Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Gececiler Gündüzcüler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

rain man

You are not allowed to view links. Register or Login
Kızdırma bujisini beklemeden çalıştırırsan verir o arızayı.
Abi yolculuğun 5. Saatinde seyir halinde verdi. Ki tüm simgeler sönmeden kontağı çevirmiyorum, sarı olan da çevirdikten sonra sönüyor. En azından bende öyle.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD Q2 2009

ku2

Anladım. Ankara'daysan kal dinlen. Göster aracı. Öyle devam et. Ben misafir edemem ama edebilecek arkadaşlar çıkar Ankara'dan.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

OğuzCanAlantor

Cumartesi açık alfin.
You are not allowed to view links. Register or Login ile görüş.
Buradan hem size hem de oğuz beye teşekkür ederim. Tanıştığıma ayrıca çok memnun oldum.Çok sağolun. Sapık ve anlamı olmayan bir mcsf hatası daha. İki oldu bu, bunu racechipin kaynaklı olabilecegini düşündük.

Tolgahan hocam çok teşekkürler ama bi sorun bulamadık.

Rica Ederim tanıştığıma memnun oldum , daha geniş bir zamanda bekliyorum.

master

Bahsettiğin kadarı ile arıza Racechip kaynaklı görünüyor. Kodunu söyleyebilir misin makinaya bağlayınca? Şimdilik de garanti olsun diye Racechip ayarını kısmalısın, boşuna turboyu zorlamaya gerek yok.

Ancak racechip kaynaklı olsa aracın boost kesmesi lazım. Çünkü turboyu korumaya alıyor ve gitmiyor. Makina ne olduğunu söyler:) sen kodu okut sorun ortaya çıkar
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ku2

Benim gönderdiğim ayarı değiştirmişmiydin..?
Ben o ayardan yukarı hiç çıkmadım.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

rain man

Q2 abiler muhtemelen racechip kaynaklı idi. Çünkü tam da dediğiniz gibi birden gazı kesti ve uyarıdan sonra sanki son 200 km atmosferik bi 1.9 jtd kullandım. Turbonun varlığını dahi hissetmedim.

Bu arada dün yola çıkmadan adıyamandan ustaya üfleme arttığı için gösterdim, revize edilmesi gerek dedi. Ben de gelmişken onu göstereyim diyorum.

Racechip içinse, ayarlar için kapağı bile açmadım ki. Geldiği gibi taktım. Ama biraz fazla sıkıştırdım sanırım 220 230 görünce keyiflenmistık biraz. Yol güzel olunca.

Sağolsun arkadaşlar fazlasıyla teklif etti, bir sorun olmadığı için mola vermiş saydım kendimi. Tekrar yola çıktım. Racechipin ayarlarını kısmadım sadece sıkıştırmadim gelirken.

Makina kodunda da tanımı olmayan bir kod veriyor muhtemelen geçici bir arıza oldu over-feed tarzı bir durum olabilir sanırım. Ayarları kısayım bugün.

Bu arada, ilk şoförlüğümu yine uzun yolda öğrendim. Geçen sene bu ayda. Erzincan adıyaman 800 km ama günde 300km şeklinde idi. Şimdi de adıyaman maraş adana ve istanbul toplamda şehir içi dahil yaklaşık 1300 km tek seferde.

200 üstü rüzgardan etkilenme durumları hariç oldukça keyif aldım yol boyunca. Yardımlar içinse tekrar sağolun.

ozoozo

Q2 abiler muhtemelen racechip kaynaklı idi. Çünkü tam da dediğiniz gibi birden gazı kesti ve uyarıdan sonra sanki son 200 km atmosferik bi 1.9 jtd kullandım. Turbonun varlığını dahi hissetmedim.

Bu arada dün yola çıkmadan adıyamandan ustaya üfleme arttığı için gösterdim, revize edilmesi gerek dedi. Ben de gelmişken onu göstereyim diyorum.

