Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

En Kaliteli Otogaz ?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

THG

Arkadaşlar merhaba,

Opet, Shell, PO vs.

Araca en zararsız olan ve verimli olan Otogaz hangisidir ?

Katkılı ve katkısız olan gazların araca ne gibi bir etkisi söz konudur ?

Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

( Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum )

Saygılarımla,
2008 - Alfa Romeo 147 (02.09.2014 - 22.06.2017)
2007 - Subaru Forester (03.07.2017 - 29.07.2019)
2011 - Audi A3 Sportback S-Tronic (07.08.2019 - ...)

Doğa Tosun

Ben herzamanki gibi opet(aygaz) ve shell diyorum. Lpg yetkili servislerine de hep sorarım, aldığım cevap fix. Opet/shell. Birileri çıkacaktır ben xgaz dan alıyorum gayet memnunum diyen, ben genelden bahsediyorum.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

fatihmehmet

Benim de ilk tercihim Opet sonra Shell.
Milangaz'dan ucuz diye aldığım oldu ama ya az km gitti ya da LPG'ye geçerken ısınmadan once vites geçişlerinde teklemeler oldu.

Gerçi yine motor ısınmadan LPG'de vites atarken tekleme yapıyor. Ama Milangaz'da daha fazla oluyordu.

Sent from my iPhone using Tapatalk
2007 - Alfa Romeo GT Q2 1.9 JTD (2019-.....)
2004 - Alfa Romeo 156 mk2 2.0 TS Manuel. (2016- 2019)
2008 - Alfa Romeo 147 1.6 TS - Alfa Rosso. (2013-2016)

iskoc

total dışında hepsinden memnun kaldım çekişte yakıtta birşey farketmedim..
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

tfnsmsk

Motor sporlarının herdaim içinde bulunmaları sebebiyle Shell benim tek favorim.
Yakıt teknolojisi açısından bunu önemli buluyorum.
İtalyanlarla dirsek temasında çalışmaları da cabası..
sportif ruh.

milano 75

bende mümkün mertebe shel takılıyorum,aygaz zorda kalmadıkça almıyorum.aygaz katkılı diye hatırlıyorum ve katkılı gazı önermiyolar pek.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

vieri

Ben önceki araçlarımda hep po-gaz kullandım.Herhangi bir sıkıntı da yaşamadım.

reunion

MOIL ya da Güven Al Gaz kullanıyorum. İsimlerinde belki hayır yok ama LPG de çok fazla farketmeyeceğini düşünüyorum. Günde 70km yapıyorum 1.5 yıldır bir sıkıntı yaşamadım.

alperuzi

Vectra'da %90 shell, %10 PO kullanmıştım 2 yıl boyunca, hiçbir sorun çıkarmadılar.

sbk0655

Shell den baska bir yerden almiyorum , ozellikle katkili olanlardan uzak duruyorum cunku zamanla enjektorlere ve diver aksamlara zarari oldugunu duymustum.

Fatihob

Benim gözlemlediğim motordan motora ve kitten kite değişkenlik gösteriyor. Evdeki E39 5.20 Bmw'ye Opet(Aygaz)ten başka ne koyarsak tekleme,silkeleme gibi sorunlar oluyor, hele Shellden koyduğumda ızdırap oluyordu bize. Arkadaşın Doğan'ına nerden koyarsak koyalım canavar gibiydi.
..

Suatsvn

Ben son bir aydır total den alıyorum.Opetten,shelden,bp den aldım. Total ortalama 10 km daha fazla götürdü. Diğerlerine göre ucuz olduğu için totale devam ediyorum.

sp4rc0

2006 da sadece aygaz alıyordum. ilk Lpg bakımına gittiğimde tüm sistemin katkı maddesinden dolayı tıkanmış olduğunu gördük. Sistem komple sökülerek temizlendi. Aygaz'a şikayet ettiğimde geri dönüş bile yapmadılar. 2014 sonuna kadar bir daha almadım kimseye de tavsiye etmedim. 2014 te 6ay kadar aygaz almak zorunda kaldım. Bakıma gittigimda hiçbir sıkıntıyla karsilasmadim, ancak hala zor durumda kalmazsam almam.
Bu arada katkı maddesi denen şeyin hiçbir mantığı yok. Sanmayin ki sizin aracınızı veya daha fazla km gitmenizi düşünüyorlar. Amaç tamamen daha fazla para kazanmak. Subaplar yağsız kalıyor ve zarar görüyor yalanıyla katkı maddesi adı altında bütan propan karışımından daha ucuz olan başka hidrokarbonlar (yağ) ekleniyor. Olay tamamen bundan ibaret. Formülü ne zaman değiştirdiler bilmiyorum ama yeni katkı maddeleri eskisi gibi tortu (sistemde yağ birikmesi) birakmiyor..
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

tolga_ozhan

Kesinlikle psikolojik olmadığını defalarca test edip gördüm. Hemde yıllardır 6-7 tane aracım ile yaptım bu testi. İster benzin olsun iterse Lpg (motorin'i bilmiyorum) kesinlikle opet'ten aldığım yakıtla %20 daha az km gidiyorum.
Olur mu canım öyle şey diyen bir kaç yakın arkadaşıma da ispatlayarak göstermişliğim vardır. Sadece çok mecbursam giriyorum opet istasyonlarına. O da en fazla 20 TL alır çıkarım.

Alfadanadam

Benzin alacaksam opet tercih ederdim geçmişte. Lpg'yi de opetlerden alırdım aygaz olduğu için. Bir problem yaşamadım gazdan kaynaklı.
ama dizel denince sadece shell yada bp alırım. Diğerlerinden anca yolda kamayacak kadar.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

jenson

Daha once Shell benzin istasyonu sahibi tanidiğima sormustum bu konuyu... Aygazin katkili gazindaki katki maddesinin agirliyla, gazin agirligi ayni yogunluk ve agirlikta olmadigi icin, dagilimin homojen olmadigi ve uzun vadede araca zarar verecebilecegi yonunde konusmustu. gayet mantikli gelmisti

ugur_1903e

You are not allowed to view links. Register or Login
Kesinlikle psikolojik olmadığını defalarca test edip gördüm. Hemde yıllardır 6-7 tane aracım ile yaptım bu testi. İster benzin olsun iterse Lpg (motorin'i bilmiyorum) kesinlikle opet'ten aldığım yakıtla %20 daha az km gidiyorum.
Olur mu canım öyle şey diyen bir kaç yakın arkadaşıma da ispatlayarak göstermişliğim vardır. Sadece çok mecbursam giriyorum opet istasyonlarına. O da en fazla 20 TL alır çıkarım.

Diğer yakıtları bilmiyorum ama benzin konusunda kesinlikle katılıyorum. 147 opetten aldığım benzini resmen içiyor. Benzin de shell bence başarılı, özellikle dikkat ederim başka yerden almamaya.
Opetten dizel yakıt alan arkadaş var baya memnun. dizel hakkında tek bildiğim bu.

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login

Peki bu testler doğrultusunda en yüksek menzili hangi firma veriyor ?
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

tolga_ozhan

Diğerleri arasında ayırt edemeyeceğim kadar fark oldu hep. 3-5 km'dir en fazla o da bir çok başka değişkene de bağlı olduğu için istasyon ya da markadır diyemiyorum.

universeee

Benim ustamında bana tek söylediği Opet'ten havalar soğukken kesinlikle LPG alma içindeki katkı maddeleri yüzünden. LPG'nin içindeki katkı maddelerinin LPG'nin devreye girdiği ısıdan çok sonra olması gerektiği gibi çalışmaya başladığını söylüyor. O ana kadarsa yukarıda You are not allowed to view links. Register or Login nun söylediği gibi sistemi tıkama ihtimali olacak yapıda kaldığını söylüyor. Onun dışında hiçbir marka ile ilgili ters bir şey söylemedi bizim usta.

Ben genel olarak Shell, PO ve BP kullanıyorum herhangi bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar. Yazın dahi Opet kullanmıyorum ama :)
2005 Alfa Romeo 147 1.6TS Distinctive 2013-2016
2013 Nissan Qashqai 1.5 dci Tekna 2016 - ...

cem meric

Aklı kelden yakıtı shell'den alacan  :D

tayfun

hangi marka olursa olsun istasyondan istasyona değişiyor.birçok deneme.yaptım, bp'nin gazı beni hep üzdü. birde lukoil vs gibi ucuz gazlar litre olarak daha fazla gelsede, araba hem daha kötü hemde daha az km yapıyor. misal aynı paraya lukoil' den 37 litre ile 240 km gider iken, opet , shell ile 32 litre ile 270 km yol gittiğimi bilirim. burda avantaj dez  avantaja dönüyor. eyer denk getirirseniz Türkiye petrolleri diye yeni bir marka var. sanırım devletin. opet ve shell'den hem daha iyi hem daha uzun km gidiyor. tavsiye ederim.

blueoyester

yaklaşık 2 yıldır po kullanıyorum.   performans açısından sıkıntı yaşamadım. daha önce total kullanıyordum ondada sıkıntı yoktu. mecbur kalırsam bp den alıyorum. opetten almamaya özen gösteriyorum. shell bizim buralarda pek yaygın olmadığı için deneme fırsatım  olmadı.
you are my desire alfa romeo
[url="http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg"]http://i.hizliresim.com/EY2mWA.jpg[/url]

sp4rc0

Daha önceki farklı lpg konularında benzer şeyler konuşuldu. Önemli olan shell, bp, po, opet vs. değil. Onların lpg'yi nereden aldığı. ipragaz, milangaz, aygaz vb... Bunlarin da birkaçı aynı yerden temin edip kendi katkılarını ekliyor diye hatırlıyorum. O yüzden istasyondan çok lpg nin markası önemli.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

ArinFırat

5 yıldır 156 kullanıyorum.ucuz diye Lukoil denedim performansı kötü,opet denedim katkılı olduğu için anlamsız teklemeler yapıyordu,PO köy yollarında bile var,soluk renkli tabelaları ve demode pompaları yüzünden bir türlü You are not allowed to view links. Register or Login kullandım performans ve yaptığı km olarak memnun kaldım,son 3 yıldır ise yeni evime çok yakın olduğu için sürekli TOTAL den alıyorum performans olarak gayet iyi,fiyatıda You are not allowed to view links. Register or Login olarak yazın 36 lt ile 340 km,kışın ise 36 lt ile 280 km yol yapıyor..yakıtı iyide olsa kötüde olsa totalin bu değerleri 3 yıldır şaşmadı..tolga arkadaşımızın dediği gibi birazda markadan çok istasyon sahibinin artniyetli olup olmadığına bağlı..tavsiyem aynı istasyondan 3-5kez üstüste alın,aldığınız lt miktarı ile katettiğiniz mesafe değişkenlik göstermeyip tatmin ediyorsa oradan almaya devam edin ve surat yapın..ilginçtir ne zaman lpg almaya gitsem örneğin 3 nolu pompaya yanaşırım pompacı ısrarla beni 4 e çağırır.acaba daimi müşterileri için 4 nolu pompadan yolcu işi olanlara 3 nolu pompadan mı veriyorlar diye düşünüyorum.sürekli aynı yerden almanın böyle bir faydasıda olabilir