Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Fotoğrafçılık - Objektiflerimizden Farklı Fotoğraflar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Cem

quote:

Vay be kim yakaladı bu kareyi ,helal valla

Mert'in büyükada turundan abi fotoğraf, adam aldı yürüdü artık.

adnan.geyik

Bende de Sony F 717 var cok memnunum. Zaten okuldan beri ZEISS objektif takıntısı varoı. Bulunca hemen aldım.
Adnan Geyik
34 GIA 336
Tonale TI

Salleen

quote:

quote:

Vay be kim yakaladı bu kareyi ,helal valla

Mert'in büyükada turundan abi fotoğraf, adam aldı yürüdü artık.

estaffurullah Cem abi =) uğraşıyorum kendi çapımda beğendiyseniz ne mutlu bana..

Register or Login" border=0>

Edited by - Salleen on 14/03/2009  00:01:27

Cem

murat

Cem burası da nere ,bu ne biçim resim böyle valla
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

n/a

Beni de başlatacaksınız bu işlere..

Bir amatör ne makina alsın başlangıç için... ?

Alfisti147

Cem bey çalışmanıza bayıldım. Kompozisyon harika. Siyah beyaz da çok iyi bir tercih olmuş. Sanırım Photoshop nimetlerinden de yararlandınız.

Alfisti147

Kamutay bey başlangıç için Canon 30D, 40D ya da 50D uygundur. 50D en son çıkan model olduğu için biraz tuzlu. Ancak ikinci el bir 30D işinizi fazlasıyla görür. Bunlar yarı profesyonel makineler ve başlangıç için en idealidir. Daha da amatör bir makineyle başlamak istiyorum derseniz Canon 400D alabilirsiniz. Lens olarak da yeni başlayanlar için Canon'un 17-85 image stabilizer objektifini tavsiye edebilirim.

ersinguller

Sanırım benim de en beğendiğim fotoğrafımı koymamın zamanı geldi =)

Cem

Murat abi, Fotoğrafın çekildiği mekan Riva, direksiyonda ben,arkama saklanan(her ne kadar fotoğrafta görünmese de)  ufaklık Azra=)Deklanşöre basan Eşim=)
KEza foto üzerindeki oynama da eşime ait.

Kamutay abi amatör bir makine sormuşsun, amacın sadece  foto çekmek ise(tatilde yanımda bulunsun,aklıma gelince kullanırım vs =)  DSLR like serisi işini fazlasıyla görür, yok ben abartıp lensler alırım,yanımda orta halli bir çantayı her daim taşırım dersen ister istemez DSLR alman gerekecek.  Benim kullandığım makine DSLR, Canon 450 D, lensi de kit olarak verilen 18-55 lens. Mert'de aynı makineyi kullanıyor, o lens işinde benden birkaç fersah önde ama.
DSLR türleri en az 1.000 TL başlar, 20.000TL.'na kadar yolu var. Lensiydi, tripoduydu derken masraflı bir iş.
DSLR dan uzak duralım dersen şiddetle Panasonic Lumix FZ 18 tavsiye ederim, aydaki kraterleri çektim ben o makineyle,hatta bu başlıkta da olacak. O derece başarılıdır.

cuneyt

O aydaki kraterleri ceken makine gercekten guzel kendimden biliyorum  :)))

ersinguller

Ben Nikoncuyum valla..
İki tane Canoncu var yukarıda, bende Nikon'dan bahsedeyim bari :)

Nikon'un ürün gamında, yeni başlayan DSLR'cılar için D40, D80 bulunmakta, ama, ben ikinci el de kullanırım hesaplı olsun diyorsak, D70s'lerin temizleri hala çok güzel iş görmektedir.

Benim kullandığım makine biraz daha üst segment, D200..

