Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hi_cazz

Yalnız anladığım kadarıyla mercedes servisleridr berbat durumda. Şuan en iyisi Borusan görünüyor. Hiç kimse memnun değil mb servislerinden. İşi sürekli yokuşa sürmeler, arızaları bulamamalar, yanlış uygulama yapmalar, vs... Hepsi mevcut.
C kasanında problemleri yok değil varmış aslında ama 2014ten brri 4 kere üretim güncellemesi yapılmış ve sorunlar her güncellemede giderilmiş.

Sent from my iPhone using Tapatalk

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login bu yüzdendir ki

You are not allowed to view links. Register or Login

En sorunsuza yakın nitelendirdiğimiz giulietta bile "en az güvenilir araçlar" listesi içinde.

Gerçekten de bizi bağlayan bir kaç unsur dışında gerçekten masraflı ve dayanıksız yürüyene sahip araçlar alfa romeo'lar. Ve bu bilinmesine rağmen de en azından kullanıcı kitlesi adına bir şey yapılmıyorken (iyi niyet garantisi-müşteri memnuniyeti sorunu) kimse zaten satışların yükselmesini beklemesin :)

Mesele pek tofaş'la alakalı durmuyor. İngiltere'de Amerika'da bu durum bu şekilde benimsetilmişse markanın müşteriye yaklaşımı ile ilgili ciddi sorun olduğu gösteriliyor.

En basitinden yetkili servis sonrası bana dönülmesini istediğim bir mesele de 2-3 kez aramama rağmen hem müşteri hizmetleri hem de servis gerekli ilgiyi (olması gerektiği kadar) göstermedi. Hatta memnuniyet sorgusunda tekrar aramaları gereken bir mesele oldu onu bile yapmadılar.

Çok ciddi bakıma girdiğim o aralıkta ilk gidişimde jantlarınızda eğrilik var dendi düzeltilmesini istedim işlem bittiğinde yola çıkıp dönmem gerektiği için ihtimal de vermediğimden değerlendiremedim aracı ertesi sabah gördüğümde yeni boyanmış 4 jantımda da azımsanmayacak sıyrık ve çizikler vardı.

Parçalar gelip de haber verdiklerinde aracı bıraktım bir kaç gün sonra sonra teslim aldığımda sürücü cam kontrolünde sol cam düğmesi kırılmıştı.

Ve kaza yaptığımda aracı kasko ile yetkili servise gönderdim ki aklım kalmasın. Varsın değişecekse değişsin ama temiz olsun. Değişen farı yerine oturtmamış ampulu arkadan tutan parçayı takmadan yerleştirmiş, ayarını yapmadan göndermişlerdi. Ve kronik diye nitelendirdikleri görüşü tam 7 ay sıfır vizyonla kullandım ta ki istanbul'a gittiğimde sportivo'da farkedilene kadar.

1 yıllık alfa romeo tecrübemde ben bunları yaşadıysam 0 araç alıp markaya katkısı olan arkadaşlar, markanın ilk elden müşterileri kim bilir neler yaşamıştır.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

wolkanku

You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login You are not allowed to view links. Register or Login   sizce marcio nun giulia yı bu kadar erteletmesinin nedeni sadece tasarım mı?bence kesinlikle hayır, F30,C,A4 bence seleflerine göre resmen çağ atlıyorlar kasa değişiminde, aynı şekilde bu kadar elektronik oyuncağa rağmen dayanıklılık artıyor(F30 da suan ilk direksyon titremesi hariç hiç bir şey yok 5 yıl oldu sayılır çıkalı 150-200 bin oldu araçlar) 159 ilk çıktığında bence dayanıklılık konusunda iyi test edilmedi ve acele çıkarıldı diye düşünüyorum tamam 2005 e göre ilerdeydi ancak eğer 1-1.5 sene geç çıksa daha sağlam olsaydı markanın imajını bu kadar zedelenmezdi.Kaldı ki alfa romeo premium olmaya çalışan bir marka olarak bunun bir süreç olduğunu düşünürsek sabırlı olması gerekirdi  çünkü yaptığı aracın arkasında duramuyor maliyetlerden ötürü daha yeni yeni fca olunca (amerika işin içine girince yemedi tabii sürekli kontroller geri çağırmalar) bir şeyler değişti oda amerikada, yaklaşık bir haftadır bmw,audi,mersonun ülkemizde ki satış sonrasını inceledim kesinlikle onlarla yarışmamıza imkan yok bu şartlarda,örnekler veriyorum pahalı olanlardan audi nin b7-b8 kasadaki 2.0 tfsi motoru yağ yakma sorunu nedeniyle 42 bin tl lik motor değişimi ücretsiz yapılmış,bmw f30  da sadece direksyon kutusu problemi anlaşılır anlaşılmaz yeni geliştirilen revizeli hali ile değişim yapılmış -,merso da sıkıntı yok şuan, vw zaten yapıyor iyi niyet garantisi adı altında, kendi kullandığım markalarda renault bile garanti bitmesine rağmen soyulan plastik aksam,deri direksyon ve vites topuzunu değiştirdi.Ben artık bu konuda acayip sinir olmuş durumdayım üretimi duralı 5 yıl olmuş arabanın salıncağına 1000 lira istemek nedir?kimi rakip alıp bu fiyatı veriyorsun bmw mi al ozaman E90 nın alt salıncağı(bozulma sıkılığı tabiki de 159 dan çok daha az) 300-400 lira E90 nın çoğu parçası 159 dan ucuz 0 sandık motor komple 320d için 17 bin tl, 159 un 32 bin tl jtdm nerden tutarsan tut nerden bakarsan bak her türlü kazıklanıyoruz alt takımın ne olduğunu 159 sayesinde öğrendim hatta diğer bozulan parçalarıda literatürüm baya bir genişledi.Bana biri alfa romeo nun satış sonrasında müşteri memnuniyeti olarak ne yaptığını söyleyebilir mi başına gelen var mı?En basiti Volkan sen iyi bilirsin arıza yapan araçlar servise geldiğinde tamir olana kadar ikame araç veren borusan değil mi?Soruyorum müşterinin 1 dediğini 2 etmeyen(tabiri caizse) distribitörler varken,Tofas  Giulia geldiğinde nasıl bu markaların müşterileri çekilecek çok merak ediyorum.

ben giulia ile birşeylerin değişeceğine dair epey ümit besliyordum ( türkiyede hiç birşeyin değişmeyeceğine emin olup, türkiyeyi hariç tutarak)
ancak belirtilen tarihlerin hiç birinde vaatlerin yerine getirilememesi, frankfurt motor showda tüm motor gamının açıklanacağını belirtip bugün hala QV dışında hiç bir motorun detayının resmi olarak verilmemesi sadece bende değil tüm alfa romeo meraklılarında hayal kırıklığı oluşturdu..
henüz daha satışa başlamamışken ilgiyi toplayabileceğin en üst noktada , insanların ilgisini kaybetmesini sağlıyorsun, satış sürecinde hiç bir heyecan oluşturamazsan, satış sonrası hizmetlerde hiç bir şekilde yüzün gülmez.. az ünite araç satacağın için ne aksesuar satabilir kar edersin, ne de servisten kar edersin..kısır döngü içinde yok olursun..

dediğimin kanıtı, google trendsden bakalım;
insanlar ilk başta giuliayı deli gibi merak etmiş, ardından hafif ilgi düşmüş frankfurt motor fuarı zamanı tekrar artmış ancak ancak 2017 de "satılabilir" versiyonun olacağını duyunca ilgi ortada..
bu saatten sonra istediğin kadar giulia de.. giulia , ikinci bir 159 satış serüveni olacak o kadar.
ha benim işime gelir mi, gelir , yine ikinci elini ucuza kapatır keyifle binerim. ama bu amatörlükle alfa romeo sadece adı premium kendisi aile şirketi kafasında ilerleyen bir marka olacak..satış sonrasından da bir şey beklemenin manası yok.. türkiyeyi hiç konuşmaya gerek yok :) , parça numarasını bile ben verdiğim jantı sistemde tanımlayıp net fiyat alabilmek 1 hafta sürüyor :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

muğlalı

Yalnız anladığım kadarıyla mercedes servisleridr berbat durumda. Şuan en iyisi Borusan görünüyor. Hiç kimse memnun değil mb servislerinden. İşi sürekli yokuşa sürmeler, arızaları bulamamalar, yanlış uygulama yapmalar, vs... Hepsi mevcut.
C kasanında problemleri yok değil varmış aslında ama 2014ten brri 4 kere üretim güncellemesi yapılmış ve sorunlar her güncellemede giderilmiş.

Kendim söylüyorsun Halit her güncellemede sorunlar giderilmiş,önemli olan bu zaten sorunlu olduğunu bildiğin bir malı satmaya devam etmek ve sorunu halletsende, sorunlu olarak satılan araçları görmezden gelmek ben buna sinir oluyorum. >:(

admin

Güvenilirliğin neye göre sınandığını, hangi durumların göz önüne alındığını, güvenilir olmak için neyin kıstas olduğunu biliyor musunuz?
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login her hangi bir anket veya dayanağım yok. Sadece kişisel gözlemlerim ve okuduklarım ayrıca ufak da olsa tecrübelerim sonucunda desteksiz olmadığını düşündüğüm bir haber, değerlendirme.

Yanlış anlaşılma olmasın. Güvenlik değil burada mesele. Güvenilirlik, en azından benim için,markanın-modelin arkasında durabilme yeteneği. Ateş olmayan yerden duman çıkmaz demenin doğru olacağı bir mesele.

Markaya gönül verenlerin de desteklediğini görünce bugün görüp paylaşmaktan vazgeçmiştim, ancak konusu açılınca o linki paylaştım.

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login güvenirliği Veysel yazmış ancak eğer modele göre müşteriler ile anket yapıldı ise şaşırılacak bir durum görmüyorum 3 aşşa 5 yukarı ordada şikayetler aynı olabilir sizce bu bir sürpriz mi?
You are not allowed to view links. Register or Login herkes pek çok sorun yaşıyor ancak bir süre sonra çoğu  lanet olsun diyip aracı satıyor, 2.el değer kaybı ve süreçteki giderler cabası alın yazısı olmuş ve görünüşe göre kabullenilmiş gibi bu durum.
You are not allowed to view links. Register or LoginYou are not allowed to view links. Register or Login Eşref bey in bir tv de konuşurken, premium marka olmak bir süreçtir bu süreç müşteri showrooma girdiği anda başlar ve aracı alıp kullandığı son güne kadar devam eder.Bu söz her şeyi açıklıyor.

wolkanku

al sana araba nasıl pazarlanır.

bmw f30'a karşı gösterilen ilgi..çıktığı günden bugüne ilgiyi kaybetmiyor neden?

3 senede ilgiyi giderek arttıran bir alfa romeo modeli var mı?

ya da hadi bu çok güncel diyen olursa google trendsde bmw e 46 yazıp bir baksın..bir de alfa romeo 156'ya baksın...
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

OğuzCanAlantor

Öncelikle tamam hadi dediğimiz tüm sıkıntılar çözüldü , servislerindeki tüm sıkıntılar giderildi , parça fiyatları normalleşti.

Eğer yukardaki gibi herşey düzeltilirse kimse kusura bakmasın burdaki üye sayısı yarı yarıya düşer. Şuan 2006-2009 model aralığında olan 147-156 C segmenti araçlarına 25-30 bin aralığında kimse binemez.

Ayrıca 159 kendi segmentine göre nerdeyse fiyatı yerlerde bir araç aynı durum yine 159 içinde  gerekli şuan 40- 45  bin liraya bindiğiniz 159 nerdeyse 10-20 bin üstüne satılır.

Yani herkese söylediğim gibi bu özelliklerde farklı bir markayı bu paraya alınamıycağı için parça fiyatları vsden pek şikayetçi olmamak lazım.

Hadi geldik Yetkili servislere bir servis sahibi olarak kullanıcıların tüm şikayetlerini gerçekten destekliyorum ama bunu direk Alfa Romeoya yüklemeden önce şuan Türkiyeye getiren Tofaş grubunun hatasıdır. Zeytinoğlu Grubu onlara göre daha iyiydi.

İkame araç benim bildiğim Bmwde bakım paketinin içinde satılıyor. Yani adamlar bu basit şeyleri bile müşteriye satabiliyor.

Bana sorarsanız Alfa Romeo Türkiyede son dönemlerinden geri gitmez çokta ileri gitmez zaten pazar olarak görülcek bir ülke değiliz. Bizim gibi ülkelere ucuz ruhsuz plastik olan araçlar gelirse satılır. Premium olayına gelirsek şuan zaten Premiumluk bir durum yok , Giulia Türkiye dışındaki pazarlarda bence satar ama Türkiye için Vergiden dolayı düşük motor seçeneği ve güzel tanıtım olursa neden satmasın.

muğlalı

You are not allowed to view links. Register or Login    zaten özel servisler olmasa, yan sanayi parçalar olmasa kimse katlanamaz  bu duruma ancak sende biliyorsun ki çoğu 159 sahibi harcadığı paraları eklese o söylediğin araçları alabilirdi gecen konuştuk Murat abiyi, ilk sahibi hep yetkili bakımlı 50-60 milyar para harcamış adam yazık günah bir kere bile bu da bizden olsun dememişler adama.

Tolga033

Tapatalk 19.03

ku2

Tapatalk 19.03

Hiç kontra vermemiş..! Gazı hafifçe kesmemiş..!! Enteresan !!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

Sanırım You are not allowed to view links. Register or Login kendini tam ifade edememiş ve eksik yazmış.

Kast ettiği şey, otomobillerin dayanıklılığı ve arıza istatistiği, aslında ve bazen hiç de göze batmayacak kusurları da saymakta.

Mesela bir çoğunuz 100.000 km testlerini okumuşsunuzdur. Hatta zamanında 100.000 km 159 2,4 SW testi yayınlanmıştı burada ve hatta Donanım Haber bile bizden habersiz tüm testi yayınlamıştı (ancak teşekkür ettiler yine de). Neyse...

Mesela bizlerin şanzıman ve motorlarda terleme diye tabir ettiğimiz yağ kaçakları eksi hanesine yazılıyor ve bu durum nerede ise tüm Alfa Romeo'larda olan bir durum. Fonksiyona bir etkisi yok.

Mesela egzoz borularını şasiye bağlayan lastiklerin bağlantıları çok paslanabiliyor. Bunun fonksiyonelliğe bir etkisi yok ama eksi puan ve hatta muayenede bile hafif kusur olarak geçiyor.

Mesela egzozların dışı pas tutuyor ve çok uzun vadede etkisi oluyor ve egzozu çürütüyor. Ancak bir egzozun dıştan paslanarak kopacak kadar çürümesi uzun yıllar sürmekte. Diyelim beş, altı sene sürer. Günümüz şartlarında pek az kimse bu kadar uzun süre aynı otomobili kullanır. Ancak benim gibi veya babam gibi olanlar uzun yıllar kullanır. E sonuçta bu da eksi hanesine yazılıyor.

Alfa Romeo'larda genellikle elektrik tesisatı biraz hassas olur ve özellikle 156'larda bu sebeple devamlı ön farların lambaları etkilenirdi. Al sana bir eksi puan daha.

