Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

coyote

156 mk1 kullanıcısı olarak, bizim aracın 64 km/h ile yapılan çarpışma testi epey moralimi bozdu. Günlük kullandığımız hızlarda böyle bir kaza yapsak, çarptığımız şeyin içinden geçeriz herhalde. :(

fevkalbeser12

You are not allowed to view links. Register or Login
MK1 147 NCAP Test

Giulietta NCAP Test

Bahsettiğim şey çok bariz gözüküyor :) Her iki kazada da, yükleme şekli aynı. Araç kaportasındaki deformasyonlar da benzer. Ama kabin bölgesine dikkat ederseniz, MK1 147' nin neden 3 yıldız aldığını çok bariz görebilirsiniz :)

2 yıldızlı mk1 156 için:

Bu da 5 yıldızlı 159 testi:

Kadir sanırım 156 için olan video euroncap değil. Bi cam firmasının testiydi galiba.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

Ormanci

A sütununun deforme olması veya kabin içine yansıyan ve konsolun hareket etmesini gördüğümüzde o aracın güvenlik derecesini de anlamış oluyoruz aşağı yukarı.

A sütununun hiçbir şekilde deforme olmaması gerek. Oldu mu bilin ki içeriye darbeler hasarlar gelmeye başlıyor. Veya konsol oynadığı zaman...

Kaza anındaki hasarlarla otomobillerinizi "sağlam" veya "çürük" diye nitelendirmeyin. Baya yanlış oluyor o zaman. Bizde çok yapılır, öndeki sağlam kalır, arkadaki dağılır, "aaa bu araba dandikmiş, seninki çok sağlammış" muhabbetleri döner hep. Öyle bişey yok tabi.

Bende 207 varken kadının biri arkadan çarpmıştı, dokunmasına rağmen ona da bişey olmadı, güya bana da. Rötuş, cila mila devam ettik. Sonra arabayı satarken birisi arabaya baktırmak istedi, usta aşağı eğildi baktı, arka tamponun panel yamuk dedi direk... Evet dedim arkadan ufak bi kaza oldu, tamponu falan gösterdim. Aynen dedi usta da, arkadan ufak bi darbe almış yani bişey olmaz ama bilin diye söylüyorum dedi alacak vatandaşa... Sağlam kalmış bile görünse içeride birşeyler oluyor, darbe bi şekilde emiliyor illa ki :)

Ormanci

Ha şu da var, bu araçlar arasında tabi ki nesil farkı var, ncap sonuçları da bunları gösteriyor.
90'ların C serisi E36 3 serisi gibi araçlarına bakın, zaten hepsi 147 gibi... A sütunları "sekiz oluyor" (böyle diyorum ben :)) hepsinde. "O güvenli, bu mükemmel" diye birşey yok hiçbirinde. O zamanlar sağlamsa anca Volvo sağlamdır herhalde. Diğerlerinin hepsi tırt.

Zaten bu çarpma testleri falan ortaya çıktıktan ve yayıldıktan sonra üreticiler de bunu sağlamlaştırma ve pazarlama aracı olarak kullanmaya başladılar.

Asıl araçlarınızın sağlamlığına Amerikan Otoyol Bilmemnesi Kuruluşu'nun yaptığı "small overlap crash test" denen yeni tür testle bakın.

NCAP henüz bu teste geçmedi galiba, yarım çarpma testi yapıyorlar. Bu kuruluşunki ise arabanın sağ veya sol uçtan %10-20'lik kısma denk gelecek şekilde engele çarptırıyor. Çok sağlam şöyle süper bilmemne denen araçların bazıları bu testi geçememiş.

Merak etmeyin, Giulietta ile aynı platformdaki Dodge Dart geçiyor :) Kuruluş Amerikan olduğu için Giulietta yok.

Doğa Tosun

salon e36 ile minik corsa c'ye arkadan 40 kmh civarı bir süratte vurduğumda corsa'yı net 1-1buçuk boy öne sektirdim. Vurmanın şiddeti ve çıkan ses ile de bagajı magajı komple katladım heralde demiştim bi an. Ama inip baktığımızda top gibi corsa c'nin arka tamponu sadece biraz rötuş boyası istiyordu.

Hocam yalnız arkadan çarpmalar hep öyle oluyor zaten. Arka taraflar ön gibi darbe emmiyor. Arabaların önleri hep daha fazla darbe emmeye yönelik tasarlanıp, ona istinaden deliler gibi kırılıp bükülüyor. Muhtemelen indiğinde Corsa rötuşluk, senin araba da dağılmış vaziyetteydi. Arabaların yerlerini değiştirsen Corsa aynı hale gelecekti.

benim arabada da hiçbirşey yoktu.
Corsa'nın sahibi arkadaşım c'yi satıp d sport kasa corsa aldı. Arkadan ducato'nun biri yaklaşık 30 kmh ile vurdu, tampon-bagaj-sağ arka çamurluk (darbe almamasına rağmen) 2 haftadır serviste.