Racechip içinse, ayarlar için kapağı bile açmadım ki. Geldiği gibi taktım. Ama biraz fazla sıkıştırdım sanırım 220 230 görünce keyiflenmistık biraz. Yol güzel olunca.

Sağolsun arkadaşlar fazlasıyla teklif etti, bir sorun olmadığı için mola vermiş saydım kendimi. Tekrar yola çıktım. Racechipin ayarlarını kısmadım sadece sıkıştırmadim gelirken.

Makina kodunda da tanımı olmayan bir kod veriyor muhtemelen geçici bir arıza oldu over-feed tarzı bir durum olabilir sanırım. Ayarları kısayım bugün.

Bu arada, ilk şoförlüğümu yine uzun yolda öğrendim. Geçen sene bu ayda. Erzincan adıyaman 800 km ama günde 300km şeklinde idi. Şimdi de adıyaman maraş adana ve istanbul toplamda şehir içi dahil yaklaşık 1300 km tek seferde.

200 üstü rüzgardan etkilenme durumları hariç oldukça keyif aldım yol boyunca. Yardımlar içinse tekrar sağolun.

Veysel geçmiş olsun haberim olsaydı benim evim müsaitti başımın üzerinde yerin var kalabilirdin. Klasik bir box hatası :) sök at güzel bir yazılım yap gitsin.

Torque vs aracılığıyla turbo kaç bar peak atıyor ve kaç barda cont yürüyor baksana bir daha sonrası için sana 500 liralık cihaz 5000 lik masraf çıkarmasın , araç kendisini limp moda alıyorsa belli ki overdose bir yüklemeyle karşı karşıya. Genelde box kullananlar hep enjektör hatası alıyor çünkü yakıt basıncı allah ne verdiyse modda oluyor şır şır ses geliyor enjektörlerden bir ara dinle istersen. Özetle yerinde olsam ya en düşük moda alırım yada bir an önce kurtulmaya çalışırım , boxlar hangi araca takarsan tak çalıştır mantığı olduğu için her araçta aynı kondisyon olmadığı gibi aynı ayara da sahip olamıyor.

fatihmehmet

Gözler seni arıyor @ozoozo

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

ozoozo

Gözler seni arıyor You are not allowed to view links. Register or Login

Kaypak ortamdan uzaklaşmak lazım arada kardeşim  :serefe:

Alfadanadam

Kaypak ortam derken?

ozoozo

Kaypak ortam derken?

Okunduğu gibi kaypak ortam abi ?

Alfadanadam

Şu an, yani yazdığın yere mi kaypak diyorsun yani?
Kaypak olduğunu biliyorsan niye yazıyorsun hala? Ara verince kaypaklık geçiyor mu?

ozoozo

Şu an, yani yazdığın yere mi kaypak diyorsun yani?
Kaypak olduğunu biliyorsan niye yazıyorsun hala? Ara verince kaypaklık geçiyor mu?

Niye üstüne alınıyorsun Bülent abi , herhangi bir şahıs ismi verdim mi  ? Evet yazdığım yere kaypak diyorum üstüne alınan alınabilir bir sorun var mı ? Kaypaklık geçmiyor üstüne combo yapıp büyümüş :) el alem iki yüzlü , karakter yoksunu diye giriş yasak mı ? İşim gücüm vardı giremiyordum girdim sakıncası var mı ?

Alfadanadam

Ortama kaypak dersen yetmiyor mu üyelerin üzerlerine alınmasına? Kaypak olan ortam değil kişilerdir. Kişilerle derdin varsa çözebileceğin mecralar da bellidir. 10 senedir kendimce emek verdiğim, bir çok kişinin de emek verdiğini bildiğim bir ortama "kaypak" dersen elbet tepki gösteririm.

ozoozo

Ortama kaypak dersen yetmiyor mu üyelerin üzerlerine alınmasına? Kaypak olan ortam değil kişilerdir. Kişilerle derdin varsa çözebileceğin mecralar da bellidir. 10 senedir kendimce emek verdiğim, bir çok kişinin de emek verdiğini bildiğim bir ortama "kaypak" dersen elbet tepki gösteririm.