Bu tip küçük şeyler Alfa Romeo'larda fazla ve bu arıza istatistiklerinde geride kalmalarına neden oluyor.

Mesela geçen bir test okudum AutoBild'te. Audi S5 sadece 96.000. km'de plan dışı servise gitmek zorunda kaldı. Onda da sağ ön kısa far lambası bozuldu. Garantiden değişti ama üç kuruşluk şey için arıza hanesine bir not düşüldü.

Admin abimizin kast ettiği bu olsa gerek.

///////////////

rain man

Sanırım You are not allowed to view links. Register or Login kendini tam ifade edememiş ve eksik yazmış.

Kast ettiği şey, otomobillerin dayanıklılığı ve arıza istatistiği, aslında ve bazen hiç de göze batmayacak kusurları da saymakta.

Mesela bir çoğunuz 100.000 km testlerini okumuşsunuzdur. Hatta zamanında 100.000 km 159 2,4 SW testi yayınlanmıştı burada ve hatta Donanım Haber bile bizden habersiz tüm testi yayınlamıştı (ancak teşekkür ettiler yine de). Neyse...

Mesela bizlerin şanzıman ve motorlarda terleme diye tabir ettiğimiz yağ kaçakları eksi hanesine yazılıyor ve bu durum nerede ise tüm Alfa Romeo'larda olan bir durum. Fonksiyona bir etkisi yok.

Mesela egzoz borularını şasiye bağlayan lastiklerin bağlantıları çok paslanabiliyor. Bunun fonksiyonelliğe bir etkisi yok ama eksi puan ve hatta muayenede bile hafif kusur olarak geçiyor.

Mesela egzozların dışı pas tutuyor ve çok uzun vadede etkisi oluyor ve egzozu çürütüyor. Ancak bir egzozun dıştan paslanarak kopacak kadar çürümesi uzun yıllar sürmekte. Diyelim beş, altı sene sürer. Günümüz şartlarında pek az kimse bu kadar uzun süre aynı otomobili kullanır. Ancak benim gibi veya babam gibi olanlar uzun yıllar kullanır. E sonuçta bu da eksi hanesine yazılıyor.

Alfa Romeo'larda genellikle elektrik tesisatı biraz hassas olur ve özellikle 156'larda bu sebeple devamlı ön farların lambaları etkilenirdi. Al sana bir eksi puan daha.

Bu tip küçük şeyler Alfa Romeo'larda fazla ve bu arıza istatistiklerinde geride kalmalarına neden oluyor.

Mesela geçen bir test okudum AutoBild'te. Audi S5 sadece 96.000. km'de plan dışı servise gitmek zorunda kaldı. Onda da sağ ön kısa far lambası bozuldu. Garantiden değişti ama üç kuruşluk şey için arıza hanesine bir not düşüldü.

Admin abimizin kast ettiği bu olsa gerek.

Üyelerimiz ve alfa romeo dışındakileri araçlara ait konuda bu konuyu tartışmak istemediğim için alıntıyı buraya yapıyorum üstad. Konu devam edecekse, cevap gelecekse buradan gelsin :)

Yazılı ortamda yanlış anlaşılmalar mümkün, yeterince açıklanmadığı sürece tabi. Eğer güvenilirlik konusunda karar verilirken kıstas alınan konu oysa eyvallah ama ben burada en basitinden şuradaki 50-100 kişi arasından bir çalışma yapacak olsam alfa romeo'nuza, servisine, genel olarak size sunduklarına ne derece güvenirsiniz desem de benzer sonuçlar gelebileceği için söyledim.

