Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Araç Sorgulamaları

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Robbie

arkadaşlar bu araç alınırmı ?

You are not allowed to view links. Register or Login
147 1.6 TS Distinctive 2006

wolkanw

O araç benimde takibim altında ama muhtemelen bir problemi var, çünki fiyat bayağı aşagıda :asagi-ok:

Emre Sezen

O araç benimde takibim altında ama muhtemelen bir problemi var, çünki fiyat bayağı aşagıda :asagi-ok:

daha önce konusu geçmişti,  ;)

2008-2010   156 2.0 SS 2004
2013-........  GTV V6 TB  1997

wolkanw

Eğer hasar durumu sadece boyadan ibaret ise bende hiçbir problem yok. Alınıp gönül rahatlığı ile uzun süreler binilebilir.

berkguler

Merhabalar herkese, ismim Berk dilerim yakında aranıza katılabilirim. Fakat bunun için babamı ikna etmem gerekli.. Kendisi bu araçların bakımının çok pahalı olacağını düşünüyor o yüzden ön yargılı keza kaskosu da aynı şekilde. Bir fikir verebilir misiniz bu konuda sizler tecrübeli olarak neler düşünüyorsunuz ?

Düşündüğüm araç da bu:

İyi günler, teşekkürler.

Erkay KAHYA

Fiyat olarak D segmentteki rakiplerine göre düşük bir model.
Kıyaslama yaparken aynı segment araçları değerlendirin.
Yedek parçaları ortalama fiyatlarda. Bazı parçaları pahalı. Onlarda sürekli değişim gerektirmiyor.
Aracı alırken detaylı kontrol yapan bir yere gösterin.
Kasko bedeli düşük olduğu için kaskosu da çok yüksek değil. (Araca göre 1000 - 3000 tl aralığında çıkabilir.)
140 bg ve turbosuz olma durumuna göre bence mpi motorlu 159 seri kullanım aranıyorsa pek keyifli bir araç değildir.
(Daha önce mpi motor kullanmadım.)
Zaten Alfa virüsü bulaşmışsa bir gün o araca sahip olursunuz.  ;)

berkguler

156 ya karar verdim forumdaki bazı yazıları okuyunca.. Önerebileceğiniz 156 var mı ? Renk füme ya da siyah olsun istiyorum. Bu ilan için düşünceleriniz nelerdir ?

TRSemih

Ilan aciklamasini okudumda bu adam alfa'yi zerre tanimiyor bu bir. Alfa alfistadan alinir/alinmali.

Ikincisi aracta degisen boya yok yazmis ancak on farlar ve on tampon degismis. Bu arac xenon pakete sahip. farlar xenon degil ve tampon far yikama unitesine sahip degil. Ote yandan darbe buyuk mu panelde saselerde sikinti var mi buna emin olmak lazim. Bence eleyin bunu hic macera aramayin.

Sent from my GT-I9500 using Tapatalk

GT Q2 Blackline '08 1.9 JTDM (2026-...)
A4 B8 '09 2.0 TFSI QUATTRO (2022-2026)
Giulietta '15 1.6 JTDM (2021)
159 '06 1.9 JTDM (2016-2021)
156 '05 1.6 TS (2012-19)
156 '98 2.0 TS (2014-15)

erkanyn

arkadaşlar bu araç hakkında bilgisi olan varmı ? Sizce ne kadar eder ?

berkguler

Teşekkürler Semih Bey. Arayışa devam etmekteyim. Tecrübelerinizden daha da istifade etmek isterim.

erdem1904

Benimkini satıp alasım var :) Yazdıkları doğruysa bunu muhakkak değerlendirin derim.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

Satıldı galiba..İlan gitmiş..!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

wolkanw

Satıldı galiba..İlan gitmiş..!

Çok durdu zaten abi. Araç 10 numara Her gün önünden geçerken bakıyordum orada mı diye :)

berkguler

Erdem1904 ün attıgı linkteki araç ne kadara kadar alınabilir ?

ku2

Benimkini satıp alasım var :) Yazdıkları doğruysa bunu muhakkak değerlendirin derim.

3.000 km LPG takıp neden satarsın aracı..??
Bırak öyle sat...Alan taksın..!
Hayır..taktın..verdiğin parayı bile amorti etmedin.
--

Kibitzer

Aynen. Lpgsi yeni takıldı denen tüm ilanları geçiyorum, araç mükemmel olsa bile. Bu ilanı kastetmiyorum ama, adam ucuza alıyor, üstüne en ucuz lpgyi çakıyor, bir de üstüne yazıyor "lpgyi alan işletsin". Oldu canım ara beni

Sent from my iPhone using Tapatalk
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

wolkanw

Bu işler ne kadar dandik böyle  :duvar:

erdem1904

binicem diye takıp ss e alışamayınca satmak istiyor olabilir. ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

max-ime

Ben de mesela aldim, gittim Teleflex taktirdim, sattim. Bazen istisnai durumlar olabiliyor.

9-3'e de lpg taktiricam, sagim solum belli olmaz. 3-5 aya satabilirimde.

tolga_ozhan

Şimdiye kadar 2 tane lpg'li aracım oldu. 164 de 166 da ben almadan 1 ay önce lpg montajı yapılmıştı. Ben bunda bir anormallik görmüyorum.
İkiside süpriz ve kupon araçlardı benim için.
Herkes sabit gelirli değil. Bazen evdeki hesap çarşıya uymayabiliyor.

Böyle abuk subuk genelleme ve kabullenmişliklerle bazen insanları, özellikle de yeni üyelerimizi yanlış yönlendirmeler oluyor.
Yok aracın tamponu değişmiş bence alınmaz. Yok iki parça boyası var macera arama. Lpg yeni takıldıysa niye satıyor.

Bence verdiğiniz tavsiyeler yanlış. Herkes alacağı araca expertiz yaptırabilecek yetiye sahip.
Özellikle son dönmde herkeste bir Ege Özal travması almış gidiyor. Herkes 2 resim görünce oto experi oluyor.

Bu foruma üye nice araç sahiplerinin arabalarını gördüm. Hasar kaydı var ama 10 numara araç.
Her tarafı çizik, göçük içinde, alt takımı lale gibi olmuş. İçindeki derileri köpek kemirmiş gibi olan araçlar da gördüm. Ama sahibinin koltukları kabarıyor. Neymiş, "benim aracım boyasız". Ah keşke 2 kuruş ayırsaydın da boyatsaydın be abicim.

Kısacası Alfa alfisti'den alınır, bu forumdaki araçlar asıl makbul olanlar diye bir gerçeği unutabilirsiniz. Belki 3-5 sene önce doğruluk payı vardı ama geçerliliğini kaybettiğini belki 30-40 örnekle son 6 ay içinde canlı canlı gördüm.
Hemde ne örnekler. Anlatmaya dilim varmaz.

ku2

Benim değindiğim nokta araba alıyorsun uzun vade bineceksen ve ekonomi istiyorsan LPG yaptırırsın. Tabiki adam takar 2 gün sonra sıkışır, bişey olur satmak zorunda kalır. Bu ayrı. Ama gözlemlediğim genel bişey var. İnsanımız aracı alır almaz LPG takıyor.. Ister 100 km yapsın ister 1000. Bana mantıksız geliyor. 3 ay, 5 ay sonra satacaksan neden takıyorsun. ?? Herkes LPG montajına verdiği parayı unutuyor ve aldığı yakıta odaklanıyor. Daha sistem kendini Amorti etmeden satıyor aracı !!
--

ozoozo

Şimdiye kadar 2 tane lpg'li aracım oldu. 164 de 166 da ben almadan 1 ay önce lpg montajı yapılmıştı. Ben bunda bir anormallik görmüyorum.

Böyle abuk subuk genelleme ve kabullenmişliklerle bazen insanları, özellikle de yeni üyelerimizi yanlış yönlendirmeler oluyor.
Yok aracın tamponu değişmiş bence alınmaz. Yok iki parça boyası var macera arama. Lpg yeni takıldıysa niye satıyor.

Bence verdiğiniz tavsiyeler yanlış. Herkes alacağı araca expertiz yaptırabilecek yetiye sahip.
Özellikle son dönmde herkeste bir Ege Özal travması almış gidiyor. Herkes 2 resim görünce oto experi oluyor.

Bu foruma üye nice araç sahiplerinin arabalarını gördüm. Hasar kaydı var ama 10 numara araç.
Her tarafı çizik, göçük içinde, alt takımı lale gibi olmuş. İçindeki derileri köpek kemirmiş gibi olan araçlar da gördüm. Ama sahibinin koltukları kabarıyor. Neymiş, "benim aracım boyasız". Ah keşke 2 kuruş ayırsaydın da boyatsaydın be abicim.

Kısacası Alfa alfisti'den alınır, bu forumdaki araçlar asıl makbul olanlar diye bir gerçeği unutabilirsiniz. Belki 3-5 sene önce doğruluk payı vardı ama geçerliliğini kaybettiğini belki 30-40 örnekle son 6 ay içinde canlı canlı gördüm.

:yukari-ok: :alkis:

ArinFırat

Teşekkürler Semih Bey. Arayışa devam etmekteyim. Tecrübelerinizden daha da istifade etmek isterim.
Benim aracada bakabilirsiniz,ilandaki açıklamalara ekstra olarak kule gergisi,apex 30mm yay ve pirelli p7 lastik takıldı

Kibitzer

Tabii cepten kısacık yazınca yanlış anlamalar oluyor. Benim kastettiğim zaten arabayı satmak/kâr etmek için alanlar. Adamın o arabayı kullanmak gibi bir niyeti yok ki sıkışıp satsın. Adam alıyor, LPG ile daha kolay satılıyor diye düşünüyor. Çakıyor en ucuz lpg'yi canım Twin Spark motora, sonra satışa çıkarıp "lpgyi alan işletsin" diyor. Satma niyeti olmadan sıkıştığı için satanın durumu zaten belli oluyor, bildiğimiz "al-satçı" karşımızdaki, gizli galerici yani.

Ben bir buçuk yıl önce fellik fellik 156 ararken az mı karşılaştım böyleleriyle. Bana gelen cevaptaki cümleyi yazıyorum hatırladığım kadarıyla "arabayı dükkan müdürü tanıdığımdan aldım atiker lpg taktırdım lpg ile 210 basa bilirsiniz". Basa ile bilirsiniz arasını da boş bırakmış arkadaş(Evet gramer nazisiyim :)) ). İlana da eklemiş lpgyi alan işletecektir. "Emrin olur paşam!" dedim içimden. Şimdi bu adam ile Alfamı aldığım tam bir beyefendi olan arkadaş ve noter başkatibi babasını bir mi tutayım?

Ben bile "bir buçuk sene sonra satacağım" düşüncesiyle aldım. Yazıktır dedim lpg taktırmadım, ama normalde getz ile yılda 15bin yaparken 156 ile şu ana kadar 25bin yaptım neredeyse ve bunu bilseydim takardım sanıyorum. Bu kadar ince eleyip sık dokuma sonucunda da sıfır problem ile kullanıyorum(Şeytan kulağına kurşun :D ). Üstüne de titriyorum yani.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

erdem1904

her kelimesine katılıyorum ;) benim araçtada hasar kaydı var... Aldığım arkadaş dünya masraf yapmıştı bende devam ediyorum. Tık ses gelse gerekirse borç harç yaptırıyorum. Hatasız boyasız motor yürüyen bitik alana hayırlı olsun :) diğer yandan da ben aracı aldığımda da lpg si yeni takılmıştı. İşime bile geldi ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2