Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Tuv-Turk Arac Muayenesine Giren Oldu Mu?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozsuemrah

Ben de bir iki hafta önce Gebze de yaptırdım muayeneyi hafif kusurlu geçtim.
Hafif kusur olarak egsoz paslı,motor no okunmuyor demişler..
Öyle fazla korkulacak birşey yok muayenede gördüğüm kadarıyla arabada abartı bi durum olmadığı sürece.
Sadece internetten randevu almayı unutmayın almayanlar çok fazla bekliyorlar.
Emrah Özsu
34EH3250 147 Dist.

Calibra

Ankara biraz uzak :)

Ben Şile'ye gideyim diyorum bu cumartesi sabahtan.

Teşekkürler ozsuemrah, halledicez artık :) Bir randevu alayım ben.
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

siyahnefte

rüşvet tüv e de bulaştı malesef.. randevusuz olarak gittiğim pendik istasyonundaki muameleciler "abi biz hemen hallederiz" teklifinde bulundular..

Cem

quote:

rüşvet tüv e de bulaştı malesef.. randevusuz olarak gittiğim pendik istasyonundaki muameleciler "abi biz hemen hallederiz" teklifinde bulundular..

Muamelecinin yaptığı işi TUV'e yormayın bence, o muamelecinin kabahatidir,daha önceden aldığı sıra numarasını size verip o şekilde işi "halledecek"tir.

erdem1904

bulaşalı çok oldu 250 tlye garanti muayene dedikoduları kol geziyor ankarada...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

siyahnefte

[/quote]
Muamelecinin yaptığı işi TUV'e yormayın bence, o muamelecinin kabahatidir,daha önceden aldığı sıra numarasını size verip o şekilde işi "halledecek"tir.
[/quote]

evet sizin dediğiniz gibide olabilir..randevusuna gelmeyen bir aracın sırasını muameleciyle bir olup başkasına vermede olabilir??

Calibra

Amcamların Şile'de yazlığı var, dedim cumartesi gideyim hem bu işi halledeyim, hem de onları ziyaret ederim falan..

Aradım 2 hafta öncesinden ben TüvTürk'ü, Şile için randevu vermediklerini söylediler. Halbuki amcam 6 ay önce kendisi için randevu almış ve işini şıp diye halletmişti...

Neyse, 8.30'da açılıyor dendi, tam 8'de orada oldum.

İnanılmazötesi bir kuyruk vardı :)

Sıra numarasını da kapıdan verdiler. Yani arabanızı kuyruğa sokup, gidip sıra numarası alamıyordunuz. Ancak arabanızla kapıdan, mekanın otoparkına girerken alabiliyorsunuz.

Neyse verdiler bana "78" numarayı.

Acaip sıcak, sıra çok yavaş ilerliyor, 6 giriş var kontrol için, bi ara sadece 2'si çalışıyordu, benim de o an aklıma müşteri hizmetlerini arayıp durumu bildirmek geldi...

Aradım, anlattım. Zaten randevu verilmediği için herkesin mağdur olduğunu, düzgün çalışılmadığını, insanların beklemekten harap olduğunu ve kuyruğun sürekli uzadığını söyledim. Bu sırada saat 10.30 olmuştu zaten ve daha 30. sıradaki araba kontrole alınıyordu.

Gerekeni yapacaklarını söylediler ve bana da 11.30'a randevu verdiler.

Neyse 11.30 geldi, girdik paramızı ödedik falan, bi 5 dk sonra biz çağırıldık, 30 dk sürdü sürmedi, çıktı bizimki.

Sis farlarının ayarı bozuk, kısa hüzmeli farların ayarı bozukmuş, bi de motor numarası okunmuyormuş bu yüzden Hafif Kusurlu olarak geçtik.

Geçtik çok şükür de, hafif kusur olayı sinir bozdu :)

Accaip baktılar bi de camdan izlediğimiz kadarıyla. Muayene işlerinin bi standarda bağlanması hoş olmuş bence.

Bi de işte şu devlet dairesi olaylarına benzetmesek!

Neyse, geçti gitti :)
2007-2013 Alfa Romeo 147 1.6 Distinctive MK2

cihan

geçmiş olsun, geçen hafta büyükçekmecedeki istasyonu gördüm, ağzım açık kaldı, allah herkese sabır versin...

ycl58

Aracımın rengi  Luce di Amalfi Grisi. Aslında Türkçe adıyla bej,bal köpüğü yada ıhlamur. Ancak emniyette ruhsata sadece gri olarak yazılmış. Ruhsatında benim gibi sadece gri yazıpta muayenede sıkıntı yaşayan oldumu acaba?

mangavtut

Arkadaşlar bizde ayın 16ısında muayneye gittik.

Resmen işkence.Çok zamanımızı yediler ve randevulu olmamıza rağmen yine her yerde uygulanan yalan 'SİSTEM ARIZALANDI' ve 2 saat ilerden takip ettik randevusu olanlar.

Neyse girdik ve jantları değiştirdiğimde arka sağ tekere bijon takmayı unutmuştum.Yani 5 bijondan biri eksikti.

Adam yaptı baktı bir rapor geldi ağır hasar haydee bidaha sıra al,sırayı geçtim bagajda bijon yok.Neyse arka tarafa gittik ve harıl harıl bijon arıyoruz :) :) Şansada ya somun yada yeni araç var hep.2 tane araç bulduk onlarda bijonu veremem dedi.

En sonunda bir kartalın sahibine sorduk dedik 5 dk hemen muayne tekrarı bijonu takalım görsünler tekrar size verelim dedik.Allah razı olsun adam yardımcı olduda aldık bijonu ve hallettik.Hafif hasar olarakta egzos paslı yazmışlar birde.

Neyseki daha 2 sene kafamız rahat olsun :)

emrahbaser

biraz önce geldim muayeneden 2 gün önceden internetten randevu aldım randevu saatten 15 dakika önce orda oldum parayı yatırdım aracı muayeneye aldılar ve 10 dakika sürdü kısa far ayarı ve cam filmiyle hafif kusurlu olarak yırttık 2 sene kafam rahat artık..ayrıca inanılmaz ilgili ve alakalı davranıyolar çalışanlar. karayollarında olsaydı 2 gün önceden kuyruğa girer arabada uyurduk:))

hi_cazz

Arkadaşlar şimdi sorum şu. Daha muayene tarihine 5 ay var. Fakat bir önceki yüvtürk belgesine baktığımda el freni değerlerinde çok fazla sapma görüyorum. Bu durum muayene için sakınca oluşturur mu?

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]