Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erim

You are not allowed to view links. Register or Login

:yukari-ok:

ilbey666

Teledial'i gördüm bastım artıyı :) :rock:
Paddock Detailing

[url="https://www.instagram.com/paddockdetailing/"]https://www.instagram.com/paddockdetailing/[/url]
[url="http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/"]http://www.alfistiturkey.com/forum/servisler-galeriler/padok-hazir-!/[/url]

sarpgrey

Teledial'i gördüm bastım artıyı :) :rock:
Araç güzel görünüyor da, açıklamanın altındaki not ta ne demek istiyor?  İşi nedeni ile aracı expertise goturemeyiz mi diyor arkadaş, ben mi yanlış anladım?
Bağımsızlık benim karakterimdir.
Mustafa Kemal ATATÜRK

milano 75

kapalı-açık garajda aracına ait yer olanlara  ;)
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

Muratözdemir

Çok güzel .Acaba benim koydugum dubayı çekip kendi aracını koyan komşum bununla birlikte durur mu? :)

A0001 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

wolkanku

geçen hafta aldım bundan, pazar günü denedim takmayı da , binanın duvarı baya sağlam çıktı, çakamadım duvara..bu pazar güzel olursa hava silikonlayacağım :)
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

ozoozo

Bizim kapalı da herkese özel yer yokta alim evin duvarına asayım güzelmiş :D

hannas

Adam konuşmayı bilmiyor.Bakımları sanayide kendim yaptırdım hiçbi sorunu yok falan zırvaladı, görüşmenin sonunda ne kadardır kullanıyosunuz aracı dedim farkedermi diyor :)
2 gün önce almış söyledi sonra..
Var bi sahtekarlık, fiyattan belli zaten

Gittim tam 6 saat yol. Buluştuk baktım araca. Durumunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bir 159 un yerinden çıkan far yıkamalarının yapıştırıcıyla yamuk yanpeş yapıştırılmış olduğunu, sebebi her neyse yerinde durmayan ön tamponu çamurluğa atılan ahşap vidalarıyla yerinde tutmaya çalışmanın mantığını düşünmekten Kafayı bozacam. Hele o çizikleri kapatmak için yapılan pastel boyadan beter rütuşlar evlerden ırak. Haaaa birde çift eksoz çıkışı var ama eksoz uçları birbirinin aynısı değil. sonradan yapma ve aynısından bulamayınca ellerine geçen soba borusunu eksoz ucu diye takmışlar.Daha neler neler

Ayrı bir konu açayım ben yoruldum niyetlenen arkadaşlar yorulmasın diye düşündüm ama kalabalık etmemek için buraya yazıyorum.
Bilginize...

Utku

Adam konuşmayı bilmiyor.Bakımları sanayide kendim yaptırdım hiçbi sorunu yok falan zırvaladı, görüşmenin sonunda ne kadardır kullanıyosunuz aracı dedim farkedermi diyor :)

Gittim tam 6 saat yol. Buluştuk baktım araca. Durumunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bir 159 un yerinden çıkan far yıkamalarının yapıştırıcıyla yamuk yanpeş yapıştırılmış olduğunu, sebebi her neyse yerinde durmayan ön tamponu çamurluğa atılan ahşap vidalarıyla yerinde tutmaya çalışmanın mantığını düşünmekten Kafayı bozacam. Hele o çizikleri kapatmak için yapılan pastel boyadan beter rütuşlar evlerden ırak. Daha neler neler

Ayrı bir konu açayım ben yoruldum niyetlenen arkadaşlar yorulmasın diye düşündüm ama kalabalık etmemek için buraya yazıyorum.
Bilginize...

