Haberler:

2005 yılından bu zamana Alfa Romeo ruhuyla yaşayanların arasına hoş geldiniz.
Soru, görüş ve önerileriniz için elektronik posta adresimiz: You are not allowed to view links. Register or Login

Sahibinden Efsaneler

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Kubilay

You are not allowed to view links. Register or Login
Güncel araçlar için bir şey diyemem, zira Mito, Giu sağlam araçlar.Ama eski araçlara bakarsak (elbet ufak tefek istisnalar vardır) BMW Alfa'dan daha sağlamdır.Çakal kasalara, e46'lara vs yapılan eziyetler Alfalara yapılsa piyasada sağlam Alfa kalmaz.Temiz e46 ile temiz 156 aynı fiyat bandında olsa kaç kişi 156 alır orası da meçhul.Ben almam.

E46 benim de çok beğendiğim bir kasa.. Hatta coupesi çok hoş bence. 2001-2002leri çok güzel hala.
Ancak gene de o kadar bütçe bağlamak 12-13 yaşındaki bir araca çok doğru gelmiyor bana. Çünkü ülkemizde 2. el fiyatları oldukça yüksek.

Aynı fiyat bandında olsa aynı kaliteye sahip olamazdı bence BMW.. Kullanılan malzemeler bence fark ediyor.
Sıfır 156 ile sıfır e46 3 serisi arasında dağlar kadar fiyat farkı vardı zamanında.
Şu anki BMW fiyatlarına bir gözat mesela..Gui ile 1 serisinin mesela..Gerçekten çok fark var arada.
Bu fark olmasaydı..o zaman sen 2008 147'ye binmezdim mi diyorsun yani..?

Temizinin ikinci el fiyatları çok pahalı kesinlikle haklısınız o konuda, o kadar param olsa 159'a geçerim.
Sıfırlarının arasındaki farkı bilmiyorum, dediğiniz doğrudur.Ben şundan bahsediyorum, ikinci el fiyatlarında über bir değişim olsa 156 ve e46 kasa 3 serisi aynı fiyat bandında olsa, yürütme masraflarını da aynı farz etsek 156 alır mısınız? Ben almam.

Eski kasa 1 serisini sevmiyorum, bence 147 daha guzel o yuzden yine 147 tercih ederdim sanırım.Ama güncel 1 ve Giu arasındaki tercihim kesinlikle 1 serisi olur.

Kubilay

Güncel araçlar için bir şey diyemem, zira Mito, Giu sağlam araçlar.Ama eski araçlara bakarsak (elbet ufak tefek istisnalar vardır) BMW Alfa'dan daha sağlamdır.Çakal kasalara, e46'lara vs yapılan eziyetler Alfalara yapılsa piyasada sağlam Alfa kalmaz.Temiz e46 ile temiz 156 aynı fiyat bandında olsa kaç kişi 156 alır orası da meçhul.Ben almam.
Ben alırım :)

Neden peki abi?  :) Alfa'ya olan özel sevgin dışında bir nedeni var mı?
Kubilay sen peki neden 147 aldın. ? :)

Mevcut paramın alabildiği tasarım olarak en harika olan, ailemle birlikte kullanabileceğim, istediğim sportif hisleri bana veren ve bir miktarda alfa sevgimden dolayı aldım.Ama o paraya bu kıstasları veren daha iyi bir araba olsaydı Alfa sevgime filan bakmaz gider onu alırdım.

"Ben Alfa hastasıyım, gözüm başka bir şey görmez, pahalı da olsa alırım" diyen arkadaşlarıma/abilerime saygım var.Ama ben böyle düşünmüyorum.

blackgear

Benim gördüğüm kadarı ile bu sitede bi arabayı alıp kullanan, bir aksilik olmadığı sürece de kullanmayı dileyen kesim var, bir de kullanıp, keyfini çıkarıp, fırsatını bulduğunda işi ticarete ceviren kesim var :D Kavgaların da büyük bir sebebi bundan çıkıyor.

Kullanıcı adam için, üçün beşin lafı olmuyor, araç temiz ise, ederi ve gideri var ise, alınıp temiz temiz biniliyor.

