Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

ACİL ALINIK 145 & 146

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Alfadanadam

Alelacele Alfa alıp ta ömür boyu nefret edeceğinize başka marka birşey alıp Alfa alma işini erteleyin bence. Bu ruh haliyle araba almak bazı kusurları peşinen kabul etmek bana göre.

Anıl

Aynen katılmakla beraber, hayati teknik bilgileri bilmemek artı birde alacağınız aracın Alfa olması(bu araçta teknik birçok şeyi bilmeniz gerekiyor) bence sizi ileride bu markadan nefret ettirecek bence! En basiti Manisadaki 145'in fotoğrafında hararet 130'u vurmuş,enjektör ışığı bağırıyor, adam kaldırıma çıktım diyor kimbilir ne vukuat yaptı hala daha bu aracı alayım mı diye düşünüyorsunuz. Kuşadasındaki aracın fotoğrafında bariz şekilde kaputun boyası mat,kasap usulü bir boya var araçta,yolcu tarafı kaputta 2 parmak boşluk var çamurlukla ve ön çamurluk içi yerinde bile değil,klima gazı bitik diyor ama bu kliması çalışmayan araçların genel kandırmacasıdır,komprasör çalışmaz abi gazı yok derler,aldıktan sonrada bana ne derler...Çok acele ediyorsunuz ve bile bile çürük elmayı alacaksınız gibi geliyor.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

n/a

Hocam doğru diyosunuzda 8-9bine bu tarzda hangi araç var? Bu paraya ne alsam zaten değişen bişey olmıycak. Hem ucuz hemde on numara olmuyor malesef bende bunların farkındayım. Ama yok dersenizki yardımcı olayım üstünü ben vereyim ozaman buyrun size benim 9bin lira beraber sorunsuz 2000model TS alalım. Yani burda yazıp yargılarken insanların şartlarınıda düşünün lütfen çocuk azarlar gibi mesaj atmayın. Aracı daha almadım gidip bakıcam gerekirse yetkili serviste ekspere sokucam. Adama dedim ben herşeyi sağlam alırım gaz maz anlamam yaptırın dedim tamam dedi böyle konuştuk yani bende salak değilim paramı çöpe atmam alın teriyle biriktirdim. 15yaşında araçta ufak tefek boya-doğrultmayı ben bile kabul etmişken size neden bu kadar sorun oldu onu biç anlamadım. Tramerden plaka sorguladım 2003ten sonra kayıtlı hasarı yoktur diyor

Anıl

Biz size yardımcı olmaya çalışıyoruz,8-9bin'e aracı alıp sorunsuz mu bineceksiniz, en basiti bakıma sokmayacakmısınız,triger'i değiştirmeyecekmisiniz. Bunlar hep masraf 8-9 bin verip üzerine 2bin masraf yapacağınıza temiz bakımlı biraz daha pahalı bir Alfa bakın diyoruz. Para kazanmak kolay değil, çoğumuz büyük emekler harcayarak bu araçları aldığımızdan zaten gözümüz gibi bakıyoruz,piyangodan ya da biryerden gelen parayla almadık ki bizde...
Doğrultma-boya vs olabilir ama şasesi sağlam mı bu önemli,motoru ne durumda,içi ne durumda bunlarla ilgili bir bilgi yok,Allah korusun motorunda sorun varsa bir motoru toplamak 4000TL'den başlar,bunlara dikkat edin diyoruz,uyarıyoruz ama siz 8-9bin TL diyorsunuz başka birşey demiyorsunuz,8bin TL'lik Alfa sizi üzer,başka markaya yönelmek daha doğru olur,15-16 yaşında bir araç ne kadar düzgün olsa da arıza yapma potansiyeli çok yüksektir.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

shadycome

forumu okudum kendimden örnek vermek istiyorum cuma günü itibariyle bir 156 için anlaştık sözleştik aracı 15bine bağladık aracı alfanın bir ustasına göstedik aracın trigeri değişmesi gerektiğini söyledi eyw dedik. ilerleyen zmnlarda debriyaj setinide değiştirmek gerek dediler eyw dedik..neyse bugün aracı aldık noterden geliyoruz aracı servise sokacagız aracı servise sokarken akis kırıltı :)) olaya bakın geri vitese taktı (daha aracın direksiyonuna oturmadım :D ) çaaat bir sess akis gitti araç gitmiyor ne ileri ne geri.. araç servisde ve çarşamba perşembe çıkmasını bekliyoruz inş.. tahminimce en kötü 2binlik olacağız gibime geliyor :( aracı almadan önce herkes çevremdeki herkes alfa alma dediler ben gittim inatla birazda aceleye geldi alfa aldım biraz üzüldüm bugün moralimde bozuldu.. ama ben kendi kendime söz vermişdim alfa alacam diye aldık biraz tuzlu oldu daha da masraf cıkar gibime geliyor :( pişmanmıyım hayır hala gülebiliryorum ama ne biliyim işte diyorlar takım tutmak gibi birşey aynen öyle.. aracın direksiyona oturmadan 2bin ekstradan masraf çıktı.. ve herkes bunu gözüme gözüme sokuyor :D hayırlısı olsun.. deseler ki gel bu aracı bırak böylece sana daha uygun bir araç alalım valaha vazgeçmem.. büyük konuşmayımda bu araç bana onbin lirada masraf çıkarsa bundan sonraki aracımda alfa olacak..

Alfadanadam

Bizler, bu siteye üye olan herkesi aileden biri olarak kabul ederiz. Nasıl ki kardeşim bile sizin sorduğunuz soruyla bana gelse aynı şeyleri yazarım. Bu sitede 1'den fazla Alfa Romeo kullanmış birçok alfista var ve ellerinden geldiğince tecrübelerini paylaşıyorlar.
Alfa Romeo az satılan bir marka olmanın beraberinde getirdiği doğal bir sonuç olarak özel ustaları dışında özellikle bazı kısımları pek bilinmeyen bir markadır. Az satılmasının sebep olduğu diğer doğal sonuç olan ikinci elde düşük değere sahip olması sebebiyle de kısa sürede "apaçi" dediğimiz tarzda insanların eline sıklıkla düşer. Emin olun, öylesine bir denk gelirseniz alfadan öylesine nefret edersiniz adını bile ağzınıza almazsınız bir daha.
İnşallah gönlünüze göre bir 145 bulursunuz ki benim de ilk alfam 145 idi. Ne paralara ne güzel arabalar bulunabiliyor. Ama çok aceleye getiriyorsunuz bence.

Siz hala buradaki arkadaşların sizi azarlamaya çalıştığımızı düşünüyorsanız diyecek birşey yok.

ku2

Kimse sizi azarlamıyor arkadaşım. Bilakis yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yol göstermeye uğraşıyoruz. Hepimizin başından geçen acı tatlı anıları var. Bunlardan faydalanarak, tecrübelerimizle size yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Madem Alfa var kafanızda.. Cebinizde de paranız. ve kesinlikle başka bir araç bakmıcam diyorsununuz.. O zaman acele etmeyin..Biraz daha bekleyin derim.

Sevgilerle.
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

ku2

Bu arada bunu da düşünebilirsiniz.
Üyelerimizden Tolga arkadaşımızın eski arabası..
You are not allowed to view links. Register or Login

Bilgileri, detayları aracı bilen arkadaşlar buraya yazarlar nasılsa.
İlgilenirseniz..Böyle bir araç düşünmezmisiniz??
Alternatif olarak..??
--

n/a

İzmir dışı yakın iller haricinde zor hocam saolun. İzmirde o modelden hiç yok zaten ve HB düşünüyorum
Alfa sevdamdan dolayı ve bilgi alışverişi için foruma üye oldum. Saolun baya kişide iyi kötü fikrini belirtti yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak durumdan dolayı artık aldım aldım yoksa en az bi sene daha ertelemem gerekicek ve bu sürede belki birikimimde eriycek. Az dagil 3-4aydır hergun ilan bakıp heray otopazarı, galeri gezmekte insanı maddi manevi yoruyor ve bi noktada artık olanın en iyisi neyse almak gerekiyor. Şuanda da bu durumdayım. Daha önce dediğim gibi aile zaten alfa alma yerli al diyor hatta tartışmanın üstüne çürük elma yok kaportası şöyle yok boyası böyle yorumlarını görünce iyice sinirlendim ve soğudum araba almaktan. Ancak bu fiyat aralığında daha genç ve güncel baska hb duzgun arac olmadiginin dört aydır bende farkındayım. Bi sene daha beklesemde pek bişey degişmiycektir. Sonuçta 10-15yaşında her araçta biseyler olabilir. Şasi ,motor ve önemli noktaları zaten ekspertizde en iyi sekilde bakılacaktır. Apaçi arabası almak bende istemem. Şuanda aracım olsa beklerim sorun degil ama hergun otobus beklemek dert olmaya başladı aramaktanda sıkıldım. Bütçede belli. Buyrun 9bine kadar izmirden araç tavsiyesi gösterin lütfen bende görüp aaa buda varmış bunu alıyım diyeyim.

ku2

Esas olan bakımlı bir araba alabilmektir. Yani bakım geçmişi olan..Seceresi sağlam olan.

Dikkat edin Alfa demiyorum..araba diyorum.. Bu dediklerim her marka model için geçerli.

9000 TL ye siz bulursanız buyrun alın o zaman.
Biz sizi vazgeçirmeye değil..Yardımcı olmaya çalışıyoruz. Yarın bir gün alıp, ondan sonra sanayi de ceptekini de harcarsanız şaşırmayın o zaman.

Ben beklemekten yanayım.. Bekleyin..güzel bir Alfa karşınıza çıkar diyorum.

Sevgiler.
--

n/a

Ya şimdi yada belki para erimizse bi sene sonraya kalıcak hocam. Bende araçsızlıktan bıktığım için artık şartlara göre en iyisini almam gerekiyor. Eminim sizinde aracınız olmasa yada satarsanız bian önce otobus metro çilesinden kurtulmak için araç alırsınız bütcenize göre. Keşke imkan olsada bilindik tanıdık sorunsuz olduğunu bildiğim araç alsam ama ne yazıkki öyle bi araç denk gelmedi. Baktığım ilanlar içinde bütçeye uygun en beğendiğim siyah 145. Sanki aracı tanıyor gibi yapılan eleştirmelerde pek hoş degil. Yok eger aracı biliyorum kesin kötü diyen varsada bi zahmet yazsında 200km yolu boşuna gitmeyeyim. Şasi motor ve tüm aksamları sorunsuzsa niyetine girdim ama ailede alma diyor sizde tavsiye etmiyosunuz ne yapıcam şaşırdım moralimde ciddi olarak bozuk...

Alfadanadam

Bak arkadaşım, senin ruh halini anlamadığımızı sanıyorsun ama yanılıyorsun. Buradaki insanlar multi milyarder zengin kişilerden oluşmuyor. Hepimiz dönem dönem otobüslere minibüslere bindik hatta yeri geliyor gene de biniyoruz. Yaşın itibariyle biran önce araban olsun istiyorsun, olmuşken de şekli şemali düzgün bir araba istiyorsun.
Üstüne üstlük ailede Alfa almana ciddi bir direnç var o da belli. Arabayı bir alayım nasıl olsa eksikliklerini ufak ufak hallederim kimseye çaktırmadan diye düşündüğünü varsayıyorum. Ama özellikle boxer motorlu bir 145'i her önüne gelen tamircide tamir ettiremezsin, kötü niyetli bir servisin eline düşersen de anandan emdiğini burnundan getirir.
Gönül ister ki en güzelini al, mutlu mutlu bin. Burada 145'inle güzel haberlerini alalım, biz de sevinelim.

Sen git o siyah 145'i gör, beğenirsen güle güle bin.
Moralini de hiç bozma, her işte bir hayır vardır. O 145 olmazsa da takılma fazla.

n/a

Evim 3.sanayiye yakın tanıdık bildik ustalar var yıllardardır ahbabımız yani. Onun dışında Alfa servisleriylede görüştüm evet TS diyolar bende diyorum ama yok yani. Daha fazlada bekliycek durum kalmadı gidip bakıcam siyaha bugün yarın insallah. Bi sorun çıkartırsa izmirdede yapılmazsa kimse binmesin yani boxer motora. Ufak bi şehirde otursam neyse diyecem. Dediğim halen geçerli 9bine varsa daha iyi tavsiyesi olan yazsın lütfen. Bide araç altınızdayken rahatken bizde dolmuşa biniyoruz demek ayrı, her allahın günü bunu çekmek ayrı. Haftasonu biyere gitmek eziyet vs.

fevkalbeser12

Kardeşim ben selçuktayım kuşadasında alfa ustası yok ama bi tane usta var iyi diye duydum. İstersen gel buraya beraber gideriz seninle.
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

shadycome

You are not allowed to view links. Register or Login

Alfadanadam

quote:

... Bide araç altınızdayken rahatken bizde dolmuşa biniyoruz demek ayrı, her allahın günü bunu çekmek ayrı. Haftasonu biyere gitmek eziyet vs.

Sözün bittiği yer burası.

admin

... Bu yetmezmiş gibi alfisti forumunda çok bilmişler saçma sapan şeyler yazdı onada kafam bozuldu vallahi
lanet olsun diycem en sonunda kendi bütçemle dandik bi araç alıp geçicem o olucak yani. İnsanda heves bırakmadılar

Metin Tekin isimli üyenin üyeliği, sitemiz üyeleri ile ilgili yapmış olduğu yukarıda yakıştırmadan dolayı iptal edilmiştir.
:alfisti:

Lütfen forumda arama yapmadan yeni konu başlatmayın.