Ucuz etin yahnisi yenmiyor kisaca..Hele alfanin ucuzunu, ucuz adamlardan almaya kalkmak hic olmuyor.
Sagolun verdiginiz detaylar icin
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed

hannas

Tekrar oku Utku değiştirdim iletiyi. Sanırım bu denememle alfa arayışından vazgeçeceğim  :'(

zephry

Sportwagon isteyenler düşünebilir......sitemizde konusuda mevcut....

erdem1904

Gittim tam 6 saat yol. Buluştuk baktım araca. Durumunu ne siz sorun ne ben söyleyeyim. Bir 159 un yerinden çıkan far yıkamalarının yapıştırıcıyla yamuk yanpeş yapıştırılmış olduğunu, sebebi her neyse yerinde durmayan ön tamponu çamurluğa atılan ahşap vidalarıyla yerinde tutmaya çalışmanın mantığını düşünmekten Kafayı bozacam. Hele o çizikleri kapatmak için yapılan pastel boyadan beter rütuşlar evlerden ırak. Haaaa birde çift eksoz çıkışı var ama eksoz uçları birbirinin aynısı değil. sonradan yapma ve aynısından bulamayınca ellerine geçen soba borusunu eksoz ucu diye takmışlar.Daha neler neler

Bilginize...

Kasa düzgünse araç gerçekten kazasız ve boyasızsa, yürüyen, motor vs iyiyse bu yazdıklarınız bence bu fiyata hiç sorun değil...

O çok kızdığınız galericiler ne yapıyor. Bu aracı biraz daha öldürüp yazdığım kriterleri sağlıyorsa eğer iç dış güzel bir kuaför yaptırıp, ufak tefek bahsettiğiniz kozmetik sorunları da hallettirip 42.000 e satıyorlar. O zamanda araba çok temizdi içi dışı sıfır gibiydi diyerek havada kapıyoruz.  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

iskoc

Bilginize...

Kasa düzgünse araç gerçekten kazasız ve boyasızsa, yürüyen, motor vs iyiyse bu yazdıklarınız bence bu fiyata hiç sorun değil...

O çok kızdığınız galericiler ne yapıyor. Bu aracı biraz daha öldürüp yazdığım kriterleri sağlıyorsa. İç dış güzel bir kuaför. Ufak tefek bahsettiğiniz kozmetik sorunları da hallettirip 42.000 e satıyorlar. O zamanda araba çok temizdi içi dışı sıfır gibiydi diyerek havada kapıyoruz.  :)

Abi yalnız You are not allowed to view links. Register or Login nickli arkadaşın dediklerini yapan araç sahibi o mantıkla triger,baskı,volan,ön takım,radyatör,turbodaki sorunlara Allah bilir nasıl tedavi yöntemi uygular..
Alıp 7-8 masraf yapıcağıma 45 üstü 159 bakarım ben.hiç maceraya gerek yok forumda 159 olarak örneği çok.
2001 156 2.0 Twinspark 2013-2015
1998 166 3.0 V6 24V     2015-2019

erdem1904

Bu adam al satçı zaten daha önce konusu geçmişti.. Hatta Utku bahsetmişti. Bundan önce ne yapılan önemli. Onları da bakar, baktırır araştırırsın kardeşim :) Demek istediğim tek kusuru bu yazılanlarsa bunları görüp direk vazgeçiyorsak bu hata genel anlamda... Kusur diye yazılanlar iyi bir kuaförle beraber toplasan 1000 tl tutmaz ...

Ben alıp uğraşmayı yaptırmayı seviyorum bu arada... Sevmeyen adam için tabi ki 3-5 altına değmez oda ayrı konu ;)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Utku

Abi bendede su mantik var, kozmetik anlamda bu kadar ilgisiz bir sahibi varsa, mekanik olarak ta arac ilgisiz kalmistir.o yuzden guvenemiyosun arabaya.hep derim, nasil bir araba aldigimiz kadar nasil birinden aldigimiz da onemli diye

2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

iskoc

Bu adam al satçı zaten daha önce konusu geçmişti.. Hatta Utku bahsetmişti. Bundan önce ne yapılan önemli. Onları da bakar, baktırır araştırırsın kardeşim :) Demek istediğim tek kusuru bu yazılanlarsa bunları görüp direk vazgeçiyorsak bu hata genel anlamda... Kusur diye yazılanlar iyi bir kuaförle beraber toplasan 1000 tl tutmaz ...

Ben alıp uğraşmayı yaptırmayı seviyorum bu arada... Sevmeyen adam için tabi ki 3-5 altına değmez oda ayrı konu ;)

tabi kusur diye yazılanlardan ibaret ise masraflar alınır neden alınmasın.

ben 166 bakarken telefonda veya aracın yanında dıştan bakıldığında çıkan masraflarla kalmıyordu iş.hepsinde en az 4 bin mekanik ve yürüyen masraf yatıyordu.40 bin altına satılan 159 larda da bundan farklı olacağını sanmıyorum.10 arabadan belki 1 tane senin dediğin gibi çıkabilir..

iskoc

Abi bendede su mantik var, kozmetik anlamda bu kadar ilgisiz bir sahibi varsa, mekanik olarak ta arac ilgisiz kalmistir.o yuzden guvenemiyosun arabaya.hep derim, nasil bir araba aldigimiz kadar nasil birinden aldigimiz da onemli diye

birebir aynı düşüncedeyim

master

Erdem Abi'ye katılıyorum. Kasa + mekanik düzgünse gerisi bahane :)

Ben kozmetiği düzgün olmayan araba da aldım. Mekaniğinde problem olmayan, pahalıya satılan birçok muadilinden daha iyi durumdaydı üstelik. Zaman + para harcayarak kozmetik halledilebiliyor. Bence işin en kolay kısmı bu. Ben aldığım arabayı veriyorum servise "abi buralar buralar eski, buralar yırtılmış, buralar kırılmış, bunları yapalım" diyorum, üç beş gün bırakıyorsun, parasını veriyorsun çiçek gibi geri veriyorlar.

Parayla çözülebilen kozmetik hataları olan araba sadece maliyet hesabına bakarak alınabilir. Kozmetiğe harcayacağın paradan sonra sana ne kadara malolacak? O rakam akıl karı mı?

Ama mekanikte problem varsa, ve nerede olduğunu çözmek vakit alacaksa, veya birçok yeri etkileme ihtimali olan kısımlarda problem varsa, araba çok hor kullanılmışsa, şasede problem varsa, rot ayarı tutmuyorsa vsvs.

İşte o zaman düşünmek lazım.

Dolayısıyla ilandaki 159 eğer sadece kozmetik problemleri olan bir araba ise maliyet hesabı yapılıp düşünülebilir :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login - You are not allowed to view links. Register or Login :) Düşüncenize katılamıyorum :) Kendimden örnek vereyim. Son 156 SS maceramda tık ses gelse değiştirdiğim bir sürü parça var... Yaptığım bir sürü mekanik yenileme oldu. Ama muhakkak temizlenmesi veya değişmesi gereken tavan döşemesi, temizlik gerektiren yan iç kapı çitaları ve harelerle dolu boyasıyla gezdim 1,5 yıl boyunca... Yürüyen ve mekanik anlamda kusursuzluk benim için hep daha ön planda çok sırıtan bir kozmetik hata değilse eğer. Sonuç ne oldu iyice sıkışınca öldü paraya verdiğim 156 yı alan çocuk iyi bir kuaför yaptırıp ve kaputu boyatıp 3000 fazlasına 1 ay sonra sattı. Hem Alfa servisine hem de oto test firmasına baktırdı bir tane mekanik hata bulamadı.

Demek istediğim hannas sadece kozmetik kusurlarından bahsetmiş ve arabadan vazgeçmiş. Bunu hatalı buluyorum. Aracın önceki sahibi benim zihniyetimde bir adamsa eğer motoru yürüyeni on numaraysa kaçan balık büyük  :)

Dip not... alan kişinin yaptıklarını ben yapsaydım ve sıkışmasaydım 1 lira da zarar etmeyecektim...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

süper açıklamışsın ben bunu beceremiyorum :)

Ben kozmetiği düzgün olmayan araba da aldım. Mekaniğinde problem olmayan, pahalıya satılan birçok muadilinden daha iyi durumdaydı üstelik. Zaman + para harcayarak kozmetik halledilebiliyor. Bence işin en kolay kısmı bu. Ben aldığım arabayı veriyorum servise "abi buralar buralar eski, buralar yırtılmış, buralar kırılmış, bunları yapalım" diyorum, üç beş gün bırakıyorsun, parasını veriyorsun çiçek gibi geri veriyorlar.

Parayla çözülebilen kozmetik hataları olan araba sadece maliyet hesabına bakarak alınabilir. Kozmetiğe harcayacağın paradan sonra sana ne kadara malolacak? O rakam akıl karı mı?

Ama mekanikte problem varsa, ve nerede olduğunu çözmek vakit alacaksa, veya birçok yeri etkileme ihtimali olan kısımlarda problem varsa, araba çok hor kullanılmışsa, şasede problem varsa, rot ayarı tutmuyorsa vsvs.

Dolayısıyla ilandaki 159 eğer sadece kozmetik problemleri olan bir araba ise maliyet hesabı yapılıp düşünülebilir :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

iskoc

bu arada hepimizin bu 159 un mekaniği ile ilgili yaptığı varsayım bir yerde.tamam kozmetik masraflı binebiliyor olabilir.belki triger,baskı,volan yenidir.turbo değişmiş veya revizyon görmüştür.dpf si temizlenmiştir.ön takımda tık ses yoktur.hatta ve hatta yazılımlıda olabilir.75W90 şanzıman yağını bile You are not allowed to view links. Register or Login bilir  :)

You are not allowed to view links. Register or Login abi senin gibi bir kullanıcı olup olmadığını anlamamız için bu 159 a birinin gidip  a dan z ye bakması lazım  :D

iskoc

bu kısımda sizinle beraberim  :)

erdem1904

bu arada hepimizin bu 159 un mekaniği ile ilgili yaptığı varsayım bir yerde.tamam kozmetik masraflı binebiliyor olabilir.belki triger,baskı,volan yenidir.turbo değişmiş veya revizyon görmüştür.dpf si temizlenmiştir.ön takımda tık ses yoktur.hatta ve hatta yazılımlıda olabilir.75W90 şanzıman yağını bile You are not allowed to view links. Register or Login bilir  :)

You are not allowed to view links. Register or Login abi senin gibi bir kullanıcı olup olmadığını anlamamız için bu 159 a birinin gidip  a dan z ye bakması lazım  :D

e bende onu diyorum zaten :D neden sadece kozmetiğiyle değerlendiriliyor. Adam kazasız hatasız hatta tek parça boyalı diyor. Baktırırsın bir Alfa servisine yürüyenine motoruna vs. masrafsızsa al 1000 tl harca 42-43'e sat gitsin. Ben zamanında bekarken 2006-2007 arasında bu şekilde 10 küsür araba aldım sattım..  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Utku

You are not allowed to view links. Register or Login abi herkes alfista değilki senin gibi tık ses gelse değiştirsin.
Kendinden verdiğin örneği kabul etmiyorum :)

Dediğiniz gibi kozmetik hallediliyor artık o işler kolay, veriyosun kuaföre 1 günde cillop oluyor.
Ama ben güvenemem işte, bu adam yağını aksatmıştır, turboyu zorlamıştır, arabayı çalıştırır çalıştırmaz gazlamıştır v.s aklıma kurtlar düşer.

O yüzden almam.Alana da karışmam, harcasın 5-6 bin mekanige, sıfır gibi binsin sonra, oda bi tercih
2003 147 1.6 Twinspark
2005 156 2.0 Selespeed

erdem1904

You are not allowed to view links. Register or Login abi herkes alfista değilki senin gibi tık ses gelse değiştirsin.
Kendinden verdiğin örneği kabul etmiyorum :)

Dediğiniz gibi kozmetik hallediliyor artık o işler kolay, veriyosun kuaföre 1 günde cillop oluyor.
Ama ben güvenemem işte, bu adam yağını aksatmıştır, turboyu zorlamıştır, arabayı çalıştırır çalıştırmaz gazlamıştır v.s aklıma kurtlar düşer.

O yüzden almam.Alana da karışmam, harcasın 5-6 bin mekanige, sıfır gibi binsin sonra, oda bi tercih

belli yaş üstünde bir çok arabada bu riskler mevcut çok titiz ilk sahibinden almıyorsan eğer  :) Forum içinden çok temiz olduğunu bilerek aldığın araçta bile bir sürü risk var.. Bendeyken kusursuz olan makine sendeyken atıyorum yağ pompası sebebiyle motoru bitirebilir. 2.el risklerle dolu bu açıdan baktığında...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2