabayi beyazfirindan kahvaltilik almak icin 3 cekicinin asagidaki otoparka gittigini gorunce alcaklarimi aldim hemen arabama dondum ancak basindaki polis yapcagini yapti aracimi otoparka cektirdi ve beraber bi masaya oturduk. Park cezasi yazmadi(park edilmeze park etmisim) ama on cam dahil baya koyi filmim var arabada. Film icin bir ceza yazdi ve 7 gun icin sokturme zamani verdi 7 gun icinde sokturup sokturdugume dair tutanak tutturmassam cevirmeye girdigimde araba baglanirmis. Hala sokturmedim filmsiz naparim bilmiyorum gunde 4-5 saate yakin zamanim trafikte geciyor artik filmsiz arabaya bindigim zaman diger arabadakiler iceri atlayacakmis gibi geliyor. Filmlerimi sokturmeden nasil bir cozume varabilirim. Filmi ruhsata isletmek gibi bir kac sey duydum ancak pek fikrim yok  bunu yapan arkadaslar var mi? Polis buldum bir tane 400 liraya tutanagimi tutacagini(sokturmeden) ve aracin 2 senelik muayenesininde yapilmis gozukecegini soledi.Ama 1 sene var daha muayeneme ve 400  e sokturur isletir yeni film taktiririm. Tabi bunlar tam bir cozum degil baska bir polis yine ayni seyi yapabilir hemde ertesi gun... Bu konuda bilgisi ve fikri olan arkadas var mi nasi bu durumdan kurtarabilirim kendimi filmlerimi sokturmeden?

junip

arkadaşım sana tek tavsiyem sana o işi yaparım diyen polisi bir dilekçe ile savcılığa şikayet et.