Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Trafikte Alfa Romeo kullanırken dinlenilmemesi gereken şarkılar

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

krm1983

You are not allowed to view links. Register or Login
Italyan arabasinda italyanca şarkı  dinlenir diyen var ise aranizda size üç  öneri.  Ucunde de bir gaz potansiyeli mevcut. (bana göre)

1.  il gioco-negrita
2. l amore esiste-francesca michielin
3. grande amore-il volo

Inviato dal mio SM-N9005 utilizzando Tapatalk

Grazie. Mi piacciono, canzone belle.
Siamo fatti della stessa materia di cui sono fatti i sogni.

voyager3355

Italyan arabasinda italyanca şarkı  dinlenir diyen var ise aranizda size üç  öneri.  Ucunde de bir gaz potansiyeli mevcut. (bana göre)

1.  il gioco-negrita
2. l amore esiste-francesca michielin
3. grande amore-il volo

Grazie. Mi piacciono, canzone belle.
allora, mi sono contento! saluti ;)

Italya enterasan bir ulke. Avrupa'nın soğukluğu yok. Almanlar kadar olmasa da kuzey tertipli ve teknoloji kullanılıyor. Italya nin gucu almanlar gibi büyük firmalardan değil. 10 15 kisilik yaptığı işte uzmanlaşmış firmalara dayanir. Mesela Ferrari boyut olarak F1 de yarışan Mercedes Renault veya BMW firmalarının 10 da 1 i kadardır hemen hemen. ama yine de az olsalar da ses getiren işler yapabiliyorlar. Italya tatil icin güzel ama yasamak için cok mukemmel degil. Vergi yükü yuksek, işsizlik cok, hayat ucuz olsa da bazi kalemler mesela disarida yemek yemek pahali. araba almak ucuz ama vergileri sigortası pahali. v.s.

Klasik İtalyan sadece ask yapmayı yemek yemeyi, yemek uzerine konusmayi, (dun aksam sunu yedim burada bunu iyi yapiyorlar gecen sunu yaptim mukemmeldi v.s.) ve kaytarmayi dusunur

neyse ne alakasi var diyen adminler silsin. Ulke ozlemi çöktü ondan yazayim dedim icimden geleni. insallah 5 agustosta yola çıkıyorum Bekle beni Türkiyem.

PARKU

Gouki

Abi olur mu hiç, yaz sen zevkle okuyoruz :) You are not allowed to view links. Register or Login

voyager3355

@Gouki arada yazarım tesekkur ederim mesajınız icin.

PARKU

mertcancagla

The Schuey

@Gouki arada yazarım tesekkur ederim mesajınız icin.

İtalya'dan Türkiye'ye arabayla mı geliyorsunuz yoksa?

Sent from my Discovery using Tapatalk

voyager3355

son 2 senedir oyle yaptim. Bu sene hayırlısı ile 3. senem olacak.

PARKU

The Schuey

Yunanistan üzeri gemi ile mi geliyorsunuz? Yoksa oraları kara yolu ile mi geçiyorsunuz?

voyager3355

Yunanistan üzeri gemi ile mi geliyorsunuz? Yoksa oraları kara yolu ile mi geçiyorsunuz?

Tümü karayolu.
Slovenya Hırvatistan Sirbistan Nis te yol ayrılır ya Bulgar uzeri gidersin bu sene düşünüyorum  ya da Makedonya Yunan üzeri geçen sene yaptığım gibi.

2 gun sürüyor.
Niste veya Belgrad da bir gece uyuyorum.

Selamlar

PARKU

The Schuey

Tümü karayolu.
Slovenya Hırvatistan Sirbistan Nis te yol ayrılır ya Bulgar uzeri gidersin bu sene düşünüyorum  ya da Makedonya Yunan üzeri geçen sene yaptığım gibi.

2 gun sürüyor.
Niste veya Belgrad da bir gece uyuyorum.

Selamlar

Yunanistan'da bu sene krizden dolayı yakıt sıkıntısı olabiliyormuş, dolayısıyla çoğunluk Bulgaristan'ı tercih ediyor.

Ayriyeten Sırbistan'ta da epey yol çalışması varmış, Nis-Pirot arası tünelli, dağlık yol her zamanki gibi bu sene de tehlikeli sanırım.

Bu arada Sofia güney çevre yolunun tavsiye edilmediğini okumuştum. Trafiğin çok olmadığı saatlerde Sofia'nın içinden geçmek daha karlı olabiliyormuş. Bu arada son gidişinizde Belgrad'taki köprü çalışmaları devam ediyor muydu?

voyager3355

Gecen sene Belgrad i aksam üstü gecmistim ve hicbir trafik yoktu.

Nis Pirot arası gerçekten sorunlu idi hatırlıyorumm. Navi calismiyor idi. Tabelalari servis yollarını iyi takip etmek gerekiyor idi.

Yunanistan yolu Makedonya da full yapinca benzinlik gerektirmiyor. Ama ben Ağustos ilk haftası yol çıkacağım buna göre benzin olayi çoktan çözülmüş olur Yunanda diye umuyorum.

Yunanistan güzergahı yolu 300 km uzatıyor hemen hemen -fakat benim şahsi fikrimdir kimse alinmasin- makedonya dan yunan sınırına girdigim an ben Turkiye ye geldim evimdeyim diyorum. Donuste de ulkemi terk ediyorum hissi tersine yaşanıyor. Yunanlari, kulturlerini, medeniyetleri v.s. cok seviyorum.  Italya dan farklı yok benim icin. Ama Bulgar dan gecer iken özellikle Sofya ile sinir arasinda gidis gelisli yollarda Arabam bozulmasın lastiğim patlamasin diye bildiğim um dualari ediyor. Benzin ve Wc disinda (kalabalik yerler haric) durmamaya calisiyorum. Oz bulgarlar Sofya gibi şehirlerde yasayanlar Avrupai modern ve insani. Ama gypsies -naviden yolu kaybeden ben 2013 ara koy yollarinda etrafim sarili insanlar. bulgar turkleri 5 euro ver seni yola cikarayim. v.s. v.s. aklima gelince kotu oluyorum- yüzünden kötü şeyler yasayan insanlar var.
Ben de bundan dolayı atabilirsem kendimi Nis e en kötü Belgrada Sabahtan aksama kadar atmaya çalışıyorum Ertesi sabah aksama kadar da sınıra geliyorum. oyle iste.

Bakin bununsa alakasi yok konu ile,adminlerden ozur diliyorum.

Selamlar gecmis kadir gecemiz mubarek olsun.

PARKU

The Schuey

Gecen sene Belgrad i aksam üstü gecmistim ve hicbir trafik yoktu.

Nis Pirot arası gerçekten sorunlu idi hatırlıyorumm. Navi calismiyor idi. Tabelalari servis yollarını iyi takip etmek gerekiyor idi.

Yunanistan yolu Makedonya da full yapinca benzinlik gerektirmiyor. Ama ben Ağustos ilk haftası yol çıkacağım buna göre benzin olayi çoktan çözülmüş olur Yunanda diye umuyorum.

Yunanistan güzergahı yolu 300 km uzatıyor hemen hemen -fakat benim şahsi fikrimdir kimse alinmasin- makedonya dan yunan sınırına girdigim an ben Turkiye ye geldim evimdeyim diyorum. Donuste de ulkemi terk ediyorum hissi tersine yaşanıyor. Yunanlari, kulturlerini, medeniyetleri v.s. cok seviyorum.  Italya dan farklı yok benim icin. Ama Bulgar dan gecer iken özellikle Sofya ile sinir arasinda gidis gelisli yollarda Arabam bozulmasın lastiğim patlamasin diye bildiğim um dualari ediyor. Benzin ve Wc disinda (kalabalik yerler haric) durmamaya calisiyorum. Oz bulgarlar Sofya gibi şehirlerde yasayanlar Avrupai modern ve insani. Ama gypsies -naviden yolu kaybeden ben 2013 ara koy yollarinda etrafim sarili insanlar. bulgar turkleri 5 euro ver seni yola cikarayim. v.s. v.s. aklima gelince kotu oluyorum- yüzünden kötü şeyler yasayan insanlar var.
Ben de bundan dolayı atabilirsem kendimi Nis e en kötü Belgrada Sabahtan aksama kadar atmaya çalışıyorum Ertesi sabah aksama kadar da sınıra geliyorum. oyle iste.

