Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login
Kemal selam. Babam 2013 model Tiguan kullaniyor. 1.4 otomatik 160 beygir. Donanim olarak da senin yazdigin `cup` pakedi hakkinda bilgi yok ama biz aldigimizda en ust donanim pakedi chrome editiondi, bizde de o var. Deri koltuk ve elektrikli koltuk ayari olmamasi bana gore eksi. 100 bin lira verip, elle tulumbadan su çeker gibi koltuk ayarı yapmak koyuyor :) Onun dışında performans olarak memnun çok. 6 sene 2.5 turbo dizel sorento kullanmıştı. Qashqai alıp 3 ay içinde sattı gitmiyor diye. Hakikaten gitmiyor :) Tek tavsiyem sana, dsg şanzımanla ilgili bir araştırma yap istersen. Ben forum donanımda birkaç yazı okumuştum şanzımanın kronik problemleri olduğuna dair. Ama aracı zaten almış bulunduğumuz için çok deşmedim.

valla dsg bozulsaydı benim şirket aracı polo en önce bozulan dsg olurdu.
benden önceki sahibi aşırı özensiz kullanmış, arabanın motoru bir garip çalışıyordu. vites geçişleri sarsıntılıydı.
biraz enjektör temizleyici katarak kullandım, ve yaklaşık 2-3 ay manuel gibi kullandım trafikte..şu anda 93.800 km'de ve baştaki tüm sorunlar ortadan kalktı. ara ara ben de acelem olduğunda insafsızca gazlıyorum ama tık demedi. sadece sessiz sakin sokaklarda giderken camlar açık olduğunda dışarıdan şanzımanın sesleri duyuluyor başka bir negatifliğini görmedim.
159'a dsg şanzıman adapte edebilecek birisi olsa, maliyetini ve riskini düşünmeden yaptırırdım. çok verimli bir şanzıman.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

OnurCangir

Kemal selam. Babam 2013 model Tiguan kullaniyor. 1.4 otomatik 160 beygir. Donanim olarak da senin yazdigin `cup` pakedi hakkinda bilgi yok ama biz aldigimizda en ust donanim pakedi chrome editiondi, bizde de o var. Deri koltuk ve elektrikli koltuk ayari olmamasi bana gore eksi. 100 bin lira verip, elle tulumbadan su çeker gibi koltuk ayarı yapmak koyuyor :) Onun dışında performans olarak memnun çok. 6 sene 2.5 turbo dizel sorento kullanmıştı. Qashqai alıp 3 ay içinde sattı gitmiyor diye. Hakikaten gitmiyor :) Tek tavsiyem sana, dsg şanzımanla ilgili bir araştırma yap istersen. Ben forum donanımda birkaç yazı okumuştum şanzımanın kronik problemleri olduğuna dair. Ama aracı zaten almış bulunduğumuz için çok deşmedim.

valla dsg bozulsaydı benim şirket aracı polo en önce bozulan dsg olurdu.
benden önceki sahibi aşırı özensiz kullanmış, arabanın motoru bir garip çalışıyordu. vites geçişleri sarsıntılıydı.
biraz enjektör temizleyici katarak kullandım, ve yaklaşık 2-3 ay manuel gibi kullandım trafikte..şu anda 93.800 km'de ve baştaki tüm sorunlar ortadan kalktı. ara ara ben de acelem olduğunda insafsızca gazlıyorum ama tık demedi. sadece sessiz sakin sokaklarda giderken camlar açık olduğunda dışarıdan şanzımanın sesleri duyuluyor başka bir negatifliğini görmedim.
159'a dsg şanzıman adapte edebilecek birisi olsa, maliyetini ve riskini düşünmeden yaptırırdım. çok verimli bir şanzıman.

Doğrudur Volkan. Mesajda yazmayı unutmuşum, bizdeki araç da dsg şanzıman. 20000 Km oldu hiçbir sıkıntısı yok. Vites geçişlerini hissettirmiyor bile. Hele selespeedden sonra vites hiç değiştirmiyor gibi geliyor :) Ben şanzıman yüzünden Doğuş'la otomotivle davalı olan birini okumuştum, birkaç sorun yaşayan daha vardı. Ondan göz atmasında sakınca yoktur diye söyleyeyim dedim.

OnurCangir

Google'da biraz bak istersen Kemal, ben ilk yazdığımda bu çıktı. Birkaç sayfa daha var, genel olarak kavramayla ilgili sıkıntı olduğundan bahsedilmiş. Volkan'ın belirttiği sarsıntıdan şikayetçi olan birçok kişi var gördüğüm kadarıyla.

Alfadanadam

Sadece arabayı satma zamanı gelince forumda aktif olanlar, herkes herşeyin farkında. Siz de farkında mısınız?

Kibitzer

Sadece arabayı satma zamanı gelince forumda aktif olanlar, herkes herşeyin farkında. Siz de farkında mısınız?

Alfa Romeo Alfisti'den alınır sloganını popüler forumlarda fazla dillendirdik sanırım. Sırf aracını satmak için buraya üye olanlar oldu.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

fevkalbeser12

Bende honda varya birde civictr forumuna takılıyorum orda zaten sürekli vw'e giydirme yarışı var şu dsg olaylarına ama sanırım son zamanlarda şanzımanda iyileştirmeler yapılmış(tabi bunları bi yerimden sallıyor olabilirim) sadece bi kaç yerde okudum eskiye nazaran şu an şanzıman sorunsuzluk olarak daha iyiymiş.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

OnurCangir

Kemal ben biraz daha bakındım, araçların birçoğunda şanzıman problemi yaşanıyor. Mekatronik değişimi ve yeni yazılımla problem çözülüyormuş. 5.000 tl civarı tutuyormuş, fakat yetkili servise giden ve garantisi bitmemiş araçlarda "iyi niyet" kapsamında ücretsiz yapıyorlarmış bunu. Birçok yerde böyle yazılmış.

FB10ur

Fazlasıyla doğru söz daha ne denilebilirki :)

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

sbk0655

Abi benim en sinir olduğum konuların başında bu geliyor , satılık ilanlarınıda baya bir süredir yakından takip ettiğim için görür görmez tanıyorum.Hatta hoşgeldin mesajımda da iğneliyerek mesaj yazıyorum.Bugüne kadar 10 kişiden  9 unun ikinci bir mesajını görmedim.

maymetmgs

Walla 99 model temiz bir 156 buldum anlaştık gibi adamlada pişman olacağımı sanmıyorum adamda 159 almak için satıyor bir defa alfaya binersen birdaha vazgeçemezsin dedi :)

Bandırmalı

Valla tam ilan verdiğim saatte okuyunca ne yalan söyleyeyim sanki direk bana söylenmiş gibi hissettim.  :-[
06 EF 773 2006 159
ALFA AŞKI CEHENNEM BUZ TUTANA KADAR..

[url="https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414"]https://www.alfistiturkey.net/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-ef-773-artik-istanbul'da/msg442414/#msg442414[/url]

Alfadanadam

Valla tam ilan verdiğim saatte okuyunca ne yalan söyleyeyim sanki direk bana söylenmiş gibi hissettim.  :-[

Onlar kendini bilir, sana ne oluyo? :)

Kibitzer

Abi sen yıllardır buradasın. Fakat üye olduktan üç beş gün sonra direkt satılık ilanı veren arkadaşlar var. Kötü niyetliler demiyorum kesinlikle ama hoş değil bence. Bu foruma gerçekten paylaşım yapmak, Alfisti olmak için gelenler belli oluyor zaten.
2013 BMW 1.16i

maymetmgs

Ben ilk kez katıldım aklimdaki soruları burda çözeceğime inandım o yüzden geldim geçici değil kalıcı geldim :)

Gouki

Ben ilk kez katıldım aklimdaki soruları burda çözeceğime inandım o yüzden geldim geçici değil kalıcı geldim :)

Mehmet bey siz değilsiniz tabiki bahsedilen.

Abi bende şu alınık konularına sinir oluyorum. 100 mesaj kuralı yüzünden ilan veremeyen adam alınık konularının altına döşüyor. Bir de millet kendi arabasını alınık konularında sanki altınmışcasına pazarlıyor. Artık kesinlikle izin vermeyeceğim alınık konularına.

maymetmgs

:) belirteyim dedim sadece genelde bir sorum oldu bu konuda köşeye sıkıştım 1999 156 ile 2004 156 arasında bariz bir fark varmıdır yardımcı olursanız sevinirim

Kibitzer

:) belirteyim dedim sadece genelde bir sorum oldu bu konuda köşeye sıkıştım 1999 156 ile 2004 156 arasında bariz bir fark varmıdır yardımcı olursanız sevinirim

Baya bir fark var, açtığınız başlıkta açıkladım çok fazla detaylandırmadan.
2013 BMW 1.16i

hi_cazz

You are not allowed to view links. Register or Login bir Alman'la yakalandı :D

Doğa Tosun

You are not allowed to view links. Register or Login bir Alman'la yakalandı :D
Birgün hepiniz Baviera , tebrik ederim Volkan Abi  :yukari-ok:
:p :p
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

sbk0655

ar.159

İ8 mi o ?
Ne araba ama
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford

sbk0655

İ8 mi o ?
Ne araba ama
Cok baska bir sey olmus , arkadaslar bilirler bmw nin 6 serisi disinda kalanlarda gozum yoktur sevmem ama bunu gordugum andan itibaren cok begendim.

wolkanku

i8'i fotoğraflardan beğenmemiştim,cadde'de yanımdan test aracı geçtiğinde yine beğenmemiştim. ama içine oturunca fikrim değişti. içi gerçekten özel hissetirmeyi başarıyor.
fiyatı bence çok makul 180-220.000 euro arasında değişiyor.
ortalama yakıt tüketimi 5.5 litre benzin. 0-100 hızlanma 4.4 saniye  :o
m4 ile 0-400 metre aralarında sadece 2 boy fark var.
sadece elektrik motoruyla da gidebiliyor, sadece benzinle de gidebiliyor.
şarjı biterse direkt olarak benzinli motora dönüyor. benzini biterse bir şarj ile 40-50 km tam elektrikle yol alabiliyor.
daha ne olsun :)
dilerim 20 sene sonra bir i8'im olur :)
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

Doğa Tosun

i8'i fotoğraflardan beğenmemiştim,cadde'de yanımdan test aracı geçtiğinde yine beğenmemiştim. ama içine oturunca fikrim değişti. içi gerçekten özel hissetirmeyi başarıyor.
şarjı biterse direkt olarak benzinli motora dönüyor. benzini biterse bir şarj ile 40-50 km tam elektrikle yol alabiliyor.
abi 20 sene sonra i8 e36 olabilir :D
bmw baş edilecek marka değil ya, geçen borusan'a gittim kırmızı 420d cabrio m paket.. 299 bin tl ama bir kusur bulamadım, nasıl güzel hissettiriyo, nasıl anlatamam. 220d de vardı ki zaten kendisi hedefim  :yukari-ok:
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

wolkanku

abi 20 sene sonra i8 e36 olabilir :D
bmw baş edilecek marka değil ya, geçen borusan'a gittim kırmızı 420d cabrio m paket.. 299 bin tl ama bir kusur bulamadım, nasıl güzel hissettiriyo, nasıl anlatamam. 220d de vardı ki zaten kendisi hedefim  :yukari-ok:
doğa güncel bmw gamı çok kötü. i8 aynen geleceğin e36'sı.
özgünlük yok.hiç birinde klasik olabilecek zerre nüans yok.
1'in içi ile 2 ve 3'ün içi tamamen aynı. 4'ün içi sadece biraz daha yayvan ve geniş.
5 ile 6 'nin içi arasında hiç fark yok.
e60 5 serisi varken, o dönemdeki 6 serisinin içini düşün. ikisi de bambaşkaydı.
malzeme kalitesi yeni seride aşırı düşük.
i3'ün kapı kolunu kendine doğru çek,tırtıklı bir parça dışarı çıkıyor ve kapıya takılıyor  :S danışman arkadaşıma gösterdim dalga mı geçiyosunuz lan dedim :) o da ya boşver olm senden başkası görmez dedi :)
git bir e serisinin kapısını aç kapat, hatta sadece kapı kolunu çek. sonra 5 serisininkini çek. ne kadar özensiz olduğunu göreceksin.
bmw zaten yeni bir kavram çıkartmış. mespremium müşteri gamı diyorlar. yani vw golf alacak kitleye 1-2-3 serisi satma kafası. seneye gelecek olan bmw 1 serileri önden çeker (maliyet düşürmek için) 3 silindir motorlarla geliyor. yani bmw bmw'liğinden taviz veriyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia