Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdem1904

Orası öyle tabi ;) Geçenlerde Uğur'un aracının sıfır fiyatını faturasından öğrendiğimde dudağım uçukladı... Bir çok değerlendirme kriteri farklı. Tek ortak nokta belirli bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor olmaları. paylaştığın yanyana oldukları fotoğrafın üzerine aklıma bu video geldi...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alihsans

Saab'ı kara listeye alalım, **** diye görünsün sorun çözülsün.   :alkis:

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login  düğünde
[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ATA

You are not allowed to view links. Register or Login
Saab'ı kara listeye alalım, **** diye görünsün sorun çözülsün.   :alkis:

Hahahaa :) Bu iyiydi işte :)

Tapatalk
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

erdem1904

:D yazık geline psikoloji alt üst olmuştur  :)

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Gouki

Ahaha bu gidişle sonumuz e36 bro You are not allowed to view links. Register or Login

wolkanku

Ahaha bu gidişle sonumuz e36 bro You are not allowed to view links. Register or Login

çok pis kanıma giriyor, bi de borbet üfff :D
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

abiler günah keçisi olup bir şey söyleceğim, umarım yanlış anlaşılmaz.

farkettiniz mi bilmiyorum ama her konunun altında bir saab muhabbeti döner oldu.
rotweillerin konusunda, erdem abinin konusunda, gececiler gündüzcüler de.

çok açık ve net ben bayıldım artık saab'la ilgili ara postları okumaktan. ne saabmış ya dedim.
ilk başlarda okuyordum ancak artık saab yazısı gördüğüm anda geçiyorum.. inanın ki bunu ben dile getiriyorum ama tek böyle düşünen üye de ben değilim.

evet burası geyik konusu zaten ama bari tek konuda saab okuyalım.
sevgiler  :serefe:

Volkan bence talihsiz bir mesaj olmuş seninkisi..
Tamam bayılmışsın Saab duymaktan, vs..
Okumazsın, takılmazsın olur biter... Ne diyim.

Zamanında bende Subaru ile ilgili yazdım çizdim.. Subaru konusu açtım buraya.. Merak edenler oldu.. Performans, yedek parçası, servis, yakıt, vs..

Eee. You are not allowed to view links. Register or Login E36 aldı.. Onun yazıları, fotoları var. Konuşuldu, konuşulmaya devam ediyor.

Burası Alfa forumu diye hep Alfa konuşacak değiliz..Gidip Saab forumuna üye olur ya da olmaz sahibi..
Sadece Saab, Saab forumunda konuşulacak diye bir kaide de yok.. Öyle dimi..?

Ben Subaru forumuna da üyeyim..Tamam belki Alfa'ya geri döndüm. Ama Subaru'mu hala satmadım. Hanım kullanıyor. Eee.burada Subaru'da konuşmıyım o zaman. Alfa toplantısına Subaru ile gittiğim de oldu. O zaman Subaru ile gitmem belki birilerinin canını sıktı (misal yok öyle bişeyde).. 

Ama yani bu konu uzarda uzar..
Ben de bir çok konuya abone oluyorum. Posta kutusu doluyor da doluyor.
Neyin konuşulup konuşulmayacağına ne sen ne ben karar verebiliriz.

Saab konusuna sıkılan tek üye sen değilsen, diğeri ya da diğerleri kim merak ettim :)
Sonuçta burada ortak payda Alfa olarak toplanıyoruz.. İçimizden birisi, birileri aracını satıp pekala başka bir marka alıp tekrar burada sohbet edebilir. Bu gayet doğal..

:serefe:

--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login sıkılan üyeleri girmediğinde,yazmadığında,birşey paylaşmamaya başladığında zamanla çözersiniz abi.
konu gereksiz uzadı.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

ahahashahahahaha its me!! "M Counter 17" orj jantım olsa keşke..

bişey sormak istiyorum, aslında soru alfa ile ilgili değil. BMW ile ilgili. Ama bu forumdaki insanların bilgilerine ve düşüncelerine diğer tüm forumlardan daha çok değer verdiğim için yine ilk size sormak zorundayım :)
m50b20 kodlu motorumun kesicisini beğenmiyorum. uuuu-tu uuuu-tu uuuu-tu yapıyor. bu atmosferik ve beyni olan bi motor. diyelim ki 7.500 de kesiciye giriyor standart olarak. ben herhangi bir müdahale ile, kesiciyi örneğin 7.300 rpm'ye düşürüp uuuuuu"TUTUTU" sesini hızlı biçimde alabilir miyim ?
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Murad

Açıkçası You are not allowed to view links. Register or Login nun açıklamasını bir talihsizlik olarak görmüyorum.
Doğruyu söylemek gerekirse forum içinde farklı araçların resimlerinin paylaşılmasından, uzun uzun üzerine sohbetler dönmesinden ben de rahatsızım fakat farklı bazı konulara yaptığım gibi (örn: ne kadar yakıyorsunuz vs.) ben hiç bakmadan geçiyorum. Örneğin bir ara forum ticari alan haline gelmişti ben bundan da çok rahatsız olmuştum. Neyse ki müdahale edildi ve Alfa ile ilgisi olmayan şeylere başlık açılması engellendi. Bu diğer arkadaşları daha çok rahatsız etmiş de olabilir ve söyleme gereği duyulmuştur. Ankara ekibinden bir çok arkadaşla tanıştık hepsini çok seviyorum sayıyorum, içlerinden çok iyi dostluklar edindiğim kişiler var. Bundan dolayı da aralarında ki bu muhabbeti bir nebze de olsa anlayabiliyorum. Burada tabi ki hepimiz farklı araçlar alabiliriz, bunu burada ''şu aracı aldım'' gibisinden paylaşabiliriz ancak konu uzayınca ben farklı bir foruma girmiş gibi hissediyorum. Bunu şimdi yeri geldi diye söylüyorum kimseyle ikili diyaloğa girme düşüncesinde değilim. Bu bende şuan oluşan birşey değil yada bir cevap mahiyetinde anlaşılmasın lütfen. Açıkçası ben sahibindene girdiğim zaman bile elim farklı araçlara gitmiyor. Bu demek değil ki farklı araç kullanmayacağım elbette ki olabilir ama bunu o aracın forumunda uzun uzun konuşursak daha doğru olur düşüncesindeyim. Burası Alfa romeo'ya ait kalırsa bence birçok kişi memnun olacaktır. Konuyu uzatmak istemezdim ama You are not allowed to view links. Register or Login  arkadaşımız bu düşüncesinde yalnız değil bunu belirtmek istedim. Kimseyi kırmak gibi bir niyetim yok, tam aksine hepimiz birbirimize biraz daha empatiyle yaklaşalım derdindeyim. Keza son dönemde forumda fazlaca bir alınganlık gözlemliyorum.

wolkanku

konu uzar gider.

demek istediğim şudur, herkes subaruda saabda yakıt nedir servis nedir genel bir bilgi isteyebilir bu gayet normal..alfa kullanmasa belki o aracı kullanmak ister...

ama şahsen bir konunun altında vectorun donanımında ne var aeroda ne yok donanımı nedir,vector kaç beygir aero kaç beygir, subaru 4 çeker mi 2 mi çeker , hiç enterese etmiyor. yani tamam bir otomobil forumundayız otomobilleri konuşuyoruz evet.

ama bu şuna benziyor, bir sayfaya girdiğinizde google ad size sağda cinsel güç haplarının reklamını gözünüze sokuyor..ilginizi çekmiyor ancak ister istemez gözünüz kayıyor :) boşa zamanınızı çalıyor :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

Bmw'yi 1 aydir fazla kullanmiyordum. Sağ on suspansiyondan gelen sesi de umursamadim satmadan yaptiririm diye. Dün satmaktan vazgeçip servise gittim. Lifte kaldirdik. Z rotunun kaynaklari şasiden kopmuş,  1 aydir da bu durumdaymis. Viraj denge çubuğunun bi ucu boştaymış yani. Tahminen 15 cm içinde şasiye vurduğu için ses yapıyormuş.  "Buraya kadar iyi gelmişsin" dediler. Sifirdan yapildi kaynaklari ve z rotlari denge çubuğu aks başları ivir zivir ne varsa değişti.  Şu an nerdeyse GT kadar sessiz ve tık yok. Bunlari yaptırınca satma hevesim iyice kaçtı. Varex egzoz yaptırdım, lpg beynini değiştirdim, enjektorleri 2,5 taktirdim. Kafayı da biraz bastım.
Kisaca, satmaktan vazgeçtim :)
hayrını gör  ;) doğa tekrara düşcek ama bronz baskıda son durumun nasıl,gerçi sen otomatikten geçtin manuele ve bronza ama kullandığın manuel lere göre debriyaj pedalın sertliği,titreme durumu nedir.birde ankaranın şahin ustası çok paralar istiyo bronz a.
teşekkür ettim abi :)
son durum gayet iyi. bronz olmasa şu an 2. baskı balata değişimindeydim muhtemelen. debryajda titreme biraz var. ben yaptırmadan sorduğumda orj manuel 320 nasılsa öyle olacak demişlerdi, onların sertliğiyle aynı pedal. aynı onlar gibi geride kavrıyor. bir arkadaşım balata işi yapıyor, birkaç arkadaşıma bronz çakmıştı. istersen bi sorayım ona fiyat
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