Bakin bununsa alakasi yok konu ile,adminlerden ozur diliyorum.

Selamlar gecmis kadir gecemiz mubarek olsun.

Ben de size katılıyorum, Makedonya-Yunanistan üzeri gidildiğine yaklaşık 40 km'lik bir gidiş-geliş yol var. (Yunan sınırına gelmeden) Ama Bulgaristan üzeri gidildiğinde ülkenin yarısını gidiş-geliş yollardan geçiyorsunuz. Başkentlero olacak Sofia'nın adam akıllı bir çevre yolu yok. Karayolu ile ulaşımı bu kadar kıt bir ülkeyi nasıl AB'ye aldılar o da ayrı konu.

Eğer yolda video-foto çekerseniz mutlaka buraya ekleyin, gözümüz Avrupa görsün. Bu arada adını unuttum, Thessalanoki'den sonra otoban üzerinde benzinlik varmış. Makedonya'da depoyu fullerseniz sıkıntı olmaz ama yine de bilmekte fayda var. Malum, Yunanistan'da otoban üzerinde benzinlik yok gibi bir şey. Ayriyeten Kavala'dan balık ve kurabiye yemeden geçmeyin bence.

voyager3355

Bulgaristan da Sofya ile Kapitan Andrevo kapisini baglayan bir otoban insaati devam ediyor halen. Bu sene de yok ama önümüzdeki birkac sene icinde tamamlanmis olacak diye umuyorum. Bu durumda Bulgardan gitmek daha mantikli bir hal alacaktir saniyorum.
Makedonya gümrük ve otoban kapılarında inanilmaz cok dilenci var ve organize çalışıyorlar insanı korkutuyorlar. Otobanlarinda delikler var amortisorleri full strok calistiracak kadar.
Kararsiz kaldim bu sene acaba Bulgardan gidip 3 saat dişimi siksam mi? Yoksa Makedon Yunan mi yapsam bilemiyorum. Spontane karar vereceğim Nis e ulaştığımda saniyorum.
Ben tek şoförüm dolayısıyla eşimden kızım musade ettigince resim çekmesini isterim saniyorum.  Yuklerim daha sonra foruma.
Yunanistan da benzin ışığı yansa bile ilk aradan cikip sehre dalsam benzinlik her türlü bulurum. Ayrica otobanda sehir çıkış tabelalari altinda en yakin benzinligin markasi ve mesafesini belirten tabelalar mevcut. Tedirgin etmiyor beni

Hayrlisi olsun. Teşekkür ederim mesajlariniz için.

PARKU

The Schuey

Bulgaristan da Sofya ile Kapitan Andrevo kapisini baglayan bir otoban insaati devam ediyor halen. Bu sene de yok ama önümüzdeki birkac sene icinde tamamlanmis olacak diye umuyorum. Bu durumda Bulgardan gitmek daha mantikli bir hal alacaktir saniyorum.
Makedonya gümrük ve otoban kapılarında inanilmaz cok dilenci var ve organize çalışıyorlar insanı korkutuyorlar. Otobanlarinda delikler var amortisorleri full strok calistiracak kadar.
Kararsiz kaldim bu sene acaba Bulgardan gidip 3 saat dişimi siksam mi? Yoksa Makedon Yunan mi yapsam bilemiyorum. Spontane karar vereceğim Nis e ulaştığımda saniyorum.
Ben tek şoförüm dolayısıyla eşimden kızım musade ettigince resim çekmesini isterim saniyorum.  Yuklerim daha sonra foruma.
Yunanistan da benzin ışığı yansa bile ilk aradan cikip sehre dalsam benzinlik her türlü bulurum. Ayrica otobanda sehir çıkış tabelalari altinda en yakin benzinligin markasi ve mesafesini belirten tabelalar mevcut. Tedirgin etmiyor beni

Hayrlisi olsun. Teşekkür ederim mesajlariniz için.