Yine söylüyorum, bir çok kez de yazdım, satmak istemediğim ve gözümü kırpmadan bakmak istediğim bir araç markası hakkında yorum yapıyorum burada. Başka araçlara alınabilir gözüyle bakamayan, şikayet ettiğim noktalar olsa dahi severek bineceğim bir araç. Ama bu markada hala kronik diye tabir edilen bir soruna çözüm bulunamıyorsa (tıkırtı, alt takım sorunu) bence burada ya geri dönüşlerde ya da o geri dönüşlere verilen cevaplarda bir sıkıntı var.

Yetkili servis konusunda test ettiğim gördüğüm başka marka yok, demiyorum ki aslında şu  markanın bu kadar iyiyken alfa niye kötü ama kendi gördüğüm eksiklikleri de söyleyebiliyor olmam gerek. Markaya aşığım diye bunlara göz yumsam dahi bunları bilmediğim veya kabul edemeyeceğim anlamına gelmesini ben kendim için istemem. En basitinden aşık olduğunuz kadınla ömrünüzü birleştirseniz dahi hala onu çok sevmenize rağmen eksik yanlarını bilirsiniz. Ve efkarlı bir zamanınızda bunları dile getirebilirsiniz. Benimkisi de o hesap.

Benim için güvenilirlik konusunda yetkili servis kalitesi ve yardımcı olabilme yeteneği başlı başına kıstas. Sürekli sorun çıkarabilme potansiyeli olan ve bunun bir çok şekilde kabul gördüğü bir parçayı iyi niyet başlığı altında en azından kampanya şekline getirilerek müşteriye o konuda yardımcı olmak kıstas. Yaptığım şikayet ve isteklerin geri dönüşlerinin yapılması kıstas.

Yoksa egzoz borusunda var olan çürüme kıstas alınmış olsa dahi aynı liste bizdeki genel yargıya da eşlik etmiyor diyemeyiz. Belki farklı kriterler var ama durum değişmiyor.

O yüzden en azından bunları kabul edebiliyor olmak güvenilirlik yüksek olsun-olmasın daha önemli.  En azından bana göre.

murat

Gelenekselleşen tartışma yine alevlenmiş- iyi de olmuş, ancak mantıklı seçim yapmak isteyenler için o kadar çok sebep var ki Alfa Romeo almamak için...Ancak biz burada ve hatta dünyada şeytana uymuş bir avuç azınlığız hepsi bu.. Ben rahatlıkla bir BMW alabilecekken gidip Giuilietta alıyorsam yukarıdaki istatistiklerin benim için bir anlamı olmuyor tabi..Bu Alfa kullanan çoğu kişi için de geçerli  8) O nedenle arkadaşların başlığını yine Alfa'ya boğmasak daha iyi sanki  :arkadasim:
Cuore Sportivo...

147 1.6 TS (2005)
145 1.4 TS (1998)
156 1.6 TS (2004)
156 2.0 SS SW (2004)
159 1.9 JTD SW (2009)
Giuilietta 1.6 JTD (2014)
166 2.4 JTD (2003)
Giuilietta 1.6 JTD (2012)
Giuilietta 1.6 JTD (2015)

agucba

Maksat polemik yaratmak değildi ki Murat Beyciğim Son otuz yıldaki üretimlere bakınca Alfa Romeo kullanmak çok da mantıklı değil genele bakınca.

Ve haklısın, başlığı Alfa ile kirletmeyeyim.

///////////////

Doğa Tosun

Ben de sıfırdan beri yetkiliye gitmis 159 kullanıcısı olarak 7 sene/170 bin km'dir bi passat'tan, 320d'den farklı seyler icin gitmedim. Servisten gayet memnunum, tek problem parçalar biraz pahalı bi doğuş oto'ya göre. Ayrıca ben ekstra indirimler de alıyorum genelde.

Borusan'la falan kıyaslamışsınız ama borusan'da f10 520d'nin triger değişimi 10 bin TL'dir. 3 kasalar falan ağır bakımdan 13-15 binle çıktıkları olur. Bakımları satışta paket olarak veriyor ama bi yere kadar ve zaten fiyatta da kaldırıyor o parayı.
Ha ben alırdım :) ama bi yandan "sağlam" bmw dedigin 36dır 46dır.

