Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ozoozo

You are not allowed to view links. Register or Login
Kızılay trafiğinde benzin ibresini gördükçe ben de kızarırım Özdemir'im :D Oğlum Fatih ve Emin MiTo aldırdı şimdi Oğuz ve sen Giulietta aldıracaksınız bana.

Sen baykuş reyiz den umudu kesmişsin abi , hadi hayırlı uğurlu olsun  :rock: Biraz büyütmek iyidir giu yakışır.  :alkis:

Gouki

Sen baykuş reyiz den umudu kesmişsin abi , hadi hayırlı uğurlu olsun  :rock: Biraz büyütmek iyidir giu yakışır.  :alkis:

Yok be oglum baykusumla aramiz cok iyi tabi bir gt olmasa da :p

HTC One cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Fatihob

Üşürüm sensiz buralarda :))
..

Anıl

İnsanı kışkırtıyor, niye yakınımda ki :(
İtalyanlar sadece otomobilleri değil, hayalleri de yaratırlar...

1998 GTV V6 TB

ozoozo

420 tork olayı kafamı çok karıştırdı 100 nm az bir değer değil ve tuhaf.

Yer ise Ankarada Booster performance Erhan diye birisi yapıyor az çok biliyorum. Zaten forumdan doğa kardeşim ve hakan abinin aracıda aynı kişi yapmıştı(öyle biliyorum) yalnız dediğim gibi verilen tork değeri biraz kafamı karıştırdı.

dün yazmıştım biraz kaynadı , sizce de bir tuhaflık yok mu bilgili arkadaşların tavsiyelerini merak ediyorum.

tolga_ozhan

Yer ise Ankarada Booster performance Erhan diye birisi yapıyor az çok biliyorum. Zaten forumdan doğa kardeşim ve hakan abinin aracıda aynı kişi yapmıştı(öyle biliyorum) yalnız dediğim gibi verilen tork değeri biraz kafamı karıştırdı.

dün yazmıştım biraz kaynadı , sizce de bir tuhaflık yok mu bilgili arkadaşların tavsiyelerini merak ediyorum.

Dünde okumuştum ama net bir cevabı olmadığı için yazmamıştım. Birşeyler duymak konusunda istekliysen eğer benim söyleyebileceğim şu olur.
Özellikle aşırı beslemeli araçlarda mevcut motordan daha fazla güç elde etmek zor değil. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Turbo basıncına, yakıt miktarına ve ateşleme zamanına vs.. kumanda edilerek kolayca yapılabiliyor.
Fakat bu işi basit gibi gösterip kolay yoldan köşeyi dönme meraklısı adamlar içinde biçilmiş kaftan. Üstelik bu olay için slogan olarak kullandıkları cümlede içler acısı. "Motorun gizli kalmış gücünü ortaya çıkartıyoruz"
Bütün markalar, özellikle sportifliği ile öne çıkmayı hedefleyen üreticiler sürekli ne kadar güçlü araba yaptıklarına, nasıl devirlenip, nasıl seri olduklarına dem vuran reklamlar yapıyorlar. Peki bu adamlar aptalmı da 100 yıllık bir tecrübesi olmasına rağmen mahalle arası modifiyecisinin düşündüğünü beceremeyip motorda gizli kalmış bir güç bırakıorlar. Yani daha güçlüsünü yapabilecekken oturup bu gücü gizliyorlar :)
Aslında konu o kadar basit değil. Tüm üreticiler birçok bileşenide beraberinde hesaba katıp uzun süren arge çalışmaları, testler, bilimsel analizler vs.. yapıyorlar. Sonuç olarakya daha geniş iklim yelpazesinde, daha esnek çevre koşullarına adapte olabilen, daha uzun süre ile hizmet edecek ve gücü optimal bir otomobil çıkartıyorlar ortaya. Gücü üretirkende birçok bileşeni ahenkle bir araya getiyorlar. (silindir, piston, krank, segman, egrantirik, pompalar, kayışlar, dişliler, aktarma organları, soğutma ve yağlama sistemleri vs..vs.. kısaca saymakla bitmez)
Sonuç olarak yine hepimizin bildiği üzere günlük kullanıma adapte edilmiş motorları birçok yarış takımı evirip çevirip yarış otomobiline dönüştürüyorlar.Fakat bizler otomobillerimizi 100.000'lerce km kullanırken o motorların ömrümü hep 1-2 yarış oluyor.
Uzun lafın kısası chip tunning yanlış bir uygulama asla değildir. Ancak ya kabul edilebilir limitler içinde olmalı (%5 %10 gibi değerler) ya da beraberinde bir çok profesyonel değişikliğide içermeli. Ancak motorda gizli kalmış güç başlığı altında, "benim değil mi?  vurum kırbacı, vururum kırbacı" şeklinde yaklaşılıyorsa lafı fazla uzatmaya da gerek olmadığını düşünüyorum. Başka markalar beni pek ilgilendirmiyor. İsteyen istediğini yapar sonuçta mal onun. Fakat konu bir Alfa Romeo olduğunda ne yalan söyleyeyim kendi aracım gibi üzülüyorum.