Bence Makedonya-Yunanistan güzergahı daha iyi ama Bulgaristan son yıllarda yol olarak çok gelişti. Şu anda Dimitovgrad'dan Kapıkule'ye kadar otoban diye biliyorum. Ama Kapıkule İpsala'ya nazaran daha dolu olur genelde.

Bulgaristan mola verme açısından Yunanistan'a oranla daha sıkıntılı. Ama Sofia'nın içindeki OMV ve McDonalds'lar iş görecektir. Siz Belgrad'da veya Nis'te konakladığınız için pek önemli olmasa da Sırbistan'daki Bayburtlu'nun Yeri'ni övüyorlar genelde.

Bence gidişte Bulgaristan'ı dönüşte ise Makedonya-Yunanistanı kullanın. Ben olsam böyle yapardım.

voyager3355

Gecen sene Nis te kaldım. bir akarsu kanali geçiyor şehrin ortasından. Kanal manzaralo 5 yildizli bir otel komik paralara kaldik gece. kanalın obur tarafında bir Sırp tavernasinda yemek yedik. Buzuki eşliğinde canlı müzik.  Insanlar sikir sikir giyinmiş. Yeniliyor iciliyor dansediliyor. Ve ailecek meyhane degil basbaya sosyal relax ortami. Ben Mc Donald's karsitiyim sahsen. Siradan bie italyan restoranında bildiginiz basit spagetti üzeri domates sosu benim icin en big macten daha evladir. Sirbistanda yerel sirp lokantası varken Turk lokantasi da cok tercihim olmuyor dolayısıyla. Sırbistan daki Bayburtlu da gecen sene gelişte durdum. Yemekleri guzel ama cok ta özelliği yok. Standard esnaf lokantasi kalitesinde. Tavsiye ederim Sirp tavernalarini ozellikle et ve raki veya şarap tercih ediyor iseniz.
Ben son iki senedir tatilin son kısmını burhaniyede geçiriyorum. Donuste Çanakkale Eceabat gemi ile sonra Yunan yapıyorum. isime geliyor.
Ama bu sene dediginiz gibi Bulgardan İstanbul yapıp işim bitince yine Yunanistan yapabilirim dediginiz gibi.
ayda hemen hemen 7000 km yapacağım gibi duruyor. Stradella - İstanbul-Samsun-Ankara-Mersin-Izmir-Stradella ;)

2013 yazi Hırvatistan da su pompasi yatak sardi 1 gun kaldim Zagreb te
2014 yazi Slovenya da da Mazot filtresi tikandi 1 gun kaldim Ljubljana da
Bu sene Allah kerim, bozulur ise gormedigimiz bir yerde bozulsun vesile olsun gezmeye Makedon ve Bulgar hariç  İnşallah

;) 240 000 km de.

PARKU

voyager3355

Plovdiv  (Filibe) ile Dimitrovgrad arasi otoban değil ve rezil bir yol.

PARKU

The Schuey

Gecen sene Nis te kaldım. bir akarsu kanali geçiyor şehrin ortasından. Kanal manzaralo 5 yildizli bir otel komik paralara kaldik gece. kanalın obur tarafında bir Sırp tavernasinda yemek yedik. Buzuki eşliğinde canlı müzik.  Insanlar sikir sikir giyinmiş. Yeniliyor iciliyor dansediliyor. Ve ailecek meyhane degil basbaya sosyal relax ortami. Ben Mc Donald's karsitiyim sahsen. Siradan bie italyan restoranında bildiginiz basit spagetti üzeri domates sosu benim icin en big macten daha evladir. Sirbistanda yerel sirp lokantası varken Turk lokantasi da cok tercihim olmuyor dolayısıyla. Sırbistan daki Bayburtlu da gecen sene gelişte durdum. Yemekleri guzel ama cok ta özelliği yok. Standard esnaf lokantasi kalitesinde. Tavsiye ederim Sirp tavernalarini ozellikle et ve raki veya şarap tercih ediyor iseniz.
Ben son iki senedir tatilin son kısmını burhaniyede geçiriyorum. Donuste Çanakkale Eceabat gemi ile sonra Yunan yapıyorum. isime geliyor.
Ama bu sene dediginiz gibi Bulgardan İstanbul yapıp işim bitince yine Yunanistan yapabilirim dediginiz gibi.
ayda hemen hemen 7000 km yapacağım gibi duruyor. Stradella - İstanbul-Samsun-Ankara-Mersin-Izmir-Stradella ;)