max-ime

Her nasıl oluyorsa kimse polemik istemiyor ama aynı polemik istemeyen arkadaşlar kendilereini ilgilendirmeyen bir duruma müdahale hakkını kendilerinde görüyorlar.

Konuyu sevmemiş olabilirsin, seni ilgilendirmeyen bir konu olabilir ama bu forum kurallarını ihlal etmediği sürece yazma hakkı bendedir, senin buna müdahale etme hakkın yoktur. Burası çok açık ve net!!

Forumda ben de çok alakasız msajlar okuyorum, bırakalım AR'yi otomobille bile ilgisi olmayan konular ama konuya karışmak yerine ne yapıyorum? Okumuyorum. Müdahale etmeye çalışıyor muyum? Hayır. Neden? Çünkü mesajı yazan haricinde diğer hiçkimseyi ilgilendirmiyor.

Konunun çıkış noktasını da ayrıca merak ediyorum. Konudan anladığım Saab'dan ziyade, Ankaralı arkadaşların kendi aramızda yaptığımız muhabbetler. Buna hayır, konu Saab ile ilgili olacaklara şimdiden ekleyeyim. Benim hiçbir otomobil konusuna gelip Saab önermişliğim, araya Saab'ı sıkıştırmışlığım kıyaslamışlığım yoktur. Konu tamamen kendi aramızdaki geyikten ibarettir. Yoksa benim 3. 159'um, toplamda 4. Alfa Romeo'm, bu da 2. 9-3'üm. Ben zatn kullandığım bütün bu araçların 4larını, -lerini hatim etmişim.

Sonkez buraya da yazayım, daha da yazmayacağım. Alfa Forumu'na gelipr millete Saab reklamı mı yapıyorum? Alfa Romeo başlıklarına Saab ile ilgili konu mu açıyorum? Otomobillerimiz konusuna Alfa Romeo dışında bir markanın başlığını mı açıyorum? AR dışında bir başka marka ile ilgili bir ürün mü satılığa çıkarıyorum?

Bunların hiçbirini yapmadım. Burasının Alfa Romeo sevenlerin bir arada buluştuğu bir sosyal paylaşım platformu olduğunun farkındayım, 'sosyal paylaşım platformu'nun sadece otomobil, teknik konular içermediğinin siz de farkında olun.

Forum kurallarına uyarak geyik kısımlarında yada arkadaşların kendi kişisel konularında yazılanların sadece yazanı, gerektiğinde admini ve konu sahibini ilgilendirdiğğini unutmayalım. Karışmayalım.

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login

Tolga033

Bence tüm üyeler bu konunun ilk mesajina bakmali. :)

GT-I9000 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

admin

Alfisti Turkey üyeleri artık aradan geçen dokuz sene içerisinde hangi paylaşımları yapıp hangilerini yapmayacaklarını, yapacakları paylaşımları hangi seviyeye kadar yapacaklarını bilen ve bunun yanında kendi "otokontrol mekanizamasını" geliştirmiş bir topluluktur. Bu artık öyle gelişmiş bir mekanizmadır ki zaman zaman kimi üyenin gönüllü olarak siteden gitmesine kadar etki etmiştir, kimi zaman da yönetimin müdahale gerekmiştir. Geçen dokuz yıllık süre içerisinde yönetim müdahalesi artık git gide azalmıştır.  :arkadasim:
Bu sebeple bu az da olsa fikir ayrılığına sebebiyet veren en güncel yazışmaların da tatlıya bağlanacağına inancımız tam.
Yine de burasının Alfa Romeo temasının işlendiği, farklı marka paylaşımlarının en asgari seviyede yapıldığı ve yapılacağı bir yer olduğu unutulmamalıdır.  :yukari-ok:
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

max-ime

Yine de burasının Alfa Romeo temasının işlendiği, farklı marka paylaşımlarının en asgari seviyede yapıldığı ve yapılacağı bir yer olduğu unutulmamalıdır:yukari-ok:

Mesajınızdan bold yaptığım yeri okuyunca meramımı aktaramadığımı düşünüyorum. Farklı marka paylaşımı nerede olmuş, ben de çok ciddi merak ediyorum.

ku2

Beni enterese etmeyen şeylerde oluyor. Burası bir forum. Alfa Romeo forumu. Biliyorum. Ama Sen Sahibinden'e girince sadece Alfa bakıyorsan bu da seni ilgilendirir. Kusura bakma. Ben başka arabalara da bakıyorum. Dünyayı sadece Alfa olarak görmüyorum.  Burada Alfa dışında da araba konuşulur ve konuşulmalı. Bana çok saçma geliyor bu forumda böyle şeylerin problem olarak algılanması..
--

erdem1904

Murat klasik araçlarıda konuşuyoruz. Dünyadan çeşitli fotoğraflar başlığında 100 lerce fotoğraf vardır Audi, BMW vs.. Bu kadar takılmamak lazım ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tolga_ozhan

Burası bir topluluk ve bu topluluğunda kendine has kuralları var. Bunlar da kimsenin (yönetici dahi olsa) şahsi görüşü doğrultusunda oluşturulamaz, değiştirilemez. Genel bir kanı ya da görüş gereklidir.  Doğru olanda budur.
Hepimizin üye olurken kabul ettiği kurallardan birisi der ki

B-7 Alfisti Turkey, adından da anlaşılacağı gibi Alfa Romeo ana konulu bir portaldır. Bu sebeple farklı markalar (FIAT Grubu ve İtalyan markalar dışında) için tanıtıcı başlık açmak, üyeler kısmında farklı marka bir otomobil için başlık açmak, bunların bol miktarda fotoğraflarını paylaşmak, farklı markalar için ikinci el başlığında ilan vermek tasvip edilmemektedir. Farklı markalara ait ilanlar gerekmesi durumunda haber verilmeksizin silinecektir.

Bahse konu kural sadece Alfa Romeo markasına ait bir otomobil için üyeler kısmında yeni bir başlık açılabileceğini söylüyor. Yoksa zaten test ve karşılaştırma için var olan kısımda diğer markalar içinde başlıklar ve yorumlara rastlamak mümkün ve bu gayette doğal.

Onun dışında geyiks isimli bu bölümde ise diğer tüm forum kuralları dışına çıkılmadığı sürece (örn. futbol, din, siyaset, hakaret içeren iletiler) hemen herşey konuşulabilir. Buna kimse bir kısıtlama getiremez. Çünkü bu ucu çok açık ve yazılı bir kurala dayandırılması imkansız bir husus.

Ben X hakkında yazılanları okumayı sıkıcı ve gereksiz buluyorumdur başkası Y hakkında yazılanları. Burada istediğini okuma yada pas geçme hakkı kişilerdedir. Bu konuda da bir ortak nokta bulmak imkansız. Çünkü herkesin zevki ve konuşmayı sevdiği konu farklı. Örneğin bende sürekli paylaşılan başka markalara ait araçların "off adam yere ne basmış be" temalı fotoğraflarını sevmiyorum ama saygı duymak zorunda olduğumu biliyorum.
Bizlere düşen sadece biraz hoşgörü. Yoksa herkesin farkında olduğu gibi bunu konuşmak bize birşey kazandırmaz.

ku2

Yaşasın kilit kalkmış.  :rock: :rock: :rock:
--

wolkanku

'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

erdem1904

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

alihsans

Şaka maka bu adamlar popçuyum diye ortada dolaşan birçok ünlüden daha başarılılar bence.  :D

Şu iki parçadan birini iki kere dinlemek zorundasın deseler Arsız Bela'yı tercih ederim.  :haydi:

Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.

Everybody should drive a Mini, everybody should own a Mini at some point or you're incomplete as a human being. JAMES MAY

erdem1904

Sinan Akçıl'ın bu çevrilmiş şarkısı bildiğin rezalet, dinlemesi işkence :) Radyoda denk gelirse direk değiştiriyorum...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2