Ortamı oluşturan kişilerdir abi bende onu baz alarak söyledim. Sana veya senin emeğine karşı bir şey söylemedim , sana bir şey söylemekte haddime değildir az çok beni tanıdıysan bunu tahmin edersin diye düşünüyorum , üstüne alınacağın veya tepki vereceğin bir şey yok. Üstüne alınacak kişi veya kişilerde zaten zerre şeref olaydı bahsettiğim kaypaklığı göz göre göre yapmazdı zaten :)

Tolga033

mk1 beyaz selespeed tercihim olur oldukça güzel duruyor araç
Hocam beyaz olan manuel gri olan ss zaten aradaki en bariz fark ve değişim sebebimiz o :)

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Manuel beyaz. :)

rain man

Veysel geçmiş olsun haberim olsaydı benim evim müsaitti başımın üzerinde yerin var kalabilirdin. Klasik bir box hatası :) sök at güzel bir yazılım yap gitsin.

Torque vs aracılığıyla turbo kaç bar peak atıyor ve kaç barda cont yürüyor baksana bir daha sonrası için sana 500 liralık cihaz 5000 lik masraf çıkarmasın , araç kendisini limp moda alıyorsa belli ki overdose bir yüklemeyle karşı karşıya. Genelde box kullananlar hep enjektör hatası alıyor çünkü yakıt basıncı allah ne verdiyse modda oluyor şır şır ses geliyor enjektörlerden bir ara dinle istersen. Özetle yerinde olsam ya en düşük moda alırım yada bir an önce kurtulmaya çalışırım , boxlar hangi araca takarsan tak çalıştır mantığı olduğu için her araçta aynı kondisyon olmadığı gibi aynı ayara da sahip olamıyor.
Dostum sağol varol. O gün daha büyük bir sıkıntı olmadığı için yola devam ettim ve yol boyu sıkıştırmadan kullandım,  her ne kadar racechip performansı gerçekten canlı bi hale getirse de ben de uygun bir yazılımın daha faydalı olacağını düşünüyorum.

Yazılım yapana kadar şimdilik idareten ayar düşürüp sıkıştırmama modunda olacağım. Racechip sonrası gazı artırır artırmaz birşeyler de artıyor tamam ama motor sesi sanki bazı şeyler overfeed duruma geçiyormuş da öksürüyormuş gibi geliyor bana kendi tabirimle

Ama işte yazılım yönünden sıkıntı güvenilir sayacagım bir yer henüz etrafımda yok, oluşmadı. Box biraz geçici. Bakalım

KAKIRMAN

[IMG]You are not allowed to view links. Register or Login[/img]

HTC One max cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

The Machina List

1998 | Alfa Romeo 145 | 1.6 TS
2001 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2011 | Alfa Romeo Giulietta | Sport Pack 1 | 1.6 JTD
2005 | Alfa Romeo 156 | Sportwagon | Selespeed 2.0
2006 | Alfa Romeo GT | 2.0 TS
2011 | Alfa Romeo 159 |1.7 TBI
2005 | Peugeot 206 | 1.4 HDI | Panoramic
2017 | Peugeot 2008 |  1.6 HDI |Allure

rain man

Bizim peder bey malum. Alfa romeo almayı ilk teklif ettiğim zaman 1.9 jtd için görmedim ondan hiç ama doblonun motoru ise yağ yakıyor deyip konusunu kapattığı zamanlar olalı tam bir yıl olmuş.

Uzakta olduğumuz için beraber telefonda karar vermeye çalıştık, o zaman o tucson dedi ben bunu dedim. Olmadı. Sonra iyi bir tucson bulamayıp kararı bana bırakınca bir öğlen vakti eski sahibine telefon edip basıp gittim Erzincan'a o zaman.

Tam da öyle bir denk geldi ki, bir yıl sonrasında bayrampaşa da yıllardan beridir binlerce arabaya bakim yapmış dükkanı 147 q2'ye ev sahipliği yaptı.

Kaputu kaldırdı, koltuğa oturdu, kapılarını açıp kapattı. Her bir noktasına baktı. Onun için de bir tecrübe oldu. Tabi yaşından mütevellit bunun uzun olanı çok daha gösterişli ve güzel duruyor dedi.

Güzelliğini öyle kabul etti ki, daha ne arabalar alırız, alınır derken söylediği araba sadece mercedes oldu. Güzel birşey bence de bu. Piyasadaki bir çok diğer markanın değiştirmeye değmeyeceğini, ortalama bir karar ile alfa romeodan dahi iyi olamayacağını görmüş olması mutlu etti bir nevi. Nedendir bilmem paylaşmak istedim sizlerle.

Bu arada bunu ticari kaygılara girmiş veya ortak olmuş olmak düşüncesine dahi sahip olduğum akıllara gelmemesi için önceden söylemedim. Ama geçenlerde peder beyin dükkana gelen kırmızı bir giu'nun fotoğrafını çekip saklamasi ile düşününce zaten az olan sayımız için söyleyebilirim ki, rutin km bakımlarınız için, yağ filtreler vs, 15 yılı aşkın süredir bayrampaşada tek başına yapmakta olan babam elinden geldiğince yardımcı olur gelmek isterseniz. Eğer gelecek olan olursa zaten var olan misafirperverliginin daha da artması için elimden geleni yaparım. Haberiniz olsun arkadaslar.

Dükkanı açtığından beri işçilik almaz. Yağınızı ve filtrenizi getirseniz bile ücretsiz değişim yapar. Sadece ar ile girin ve veysel'in arkadaşıyım deyin yeterli. Dileyen olursa bana özel mesaj ile ulaşsın. Reklam olsun diye açık adres vermek istemem. Sadece bu aileye katkım olsun diye söylediğim bi düşüncemdir yanlış anlaşılmayı ha keza istemem çünkü babamla dahi konuşmadım talep olursa haber veririm ona tanıştığım arkadaşlar gelebilir diye :-)

Kaan

Bizim peder bey malum. Alfa romeo almayı ilk teklif ettiğim zaman 1.9 jtd için görmedim ondan hiç ama doblonun motoru ise yağ yakıyor deyip konusunu kapattığı zamanlar olalı tam bir yıl olmuş.

Uzakta olduğumuz için beraber telefonda karar vermeye çalıştık, o zaman o tucson dedi ben bunu dedim. Olmadı. Sonra iyi bir tucson bulamayıp kararı bana bırakınca bir öğlen vakti eski sahibine telefon edip basıp gittim Erzincan'a o zaman.

Tam da öyle bir denk geldi ki, bir yıl sonrasında bayrampaşa da yıllardan beridir binlerce arabaya bakim yapmış dükkanı 147 q2'ye ev sahipliği yaptı.

Kaputu kaldırdı, koltuğa oturdu, kapılarını açıp kapattı. Her bir noktasına baktı. Onun için de bir tecrübe oldu. Tabi yaşından mütevellit bunun uzun olanı çok daha gösterişli ve güzel duruyor dedi.

Güzelliğini öyle kabul etti ki, daha ne arabalar alırız, alınır derken söylediği araba sadece mercedes oldu. Güzel birşey bence de bu. Piyasadaki bir çok diğer markanın değiştirmeye değmeyeceğini, ortalama bir karar ile alfa romeodan dahi iyi olamayacağını görmüş olması mutlu etti bir nevi. Nedendir bilmem paylaşmak istedim sizlerle.

Bu arada bunu ticari kaygılara girmiş veya ortak olmuş olmak düşüncesine dahi sahip olduğum akıllara gelmemesi için önceden söylemedim. Ama geçenlerde peder beyin dükkana gelen kırmızı bir giu'nun fotoğrafını çekip saklamasi ile düşününce zaten az olan sayımız için söyleyebilirim ki, rutin km bakımlarınız için, yağ filtreler vs, 15 yılı aşkın süredir bayrampaşada tek başına yapmakta olan babam elinden geldiğince yardımcı olur gelmek isterseniz. Eğer gelecek olan olursa zaten var olan misafirperverliginin daha da artması için elimden geleni yaparım. Haberiniz olsun arkadaslar.

Dükkanı açtığından beri işçilik almaz. Yağınızı ve filtrenizi getirseniz bile ücretsiz değişim yapar. Sadece ar ile girin ve veysel'in arkadaşıyım deyin yeterli. Dileyen olursa bana özel mesaj ile ulaşsın. Reklam olsun diye açık adres vermek istemem. Sadece bu aileye katkım olsun diye söylediğim bi düşüncemdir yanlış anlaşılmayı ha keza istemem çünkü babamla dahi konuşmadım talep olursa haber veririm ona tanıştığım arkadaşlar gelebilir diye :-)

Çok ince bir düşünce Veysel kardeş. İnsanları böyle biraraya getiren ve en önemlisi birarada tutan başka ne var bilmiyorum ama Alfa'lar da sen ve senin gibi insanlarda iyi ki var  :alkis:
1 hayal
5 duyu
6.his

krm1983

İşte sözde değil özde bir alfista. İnce düşünceniz takdire şayan.

Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

admin

Kışın Otomobil Kullanma: Dikkat, hatalı davranışlarda yüksek meblağlarda ceza ve ceza puanları ile karşılaşabilirsiniz(*).

Gözetleme deliği, yanlış lastikler ve kalın montlar. Alman otomobili kulübü ADAC, sürücülerin kışın da istemeden veya kuralların yanlış yorumlanması sebebi ile hatalar yapabileceklerini belirtmekte. Bu sebeple hem kendilerini hem de diğer trafik katılımcılarını tehlikeye düşürebiliyorlar. Ve ayrıca yüksek meblağlarda para cezası ile puan kayıpları da cabası. Size sürücülerin karda ve buzda yapmış oldukları en kötü on hatayı gösterelim.

1.   Camda Gözetleme Deliği Açmak

Ön camınız buz veya kar ile kaplı iken sadece bir avuç büyüklüğünde bir görüş alanı açmak yeterli değildir. Bunu yapana 10 EUR ceza var. İyi bir görüş alanı elde etmek için ön cam silecek suyuna antifriz ilave edilmesi gerekir.

2.   Kalın Mont İle Direksiyona Oturmak

Kalın bir battaniye veya kalın bir kışlık mont ile direksiyonun arkasına oturduğunuzda, emniyet kemerinin gerekli şekilde bağlanamaması nedeni ile güvenliğini tehlikeye atmış olur. Henüz 16 km/s'lik bir çarpışmada bile enlemesine kemer bağlantısı karın boşluğuna baskı yaparak ciddi iç yaralanmalara neden olabilir.

3.   Karlanmış Trafik İşaretleri

Şekil itibarı ile ne olduğu belli olan trafik işaretlerinin (DUR veya YOL VER gibi) olması veya sürücünün çevreyi tanıyor olması, ADAC'ye göre işaretin okunmayacak kadar kapanmış olması halinde bile herhangi bir trafik cezasından kurtarmamakta.

4.   Tavanda Kar Toplanması

Sinyaller, arka stop lambaları, ön farlar ve ön ve arka plakaların yola çıkmadan önce kardan ve buzdan temizlenmiş olmaları gerekiyor. Arkadan gelen araçların veya kendi görüş alanınızın düşen kar parçalarından etkilenmemesi için tavanın da mutlaka temizlenmesi gerekmektedir.

5.   Motoru Çalışır Vaziyette Bırakmak

Kar ve buzun temizlenmesi esnasında motoru çalıştırmayın. Yine de bunu yapan varsa çevreyi hem ses hem de atık zararlı gazlar tarafından etkilememektedir. Bu 10 EUR'ya kadar ceza anlamına gelir. Bunun haricinde bir motoru rölantide çalıştırmak, ısınma süresinin de uzamasına neden olmakta.

6.   Fren Mesafesini Dikkat Edin

Yaz lastikleri ile fren mesafesi iki katına çıkar. Alelade dört mevsim lastikleri bile iyi bir kış lastiğine göre bir otomobil boyu kadar daha uzun mesafeye ihtiyaç duyarlar. Yine de karla kaplı yolda kış veya dört mevsim lastiği yerine yaz lastiği ile gitmeyi sürdürürseniz, 60 EUR para cezasına ve 1 puan silinmesi neden olursunuz. Yanlış lastik seçimi nedeni ile trafiğin akışına da engel olursanız, 80 EUR para cezası alır ve 1 puanınız silinir.

7.   Temizlik ve Tuzlama Araçlarını Geçmek

ADAC, temizleme ve tuzlama araçlarının sollanmasını tavsiye etmemekte, çünkü genelde bu araçların önleri tehlikeli şekilde buzlanmış olmakta. Karşıdan gelen kar temizleme ve tuzlama araçlarına yeteri kadar yer açılmalıdır, çünkü öndeki kar küreyicinin önündeki küreme parçası genellikle aracın genişliğinden fazla olmakta ve bu da sürücüler tarafından yanılgıya sebep olmakta.

8.   Kış Hizmeti Talebi

Her ne kadar yol hizmetleri sabah akşam işbaşında olsalar da tüm yollar devamlı olarak açık tutulamayabiliyor veya tuzlanamamıyor olabilir. Otomobil sürücülerinin yolların temiz "tamamı" ile tutulması konusunda herhangi yasal talep hakları olmadığından, sürüş şekli ve hızını yol ve hava şartlarına göre ayarlamak zorundadırlar.

9.   Sezonluk Plaka Bir Aracın Yol Kenarında Park Halinde Bekletilmesi

Sezonluk plakaya sahip otomobillerin izin verilen süreler dışında açık otoparklar ve yollarda park edilmesi durumunda 40 EUR para cezasına çarptırılır, 1 puanı silinir ve çekme hizmeti sebebi ile oluşan masrafı da karşılamak durumunda kalır.

10.   Sabitlenmemiş Eşyalar

Bir kaza esnasında kayak malzemeleri çok çabuk tehlikeli olabiliyor. Kayaklar, koltukların sırtlıklarını delip saplanabiliyorlar, kayak çizmeleri başlara isabet edebilir ve yolcular ağır yaralanabilir. Sabitlenmemiş yaklaşık 20 kg'lık bir bavul, 50 km/s ile gerçekleşen bir kazada yaklaşık bir tonluk bir ağırlık ile fırlar. Bu sebeple yüklerin taşınması esnasında tavanda kapalı port bagajlar, kayak taşıyıcıları ve sabitleme ağlarının kullanılması tavsiye edilir. Güvenliği sağlanmamış olan eşyanın karşılığında bir puan eksiltme ve 75 EUR para cezası ile karşılaşabilirsiniz.

(*): Yukarıdaki metinde geçen ceza tutarı ve ceza puanları Almanya için geçerli olup uyarılar ve tespitler genel anlam taşıdığından, burada paylaşım yapılmıştır.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.

Incablue

max-ime

bu nedir böyle dostlar

Hızlandırılmiş video.

Adalı35

işim gereği adana havalimanından araç kiralıyorum 5-6 günlüğüne. Fiat  500x önerdiler bu tur için yada focus. 500 x ile ilgili yorum yapabilecek arkadaşlardan bilgi rica ediyorum.
not : giulette bulamadım firmalarda :(
İyi olmak kolaydır, zor olan adil olmaktır....