Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Acil direksiyon yardımı

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

seljuk11

Merhaba arkadaşlar aracımın tüv muayenesinden geçmesi için orjinal airbagli bir direksiyon almak istiyorum.Bilen varsa yardımcı olabilir mi ?Teşekkürler.

Edited by - seljuk11 on 18/09/2011  19:58:03

Sportivo

Airbag olmayınca TUV'den geçmiyor mu? İlk defa duydum.
Alfa Romeo 156
35 AU 4494

seljuk11

bana öyle dediler şimdi bende spor direksiyon var ve bu yüzden airbag ışığı yanıyor böyle geçmez  muayeneden dediler.Bende direksiyon derdine düştüm şimdi.Gerçi tüv'ü arayıp sormadım ama.

alfistahakan

Gösterge tablosunu söküp airbag lambasını da çıkarın..Olsun bitsin.TÜV'e ne airbagden sundan bundan.Abarttılar iyice.
Hakan
Forever Alfa

Dentist

Bence muayenede sorun yaşarım endişesiyle değil,kendi can güvenliğiniz için airbagli orijinal bir direksiyon edinin bir an önce.
Bir zamanlar bunlar vardı;artık yoklar...

146 1.4 TS
147 1.6 TS Distinctive
159 1.9 JTD Distinctive Plus Qtronic
159 1750 Tbi-Ti
159 1.9 SW JTD Distinctive Qtronic

seljuk11

ya bana öyle bi anlattılarki sökmekde işe yaramıyor önce biraz yanıp sonra sönmesi gerekiyormuş diye bencede biraz saçma  ama artık haftaya muayenede çıkacak bakalım ak kedi kara kedi belli olur bu şekilde girecem geçmezse mecbur alacağız bi direksiyon.

Alfadanadam

Söylenenler doğru olabilir. Şöyle ki: Örneğin 3. fren lambası 2002 model ve üzeri araçlarda mecburi. Yani daha eski bir aracınız varsa ve yanmıyorsa sıkıntı yok ama daha yeni ve 3. fren lambanız yoksa ya da yanmıyorsa muayeneden geçmiyor.
Benzer şekilde sürücü airbag için de bir kural varsa dedikleri doğru olabilir.

alfistahakan

Tanıdık servisden ödünç alın .Tr de fiyatlar çok pahalı.Ben ebayden almıştım mecburen hemde yepyeni ..
Hakan
Forever Alfa

ATA

quote:

ya bana öyle bi anlattılarki sökmekde işe yaramıyor önce biraz yanıp sonra sönmesi gerekiyormuş diye bencede biraz saçma  ama artık haftaya muayenede çıkacak bakalım ak kedi kara kedi belli olur bu şekilde girecem geçmezse mecbur alacağız bi direksiyon.

Sizde motor arıza lambasından sinyal alın, kontak açıldığında aynı anda yanacak sonrasında sönecektir =))
1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

seljuk11

keşke öyle bir imkanım olsa ama yok.bilecikde öyle  bir yer yok.alfası olan arkadaşımda yok ondan isteyeyim :)geçmezse alıcaz artık.

alfistahakan

quote:

quote:

Sizde motor arıza lambasından sinyal alın, kontak açıldığında aynı anda yanacak sonrasında sönecektir =))

ATA süpersin.Güzel bulmuşssun.
Hakan
Forever Alfa

ku2

Merak ettim..Arabayı alırken bu direksiyon ile mi aldınız..?
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

seljuk11

quote:

Merak ettim..Arabayı alırken bu direksiyon ile mi aldınız..?

evet bu şekilde aldım bu kadar sorun çıkaracağını düşünmemiştim.

alfistahakan

Eskişehir_Bilecik arası çok uzak değil bildiğim kadarı ile.DNR1 rumuzlu arkadaşımızın bilgilerine siteden ulaşıp yardım alabilirsiniz.
Hakan
Forever Alfa

Burak

Bugun orjinal direksyonla airbag uyarı lambası yanık bir şekilde vizeden geçtim.
1997 Gtv V6 TB

dnr1

eskişehirde airbag tamiri ile ulaşan airbagçi mesut var..sanayi sitesinde..direksiyon kaplamadan tut..aklına ne gelirse yapıyor..istersen ona gidebilirsin..her türlü işni halleder..
[url="http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg"]http://img16.imageshack.us/img16/64/sanalmod3.jpg[/url]

Menza

ya arkadaşlar yapmayın etmeyin bunu kim söyledi ..
yani ben araç alıcam alırken üzerinde airbag olmayacak sonra da muayeneden geçmeyecek..
yok böyle bir şey
benim aracımda orjinalinde airbag vardı ben söktüm kimse de sormadı var mı yok mu diye..
diyelim gidip 300 000 gbp verip 2011 model noble aldınız bu araç 600 kusür beygir ne airbag var ne abs..bu araç amerikada bile trafiğe çıkıyor ingiltere de çıkıyor tr de tüv den geçmeyecek öylemi..
bence bilgi yanlışlığı var ortada