159'un, varsa sorunlu imajında yanlış kullanıcıların da çok etkisi var muhakkak. Şu forum sağolsun sanırım hayatımın hiçbir döneminde 7 senedir bindiğimiz araba hakkında "o kadar sorunlu muymus?" Yorumunu yapmam sanırım :)
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

ku2

Veysel,
"Direksiyonda titreme" diye yaz google'a.. Bak gör.
Citroen, Opel, vs.. bir sürü firma alt salıncak burcu değiştirmiş garantiden..
Çünkü parça hatalı..
Her markada bu tarz hatalar oluyor.. Kronik durum var yani :)
Çok kafayı takmıyorum bu bakımdan.

--

h.t

Ben de sıfırdan beri yetkiliye gitmis 159 kullanıcısı olarak 7 sene/170 bin km'dir bi passat'tan, 320d'den farklı seyler icin gitmedim. Servisten gayet memnunum, tek problem parçalar biraz pahalı bi doğuş oto'ya göre. Ayrıca ben ekstra indirimler de alıyorum genelde.

Borusan'la falan kıyaslamışsınız ama borusan'da f10 520d'nin triger değişimi 10 bin TL'dir. 3 kasalar falan ağır bakımdan 13-15 binle çıktıkları olur. Bakımları satışta paket olarak veriyor ama bi yere kadar ve zaten fiyatta da kaldırıyor o parayı.
Ha ben alırdım :) ama bi yandan "sağlam" bmw dedigin 36dır 46dır.

159'un, varsa sorunlu imajında yanlış kullanıcıların da çok etkisi var muhakkak. Şu forum sağolsun sanırım hayatımın hiçbir döneminde 7 senedir bindiğimiz araba hakkında "o kadar sorunlu muymus?" Yorumunu yapmam sanırım :)

Ağzına sağlık Doğacığım , aynı şeyleri düşünüyorum bende..
Ayrıca bizde klasiktir gidip 2 lira diye ucuz diye bitik araba alınır sonrada araba sorunluymuş diye ağlanır..

Birde bahsedilen araçlar 2004 model 156 gibi 11. Yaşını doldurmuş arabalar.. O yaşında atıyorum bir vectra çok daha sıkıntılıdır . Veya yine hitler motor vw lerde çözülemeyen boğaz kelebeği , ateşleme sistemi problemi vsvs. diyebilirim..örnekler artabilir..

Şirkette çok farklı arabalara sahip biri olarak Alfa Romeo nun yürütmesine yine "kolay" diyebilirim.. Bizim italyanlar biraz "saf" oldukları için problem çıkaran yerler hep belli :D alırken dikkat et yeter :D

Servis konusunda borusanın fiyatlarına söyleyecek laf yok.. 159 a laf ediliyor ama dediğin gibi kilometresi ilerlemiş e90 320d alsalar yüksek meblağlar harcanması çok olası..

rain man

Arkadaşlar keşke durumu ağlamak olarak nitelendirmesek.

Şurada tartışmanın dahi bir adabı var yani en azından olmalı ama laf sokar gibi cevap vermek hoş değil :) Kaldı ki başlığı yeri olmadığı için konu dışında cevap verdim de neyse.

Ve nedendir bilmem sizlere maliyetten yana değil sorunun "bana göre olan" kronikliğinden dem vurmak istedim en çok.

Burada bunları kastederken vw böyle değil, bmw şöyle değil diye yorum da yapmadım. Ama anlaşılan ne kadar ileri bir toplum olsak da eleştiriyi kaldıramıyoruz ki şahısları eleştirmesek bile. Kötü.