Ticaret erbabı için, araç alınabilecek en uygun fiyata alınıyor, bir süre kullanılıp, tadı çıkarılıyor. Sonra yine kolay satılabilecek bir rakamdan satılıyor :D

Her ikisi de makul, mantıklı hareketler. Sorun şu, sık al sat yapan bir kişi, aracın ederinin daha düşük olduğunu savunuyor, kullanmayı amaçlayan ise, fiyatın makul olduğunu zorluyor :D

BMW Alfa konusuna gelince, biri Riyana, diğeri Şakira :D İkisi aynı klipte olunca çok güzel oluyor, ama her zaman denk gelmiyor. Doğa bu konuda şanslı, garajında her ikisinin bir arada olduğu bir stüdyo var :D

Ve her iki araç da kendilerine göre bir karaktere sahipler. Hem tasarımları, hem dinamikleri, hem de sorunları birbirinden oldukça farklı. Kullanmayan da bilemez, hissedemez. Acı yemek gibi, kime göre ne kadar acı? Kimse, kimseye yemeğin ne kadar acı olduğunu anlatamaz neticede. Bu markalar da (Audi, Subaru, Merso, Honda vs.. de dahil olmak üzere) öyle, kullanmadan fikir sahibi olmak, oldukça zor :) Ederi etmezi de zaten yukarıda bahsettiğim gibi. Kişisine göre eder, kişisine göre etmez. Birbirimizi üzmeye değmez :D

master

Valla 156 vs E46 ikilemini yaşadım, 156 aldım. Aynı fiyata olsaydı? Zorlanırdım karar vermekte.

159 vs E90 ikilemini yaşadım 159 aldım. Aynı fiyata olsaydı? Zorlanmazdım karar vermekte, gebeş E90 tasarımına para mı verilir :) F30 dersin ama, aynı para dersin, zorlanırdım karar vermekte.

İşin özü bu. BMW bir tık daha pahalı olabilir, normaldir. Yurtdışında da öyle. Sonuçta Alfa Romeo'dan daha kaliteli bir yapısı var genel olarak, ve imajı daha yukarıda. Yurtdışında iken otur düşün "hangisini alayım?" diye. Çünkü fiyatlar benzer. BMW alana da bir şey diyemezsin.

Ama arkadaşım, ikinci elde benim aracımın muadili bir E90 benim aracımdan en az 20.000 TL fazlaya satılırken kimse de gidip bana Türkiye'de BMW almayı savunmasın. Standart halleri üzerinden konuşuyorum (çünkü chipli haliyle 159 motor anlamında da E90 3.20d'den iyi), 159'un 3 serisinin gerisinde kaldığı yönler arkadan itişin ve 50:50'nin limit üstündeki kusursuz dengesi, ve daha fazla olan trim sesleri. Aklıma geride kaldığı hiçbir başka yön gelmiyor. Ya benzer, ya da daha iyi. Hatta 2014 itibariyle konuşalım. E90'ın tasarımı artık eskimişken, 159 hala parıl parıl parlıyor.

Neden E90 20.000 TL daha pahalı? Objektif olarak nasıl açıklarız bu durumu? Marka imajını çıkaralım, BMW logosu yerine NoName yazalım, kaç para olacak o araba?

Bu arabanın kendi özelliklerine değil, Türkiye'deki imajına öyle bir para bağlıyor ki insanlar, yazık sadece. Kendi üniversitemden de biliyorum, şimdiki çevremden de biliyorum, maalesef ki kullanıcılarının %90'ından fazlası araba meraklısı değil, "çok para harcayabiliyorum"u çevreye gösterme meraklısı. BMW'yi BMW yapan özellikleri için değil BMW logosu için alan insanlar. Ekseriyetle hepsi de sadece maddi değeri üzerinden Alfa Romeo'yu aşağılamaya çalışan adamlar. "Kaç paralık araba o!". Argüman bu. "Alfa'nın sürüşü iyi değil", "Alfa şu yönüyle BMW'den daha kötü" gibi şeyler değil. Kaç paralık araba. Araba değerlendirme kriteri "kaç paralık araba" olan insanlar BMW aldığı için ben o markadan mümkün mertebe uzak dururum. Kullanıcı profili de önemlidir çünkü bir markanın. Yolda benimle birebir aynı arabadan birisiyle yanyana geldiğimde bir çiyanla değil de muhabbet edilebilecek birisiyle denk gelmek bile bana keyif verir. Alfa Romeo da kaç kere bunu sağladı, kaç kere yolda insanlarla arabadan arabaya selamlaştım, muhabbet ettim. BMW olsaydı?

Hikaye böyle oldukça yurdumda sen biraz donanımlı F30'u 200.000 TL'ye satarsın, millet de gelip 3 ay sıra bekler o arabayı almak için.

Kullanıcısından ve Türkiye'deki fiyat anlayışından sıyırırsak BMW çok güzel marka, çok da güzel sürüşü olan, gerçekten alınabilecek arabalar üretiyor. Ama Türkiye şartlarında ve Türkiye kullanıcı profiliyle değil.