Demek istediğim bu tarz küçük darbelerden, olaylardan aracın güvenliğiyle ilgili yorum yapmak zor. Yani şimdi D, C'den daha güvensiz demek yanlış olur.

bu arada e36'nın da güvenlik konusunda mk1 156'dan farkı yoktur. En zayıf yeri 156 gibi A sütunu ve darbenin etkisi tavana bile patlar.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

max-ime

Yanlız 156'nın rakibi e36 değil, e46. E36 ile kıyaslayıp, 156 için dönemine göre hep öyleydi dersek yanılırız.

max-ime

Yanlız 156'nın rakibi e36 değil, e46. E36 ile kıyaslayıp, 156 için dönemine göre hep öyleydi dersek yanılırız.

rain man

IIHS (Insurance institue for highway safety) denilen enstitü yapıyor o small ve moderate overlap testlerini. Ncap'ten daha güvenilir ölçüt sağladığını belirten yazılar okudum ama bizim araçlar olmadığı için bir yargıya sahip olamadım.

Benim sormak istediğim şey 30 40 ile bir transitin çamurluk tampon bileşkesinden vurduğunda böyle bir sonuç olması doğal mı? Çünkü herşeyini sevdiğim aracın yarın öbür gün olabilecek bir kazada da beni yarı yolda bırakmamasını isterim.

Yaşam kabini etkilendiği anda puan kırılıyor zaten, 156'da da 147'de de bunu rahat bir şekilde görüyoruz. Ama rakiplerine göre nerede mesela 147 veya 156? Kaza geliyorum demiyor, araç en güvenlisi olsa da kurtaracak diye bir kaide de yok ama merak uyandırıyor bende büyük bir kazada (kimsenin başına gelmesin ama) nasıl bir tepki verecek  diye.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Alfadanadam

147 Sağlamdır yada değildir ama sizin kazanızda ben herhangi bir binek aracın daha az yada daha farklı bir hasar alabileceğini düşünmüyorum ben. Sonuç bence çok normal.

Tapatalk

rain man

147 Sağlamdır yada değildir ama sizin kazanızda ben herhangi bir binek aracın daha az yada daha farklı bir hasar alabileceğini düşünmüyorum ben. Sonuç bence çok normal.

Tapatalk

Eyvallah abi. Ben de kendimi mi avutuyorum yoksa araçta oluşan o deformasyon çok mu anormal diye aklıma geldi sadece.

Alfa da pek sağlam değilmiş diyebilen "uzakdoğu arabaları hastalarının" iğrenç kahve muhabbetlerinden sonra gerçeği merak ettim :)
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

Sitsabaiesan

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

Sağlam kafa sağlam Vücutta bulunur

Sent from my iPhone using Tapatalk
1995/145 1.7** boxer
1998/146 1.4** ts
2004/147 1.6** ts
2007/159 1.9** jts
Sadece insan biriktirir.

HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN

tayfun

Tapatalk

Eyvallah abi. Ben de kendimi mi avutuyorum yoksa araçta oluşan o deformasyon çok mu anormal diye aklıma geldi sadece.

Alfa da pek sağlam değilmiş diyebilen "uzakdoğu arabaları hastalarının" iğrenç kahve muhabbetlerinden sonra gerçeği merak ettim :)
japon arabalarının kaporta aksamının çok sağlam olduğunu düşünmüyorum. Tabi 156,147'ninde çok saglam olduğunu düşünmüyorum. 2005 , 156'ımda usta kritoyu yanlış yerden koymuştu ve benim taban içeri dogru baya bir yamulmuştu, çektirme felan ile anca düzelttik, ciddi şaşşırmıştım, sizin gibi içten içe acaba ? Dedim. Birde krdeşimde ozaman 2000 model civic vardı, 156 ile ona şaka yapayım derken, oda önündeki çukur için durd. Bende duramayınca arkadan 156, ile vurdum. Sonuç; bende kaput' da pasta ile silinince çıkacak kadar bir sürtme ve tamponumun alt tarafında, onun egzost ucundan kaynaklanan minik bir yarık. Civic'deki hasar ise, çok samimiyim, tampon deyişimi ve bagaj kapağı düzeltme oldu.  Hesabını siz yapın.

Sitsabaiesan

Uyku tutmadı film izlerken karşıma gelen sahne Johnny english'in Dönüşü Alfa 159 lar kovaladı.