18-70 Nikkor kit lens + 70-300 Apo DG Macro kullanıyorum.
Tripodum her daim yanımda olur, çantamda lenslerim, fazladan iki pilim ve CF kartlarım kesin bulunur :D

Gezilere çıktığımda yaklaşık 6-8 kilo ağırlık taşırım ama, fotoğraf çekmek de alfalarımız kadar bağlayıcı bir tutku =)

Salleen

Ersin Hocam çok güzel olmuş kız kulesi bende geçenlerde çektim onu ekliyim bari =)

Buarada Cem abi demiş ama SLR like la başlıo bu hastalık bendede s3is vardı onceden sonra yetmemeye başlıyor.. Sonra SLR bodyler sonra lensler derken bi bakmışsınız ki iyice bu hastalığa bulaşmışsınız =)

Gorillapod la çekilmiştir..

n/a

İki kriterim var makinada, birincisi bir amatörü yormayacak ama eğitecek derecede kapsamlı bir makina olması, ikincisi de kompakt yapıda olup fazla ağırlık yapmaması..

Sizin gibi olmadığım için lensli, tripodlu, yedek pilli gezemem zaten ama hastalık yaparsa DSLR serisi bişey bakarız..

Cem'in tavsiye ettiği makina yukardaki kriterlerime uyuyor sanırım, en uygun nereden buluruz bunu .. ?

He bu arada, diyelim makinayı aldık, bedava dersleri kim veriyor ?

Edited by - Chavez on 02/04/2009  13:16:02

ersinguller

Kompakt makinalardan pek anlamam da Kamutay abi, İfsak'ın bi el kitabı tarzı yazılı dökümanı olcaktı bende..

Olmadı onu ulaştırırım sana bir şekilde, ondan yararlanarak fotoğrafçılığa ilk adımını atarsın

Salleen

Kamutay abi her türlü yardım ederim hiç sorun olmaz. =) ama dersten çok pratik yapmak lazım teori yerine pratik herzaman daha iyi sonuçlar veriyor tabi belli başlı şeyleri öğrendikten sonra ..
Ayrıca fazla büyük birşey istemiyorsan Canon A590 IS çıktı çok canavar makine.. ufak tefek manuel ayarlarıda var.. hem ufak hem etkili kendileri fiyatıda doğubankta 270 ytl fotokritikte 250 ytl'ye satan birini gördüm geçen gün..

murat

Mert hakkaten çok güzel kareler yakalıyorsun kardeşim ,elerine sağlık...
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

Cem

Benim bahsettiğim Panasonic makine doğubanktan 650 TL gibi bulunabilir abi, slr-like denen makinelerde bence dikkat edilmesi gereken özellik optik zoom dur. Bir çok makinede 15 x optik zoom varken, panasonic 18x optik zoom yapıyor. Canon'un compactları da çok iyidir,daha önce A630 modelini kullandım,s3is'in alt modellerinden biridir, memnun kalmıştım.Hem manuel kullanıma izin verir,hemde her ayarı otomatik yaptırabilirsin.  Hala da durur evde bir köşede=)

Edited by - Cem on 02/04/2009  16:46:15

zeitgeist

Gerçekten benim de canımı çektirdiniz.

Arkadaşlar bende de bir Canon IXUS 75 var çok memnunum ama bu tarz, yani şu son gelen iki kız kulesi resimleri gibi resimleri bu makineyle çekmek mümkün mü?
Mümkünse neler yapmalıyım, eğitim dokümanı gibi bir şeyler varsa, dosya olur link olur, paylaşırsanız çok sevinirim.

Salleen

quote:

Kamutay bey başlangıç için Canon 30D, 40D ya da 50D uygundur. 50D en son çıkan model olduğu için biraz tuzlu. Ancak ikinci el bir 30D işinizi fazlasıyla görür. Bunlar yarı profesyonel makineler ve başlangıç için en idealidir. Daha da amatör bir makineyle başlamak istiyorum derseniz Canon 400D alabilirsiniz. Lens olarak da yeni başlayanlar için Canon'un 17-85 image stabilizer objektifini tavsiye edebilirim.

@alfisti147:
yeni başlıcak olanlar için 40d veya 50d hem pahalı hem büyük hemde karmaşık gelir.. 50d+18-55 IS fiyatı baya tuzlu olur..40d'de keza oyle.. SLR istiosanız 450d şuanda alınabilecek en iyi makine bana göre.. Öncelikli olarak body düşünmemek lazım 400d bile alabilirsiniz önemli olan lenstir.. FF bir makine olmadığı sürece fazla fark etmez 5d mark 2 yada 1ds mark III gibi ..Tabi bunlar bütçe meselesi.. bende 450d 18-55 IS 55-250 IS birde 50mm 1.8 lensleri var. Bunlar Canon'un pahalı olmayıp (diğerlerine nazaran) güzel kaliteli olan lensleridir. Kaliteli bir lens aldıktan sonra güzel fotoğrafları yakalamak size kalmış =)

@zeitgeist..
abi makine'yı tanımıyorum ama uzun pozlama olanağı tanıosa elbetteki çekebilirsin bi yere sabitledikten sonra..

@murat..
Murat abi fotoğraflarımı beğenmen beni çok sevindirdi. Teşekkür ederim =)

Edited by - Salleen on 02/04/2009  17:12:52

ersinguller

Oo, abi bunları saymıyorum ama.. Bir haftasonu toplanalım bi yerlere gidelim fotoğraf çekmeye.. Foto aşığı ne kadar çok insanımız varmış...

@Zeitgeist uzun pozlama karanlık ortamlarda şart, ancak benim fotoğrafımdaki mevzu hem uzun pozlama hem HDR olması, o yüzden Mert'in fotoğrafı daha doğal renklere, benimkisi daha pastel renklere sahip...

Bende bi fotoğrafımı daha koyayım bari =)

Edited by - ersinguller on 03/04/2009  14:29:58

ersinguller

Ha ama hazır konusunu açmışken, HDR'den de biraz bahsetmek isterim...

HDR, fotoğraf çekme tekniklerinden sadece bir tanesi. Çok daha pastel renklere, özellikle gökyüzünde inanılmaz sonuçara yol açabilen güzide bir uygulama...

HDR için öncelikle aynı fotoğraftan üç tane çekmemiz gerekeceği için, tripod olmassa olmaz.

Aynı kadrajı +2 , 0 , -2 pozlama değerlerinde çektikten sonra (ki bu değerleri başka değerlerle de değiştirebilirsiniz, önemli olan aradaki fark. 3 , 0 , -3 gibi...

Hangi fotoğraf düzenleme programını kullanıyorsanız onun HDR modülünü kullanıyorsunuz..

Ben Photoshop CS2 kullanıyorum, o yüzden oradakini biliyorum ama eminim google size bu konuda da yardım edecektir..
Photoshop CS2 'de hdr yapmak için, File --> Automate --> Merge to HDR bölümünü kullanıyoruz

PS: Daha değişik tonlamalar kullanmak istiyorsak aynı fotoğrafı 8 farklı pozlama değerinde de çekerek onları HDR haline getirebiliriz.

Edited by - ersinguller on 03/04/2009  14:37:04

zeitgeist

ben öncelikle biraz araştırmaya başlasam iyi olacak sanırım,
HDR nedir, uzun pozlama nedir, benim makinamda bunlar var mıdır vs.

national geographic bir ara dijital fotoğraf çekme teknikleri cd si vermişti, onu bir bulayım mesela.

Salleen

hdr makinede olan bişi değil =) aynı pozu 3 farklı pozlamayla çekip bilgisayarda işlemeye deniyor..
Uzun pozlama pozlama gece çekimi olarak geçiyor olabilir makinenizde..

Buda utangaç bir arkadaş =)

ersinguller

başka kuş fotoğrafım kalmadı, kedi vereyim? :D