Doğa gibi sadece keyfine E36 alıp neyin ne olduğunu bilen gözü açık kullanıcı kitlesi olsa keşke BMW'ciler. Ama daha ziyade videodaki gibi insanlar işte. Sonunda kaput öpüyor adam :)
Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

max-ime

Ben ayni sinifta her Alfa-Bmw modelunde Alfa'yi tercih ederim ama sunuda kabul edelim Alfa uretim kalitesi olarak Bmw'den kotu.

HTC One cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

erdem1904

Bu karşılaştırma bundan 10 sene önce net yapılabilirdi.  Hatta evimde bir sürü dergide var 90 sonları 2000 başları.. Mesela 166 2,5 BMW 528 ile test edilmiş. 156 2,5 BMW 328'e ciddi bir rakip olarak lanse edilmiş. GTV 3.0 Audi TT ve Nissan 350Z ile karşılaştırılıyor. Ama şu anda BMW Alfa ile arayı fersah fersah açmış durumda maalesef.
1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

ku2

Erdem "beğen" düğmesi olsa basacaktım..
Güzel yorum..  :serefe:
--
2004 Subaru Impreza WRX STI / 34 VK 0778
2015 Subaru Levorg 1.6 GT-S SPORT / 06 BM 4785

master

Bu karşılaştırma bundan 10 sene önce net yapılabilirdi.  Hatta evimde bir sürü dergide var 90 sonları 2000 başları.. Mesela 166 2,5 BMW 528 ile test edilmiş. 156 2,5 BMW 328'e ciddi bir rakip olarak lanse edilmiş. GTV 3.0 Audi TT ve Nissan 350Z ile karşılaştırılıyor. Ama şu anda BMW Alfa ile arayı fersah fersah açmış durumda maalesef.

Abi ben genel olarak katılıyorum, hani firmayı komple ele alırsan Alfa Romeo şu anda BMW karşısında ezilmiş durumda. Bizde 2 tane seri üretim model varken adamlar sıkıntıdan artık yeni sınıf yaratacak kadar geniş portföye sahipler.

Ama özele indiğimizde çok katılamıyorum. Giulietta varken 1 almam mesela, bence BMW'nin burada ezdiği bir durum yok. Mito'yu da Mini ile kıyaslarım, zorlanırım hangisini alsam diye. Yine BMW'nin ezdiği bir durum yok bence.

4C'nin 8C'nin zaten BMW'de karşılığı yok. Hani orta sınıfta bile bir modeli yok Alfa'nın acınacak durum, ancak model bazında karşılaştırınca ben hala ümit görüyorum :)

Mülayim biriyim.

2001 156 2.0 TS Executive
1997 GTV V6 Turbo
2007 159 1.9 JTDm Distinctive Plus
2008 GT 1.9 JTDm Q2
2007 Spider 2.2 JTS

erdem1904

Detaya girersek öyle tabi Önder.. Ama ben özlüyorum o eski testleri  :) hala çıkarıp yazarın BMW 528 daha atak ama 166 2,5'in üstün motor senfonisi karşısında çaresiz yazışını, 156 2.5'in 328'e ciddi rakip olduğunu ve onunda motorundan övgüyle bahsetmesini zevkle okuyorum.

1996 146 1.7 boxer
1996 146 1.6 boxer
1998 156 2.0 ts exe.
2004 156 selespeed
2006 159 1.9 jtd dist.
2006 156 1.6 dist.
2005 147 1.6 dist.MK2

Tolga033

Herşey o ilanı konuya göndermem ile başladı. İyi mi ettim kötü mü ettim bilemedim.  :D

OğuzCanAlantor

Benim gördüğüm kadarı ile bu sitede bi arabayı alıp kullanan, bir aksilik olmadığı sürece de kullanmayı dileyen kesim var, bir de kullanıp, keyfini çıkarıp, fırsatını bulduğunda işi ticarete ceviren kesim var :D Kavgaların da büyük bir sebebi bundan çıkıyor.

Kullanıcı adam için, üçün beşin lafı olmuyor, araç temiz ise, ederi ve gideri var ise, alınıp temiz temiz biniliyor.

Ticaret erbabı için, araç alınabilecek en uygun fiyata alınıyor, bir süre kullanılıp, tadı çıkarılıyor. Sonra yine kolay satılabilecek bir rakamdan satılıyor :D

Her ikisi de makul, mantıklı hareketler. Sorun şu, sık al sat yapan bir kişi, aracın ederinin daha düşük olduğunu savunuyor, kullanmayı amaçlayan ise, fiyatın makul olduğunu zorluyor :D

BMW Alfa konusuna gelince, biri Riyana, diğeri Şakira :D İkisi aynı klipte olunca çok güzel oluyor, ama her zaman denk gelmiyor. Doğa bu konuda şanslı, garajında her ikisinin bir arada olduğu bir stüdyo var :D

Ve her iki araç da kendilerine göre bir karaktere sahipler. Hem tasarımları, hem dinamikleri, hem de sorunları birbirinden oldukça farklı. Kullanmayan da bilemez, hissedemez. Acı yemek gibi, kime göre ne kadar acı? Kimse, kimseye yemeğin ne kadar acı olduğunu anlatamaz neticede. Bu markalar da (Audi, Subaru, Merso, Honda vs.. de dahil olmak üzere) öyle, kullanmadan fikir sahibi olmak, oldukça zor :) Ederi etmezi de zaten yukarıda bahsettiğim gibi. Kişisine göre eder, kişisine göre etmez. Birbirimizi üzmeye değmez :D

:yukari-ok:

milano 75

Estağfurullah Önder Abi. Ben de mantikli bulmuyorum ve almak istemiyordum bu yüzden. Hangi 94 model Alfa 25 bin lira ediyor.. gidip clio dci, accent era dizel, fiesta tdci vs vs sacma sapan arabalar alacagima deger kaybetmeyen,sürüş hissi naming birseyler barindiran bi araba istedim. Otomatikken değil ama, manuel 320i (sadece yanlamak falan değil); genel olarak zevkli ve keyifli bi araba. Ayrica sağlamlığı, cok sevdiğim alfa'yi Madara edecek kadar iyi. Hakkini vermek de lazım. Belki parasinin sebebi biraz da budur. Ankaradaki kullankck kitleso genel olarak vasat, ama benden cok daha elegan e36 sahipleri de var. Ben neden aldim, toplumdan etkilenseydim,  insanlarin e36 yla ilgili ne düşündüğünü birazcik umursayan biri olsaydim, 159'u sarı yapip karşısına geçip saatlerce seyretmezdim.

Sağlamlık..??

Vermem bu paraları..Verilmez. Yazıktır.
Valla Selim Abi, 2 ay - 7 bin km'de BMW ye yaptığımı bir Alfaya yapsam, heryerinden ayrı ayrı patlardı. Bmw'den 6-7 yas büyük mk1 156'larin yüz tane konusu var, bi basiyim dedim conta yakti, hararet bi anda şöyle oldu, devirli kullandim motor yedi, yag yakti, duman atti diye. Ben bmw'yi 45dk 1 saat hararet dipte arabada 5 kişi Tüpte deli gibi zorlayarak kullandım, harareti kaputtan cikan dumanla farkettim. Servise kadar da 10 km yol gittim gayet, 5 liralık ufacık bi plastik parca aşınmış, orjinal olsun diye 12 lira verdim parcayi degistirdim, fan açıldı ve hararet düştü.  Sonuç; tık yok. Yağ yakmiyor aldigim günden beri.

Burasi dost meclisi, 20.500 e aldim, keyfi manuele cevirme masrafim tam 2 bin lira. Çeviren usta 24 teklif etti, ben 25 dedim vermedim. 18'e 156'yi mantikli buluyoruz. Deger kaybedecegi net, sansliysam ufak tefek masraf cikartacagi net.
doğa alfalar  belkide bizim korktuğumuz kadar hassa değil,biz korktuğumuz için aman şu olmasın amn bu bozulmasın diye  o imaj oturmuş üstüne bence.haa dersenizki kaç alfa kullandın 2.kayınçının 156 anca bakımlara gider,çok ilgilenmez 2 senede 50000 yaptı saat gibi.benim 75 e gelincede senin e36 yı zorladığın kadar zorlamışımdır.30000 yaptım,hep devir çevirirm ,yanlarımda gazlarımda.orjin 14 ler yerine 16 taktım,gebze yollarına göre falan hala tıkırtı yok önemsencek. bilmiyorum kullandınızmı ama şöle temiz,saat gibi çalışan bi 75 e36 ya tercih edilir.hiç tanımadığım gençler yolda selam,sellektör çakıyo bana o denlide havalı.
delilikten muzdarip değilim,her anının tadını çıkarıyorum

DarknessHero

Merhaba arkadaşlar,
Yukarıda linkini verdiğim arabayı almayı düşünüyorum da Doğa'nın arkadaşıyım size sormamın iyi olacağını söyledi. Nasıldır bu araba bilen var mı?

OğuzCanAlantor

Merhaba arkadaşlar,
Yukarıda linkini verdiğim arabayı almayı düşünüyorum da Doğa'nın arkadaşıyım size sormamın iyi olacağını söyledi. Nasıldır bu araba bilen var mı?