Bu sene Allah kerim, bozulur ise gormedigimiz bir yerde bozulsun vesile olsun gezmeye Makedon ve Bulgar hariç  İnşallah

;) 240 000 km de.

Sırbistan'da öyle güzel ortamlar varken ben de karnıma McDonalds fast food'u sokmam açıkçası.

Samsun benim memleketimdir, güzel şehir. Tavsiye ederim.

Arabanın Slovenya ve Hırvatistan'da bozulması en azından kötünün iyisi olmuş. (Hırvatistan demişken acayip güzel otobanları var, parasını hak kuruşuna kadar hak ediyor diyor birçok kişi) Daha önce 2 defa bozulmuş arabamla ben Bulgaristan'dan geçmeye korkardım valla. Hele bir de gece vaktine denk gelirse Allah korusun, aç köpek gibi saldırırlar. Bu arada sizden hiç rüşvet istediler mi?

Bir de Belgrad-Nis arası 3-4 yerde yol yapım çalışması varmış. Yol bazen tek şeride düşebiliyormuş.

Allah kolaylık versin, birçok gümrük geçeceksiniz, inşallah çok fazla yoğunluk olmaz. O psikolojiyi biliyorum, sinir bozucu bir durum.

voyager3355

;) 240 000 km de.

Sırbistan'da öyle güzel ortamlar varken ben de karnıma McDonalds fast food'u sokmam açıkçası.

Samsun benim memleketimdir, güzel şehir. Tavsiye ederim.

Arabanın Slovenya ve Hırvatistan'da bozulması en azından kötünün iyisi olmuş. (Hırvatistan demişken acayip güzel otobanları var, parasını hak kuruşuna kadar hak ediyor diyor birçok kişi) Daha önce 2 defa bozulmuş arabamla ben Bulgaristan'dan geçmeye korkardım valla. Hele bir de gece vaktine denk gelirse Allah korusun, aç köpek gibi saldırırlar. Bu arada sizden hiç rüşvet istediler mi?

Bir de Belgrad-Nis arası 3-4 yerde yol yapım çalışması varmış. Yol bazen tek şeride düşebiliyormuş.

Allah kolaylık versin, birçok gümrük geçeceksiniz, inşallah çok fazla yoğunluk olmaz. O psikolojiyi biliyorum, sinir bozucu bir durum.

Benim Annem ile Babam Samsun da yasiyor, Babam Mersinli dolayisiyla oraya da geciyorum.
Ben 2013 haziranda 168000 de aldigimda arabami cok beter vaziyette idi, bozulmamasi isten degildi, tabi bende cok bilmiyordum o zaman bu arabanin huylarini, iyi bir bakim yapilmis oldu yolda trigerden su pompasina birkac tane kotu durumdaki supap horozlari v.s. degisti, tabi hala egr ve fap var idi o zaman.
Gecen sene slovenya daki olay tamamen kotu mazot yuzunden, herkesin basina gelebilecek birsey,
Akilli bir is yaptim (oyle inaniyorum, cevreyi kirletiyor da olsam su an) gecen sene Ankarada sokturdum FAP'i EGR de iptal edildi, bir de ufaktan yazilim 210000 km de idi o zaman, su ana kadar hic bir ekstra is yapmadim ve gayet saglikli arabam su an. Tabi Alfa asktir, seviyorum arabami, ama cok guvenmiyorum kendisine arada yaslandigini hissediyorum, ondan dolayi pek Bulgari gozum kesmiyor, ama zaten gunduz gececegim icin, sorun olmaz diye umuyorum.

