Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mahoretti

Arac kaza yapmis ama 2 3 yama var diyor.degiseni nasil olmaz ki cekme belgesi alan aracin..... 8)

Anıl

Çıkma parça kullanmıştır,mesela kapı aynı renk çıkma bulur takar,bagaj bulur takar,hiç hasar olmayan kapıyı komple taksa nasıl anlarız,işte bu şekilde değişen olmuyor. Ya da kaldırıma çıkıyor alt tarafı rende oluyor ama kaportada hasar olmuyor vs...
Genelde bu tip satıcılardan korkmak lazım,bir ilanda aracın ilk sahibiyim, ya da galeriyim araçta 3-4,ya da 1-2 vs boya yazıyorsa benim gözümde o kişi şaibeli oluyor,kardeş sen bu aracı alırken fiyat düşürmek için didik didik inceliyorsun nasıl bilmiyorsun kaç parça boya olduğunu,ya da ilk sahibisin kaç kere boyattın hatırlamıyormusun, ya birdir ya ikidir. Birde şunlar komik "Araçta 6 parça boya vardır",ya bir araç zaten kaç parça neredeyse komple boyanmış.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

mahoretti

Can alici 2 parca var zaten. O boyanmissa arac pert oluyor....

Kibitzer

You are not allowed to view links. Register or Login
Çıkma parça kullanmıştır,mesela kapı aynı renk çıkma bulur takar,bagaj bulur takar,hiç hasar olmayan kapıyı komple taksa nasıl anlarız,işte bu şekilde değişen olmuyor. Ya da kaldırıma çıkıyor alt tarafı rende oluyor ama kaportada hasar olmuyor vs...
Genelde bu tip satıcılardan korkmak lazım,bir ilanda aracın ilk sahibiyim, ya da galeriyim araçta 3-4,ya da 1-2 vs boya yazıyorsa benim gözümde o kişi şaibeli oluyor,kardeş sen bu aracı alırken fiyat düşürmek için didik didik inceliyorsun nasıl bilmiyorsun kaç parça boya olduğunu,ya da ilk sahibisin kaç kere boyattın hatırlamıyormusun, ya birdir ya ikidir. Birde şunlar komik "Araçta 6 parça boya vardır",ya bir araç zaten kaç parça neredeyse komple boyanmış.

Geçenlerde baktığım bir 156 galeriden satılıktı, ilk sahibinden yazıyordu. Polis akrabamı aradım sordum, araç şu anda beşinci sahibindenmiş. Bu konuda bile yalan söyleniyorsa kimbilir daha neler vardır.
2006 Hyundai Getz 1.5 VGT
2006 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2004 Alfa Romeo 156 1.6 TS
2014 Alfa Romeo Giulietta 1.6 MJ
2013 BMW 1.16i
2015 Ford Kuga 1.5 Ecoboost
2011 Fiat Bravo 1.6 Multijet
2023 Alfa Romeo Tonale 1.5 Hybrid VGT

sp4rc0

can alıcı kelime "parça" :) sanki küçük bir alanı anlatıyor.. utanmasalar parçacık yazacaklar.
'06 147 1.6 TS (2006-...)
'17 Volvo V40 CC 1.5 T3 (2017-...)

kemalkml

çıkma aynı renk parçalarla toplanan bi megane gördüm arabanın 6 parçası değişti , boyanması gereken 2 parçası vardı , buyrun size 2 parçası boyalı araç  ;)

agucba

Tamam, teşekkürler. Yeteri kadar aydınlatıcı oldu benim için.  :)

///////////////

Kutay

pert araç alıp satan kişiler tanıyorum. renge renk kaporta parcası bulunca adamın yüzünde güller açıyordu. bahsettiğiniz gibi sonrada 1-2 parca boyalı diye gogsunu gere gere satıyordu.
bu tur kişilerin çevreside genıs oluyor. Computeste girerken bir sellektör yapması, içeriye gereken msjın gitmesini sağlıyor.gerekenin yapılması anlamına geliyor. yani arac satımında son evre oldugu için pazarlama konusunda yardımcı olunuyor.

" abi arabada 3 parca boyalı ama motor saat gibi araba yorulmamış çok düzgün. boya dediğin nedir ki çiziliyo boyatıyosun. takıntı yapmamak gerekir. fiyatıda makul gecen 5 parca boyalısını bu fiyata sattılar" diyince alıcı kişiye " tabi ya " dedittiriyor.

Hatta bir keresinde Kaldrıma çıkıp alttan hasar gören bir civic vardı. aracın evveliyatında koportada boya yok !
Ön tampon değişti motor yapıldı. 100 TL ye kuaför 100 TL ye cila araç çiçek gibi oldu. yeni plaka takıldı.yeni plaka takılıncada ilk 3 ay pert kaydı falan gözükmüyor msj atınca.  tamponda boya okunamadığı için araçda boya çıkmadı. piyasa fiyatından çok yüksek bir fiyata satıldı.

Kısaca imkan varsa bilindik bır arac almak her zaman mantıklı.
[url="https://hizliresim.com/2bAebA"]https://hizliresim.com/2bAebA[/url]

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

mahoretti

oy oy oyyyy.... alttan hasarlı ama cillop gibi boyasız hasarsız araç.... Galeriler civarındaki ototest mekanları da bana inandırıcı gelmiyor. Al gülüm ver gülüm hesabı oldukları belli zaten. Biri arabasını sattırmasına yardımcı  oluyor diğeri de devamlı müşteri götürüyor... :serefe:

erdem1904

Oto test sonuçlarına özellikle kaportada güvenmiyorum.. Sattığım focusa benim ustam dahil 3 alıcının ustası baktı.. Biri testçiye götürdü.. Adi herifin kapısında benimkinin aynısı focus vardı.. Benim araca baktı bunun ön kaput değişmiş dedi.. bakan 3 usta değişen yok demişti.. Devamında alıcıya bak bende de bu var satılık diyince işin rengi ortaya çıktı.. Alıcı Allah'tan itimat etmeyip benim aracı satın aldı..

Kazalı araçların perte çıkması ise bambaşka bir olay... Her perte çıkmış araç ağır kazalı diye bir şey yoktur.. Aracın kasko değeri 20.000 tl ve aracın sanayide en çok 3000 tl'ye ok gibi olacağı hasara yetkili servis 10.000 tl rakam çıkarıyor. Bu sefer sahibide ben bu araca binmem perte çıkarın benim paramı verin diyor... Sigorta şirketide aracı ihaleye çıkarıp 12-13000'e satıyor. Alan vatandaşda 3000 daha harcayıp adam ediyor. Neticede 16000 tl ye 2-3 parça boyalı araç sahibi oluyor. Önden ağır kazası yoksa, taklalı değilse, direklerde şaselerde darbe yoksa piyasanın 6-7000 tl altına alınır binilir. Aynı parayada satılır...

Keza kaza anında suçlu olduğu için karşı tarafın hasarıda işlenen araç oldukça fazla.. Vatandaş 3 parça boyalı diyor üzerinde 15000 hasar çıkıyor.. Bu tip durumlarda oldukça fazla yaşanmakta...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Kutay

Kazalı araçların perte çıkması ise bambaşka bir olay... Her perte çıkmış araç ağır kazalı diye bir şey yoktur.. Aracın kasko değeri 20.000 tl ve aracın sanayide en çok 3000 tl'ye ok gibi olacağı hasara yetkili servis 10.000 tl rakam çıkarıyor. Bu sefer sahibide ben bu araca binmem perte çıkarın benim paramı verin diyor... Sigorta şirketide aracı ihaleye çıkarıp 12-13000'e satıyor. Alan vatandaşda 3000 daha harcayıp adam ediyor. Neticede 16000 tl ye 2-3 parça boyalı araç sahibi oluyor. Önden ağır kazası yoksa, taklalı değilse, direklerde şaselerde darbe yoksa piyasanın 6-7000 tl altına alınır binilir. Aynı parayada satılır...

+1

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

alfistahakan

Su yazilanlari okuyuncu igrenc bir sektor olmus 2.el piyasasi migde bulandirici.
Hakan
Forever Alfa

mahoretti

sigorta şirketlerinin özel sayfası var, pert araçlara teklif veriliyor. Zaten sigorta şirketleri aracı pert ediyor. benim kaza yapan araçta acaba tamir ettirebilirmiyiz diye uğraşmıştım ama direk pert ettiler ki aracı 7600TL ye sattılar. bana 10600TL ödeme yaptılar. 2-3000TL lik tamiri yapmadılar yani Masrafı 7-8000TL civarı gösterdiler...

Anıl

Geçenlerde arkadaşa Suzuki V-Strom DL 1000 motor bakıyorduk,bir motor bulduk,tramerde 14000TL hasar kaydı çıktı,tek seferde! Ya motorun fiyatı kadar hasar olacak ve o motoru tamir ettirip,piyasaya mı sürecek bu sigortalar,böyle tuhaf olaylarda var! Bizde,çorbaya düşen sinek misali almaktan vazgeçtik.
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

Kutay

sigorta şirketlerinin özel sayfası var, pert araçlara teklif veriliyor. Zaten sigorta şirketleri aracı pert ediyor. benim kaza yapan araçta acaba tamir ettirebilirmiyiz diye uğraşmıştım ama direk pert ettiler ki aracı 7600TL ye sattılar. bana 10600TL ödeme yaptılar. 2-3000TL lik tamiri yapmadılar yani Masrafı 7-8000TL civarı gösterdiler...
bazı araçların nasıl pert olduguna akıl sır ermiyor. bi camurluk ve teker hasarı ile  bile pert olan arac gordugumu bılıyorum. aırbag acmadan pert olanlar var.

98" 156 1.6
99" 156 2.0
99" 166 3.0 Sportronic

wolkanku

bir kaç sayfa önce paylaşılan
kasa spider'ın ilanda olan diğer siyah olanını şirketten bir abimize aldırdım.
kendisinin 156 SS'i var, bir de toyota GT 86 kullanıyor, ondan önce 2004 porsche carrerası vardı, alfa spider hep hayalindeki arabaydı..böyle ilginç arabalar kullanır.

burada paylaşılınca hemen kendisine yolladım dün, sabah söyledi arabayı aldım ilanı da kaldırttım dedi..
araç antalyada, pazar günü gidip alıp dönecek.
'98 Honda Civic
'06 Alfa Romeo 156 1.6 TS
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'06 Alfa Romeo 159 1.9 Jtdm
'11 Opel İnsignia
'06 Alfa Romeo Brera 2.2 JTS
'11 Alfa Romeo Giulietta 1.6 Jtdm SP2
08' Alfa Romeo 159 Jtdm Distinctive+

erdem1904

Güzel bir örnek.. aracın 12.000 tl hasar kaydı var.. 1 kapı 1 çamurluk 12.000 tl mi.. Diğer kapı zaten düzelir.. Bu pert işleri karışık işler akıl sır ermez...
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

erdem1904

yok artık daha neler :) Piyasa iyice kızıştı :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

tugrul

yok artık daha neler :) Piyasa iyice kızıştı :)

Benim ilgim yok:) ilan gerçektir  >:D
2002 156 2.0 TS
1999 156 2.5 V6
2006 156 1.6 TS
1999 166 2.0 TS
1999 166 2.0 TS
2011 Giulietta QV
2011 Giulietta QV
2006 GT
2004 156 1.6 TS
2007 Brera 2.2 JTS
2008 159 1.9 JTD DISTINCTIVE Q-TRONIC
2003 Nissan Terrano II 3.0 DI

wolkanku

beyler bu arada bir arkadaşım otomobil ve  motorsiklet USB'leri getirmeye başladı..
hemen sordum alfa gelecek mi diye, malesef alfa yok :(( biraz baskı yapıyorum kendisine şimdilik ama firma üretmiyor anladığım kadarıyla.

modellere bakmak ve satın almak isteyen olursa bana haber versin, orada yazan fiyatlardan daha uyguna alırız.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

fevkalbeser12

beyler bu arada bir arkadaşım otomobil ve  motorsiklet USB'leri getirmeye başladı..
hemen sordum alfa gelecek mi diye, malesef alfa yok :(( biraz baskı yapıyorum kendisine şimdilik ama firma üretmiyor anladığım kadarıyla.

modellere bakmak ve satın almak isteyen olursa bana haber versin, orada yazan fiyatlardan daha uyguna alırız.
Çok orjinal birşeymiş malesef honda da yok:(
Araba markalarından bir insan yaratmak istesek toyota beyni, aston martin yüzü, cadillac karnı ve alfa romeo bu insanın kalbi ve ruhu olur...
                         jeremy clarkson

FB10ur

Vay arkadaş adamlar neler yapıyorlar ya şaka maka alfa olsaydı iyi olurdu..

wolkanku

istekleriniz üzerine arkadaşıma sordum,
bu ürünleri üretebilmek için otomotiv üreticilerinden tek tek her modelin lisanslı alınmalı hem çok uzun hem de çok pahalı bir süreç olduğu için alfa ve honda olması biraz güç gibi gözüküyor.
'98 Honda Civic
'07 Seat Leon
'99 Audi TT
'11 Opel İnsignia

ku2

istekleriniz üzerine arkadaşıma sordum,
bu ürünleri üretebilmek için otomotiv üreticilerinden tek tek her modelin lisanslı alınmalı hem çok uzun hem de çok pahalı bir süreç olduğu için alfa ve honda olması biraz güç gibi gözüküyor.

fiyatı da çok ilginç.. 54.91.. Nedense..?
54.99 değil yani. 54.90'da değil.
91.. :)
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

agucba

Nokta 91 olmasının sebebi muhtemelen 23,50 ? olmasından kaynaklanıyordur.
23,50 x 2,3365 TL = 54,91 TL  :)

///////////////