Hoşgeldin Sefa kardeşim

Fiyatlar yaz olduğundan biraz şişme var ama araçta sunroof var bakımları tam ve sadece dedikleri gibi boya varsa düşünülebilir.

Şunlarada Bak istersen

DarknessHero

Merhaba arkadaşlar,

Hoşgeldin Sefa kardeşim

Fiyatlar yaz olduğundan biraz şişme var ama araçta sunroof var bakımları tam ve sadece dedikleri gibi boya varsa düşünülebilir.

Şunlarada Bak istersen

Teşekkür ederim hoşbulduk. Verdiğiniz ilanlardan ilkinde boya yanığı falan olunca öğrenci olduğum için masraf açmayacak bir araç arıyorum yani aldığım gibi binebilmek istiyorum ikincisinde de 12 milyar hasar kaydı var biraz tedirgin ediyor beni birden fazla kaza ve yüksek fiyatlı kayıt olması. Önerileriniz için çok teşekkür ederim renk olarak da bu çok hoşuma gitti.

h.t

Dy4242 ye 2011 de ben niyetlenmiştim bi o zaman 50 bin km de bi eczacıdaydı.Hasar kaydını dürüstçe yazmış, yandan hasarı var denilmişti o zaman bana ekspertize götürtmüştüm , aracın temiz bakımlı olduğunu söylemişlerdi..tabi 3 yıl geçmiş şuanki durumu nasıldır bilemem.
Kırmızı olanı kardeşime çok düşündüm ama alırsam sunroofun önündeki vernik atmasını flan boyatırdım. Temiz duruyor biniciye gidecel bir araç bence.
Lacivert denildiği gibiyse oda düşünülebilir sunroof +lpg var fiyatıda çok uçuk yazmamışlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk

DarknessHero

Dy4242 ye 2011 de ben niyetlenmiştim bi o zaman 50 bin km de bi eczacıdaydı.Hasar kaydını dürüstçe yazmış, yandan hasarı var denilmişti o zaman bana ekspertize götürtmüştüm , aracın temiz bakımlı olduğunu söylemişlerdi..tabi 3 yıl geçmiş şuanki durumu nasıldır bilemem.
Kırmızı olanı kardeşime çok düşündüm ama alırsam sunroofun önündeki vernik atmasını flan boyatırdım. Temiz duruyor biniciye gidecel bir araç bence.
Lacivert denildiği gibiyse oda düşünülebilir sunroof +lpg var fiyatıda çok uçuk yazmamışlar.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Aradım konuştum resimleri de inceledim tabi resimden çok bir fikir sahibi olunmaz ama yazdıkları gibi olduğunu söylüyorlar aracın lpg sunroof ve boyada bir sorun olmaması renk de çok tutulan bir renk olmaması benim için çok cazip kılıyor aracı. İlk kez Alfa Romeo alacağım sizin fikirlerinize danışmak istedim gözümden kaçan bir şey olup olmadığından emin olmak için.

sbk0655

166908083 nolu ilana bir bak Sefa...

LG-D802 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

DarknessHero

166908083 nolu ilana bir bak Sefa...

Abi baktım da lpg yok onda okul uzak evden bana lpg şart bu fiyatları üst sınırlarım olduğu için ek olarak lpg masrafı falan mümkün olmuyor. Sunroof da yok bunda içi biraz daha bakımlı ama olmuşken sunroof da olsun istiyorum.

sbk0655

Sunroof için birşey diyemem ama ilan daki fiyattan pazarlık yaparız, lpg parasını baya bir çıkartırız.Sonra da kredi kartına taksitle taktirilir. Km düşük renk kırmızı bence tekrar düşün.

DarknessHero

Sunroof için birşey diyemem ama ilan daki fiyattan pazarlık yaparız, lpg parasını baya bir çıkartırız.Sonra da kredi kartına taksitle taktirilir. Km düşük renk kırmızı bence tekrar düşün.

Abi lpg konusunda haklısın aslında ama renk olarak da az kullanılan koyu renkler bana daha çekici geliyor alfaya kırmızı yakışıyor ama renk olarak beni baya etkiledi bu. Abi çok teşekkür ederim önerilerin için.

sbk0655

Rica ederim kardeşim, gönlüne göre olsun inşallah.

av.can

ne desem bilemedim.
06 AV 483 -- 145 BOXER

Gouki

ne desem bilemedim.

Bir kere bununla Kızılay'dan Gölbaşı'na gitmiştim, gerçekten fazla ilgi çekiciydi :D

Murad

Offfff arabaya bakkk... :)