Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Alfa Romeo'nuzun değerini nasıl belirliyorsunuz?

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfa Romeo'nuzun değerini nasıl belirliyorsunuz? (anket ve tartışma)

Farklı marka araçların fiyatına göre (Örn; Şahin bile şu kadar ediyorsa benim ki bu kadar eder),
0 (0%)
Satıldığı yılda benzer segment ve fiyatlı olan araçların (BMW, Mercedes vb.) ikinci el değerlerine göre,
0 (0%)
Sarı sitede ilanlarında aynı aracın kıyaslamasını yaparak (emsallerine göre),
10 (52.6%)
Kendi aldığım fiyatın döviz karşılığı olarak,
1 (5.3%)
Kendi düşünceme ya da mantığıma göre (bu özelliklerde, bu segment, bu model araba bu kadar etmeli),
7 (36.8%)
Galericiden ya da al-sat yapanlardan fikir alarak.
1 (5.3%)

Toplam Oy Verenler: 19

Pervasiz_7

Elbette herkesin aracı kendine kıymetli. Malumunuz üzere bizim araçlar piyasa aracı değil. Ancak fiyatlar çok değişkenlik gösteriyor. Emsal araçlar arasında (ikisi de bakımlı, bir birine yakın km, değişen durumu benzer ve aynı yıl) araç bedelinin %20 si kadar fark olabiliyor.  İnsan ilanlara bakarken gerçekten satmak için mi, piyasayı yükseltmek için mi fiyat vermiş anlamıyor. Bir de pazarlık payı diye bir şey var tabii. Ancak ne olursa olsun her model için yaşına göre ortalama bir fiyat olmalı. Alırken ya da satarken baz alabileceğimiz bir fiyat. Alıp, satacak arkadaşlara da fikir vermek açısından düşüncelerinizi belirtebilirsiniz.

Seyahat etmenin keyfi, varış noktasından daha önemlidir.
-Soichiro Honda

pierrecardin

2. el piyasasının daralması alış satış işini de hassaslaştırdı açıkçası. Artık insanlar fiyat belirlemeden satın alım işlemlerine kadar her alanda ince eleyip sık dokuyorlar. Aslında böyle zamanlarda profesyonel ikinci el firmaları prim yapmalı ama bizde hunharca alım satım yapılırken ben de ranttan pay istiyorum diyen firmalar tam ihtiyaç olan zamanda ortada yoklar.
A     R
L     O
F     M
A     E
       O