Sene sonuna dogru ya da 2016 basi E61 kasaya gececegim insallah bu sene de Turkiye yapayim da zaten 3000 euro etmez artik iyice kendini salmaya basladi.

Otomatik vites te bir sacmalama gordum gecen ay Hannover den donerken buradan paylasayim belki bir fikri olan vardir. 170 km/h gps hizi ile cruise gider iken 6. viteste hemen hemen 45 dk kadar, yokus asagi birakinca gazi, araba D konumunda kendi kendine 5 e cekip motor freni yapiyor. Tiptronik tarafina atip 6 ya alinca sorun yok, D ye cekince tekrar 5 falan filan,

Sonra yolda sanzimani kontrol ettir diye bir seyler cikti. Kapattim actim. Duzeldi ve bir daha da gelmedi.
Yarin serviste muayenesi bitmis arabanin o yapilacak bu arada da bilgisayara baglayip kontrol ettirecegim hata her ne idi ise.

Yunan yollarinda guzel virajlar var selanik ile turkiye arasinda, oralarda 320 veya E220cdi leri cok pis yiyor idim, ama duzde cok hizli gidiyorlar yetisemiyorum...
Benim dayida 3.35d var 290 kusur biturbo onla beraber pisa ya gittik,iki araba, duzde mumkun degil yakalamak hatta ileride durup kahve icse anca yakalarim saniyorum, ama bana enteresan birsey dedi, ben baya bir hayal kirikligina ugradim, onun arabada runflat lastikler var. virajlarda eger zemin guzel degil ise araba geziyor imis. dolayisiyla virajlarda 159 kadar stabil degil imis. benim bu dayim oyle caylak sofor degil, 18 kere falan turkiyeye gitmisligi var almanyadan hatta 17 saatte Stuttgart tan turkiye gumruk kapisina inmisligi var  sadece wc ve benzin icin durarak o derece manyak, ama o diyorsa bir bildigi vardir saniyorum,

selamlar.

PARKU

Burakkaraağaçlı

N'to trauma

D6603 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TRSemih

Burak bu sene geldiğinde vaktin olursa bir buluşma tertipleyelim.
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-...)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

voyager3355

Tabiki abi neden olmasin, umarim denk geliriz, benim tatiller genelde yolda geciyor, ama bir sekilde bir yerlerde bulusulabilir, mesela hangi sehir? :) istanbul mu?
PARKU

TRSemih

Tabiki abi neden olmasin, umarim denk geliriz, benim tatiller genelde yolda geciyor, ama bir sekilde bir yerlerde bulusulabilir, mesela hangi sehir? :) istanbul mu?
Ben Ankara'da oturuyorum. Ağustos ortası gibi Mersin Taşucu'nda olacağım. Sana hangi şehir uyarsa artık :) Ankara'da vaktin olursa daha iyi olur tabii. Kalabalık bir buluşma ayarlarız.
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

Kurzuk

Ben Ankara'da oturuyorum. Ağustos ortası gibi Mersin Taşucu'nda olacağım. Sana hangi şehir uyarsa artık :) Ankara'da vaktin olursa daha iyi olur tabii. Kalabalık bir buluşma ayarlarız.
Biri Taşucu mu dedi? Bizim memleket, iskele, deniz kızı :) vay be gün batımı sahilde ne güzel buluşma fotosu çekilir. Belki yaparız bir güzellik.
2008 MY GT Q2
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/uyelerimiz-ve-alfa-romeo-lari/06-m-9826-my-gt-q2/[/url]

TRSemih

Biri Taşucu mu dedi? Bizim memleket, iskele, deniz kızı :) vay be gün batımı sahilde ne güzel buluşma fotosu çekilir. Belki yaparız bir güzellik.
Taşucu'nda yazlık var. Yarı oralı sayılırım bende :) limanda balıkçı teknelerinin olduğu kısım tam fotoluk. Güzel kareler yakalarız kısmet olursa..
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)