ozoozo

Dünde okumuştum ama net bir cevabı olmadığı için yazmamıştım. Birşeyler duymak konusunda istekliysen eğer benim söyleyebileceğim şu olur.
Özellikle aşırı beslemeli araçlarda mevcut motordan daha fazla güç elde etmek zor değil. Bunu zaten hepimiz biliyoruz. Turbo basıncına, yakıt miktarına ve ateşleme zamanına vs.. kumanda edilerek kolayca yapılabiliyor.
Fakat bu işi basit gibi gösterip kolay yoldan köşeyi dönme meraklısı adamlar içinde biçilmiş kaftan. Üstelik bu olay için slogan olarak kullandıkları cümlede içler acısı. "Motorun gizli kalmış gücünü ortaya çıkartıyoruz"
Bütün markalar, özellikle sportifliği ile öne çıkmayı hedefleyen üreticiler sürekli ne kadar güçlü araba yaptıklarına, nasıl devirlenip, nasıl seri olduklarına dem vuran reklamlar yapıyorlar. Peki bu adamlar aptalmı da 100 yıllık bir tecrübesi olmasına rağmen mahalle arası modifiyecisinin düşündüğünü beceremeyip motorda gizli kalmış bir güç bırakıorlar. Yani daha güçlüsünü yapabilecekken oturup bu gücü gizliyorlar :)
Aslında konu o kadar basit değil. Tüm üreticiler birçok bileşenide beraberinde hesaba katıp uzun süren arge çalışmaları, testler, bilimsel analizler vs.. yapıyorlar. Sonuç olarakya daha geniş iklim yelpazesinde, daha esnek çevre koşullarına adapte olabilen, daha uzun süre ile hizmet edecek ve gücü optimal bir otomobil çıkartıyorlar ortaya. Gücü üretirkende birçok bileşeni ahenkle bir araya getiyorlar. (silindir, piston, krank, segman, egrantirik, pompalar, kayışlar, dişliler, aktarma organları, soğutma ve yağlama sistemleri vs..vs.. kısaca saymakla bitmez)
Sonuç olarak yine hepimizin bildiği üzere günlük kullanıma adapte edilmiş motorları birçok yarış takımı evirip çevirip yarış otomobiline dönüştürüyorlar.Fakat bizler otomobillerimizi 100.000'lerce km kullanırken o motorların ömrümü hep 1-2 yarış oluyor.
Uzun lafın kısası chip tunning yanlış bir uygulama asla değildir. Ancak ya kabul edilebilir limitler içinde olmalı (%5 %10 gibi değerler) ya da beraberinde bir çok profesyonel değişikliğide içermeli. Ancak motorda gizli kalmış güç başlığı altında, "benim değil mi?  vurum kırbacı, vururum kırbacı" şeklinde yaklaşılıyorsa lafı fazla uzatmaya da gerek olmadığını düşünüyorum. Başka markalar beni pek ilgilendirmiyor. İsteyen istediğini yapar sonuçta mal onun. Fakat konu bir Alfa Romeo olduğunda ne yalan söyleyeyim kendi aracım gibi üzülüyorum.

Aslında şöyle düşünmekte fayda var ; Üretici firma mesela buna AR diyelim onları uymaları gereken belirli bir prosedür var , mesela gaz emisyonudur , işte CO2 , yakıt tüketimi vs vs diye sıralanıyor haliyle motor bunları kaldırsa bile o aracın değerlerini tutturmak zorundalar , örneğin dpf araca hiç bir katkısı yok tamamen çevreyi koruma amaçlı aracın performansını baltalayan bir şey ancak firma bunu yapıyor çünkü uymak zorunda olduğu kurallar var. Yahut bu kuralların dışına çıkarsak biraz satış - pazarlama işin içine giriyor mesela bmw  den örnek verecek olursam 1.16i ile 1.118 aynı motoru kullanıyor , yanlış bilmiyorsam şanzuman farklı , ancak bmw 1.16 ya 170 hp koyarsa 1.18 den ne farkı kalacak ? Her şey aynı. İki araçta yazılım ile hemde "evotech" yani dünya markası , 200 hp oluyor birisi +70 alırken diğeri +30 alıyor , ben bu tip durumlar olduğunu da düşünüyorum, ondan dolayı aracınızda ki gizli güç tabiri biraz bu işe uygun oluyor. Benim asıl sormak istediğim 1.6 JTDm motor un limitleri nelerdir olacaktı 420 tork u Jtd motor şanz. kaldıracak mıdır ? bunları merak etmiştim yani yazılım faydalımıdır , değil midir değil di açıkcası sorum biraz netleştirmek için yazdım :) Ayrıca çok teşekkür ederim.

tolga_ozhan

Emisyon değerlerine uymak, motoru törpülemenin emin ol en küçük bacağı. 1.75 GQV'de, 1.8 Turbo araçların başkalarıda bu emisyon limitlerini karşılıyor. Fakat güçleri arasında belki %30 fark var. Yani ekstra güç alarak feragat edilen tek şey emisyon kurallarına uymamak olmuyor.
Üretici tarafından aynı motorun farklı güçteki varyasyonlarını üretmek tamamen pazarlama stratejisi. Çünkü genelde bu iki model arasında değişen tek şey motor gücü olmuyor beraberinde değişen bir sürü donanım zımbırtısıda olabiliyor.

:)
Madem öyle gelelim senin spesifik soruna.
Evet 1.6 JTDm 400 N/m tork değerini kaldırır. Aktarma organlarıda dayanır. Hatta belki 500 n/m torku'da kaldırır.
Fakat ne kadar süre ile kaldır kaç km böyle gider, hangi devirde ne olur. Başka nelere zarar verir? İşte bu soruların net cevabını sanırım kimse ezbere veremez. Sadece benim yukarıda yaptığım gibi yorum olur duyacakların.

milano 75

ALFA ROMEO 145 ÖN KOLTUKLARYou are not allowed to view links. Register or Login
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

milano 75

bu da iyiymiş,yaylaaya çıkılır bunlaYou are not allowed to view links. Register or Login

frantic

Böyle bir tesadüf denk gelebilir mi :)

İkiside 1995 model, aynı renk, aynı motor 164'ler.
Demek ki zamanın da şirketin birisi iki tane arka arkaya almış.

34 EOJ 01 Alfa 164 Gri

23 EOJ 02 Alfa 164 Gri

gebzedeki (EOJ 01) hakkında bilgisi olan var mı ? ilgimi çekti  :)
Utku Çakmak

*MIT0 5
*147 Collezione
*156 2.0TS
*33 1.5
*156 1.6TS Dist.
*75 2.0TS

tolga_ozhan

Böyle bir tesadüf denk gelebilir mi :)

İkiside 1995 model, aynı renk, aynı motor 164'ler.
Demek ki zamanın da şirketin birisi iki tane arka arkaya almış.

34 EOJ 01 Alfa 164 Gri

23 EOJ 02 Alfa 164 Gri

gebzedeki (EOJ 01) hakkında bilgisi olan var mı ? ilgimi çekti  :)

Şu an sahip olduğum iki tane Alfa Romeo olmasa, özellikle biri 166 olmasaydı direkt gidip sulanacağım bir araba. Çok çok temiz duruyor.

Oğuz

Giu'larda c635 şanzıman var, azami değer olarak 350 Nm Tork kaldırabileceği söyleniyor. Standart QV'de 340 Nm tork var, 2.0 dizel Giu'larda ise 350 Nm tork var. Ve bu araçların çoğu standart dolaşmıyor, en ufak bir yazılımla 400 Nm torka yaklaşıyorlar. Şanzımanın kaldırabileceği azami değerin üstünde evet ama sıkıntı yaşayanını da duymadım. :) Tabi Giu daha yeni bir araba, kaç bin km daha sorunsuz gider şanzıman bilemeyiz, biz deneyip göreceğiz artık :).
2006 147 1.6 TS Distinctive
2013 Giulietta 1.4 MultiAir Distinctive

ozoozo

Emisyonu sadece ornek verdim , motordaki gizli guc muhabbetine :) bunun yani sira baya bir etken var. Tesekkur ederim bilgiler icin artik deneyip gorecegiz. Oguz kardesim , tesekkur ederim verilen degerlere gore cokta optimum bir deger olmuyor o zaman , kobay biziz :D

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

master

Daha önceden chip tuning konusunda dikkat edilmesi gerektiğine, Giu'ya ek 100 nm vereceğini iddia eden yerlerden uçarak kaçılması gerektiğine dair uzunca bir yazı yazmıştım.

Ancak tekrar özetleyeyim. Benim 159 1.9 JTDm şu anda 190hp ve 400nm civarında (400'den az). Chip'e ek olarak sadece K&N kutu içi filtre var. Ve bundan fazlasını istesem illa ki aracın bileşenlerini de değiştiririm. Çünkü standart bileşenlerle 1.9 litre motorlu 159'un sağlıklı çalışacağı aralık bu.

Giu'da 400nm torka çıkılır, çıkılmaz diye bir şey yok. Ancak ardından bir kere sert kalkış yapın, öncelikle debriyaj gidecektir. beş kere yüksek hızda vites düşürüp tam gaz yüklenin, sıra şanzımana gelecektir.

Aracın kaldırabileceğinden fazlasını öneren firmalardan uzak durmak lazım.

159 JTDm'lerin de sadece chip tuning + dpf iptali + filtre ile 220-230 hp'lere çıkarılabildiğini aktarayım. Ancak çıkaran ve bileşenleri değiştirmeyen kardeşimiz kaç km gider, araba nereden patlar, kaç km sonra patlar bilemem.
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

ozoozo

Yalniz bunu yapan bir yer sanayide merdiven alti is yapan bir yer degil, benim sorgulamak istedigim buydu aslinda. Yanlis bilmiyorsam istanbulda ki pasaoglunun ankara bayiisi booster peformance haliylede %100 guvenmesem de piyasa da bir cok kisi yaptiriyor ondan merak ettim. Peki giulietta icin size gore sinir degerler nedir ? Benim kisisel dusuncem 135 hp + 360-80 tork , buna filtre egzoz ve dp ekleyecek olursakta 150 ye kadar gider dusunuyorum.

Sent from my HTC Sensation 4G using Tapatalk

Doğa Tosun

Özdemir Abi, su an sarı'da neredeyse +100nm var. Qtronic olmasina ragmen (benim endisem buydu). 50 bin km'dir belli aralıklarla kontrol ediliyor, turbo hortumu dışında birsey cikmadi, sağlığı da yerinde yürüyen ve aktarmanin. Ama 235 taban lastik takılı, ilk iki vites hatta 3. vitesin bir kisminda cok ciddi patinaja düşüyor ki hersey dahil +1600kg 159, buna rağmen gaza biraz fazla basinca bile asr ışığı yanıp sönüyor.

Giu'da durum ne olur bilmiyorum.  Ama booster erhan'i daha önce de söylediğim gibi yetkili Alfa servisi onermisti.

Ayrica Mehmet Gazihan (megachips) in 184'den 270 hp'ye (yazılım-dpf-egzoz-filtre) çıkardığı e90 320d'yi sorduğumda hala sıkıntısız gazladigini söylemişti. Torku da 500nm civarindaydi.
"AlfaRomeo 159 JTDM [url="//dist.plus"]Dist.Plus[/url] Qtronic

"Alfa MiTo 1.4 TB (sold)
"Alfa GT 2.0 JTS Selespeed (sold)
"Alfa 147 1.6 TS (sold)

Utku

gtv ciler iletisime gecsin direk, 17 teledial icin
2003 147 1.6 Twinspark
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic
2005 156 2.0 Selespeed
2008 159 1.9 Jtdm-Qtronic

ATA

İçim gitti vallahi... Hemen attim bir mesaj.

1997 145 1.4 Ts (1999-2001)
2001 156 1.6 Ts (2006-2015)
1996 Gtv 2.0 V6 Tb
2009 MiTo 1.6 Jtdm
1991 75 2.0 Ts
2006 156 1.6 Ts

ku2

gtv ciler iletisime gecsin direk, 17 teledial icin

17 Teledial..Sanırım TRde tek..!!
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

egeozal1

Kredi çektirip yine alırım bu jantı çok güzel!!!! 8) Teledial li 156 ÇOK GÜZEL!!!

Spider_Volkan

aracı satacak olan zaten o 17" teledialler. ben olsam ayrı satmazdım.

ama bugün bunu buldum:
ilgilenenler değerlendirebilir.

Spider_Volkan

Kredi çektirip yine alırım bu jantı çok güzel!!!! 8) Teledial li 156 ÇOK GÜZEL!!!
ingilterede de şaka gibi adım atsan var. buraya neden gelmemiş anlamıyorum

yanlış alıntı yapmışım, selimin "17 Teledial..Sanırım TRde tek..!!" mesajını alıntı yapacaktım.

erdem1904

çok güzel duruyor.. Ama adamın satıp aracı bozacağını sanmıyorum  :)
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

milano 75

aracı satacak olan zaten o 17" teledialler. ben olsam ayrı satmazdım.

ama bugün bunu buldum:
ilgilenenler değerlendirebilir.
bu elemanın elinde jant falan yok sanırsam,forumda muabbeti yapılmıştı resimler yurtdışı