Bu konu hakkında son mesajım.

ku2

Kimse sana ağlıyorsun dememişki Veysel..? Laf sokma olduğunu düşünmüyorum yazılanlarda.
--

Gouki

Daha iyileri senin olsun kardeşim You are not allowed to view links. Register or Login

rain man

Kimse sana ağlıyorsun dememişki Veysel..? Laf sokma olduğunu düşünmüyorum yazılanlarda.

Bana dendi diye o cevabı vermedim ki, bana veya bir başkasına, önemi var mı :)

muğlalı

Veysel,
Çünkü parça hatalı..
Abi zaten bizim kızdığımız nokta kronik olan ve çözümü bulunan şeylerin yükünün müşteriye yüklenmesi, misal giuliettanın ortadaki kutu kronik kırılır benim giu dada kırıktı çoğu araçta olduğu gibi bunun müşteriye sormadan garanti bitsin bitmesin değişmesi lazım ki bu diğer markalarda değişir emin ol, bu tip şeyler markayı batırmaz kaldı ki ülkemizde en zengin grup tarafından temsil ediliyor alfa , yani hemen hemen bütün markalarda olan bu iyi niyet garantisi alfa da olsa ne olur ya ben bunu merak ediyorum neden bu kadar sıkıntı yarattı bu konu? adamlardan turboyu şanzımanı sıfırlamalarını istemiyoruz ki kronik olan kullanıcı hatası olmayan ufak tefek  şeylerin değişmesini istiyoruz sadece bilmiyorum ama ben bu kadar fanatikliği fazla buluyorum artık, alfaysa benimde 3. alfam,ben bu kadar zarar edip hala severek biniyorsam  bu markaya, birileride elini cebine atıp bir şey yapıversin.Müşteri memnunuyeti denilen  olay bu şekilde sağlanır bence.Bütün markalarda olan şey alfaya gelince olmaz diye bir şey yok.

milano 75

Veysel,
Çünkü parça hatalı..
Abi zaten bizim kızdığımız nokta kronik olan ve çözümü bulunan şeylerin yükünün müşteriye yüklenmesi, misal giuliettanın ortadaki kutu kronik kırılır benim giu dada kırıktı çoğu araçta olduğu gibi bunun müşteriye sormadan garanti bitsin bitmesin değişmesi lazım ki bu diğer markalarda değişir emin ol, bu tip şeyler markayı batırmaz kaldı ki ülkemizde en zengin grup tarafından temsil ediliyor alfa , yani hemen hemen bütün markalarda olan bu iyi niyet garantisi alfa da olsa ne olur ya ben bunu merak ediyorum neden bu kadar sıkıntı yarattı bu konu? adamlardan turboyu şanzımanı sıfırlamalarını istemiyoruz ki kronik olan kullanıcı hatası olmayan ufak tefek  şeylerin değişmesini istiyoruz sadece bilmiyorum ama ben bu kadar fanatikliği fazla buluyorum artık, alfaysa benimde 3. alfam,ben bu kadar zarar edip hala severek biniyorsam  bu markaya, birileride elini cebine atıp bir şey yapıversin.Müşteri memnunuyeti denilen  olay bu şekilde sağlanır bence.Bütün markalarda olan şey alfaya gelince olmaz diye bir şey yok.
bana göre alfa nın belli bi kullanıcısı var,vazgeçsede forumdaki örneklerde gördüğümüz gibi tekrar bi şekilde yolları yine kesişiyor,kullanıcı kitlesi nede olsa sineye çekip kullanmaya devam ediyo, bu yüzden de dediğniz tarz iyiniyet indirimleriymiş bilmemneymiş koç grubu pek sallamıyor,koç un bi çok şeyinde bu You are not allowed to view links. Register or Login yazarkasa sıkıntısı için beko servisine yolunuz düşsünde görün.yeni nesil yazarkasa alıyosun,1300 para veriyosun,sıkıntı durumunda eline alıp servise sen götürüyosun.ingenico alıyosun,servis ayağına geliyo v.s.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum