Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

YENİ MERKEZ BANKAMIZ

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zephry

İlk Kurşun gazetesinde Rifat Serdaroğlu'nun yazısından alıntıdır....

Cumhurbaşkanı Gül, 19 Eylül 2013 Perşembe günü saat 17: 00 de İslam Kalkınma Bankasının Türkiye Ofisinin açılışını yaptı. Banka 1974 yılında kuruldu, merkezi Suudi Arabistan'ın Cidde şehrindedir. İKB'nin 56 üyesi bulunmasına rağmen sermayenin çoğunluğu Suudi Hanedanındır. Yani patron Suudilerdir.

Cumhurbaşkanı Gül, 1983-1991 yılları arasında bu bankada "ekonomi uzmanı" olarak çalıştı. Tıpkı Maliye Bakanı, İngiltere vatandaşı ve 2001 krizinin tetikleyicisi Mr. Shimshek'in, Merrill Lynch adlı uluslararası finans kuruluşunda çalıştığı gibi. Yani Maliye Bakanının patronu İngilizler, Cumhurbaşkanı Gül'ün de patronu Suudiler idi.

Gül'ün, TC Cumhurbaşkanı olduğunu unutup, nefes nefese kalıncaya kadar koşarak Suudi Kral'ın otel odasına gittiğini hatırlarsınız, ne demek istediğimi daha iyi anlarsınız.

Bankanın Türkiye Ofisinin kurulması 18 Haziran 2013 tarih ve 2013/4907 sayılı Resmi Gazetede yayınlandı. Bakanlar Kurulu Kararını ve TC Devleti ve Banka arasında imzalanmış antlaşmayı okuduğunuzda, Türkiye'nin kendi Merkez Bankasına vermediği "yetki ve koruma zırhını" Suudilerin Bankasına verdiğini gördük.

Sanki yeni Merkez Bankamız, Suudilerin İslam Kalkınma Bankası olmuştu!

Suudilere tanınan ayrıcalıklar;

Madde 5-1: TC' nin idarî-adlî-askerî veya polisinden herhangi bir görevlisi veya temsilcisi veya TC dâhilinde Kamu otoritesi gücü kullanan başka bir kişi, Banka Grubunun veya Ofis Başkanının izni olmadan ofis mahalline giremezler.

Madde 5-2: Bankanın tüm arşivleri ve genel anlamda tüm dokümanlar ve bankanın elinde bulunan tüm veriler her zaman ve her yerde dokunulmaz olacaktır.

Madde 7-1: Resmi faaliyetleri kapsamında Banka Grubu ve ülke ofisi, taşınır-taşınmaz mülkü, faiz veya sermaye kazancı veya döviz kazancı gibi her türlü geliri dâhil varlıkları, bunun yanı sıra mal ve hizmet alımları dâhil, faaliyetleri ve işlemleri KDV, ÖTV, tevkifat ve damga vergisi dâhil, fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere, ŞİMDİ ve GELECEKTE doğrudan ve dolaylı vergi ve harçtan muaf olacaktır.

Madde 11-1: Banka Grubu ve ülke ofisi ile kurulacak tüm iletişim, gönderme vasıtasına ve şekline bakılmaksızın, sansürden veya başka türlü dinlemeden ve müdahaleden masundur.

Madde 11-3: Banka Grubu ve ülke ofisi TC' de, noktadan-noktaya telekomünikasyon tesisleri kurma ve işletme hakkına sahip olacak, bunlara telsiz alıcı ve verici istasyonu veya istasyonları, uydu alıcı-verici istasyonları kurabilecektir.

Bağımsız ve Egemenlik hakkını kullanabilen hiçbir devlet bir yabancı banka ile böyle bir antlaşma imzalayamaz. TC Devleti olarak, kendi Merkez Bankasını polisle basıp, çok sayıda çalışanını "Casusluk" iddiasıyla (Hiçbir gerekçe göstermeden) işten el çektireceksin, fakat kendin Suudilere "Dokunulmazlık" verip onların bankasına giremeyeceksin! Böyle rezillik görülmemiştir.

Bu anlaşma ile TC Devleti "Vergi Alma Hakkından" kendisi vazgeçmektedir. Kendi Kamu Bankalarından vergi alan devlet, sıra Suudilere gelince, "Vergi-harç istemez patron, bunlar sana bedava", demektedir. Üstelik kendisinden sonraki iktidarları da bağlayacak şekilde, gelecekte de vergi alınmayacağı imza altına almıştır. İnanın böyle rezillik görülmemiştir.

Türk Milletinin "Hükümranlık Hakkını" ve vergilerini başkalarına peşkeş çekmek kimsenin haddi değildir. Bu hak Türk Milletinindir. Gül ve Erdoğan, bu yaptıkları için mutlaka Yüce Divan'da yargılanacaklardır.
Gül ve Erdoğan Suudilere bir kıyak yapmak istiyorlarsa, kendi servetleri-birikimleri ile yapabilirler. Türk Milletinin olana el uzatanların ve Türk Milletinin hakkını Suudilere peşkeş çeken antlaşmayı imzalayanların şunu bilmeleri şarttır. İlk fırsatta bu antlaşma yırtılıp atılacak ve o kirli eller Türk Yargısı tarafından kırılacaktır.

Sağlık ve başarı dileklerimle 20 Eylül 2013
Rifat Serdaroğlu

Eee satacaak bişey kalmadı sıcaak para bitti artık....Yeni kaynak lazım...Gelecek olan milyar dolarlar için verilen imtiyazlar....Erdem Başçı boşuna dememiş dolar 1.80 lere kadar inebilir diye...Bakalım neler olacak....

EskiTüfek

Sana zahmet kaynak linkini verebilir misin? Tel.den bulamadım bir türlü, paylaşmak lazım bunu.

GT-N7100+Tapatalk

zephry

Anlaşmanın tam metni... ayrıca ektede pdf olarak mevcut...
You are not allowed to view links. Register or Login

gazetecinin yazısı...

Tolga033

Bakalım ileri ki zamanlarda para için daha ne verecekler. >:D >:(

sifyan

... Sert mi oldu bilmiyorum ama kusuruma bakmayın.

Edit: Mustafa bey gerçekten sert olmuş :)

wolkanku

Sitede siyaset ve hukumet aleyhinde konuşmak yasak. Hep araba konusalim ki bazi arkadaslar rahatsiz olmasinlar:)))))
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

eminpar

Yazık...

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

misket

link kırık, yazıdan alıntı yapıp resmi gazeteden filan bulabilirmiyim diye bakındım resmi bir kaynak bulamadım...
K I R M I Z I

[url="http://kucukisler.blogspot.com.tr"]http://kucukisler.blogspot.com.tr[/url]

Yiğit Doğukan

Bu, Avrupa ve Amerika'ya resttir. Size peşkeş çekecektik ama siz bizim istediklerimizi yapmadınız, bizde ülkeyi Araplara peşkeş çekeriz demektir. Zaten belliydi böyle şeylerin döndüğü. İlk önce yalan haberler ve iftiralarla Merkez Bankası'nın güvenilirliğini kaybettirdiler sonra da bu haberler ayyuka çıktı. Hep aynı taktik hep... Önce karala sonra bertaraf et!

Veloce

Beyler siyaset çok derin ve özel ilgi isteyen bir konu. Yüzeselleştiğinde karşındakinin birşeyler anlatmasının tamamen anlamsız olduğu, kişisene göre laf söz anlatılacak bir konu aynı zamanda. Bu yüzden, bu konu hakkında sohbet edilebilmesi için 1. karşındaki kişi eğitimli olacak, 2. siyasete özel merakı olacak, 3. vatansever olacak, 4. uluslararası siyaseti takip ediyor olacakki, olup biteni büyük resimde değerlendirebilsin... Ha birde 5. olarak sabır gerekli. Karşındakine tahammül etmek kolay değildir.

Benim bu tip konularda bir takım yayınlanmış makalelerim oldu. Makaleler tespit ve öngörüler ile alakalı ve çoğu sonrasında gerçekleşmiş içerikteler. Geçtiğimiz yaklaşık 3 yıl boyunca, kafayı yiyecek kadar uluslararası ve iç politika ile haşır neşir oldum ve dipsiz kuyunun inebildiğim kadar derinine inebildim. Son noktada artık kimseyle bu konuları konuşamaz oldum. Konuşmuyorumda, yazmıyorumda artık... Sohbet ettiğim kısıtlı bir çevre var...

Ben artık siyasetten kaçar oldum çünkü çaresizlik psikolojisi insanı bilmekten daha çok yıpratıyor. Burada, orada, şurada kendimizi farklı konulara adapte ettiğimiz kadar kafamız dinleniyor açıkçası... O yüzden şahsen, kafamızı gayet keyifle dağıttığımız bu gibi ortamlarda kesinlikle siyasi konular tartışılmasına karşıyım. Çünkü buradaki ahengi olumsuz etkileyecek unsurların başında siyaset gelir. Duyarsızlığı ön plana çıkarmıyorum burada yanlış anlaşılmasın. Sadece bunun ortamı burası olmasın istiyorum...

Tüm bu sebeplerden dolayı nacizane tavsiyem siyaset içerikli konular forumdan çıkarılsın. Çünkü vatan satılmış, her köşesi peşkeş çekilmiş, bağımsızlığını yitirmiş, köy muhtarı vasfına dahi sahip olmayanlar tarafından yönetilme rolü yapılıyorken, sizin, benim, diğerinin böyle kırıntıları yazıya taşımamızın bir anlamı yok. Yakılanı yıkılanı aynı bu konu başlığı altındaki gibi tek tek yazmaya kalksak, forum istatistiklerinde bugüne kadar açıldığı görülenden fazla konu açmamız ve gönderilenlerden fazla ileti yollamamız lazım...

En azından şu ortamı siyasetin çirkefine bulaştırmayalım.

Saygılar, Veloce (Volkan)

ar.159

Sitede siyaset ve hukumet aleyhinde konuşmak yasak. Hep araba konusalim ki bazi arkadaslar rahatsiz olmasinlar:)))))
+1 siyaset her zamn kutuplaşmaya sebep olur bizim ortak paydamız Alfa siyasilerin görüşü değil he Alfacı illa bu görüşü benimsemek zorunda diyenler varsa ki zannetmiyorum olsun belki bir iki kişi belkide birçok kişi müsade isteyecektir o yüzden bende herkesin siyasi görüşüne saygı duyulmasını rica ediyorum.
34 AV 0020 COMING SOON!!
"Diğerleri otomobil satmak için yarışır, biz ise yarışmak için otomobil satarız."Enzo-Ferrari
"Ne zaman yolda bir Alfa Romeo görsem şapkamı çıkartıp onu selamlarım." Henry Ford