1995/145 1.7** boxer
1998/146 1.4** ts
2004/147 1.6** ts
2007/159 1.9** jts
Sadece insan biriktirir.

HEPİMİZ ÖLELİM FENERBAHÇE YAŞASIN

admin

Google İkinci Başkanı Benjamin Sloss eşine yaşgünü hediyesi olarak sadece 32 adet üretilen, hibrid motor destekli 1050 beygir gücünde olan 2,2 milyon Euro'luk bir Ferrari FXX K hediye etti.

Benjamin Sloss'un eşi olan Christine Sloss eski bir otomobil yarışçısı ve hemen Fiorano'daki Ferrari Test Pisti'nde ilk deneme turlarını attı.

FXX K'nin ne kadar hızlı olduğu ile ilgili olarak;

Fiorano'daki test pistinde bir 488 GTB, turunu 1:24 dakikada tamamalamakta. Bir Ferrari LaFerrari ise bunda yaklaşık 5 saniye daha hızlı. Ferrari LaFerrari temeli üzerine geliştirilen ve normal yola çıkma müsadesi olmayan FXX K ise bir turu 1:14,5 saniyede tamamlamakta.

FXX K'nin nasıl bir otomobil olduğunu anlayabilmek için Ferrari Formula 1 Takımı sürücüsü olan Sebastian Vettel'in tepkilerinden anlamak mümkün.

:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Doğa Tosun

147'den sonra kendime araba bulamadım. Bir iki mito falan dedim, vts dir rs'dir macera aradım, e39'a sardım, 30 bine e36 m3 pazarlığı yaptım :D  ama durdukları yerde hiç yakıt harcamasalar dahi 159 ve GT zaten kaskosuydu sigortasıydı vergisiydi para yiyor.

159 zaten neredeyse bir senedir yatıyor. Yeri geliyor 2-3 hafta hiç çıkmıyor. Çıkarınca da 20 km gezip uykusuna bırakıyorum geri. Babamın önerisiyle yeni araba macerasına girmeyip tamamen 159'u kullanmaya karar verdim. öyle haftasonu 1 yemek kaşığı da yetmiyor açıkçası. Bir kavanoz 159 ile tamamen bütünleşeyim. Hem de araba çürümesin  :p
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ssg

147'den sonra kendime araba bulamadım. Bir iki mito falan dedim, vts dir rs'dir macera aradım, e39'a sardım, 30 bine e36 m3 pazarlığı yaptım :D  ama durdukları yerde hiç yakıt harcamasalar dahi 159 ve GT zaten kaskosuydu sigortasıydı vergisiydi para yiyor.

159 zaten neredeyse bir senedir yatıyor. Yeri geliyor 2-3 hafta hiç çıkmıyor. Çıkarınca da 20 km gezip uykusuna bırakıyorum geri. Babamın önerisiyle yeni araba macerasına girmeyip tamamen 159'u kullanmaya karar verdim. öyle haftasonu 1 yemek kaşığı da yetmiyor açıkçası. Bir kavanoz 159 ile tamamen bütünleşeyim. Hem de araba çürümesin  :p

Baban gayet haklı :D
BMW 1.16i Sportline
Giulietta 1.6 JTDm
-----------------
Eksi Alfalarım
-----------------
MiTo 1.4 MA TCT
MiTo 1.4 TB
GT 2.0 JTS Selespeed

OğuzCanAlantor

çok dedim dinlemedin ama sonunda yola geldin :)

KUY65

En güzeli  :yukari-ok: :yukari-ok:
06KUY65-MiTo Kutay Yıldız, Ankara

admin

Emniyet Şeridi'nde yol alan sürücüye 1.500 CHF ceza

İsviçre'de Lyss ve Schönbühl arasındaki yolun tıkalı olması sebebi ile Schönbühl çıkışına ulaşmak için emniyet şeridine girip ilerleyen sürücüyü fark eden sivil bir polis aracı, sürücüye ceza verdi.

Normal yoldan çıkıp yaklaşık 150 metre boyunca 40 km/s ile ilerleyen sürücünün yapmış olduğu bu ihlal ona pahalıya patladı, çünkü sivil polis kendisine orada ceza makbuzu vermiş olsa da sürücü bunu kabul etmedi.

Sürücü mahkemede, çok sıkıştığı ve tuvalete yetişmek istediği için emniyet şeridini kullandığını söylediği açıklaması, kantonun yerel mahkemesi ve onun üst mahkeme tarafından kabul edilmedi. Davalıya mahkeme tarafından trafik kurallarını ağır ihlal ettiği için 1.100 CHF ve ayrıca trafik kuralı ihlali için 440 CHF ceza verdi.

Bu cezayı kabul etmeyen sürücü, davayı Federal Yüksek Mahkemesi'ne taşımasına karşın bunlar da yerel mahkeme ve üst mahkemenin verdiği karara hak vererek onadı. Federal Yüksek Mahkemesi sürücünün çok sorumsuz bir davranışta bulunduğuna kanaat getirdi. Emniyet şeridinde dahi olsa trafikteki diğer katılımcıları sağdan gemenin trafik kurallarını ağır ihlal anlamına geldiği, ayrıca zaman tasarrufunun da buna karşın az olduğu belirtildi. Sürücünün ödemesi gereken ceza yanında mahkeme masrafları da kendisine rücu edilecek.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

The Schuey

İsviçre'de Lyss ve Schönbühl arasındaki yolun tıkalı olması sebebi ile Schönbühl çıkışına ulaşmak için emniyet şeridine girip ilerleyen sürücüyü fark eden sivil bir polis aracı, sürücüye ceza verdi.

Normal yoldan çıkıp yaklaşık 150 metre boyunca 40 km/s ile ilerleyen sürücünün yapmış olduğu bu ihlal ona pahalıya patladı, çünkü sivil polis kendisine orada ceza makbuzu vermiş olsa da sürücü bunu kabul etmedi.

Sürücü mahkemede, çok sıkıştığı ve tuvalete yetişmek istediği için emniyet şeridini kullandığını söylediği açıklaması, kantonun yerel mahkemesi ve onun üst mahkeme tarafından kabul edilmedi. Davalıya mahkeme tarafından trafik kurallarını ağır ihlal ettiği için 1.100 CHF ve ayrıca trafik kuralı ihlali için 440 CHF ceza verdi.

Bu cezayı kabul etmeyen sürücü, davayı Federal Yüksek Mahkemesi'ne taşımasına karşın bunlar da yerel mahkeme ve üst mahkemenin verdiği karara hak vererek onadı. Federal Yüksek Mahkemesi sürücünün çok sorumsuz bir davranışta bulunduğuna kanaat getirdi. Emniyet şeridinde dahi olsa trafikteki diğer katılımcıları sağdan gemenin trafik kurallarını ağır ihlal anlamına geldiği, ayrıca zaman tasarrufunun da buna karşın az olduğu belirtildi. Sürücünün ödemesi gereken ceza yanında mahkeme masrafları da kendisine rücu edilecek.
Tam olarak olması gerekeni yapmışlar. Türkiye'de o durumda emniyet şeridinden geçmezseniz kurallara uyduğunuz için saf muamelesi yapılıyor maalesef.

Sent from my Discovery using Tapatalk

blackgear

En başında beri, bu çocuk neden macera arayıp duruyor ki diyip duruyordum kendi kendime :) 159' un hayırlı olsun Doğacım  :serefe:

blackgear

You are not allowed to view links. Register or Login   :duvar: :duvar: :duvar:

DcD-Semih

Allah her alfistaya Alfa sever sevgili nasip etsin, yonca küpeden sonra aldığım en güzel hediyelerden :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2001 Alfa Romeo 145 1.6 T.spark - Giallo Zoe
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Rosso
2002 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Bianco Polare
2002 Alfa Romeo 156 2.0 Selespeed - Grigio Chiaro
2000 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Rosso
2004 Alfa Romeo 156 2.0 T.Spark - Grigio Metallico
2012 Alfa Romeo Giulietta 1.4TB - Bianco Pastello

Tolga033

Google İkinci Başkanı Benjamin Sloss eşine yaşgünü hediyesi olarak sadece 32 adet üretilen, hibrid motor destekli 1050 beygir gücünde olan 2,2 milyon Euro'luk bir Ferrari FXX K hediye etti.

Benjamin Sloss'un eşi olan Christine Sloss eski bir otomobil yarışçısı ve hemen Fiorano'daki Ferrari Test Pisti'nde ilk deneme turlarını attı.

Fiorano'daki test pistinde bir 488 GTB, turunu 1:24 dakikada tamamalamakta. Bir Ferrari LaFerrari ise bunda yaklaşık 5 saniye daha hızlı. Ferrari LaFerrari temeli üzerine geliştirilen ve normal yola çıkma müsadesi olmayan FXX K ise bir turu 1:14,5 saniyede tamamlamakta.

FXX K'nin nasıl bir otomobil olduğunu anlayabilmek için Ferrari Formula 1 Takımı sürücüsü olan Sebastian Vettel'in tepkilerinden anlamak mümkün.

Allah kaza bela vermesin.  :)

blackgear

Allah kaza bela vermesin.  :)

Olmaz ki o kadar You are not allowed to view links. Register or Login Yay şart dememişsin ama  :lol: